VIDEO: Rosol shazuje Nadalovu lahev

27. 6. 2014, 15:14
Video dne 66
Nejen na kurtu, ale i vedle něj probíhala včera ve Wimbledonu bitva mezi Rafaelem Nadalem a Lukášem Rosolem. Český tenista při výměně stran schválně porazil jednu z Nadalem pečlivě srovnaných lahví. Favorizovaného soupeře tím ale nerozhodil, na rozdíl od roku 2012 tentokrát odcházel z dvorce jako poražený.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Kdo zná Nadalovy rituály, ví, jak je pro španělského hráče důležité správně si lahve u lavičky srovnat. Lukáš Rosol ale není prvním tenistou, kterého napadlo světovou jedničku tímto způsobem rozhodit. Loni v Monte Carlu to zkusil Marinko Matosevic, kterého Nadal o pár minut později vyřadil. "Byl to legrační moment. Asi si myslel, že to ovlivní mé soustředění," řekl tehdy na Matosevicovu adresu Nadal.


pva, YouTube

Komentáře

66
Přidat komentář
Stan_Borowitz
který nechal vyrobit strýček Toni, aby pošpinil wimbledonskou legendu Rosola.
Reagovat
spaniel
Nadalovci by se meli trochu zamyslet. Fandi hraci, ktery nejvic porušuje pravidla a ma nejvic podivných rituálu. Tak se s poznámkami na nej bud smirte, nebo to nečtěte, kdyz se s tim neumíte vyrovnat. Protoze se to bude psát vzdy. Vrchol trapnosti je, ano Rafa se skrabe v řiti, ale kdovi co delaji ostatni ve sprše a ano, Rafa ma flasticky, ale Federer ma deti. To co uz je?
Reagovat
smazaný uživatel
Vrchol trapnosti je, kdyz nekdo, komu se rika gentleman rve na divaky SHUT UP!!! Anebo kdyz jsme u tech lahvi s pitim, porad lepsi je mit srovnane v rade, nez je hazet za sebe, jako to ma v "dobrem" zvyku prasogentleman ze Svajcu...
Reagovat
Roger_Federer
A vis co je nejhorsi...ze kdyz si prectes zahranicni fora, diskuze po celem svete ma spousta lidi na ty jeho rytuali stejny nazor..takze natom asi neco bude..
Reagovat
babolat.cz
co je špatného na rituálech? jakou má vypovídajíci hodnotu, že se to na forech diskutuje? asi stejnou jako tady, nebo snad etiopie má vyšší hodnotu než ČR?
Reagovat
smazaný uživatel
Vim co je nejhorsi - kdyz zapocitam o kolik ho Rafa pripravil titulu, o kolik mohl mit vic hlavne grandslamu, tak se te vasi celosvetove Federerovske nenavistne zapsklosti vuci Nadalovi vlastne ani nedivim ;-)
Reagovat
babolat.cz
pro mě Fedex není gentleman, snaží se tak vypadat, ale v něm je něco hrozně špatného a občas to z něj, to skutečné, vypadne a pak to stojí za to. ZAtímco Rafovi vyčítají srovnané lahvičky, vše co dělá fedex je vlastně správné a jediné správné.
Reagovat
Roger_Federer
Snazis se zbytecne..:)Nadal vyhraval, protoze v tech zapasech byl proste lepsi..si jen slaboucky provokater..
Reagovat
smazaný uživatel
Od tebe to sedi, ty rYtuale :-DD
Reagovat
Roger_Federer
No kdyz mluvis o tech ritualech, co myslis ze k nim Rafiho vede? Jiste je to nejaka porucha osobnosti, za kterou se skryva dle meho nazoru, loutkova hra..toho co taha za dratky s rika toto muzes, to nesmis
..;)
Reagovat
spaniel
Zvyku? Kdyz se neco stane jednou, tezko to nazvat zvykem. Nadal ma za sebou tak 800 zapasu, takze odhadem si projel prdel minimalne 5000x. To je u me zvyk.
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz si trošku kakáš do pusy..Sám vyhlasuješ, že fandis Rogerovi kvoli jeho tenisu a to, že hádže po zberačoch flase alebo dáva autogramy iba pred kamerami neriešiš..A teraz sa pýtas, resp. narazas na mimotenisové faktory v súvislosti s fandením..

Aj ja Nadalovi fandím kvoli tenisu a jeho rituály sú
pre mna úplne nepodstatné, miestami sú skor humornou vlozkou..
Reagovat
Roger_Federer
Ale no tak..cely muj prizpevek je jen detinskou odpovedi, rypnutim Barneyho...Nestresuj, sleduj fotbal a dej spat dieta..
Reagovat
smazaný uživatel
Skor ty sleduj vlákno, kamarát..Reagujem na Spaniela, nie si pupok sveta..

Ak by Brazilia dnes vypadla mal by som minimálne rovnakú radost ako z vypadnutia trebars Rogera..Skoda :)
Reagovat
Roger_Federer
:). Dobre..Petko.
Reagovat
spaniel
Jednou hodil za sebe flašku, nebo ty vidis, ze by je házel kazdy zapas? Ano, hodil je a vypadalo to blbe. Hrdý na nej za to nejsem. Ja naopak musim kazdy zapas asi. 120x sledovat jak si sahá do prdele a cicha k tomu. Tak to proste nejde tak snadno odignorovat.

A ja navic nepíšu o fandeni, klidne si mu fandete, ale o tom, ze byste meli byt zvykli, ze se ty jeho ritualy budou řešit a spominat.
Reagovat
Amputace
V tom to je. Roger ji hodil jednou, protože si to neuvědomil. Takový Gulbis by ji klidně házel pokaždé a neměl s tím problém, jenže Roger musí za každých okolností vypadat jako přední gentleman tohoto sportu, takovou má pověst a té se snaží před kamerou dostát. Pokud zakřičí po divácích, hádá se s rozhodčím, hází flašku - lze to vnímat jako jakési dočasné pominutí smyslů, které zažije každý, nebo také - a tak to vnímám já; a zvláště mě v tom utvrdilo to, co sem kdysi psal rod_laver - jako jakýsi "výpadek" z předem definované role, kterou v médiích sehrává. Vím jak média fungují, vím, jak dokážou věci tutlat, jak dokážou pouze vhodně načasovaným střihem a nájezdem kamery udělat z jednoho "zlouna" a z druhého pomalu ochránce lidských práv.
Reagovat
Amputace
Domnívám se, že bohužel neznáme pravého Rogera Federara. U Rafy nelze říci to samé. On má sice také své "trademarky", které média neustále protlačují (viz hodný skromný chlapec atd.), jenže Nadal není zdaleka tak dobrý herec jako Federer. Jednoduše v tom neumí chodit, takže všechny jeho nešvary tak či tak vyplývají na povrch (neumí snášet porážky; úcta k soupeři je někdy zastíněna zhrzením nad vlastní prohrou atd.). Jeho úsměvy působí vynuceně, člověk ihned pozná, zda se směje upřímně, nebo proto, že by se smát měl. U Rogera je to nerozpoznatelné. Někomu by to jistě mohlo připadat jako konspirace, ale tyto situace jako bezohledné hození flašky za sebe (příklad s lesem úplně mimo) jsou v mých očích naopak důležité. Vy to berete jako výjimku, na které se nedá stavět, já to beru jako vypadnutí z role. Kdy něco takového udělal Potro nebo Ferrer? Na ně není zdaleka soustředěno tolik pozornosti médií jako na Nadala s Federerem, takže si mohou ve větší míře své skutečně přirozené chování a pro mě třeba právě oni jsou skutečnými gentlemany, byť u nich takovou nálepku média nikdy nuceně neprosazovala.
Reagovat
spaniel
Jenže to je jen tvoje spekulace, ze se nejedna o chvilkovy afekt, ale o vypadnuti z role, kdy se projeví jeho prave ja. Co treba 1998-2003? Nez se stal výjimečným? Proc se tehdy neprojevoval? Chces me rict ze uz tehdy byl v nejake roli? A Delpa a Ferrera ani nespominej. Delpo urážel Murrayho pres jeho matku a Ferrer ma asi nejsprostejsi vyjadřování na kurtu ze vsech.
Reagovat
J.M.
Příklad s lesem sedí. To by byla bezohlednost. Tohle byla jenom obyčejná roztržitost.

Zbytek je vesměs plané mudrování nad ničím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hádže po zberačoch fĺaše? Opravdu? Určitě musí být někde nějaké video, kde Federer hází flašku po sběrači, že... prosím o odkaz.
Reagovat
spaniel
Ne po zberacich. Kdysi (to uz bude hodne let) sedel na lavičce a hodil za sebe prázdnou flašku. Od te doby je nejvetsi rabiat na tour, svycarske prase a egoista. A ted po novém je to dokonce házení po zberacich a je to jeho zvykem srovnatelným s jistými ritualy.
Reagovat
J.M.
Já jsem to video viděl, a nevím, co na tom komu přijde pobuřujícího. Kdyby takhle za odhodil flašku v lese, kde ji nikdo nesebere, to by bylo něco jiného. Ale takhle se dá bavit maximálně o něčem, co "není dost elegantní do divadla".
Reagovat
spaniel
Je to hrozne arogantni :) Me vic sokuje jak je Rafa zlý na prodavače ručníků, pritom on zdržuje a pak na řve, ze jsou pomalí. Jakoby nestačilo ze je to chytání ručníků ponižující.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já to video samozřejmě znám... No, košer to úplně nebylo, ale pokud to hateři vytahují jako jeden z hlavních argumentů, proč Federera tak nesnášejí, tak to je ukázka opravdového argumentačního zoufalství. A vědí to i ti chytřejší z nich, a tak postupně a nenápadně - ve víře, že už je to hodně dávno a nikdo si už nebude pamatovat, jak to ve skutečnosti bylo - celou událost přibarvují a nafukují...
Reagovat
J.M.
Je to chytání se stébla. Pokud někdo rozebírá charakter člověka podle toho, jaký úsměv měl v jedné milisekundě v jednom záběru kamery, jestli jednou hodil flašku na zem, jestli mu dal autogram nebo ne, a podobných střípků, pak vůbec neví, co to je charakter, zato ho děsně baví pitvat kraviny.
Reagovat
Amputace
To se tady brečelo, nadávalo a hanilo, když Rafa do Rosola "strčil", toto je ovšem podle mnohých zcela v pořádku. Holt dvojí metr a pokrytectví v nejčistší nahotě.
Reagovat
slacker
Tvuj a tvych soukmenovcu dvoji metr a pokrytectvi
Reagovat
Amputace
Prosím tě, ty na mě vůbec nereaguj. Poté, co jsem si přečetl tvé úvahy o "nemoci", se s tebou nemíním pouštět do žádných diskuzí.
Reagovat
slacker
OCD je podle tebe nemoc? tedu neco jako chripka nebo kozni vyrazka v podstate zapricinena vnejsimi vlivy? nebo spise jako zlomena noha nebo pahyl? Mluvit o zlomene noze nebo jinem defektu jako o nemoci odmitam.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak slacker má pravdu v tom, že označení OCD jako nemoc je nepřesné nebo dokonce nesprávné.

Správné označení by mělo být vrozená (či získaná - ale nevím, jestli se dá OCD získat) porucha (ostatně proto je to v angličtině disorder, a ne disease)

Nebo třeba politicky korektně "odlišná mentální orientace" :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak slacker má pravdu v tom, že označení OCD jako nemoc je nepřesné nebo dokonce nesprávné.

Správné označení by mělo být vrozená (či získaná - ale nevím, jestli se dá OCD získat) porucha (ostatně proto je to v angličtině disorder, a ne disease)

Nebo třeba politicky korektně "odlišná mentální orientace" :-)
Reagovat
Roger_Federer
To nemyslis vazne?..Chces srovnavat umyslny fyzicky kontak z detinskym shozenim flasticky z pitickem, spise detinske od Rosola..
Reagovat
Amputace
Podle mě úmyslný nebyl. Rosol šel, Rafa šel, narazili do sebe. Kdyby stál Rosol na místě jako kamenný sloup a Nadal do něho vrazil, neřeknu půl slova. Další věc je, že navzdory tomu, že o úmysl nešlo, Rafa se Rosolovi ještě v průběhu zápasu omlouval. To by Rosola s jeho charakterem puberťáka v životě ani nenapadlo.
Reagovat
Roger_Federer
Ja Rosola moc nemusim, ale to ztemi flastickami bylo detinske a k zasmani, nic vic.. nekteti fans Rafy prehanite..naplakaji .
Reagovat
Amputace
Nikdo nebrečí. Rosol je arogantní křupan, už od pohledu. Samo o sobě to k zasmání je, ale v případě Rosola, navíc když připočteme jeho pozápasový výrok (kdybych proměnil setball, už bych vyhrál), to vtipné vůbec není. Je to spíše urážející. V případě Matosevice to bylo úplně o něčem jiném, to sám přece musíš uznat.
Reagovat
slacker
Amputace ty se proste kus vola, uz od cteni
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol mi zacina byt sympaticky tym,ze sa uchyluje k uskokom:),len neviem ci si vybral ten spravny:))))))))))))
Reagovat
babolat.cz
jen kdyby to ten ichtyl udělal fedexovi,to by byla lavina...
Reagovat
spaniel
To by slo dost tezko, jelikoz on si vystavku nedela.
Reagovat
babolat.cz
on si dělá výstavku z dětí...
Reagovat
Stan_Borowitz
Srovnáváš přirozenou rodičovskou hrdost s podivínským rovnáním flaštiček? To snad ne...
Reagovat
babolat.cz
hrdost možná, ale kolik s nimi asi strávi jejich rodiče času???
Reagovat
Roger_Federer
Bruslis na tenkem lede, jestli si lze Federera za neco vazit, tak za to, ze pres svou uzasnou karieru a vytizenost, si dokazal vybudovat rodinku a mit 4 deti..Nesmis zapomenout ze smyslem vetsiny normalnich lidi je mit potomky, "neco po sobe nechat"..
Reagovat
babolat.cz
a víš kolik mají cikáni dětí, myslíš opravdu, že to dá tolik práce?
Reagovat
Roger_Federer
Myslenka dne....Federer ma 4 decka je cigan.
Reagovat
Vojtiik
tady je zas erudovanych soudcu:D trest smrti za shozenou flašku:))
jinak hezke to asi nebylo, ale me to hlavne extremne pobavilo:D
Reagovat
Roger_Federer
Nemuzu zbavit pocitu ze stejne jako je Rafa casto "uplakanek" ve svych vyjadrenich, jeho fans je jedna velka banda placek ; ):)
Reagovat
babolat.cz
to je vůl, kaviárové toasty.
Reagovat
jackiec
se divím že to nerozhodilo toho psychicky vyšinutého jedince s se zaměřením na drbání se v koulích a řitisku!pěkně rosa
Reagovat
slacker
Je legracni jak to uplne rozhodilo Nadalovo fanousky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ceský namyslený šašo, ktoeý nemá tenisový talent, ale skôr schopnosť trieskať ako blázon do loptičky. Takato hra ani nieje tenis, keď trepne so zatvorenými očami a sůpee nemá sancu...šašo jeden !!!
Reagovat
babolat.cz
svatá pravda, bohužel,ani v DC mu nefandím, je to blbé, ale takový ichtyl, to se nedá...
Reagovat
smazaný uživatel
trochu humoru :)
Reagovat
Madrileno
Rosol chtel byt zase zajimavej, jinak si to nedovedu vysvetlit. Tohle si muze dovolit jen trouba typu Ochotskyho Rosola a Matosevice. Tenis je sport gentlemanu
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem preco tu stale spominate matosevica kedze ten to urobil ked bol zapas rozhodnuty a urobil to s usmevom na perach ked rafa sedel na lavicke a skvelo sa na tom pobavili,spravil to ked sa rafa nan ho pozeral to co spravil pan hviezda rosol je ubohost a na skoro 30rocneho koko.. dost ubohe.
Reagovat
spaniel
Rafa nebyl na lavičce.
Reagovat
denystar
Lukáš zase prokázal, jakej je to vylízanej dement
Reagovat
Pe3k
Dement vylízanej bude spíše ten autista co si tam furt dokola rovná flašky...Rosol je legenda.
Reagovat
Madrileno
To si me pobavil. S tim autistou bych byl opatrnej, ty troubo
Reagovat
safi1313
Tíhle tvrzením budeš legenda ty, ty pako
Reagovat
Pe3k
Nadalisti se o5 zmohli jen na urážky, jsou to prostoduší chudáci :)
Reagovat
Madrileno
zacal sis ty, autisto
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi opravdu tak pitomej, nebo to jen hraješ ? Chováš se jak cigoš...
Reagovat
facom
Je to srab a podle toho taky hraje :D
Reagovat
Rafaeoli25
Jestli to rozhodilo něčí soustředění tak spíš to Rosolovo :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist