Vinciová nadělovala 'kanáry', s Jankovičovou si zahraje o titul

24. 8. 2012, 09:57
Aktuality 4
Před dvěma týdny vyprovodila výsledkem 6-0 6-0 bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou, tentokrát v Dallasu předvedla Roberta Vinciová to samé proti další Srbce Bojaně Jovanovské. Turnajová trojka smetla soupeřku za pouhých 52 minut a postoupila do finále, v němž se utká s Jelenou Jankovičovou.
Roberta Vinciová

Roberta Vinciová se s Bojanou Jovanovskou utkala už před rokem, kdy ji porazila ve třech setech. Jejich druhý vzájemný duel byl o poznání jednoznačnější. V úvodním setu Italka odvrátila dva brejkboly své soupeřky, využila tři ze svých šesti a diváci v Texasu viděli prvního včerejšího 'kanára'. A ten nebyl poslední: v další sadě vyhrála Jovanovská jen devět výměn a své třetí semifinále na okruhu WTA v kariéře ztratila poměrem 0-6 0-6.

"Hrála jsem dobře, ona jakž takž," řekla po utkání Vinciová, která stejným výsledkem deklasovala nedávno v Montrealu slavnější krajanku Jovanovské Anu Ivanovičovou. "Vyhrát 6-0 6-0 ale není snadné. Musíte se soustředit na každý bod, na každý game," uvedla Italka.

Díky snadné výhře nad Jovavskou si Vinciová zahraje v Dallasu ve finále, v nichž má dosud vynikající bilanci: 6 výher a jedinou porážku. "Vím, že to bude těžké, ale určitě mám zítra šanci zvítězit. Udělám pro to všechno. Jsem šťastná, že jsem ve svém prvním letošním finále.

Zatímco statistiky z dosavadních finále mluví pro Vinciovou, vzájemné zápasy jsou proti ní. Na druhé straně kurtu totiž bude stát někdejší světová jednička Jelena Jankovičová, která ve všech třech vzájemných duelech vyhrála. Další Srbka v pavouku potvrdila lepšící se formu proti australské kvalifikantce Casey Dellacquaové, již porazila 7-5 a 6-4.

"Byla to bitva, Casey hrála moc dobře," řekla na adresu soupeřky Jankovičová. "Odehrály jsme spoustu vyrovnaných her a výměn. Proti levačce není nikdy jednoduché hrát," dodala.

Srbka má nyní šanci vyhrát první titul po dvou a půl letech. Ten poslední vybojovala v roce 2010 na březnovém turnaji v Indian Wells; od té doby byla čtyřikrát finále, ale neuspěla ani jednou, naposledy v Birminghamu proti Melanii Oudinovou.

Výsledky - Dallas (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (2-Srb.) - Dellacquaová (Austr.) 7:5, 6:4, Vinciová (3-It.) - Jovanovská (Srb.) 6:0, 6:0.

Čtyřhra - semifinále:
Erakovicová/Watsonová (4-N. Zél./Brit.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) 6:7 (5:7), 6:4, 10:7.

Komentáře

4
Přidat komentář
freeteepek
Tak přesto, že to ze začátku vůbec nevypadalo, Roberta má další titul. A konečně Jankovičovou porazila:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Krasny doklad toho, ze i ten kdo z backhandu hraje jen slice, tak muze vyhravat. Rekl bych ze je to i pro divaky zajmavejsi videt celodvorcovy tenis s ruznymi technickymi udery nez to co se hraje obvykle. Jen vice takovych.
Reagovat
Heather_Fedex
jen skoda, ze takove hracky se nemaji sanci prosadit na vetsich turnajich a na grand slamech
Reagovat
dadaft
no, když to vemu kolem a kolem, třeba jména, která jsi poslední dobou porazila Roberto (Wickmayer, Ivanovič, Kerber), třeba, že jsem Tě nedávno viděl hrát a hrála jsi jak říkáš, tedy dobře..., když vezmu, že jsi rozehraná a ve finále turnaje .........
.......... a podívám se na pavouka US Open ..............
.................................. ano, Ula Radwanská v prvním kole, Shvedova/King ve druhém, to není bůhvíjaký los ............
.......... ale přece jen --- větřím jednoho z černých koní turnaje. možná vsadím kilečko, že Tě uvidíme v QF. ))
good luck.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist