Vinciguerra po roce vyhrál, čeká ho favorizovaný krajan Söderling

13. 7. 2010, 08:59
Aktuality 0
ATP BASTAD - Andreas Vinciguerra po roce vyhrál zápas na okruhu ATP. Bývalý velký talent švédského tenisu dostal divokou kartu na domácím turnaji v Bastadu a díky výhře nad Brandsem se může těšit na reprízu loňského semifinále s krajanem Söderlingem.
Andreas Vinciguerra

Devětadvacetiletý Andreas Vinciguerra získal svůj první titul již v 19 letech, když vyhrál halový turnaj v Kodani. Další už ale nepřidal. V roce 2002 na sebe naopak upozornil nechtěně, když i vinou zdravotních problémů prohrál 15 utkání v řadě. Na grandslamech se mu dařilo nejvíce v Melbourne, kde byl dvakrát ve třetím kole a jednou i v osmifinále. Jako junior dokonce ve finále.

Nejen pokles formy ale znamenal pro Švéda ústup ze scény. V roce 2006 odehrál poslední zápas, aby se pak dvě sezony kvůli vážnému zranění zad a kolen na kurtech neobjevil.

Velkého comebacku se dočkal loni, když si vysloužil pozvánku do švédského daviscupového týmu. Vinciguerra mohl být hrdinou, ale v pěti setech padl s Izraelci Selou i Levym a Švédy tehdy do čtvrtfinále neposunul.

Na jaře začal objíždět antukové challengery a v Římě prohrál až ve finále. Přesně před rokem dostal divokou kartu na domácí antukový turnaj v Bastadu a na kurtech, kde byl v letech 1999 a 2000 ve finále, po třech třísetových bitvách došel překvapivě až do semifinále. To si na okruhu ATP zahrál poprvé po osmi letech.

Aktuálně 347. hráč světa pak sice další zápas na turnajích ATP nevyhrál, na Skistar Swedish Open však pochopitelně dostal divokou kartu i letos. Švédský bojovník se pořadatelům odměnil postupem do 2. kola, když po setech 7-6 6-7 6-4 vyřadil wimbledonského osmifinalistu Daniela Brandse z Německa.

"Byl to těžký zápas, ale jsem šťastný, že jsem postoupil. Příjemnější by byla výhra ve dvou setech, ale to není tak důležité," řekl Vinciguerra, kterého ve druhém kole čeká krajan a loňský semifinálový přemožitel Robin Söderling. "Robin je jedním z nejlepších tenistů světa. Moc se na ten zápas těším," dodal na adresu nejvýše nasazeného hráče a obhájce titulu.

V pondělí do hry zasáhl také osmý nasazený Florent Serra, který ovšem prohrál hladce 2-6 2-6 s Italem Potitem Staracem.

- ATP 250 BASTAD (Švédsko, antuka, 450.000 eur) -
pondělní výsledky (12. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Starace (It.) - Serra (8-Fr.) 6-2 6-2
Vinciguerra (Švéd.) - Brands (Něm.) 7-6(6) 6-7(5) 6-4
Riba (Šp.) - Luczak (Austr.) 4-6 6-2 7-6(6)
Fognini (It.) - Prpic (Švéd.) 6-7(7) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist