Vinciová v Bukurešti prolomila letošní trápení a s domácí Halepovou si zahraje o titul

12. 7. 2014, 15:30
Aktuality 51
Robertě Vinciové se letos vůbec nedařilo, nyní se však na turnaji v Bukurešti znovu probouzí. Druhá nasazená Italka v semifinále porazila hladce 6-1 6-3 Slovenku Kristinu Kučovou a po roce si tak zahraje o titul. Její finálovou soupeřkou bude světová trojka a domácí hvězda Simona Halepová, jež v semifinále přehrála krajanku Monicu Niculescuovou.
Roberta Vinciová

Letošní výsledky Roberty Vinciové, která loňskou sezonu zakončila na 14. místě žebříčku WTA, připomínaly až dosud jednu velkou mizérii. Italka vypadla na 11 turnajích již v prvním kole a jejím dosavadním letošním maximem byla čtvrtfinálová účast na antuce v Oeiras. Tento týden se však aktuálně 24. tenistka světa na antuce v Bukurešti, kde startuje poprvé v kariéře, znovu probouzí.

Vinciová tu se ztrátou jednoho setu postoupila do semifinále, kde ji dnes vyzvala čtyřiadvacetiletá Slovenka Kristina Kučová, která se mezi kvarteto nejlepších probojovala na turnaji WTA poprvé v kariéře.

Druhá nasazená Vinciová utkání s o sedm let mladší Slovenkou zvládla poměrně hladce a zvítězila za hodinu a 15 minut hry 6-1 6-3 a v Rumunsku si tak zahraje o jubilejní desátý titul v kariéře. Ten devátý získala Italka před rokem, když triumfovala na domácím antukovém turnaji v Palermu, od té doby se však do finále žádného turnaje neprobojovala.

"Bylo to semifinále, takže je jasné, že to byl těžký zápas, do semifinále se nikdo nedostane jen tak náhodou. Dneska tu byly celkem dost těžké podmínky, hodně foukal vítr, nesvítilo sluníčko, občas byly i nějaké přeháňky, ale myslím si, že jsem se s tím dobře poprala a odehrála jsem kvalitní zápas. Jsem moc šťastná, že jsem vyhrála a moc se těším na finále," komentovala utkání Vinciová

"Zítra to bude opravdu velmi náročné, protože Simona hraje parádně a navíc je tu doma. Diváci budou na její straně, ale to tak prostě je a já s tím nic neudělám. Chci se soustředit na sebe, pokusím se udělat maximum. Uvidíme, jak to celé dopadne, určitě to může být velmi vyrovnaný zápas, rozhodovat můžou i maličkosti, ale musím ukázat to nejlepší," dodala Italka směrem k finálovému utkání.

Její finálovou soupeřkou bude světová trojka Simona Halepová, která se však na domácím turnaji na postup do finále poměrně nadřela. Finalistka letošního Roland Garros přehrála krajanku Monicu Niculescuovou až ve třech setech 6-2 4-6 6-1. V letošní sezoně vyhrála Halepová zatím jen jeden turnaj, když v únoru triumfovala na tvrdém povrchu v Dauhá, ve finále ale bude hrát již počtvrté (ve finále v Madridu a na grandslamu v Paříži nestačila na Rusku Šarapovovou).

- WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (12. 07. 2014)
• Dvouhra - semifinále•
Vinciová (2-It.) - Kučová (SR) 6:1, 6:3

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velká gratulka, sice budou asi názory, že neměla žádné těžké soupeřky a že je to malý turnaj, ale co, vyhrála doma, potvrdila roli favoritky, takže z mé strany spokojenost :)
Reagovat
smazaný uživatel
;) Z me strany... nevim... ale rozhodne vyhrala zaslouzene;)
Reagovat
smazaný uživatel
No proto :D
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
Bobina ji proste neuslajzovala...;)
Reagovat
VlS
Ale Bobina vdruhým nehrála špatně, holt to nestačilo.
Reagovat
Davor1
Poď Simonka, po druhý tohtoročný titul !!
Reagovat
smazaný uživatel
No zatim to vypada pro Simonu dobre, takhle ji asi Bobina neuslajsuje,...
Jinak tedy hodne lidi;) Je videt, ze je doma tahakem;)
Reagovat
smazaný uživatel
Simča super, i když se dívám až teď.
Reagovat
Davor1
Simona je niekde úplne inde ako Vinci, to je astronomický rozdiel.

Diváci sú skvelí od prvého zápasu, pozerám všetky Simonine zápasy aspoň pár gamov a vždy je plno a super atmosféra...myslím, že na tento turnaj bude vždy rada chodiť a vyhrá to tu ešte veľakrát ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nicméně ty Bobiny slajzy, to je opravdu něco.. v tom je teda jednička.
Reagovat
Davor1
našťastie s tým Simča nemá problém a vie si poradiť ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No jen to nezakřikni, zdá se, že Bobina si vzpomněla, jak umí hrát na antuce.
Reagovat
Davor1
To je len také chvíľkové poľavenie od Simony, keď zapne tak jej už nepustí ani gem ;)
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/315727141794587/photos/a.634946386539326.1073741829.315727141794587/805390339494929/?type=1&theater

Jak může tenistka mít psa?

Mít psa = hafan chápe, kdo je jeho panička
Reagovat
VlS
?????? proč by tenistka nemohla mít psa? Docela dost jich psa má. Namátkově Lucka, Serena, Dominika ....... . Mít hrocha by mohl bejt logistickej problém, se psem problémů moc není.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja si myslim, ze muzes mit klidne i toho hrocha, delfina, zirafu nebo tucnaka, a nemusis s nimi asi hned cestovat;)
Tam asi slo o tu potrebu, ze pes ma vedet, kdo mu vladne, ale podle mne ho klidne muze krmit babicka, a na vnouce se vzdy tesi, ze si s nim bude hrat, a nemusi s nim vubec cestovat, ve vysledku to je asi jiny vztah, neco asi jako milostny vztah na dalku, nez se situace zmeni, takze psa svym zpusobem "mit" muze i bez cestovani v kleci;)
Ale mas pravdu, dnes to pro ty spickove sportovce asi neni problem, a z pejska se stava celkem slusny cestovatel;) Coz u hrocha by byla asi fakt problem;D)))
Reagovat
VlS
Pes není žádnej blbec, ten ví zatraceně dobře, kdo je v jeho smečce alfa jedinec, a to bení o tom, kdo s ním ztráví nejvíc času, nebo kdo se s ním nejvíc mazlí. Tak začít nad tímhle koumat nad fotkou Andy s beaglem nebo co to je, to fakt může napadnout jen Fricka:-).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jedno zvire mit nemuzes...
...Vlka ;)))
Reagovat
blixa
Desenský by s tebou nesouhlasil ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
V USA byl jeden indian, co chodil s vlkem;) Jenze nakonec se ukazalo, ze tento indos neni uplne indian, a vlk neni uplne vlk, jak jsme pak s kamosem zjistili...;)
Vlka mit nemuzes;) Pokud by to bylo nejak krizene, nebo ukradnute jako mlade... porad Ti bude hrozit, ze se nastve pohryze, a utece;D)
I jestli bys ho ucil nejakou omega funkci, ve stylu sasek smecky...ale uz i tak to moc neberu jak vlka...;)
...ono staci jit do zoo, kde maj vlka;) To uz neni vlk, ale chodici tragedie... i jestli je to nejaky ten poddruh...
V podstate je to dost plache zvire, ktere se neustale toula...vetsinou v malych smeckach, ale i v parech, a muze klido pido soliterovat...
...jinak jsem jednou davno cetl, ze v dobach stredovekych, kdy lide trpeli na nejeden predsudek, tak byl zaznamenan nejaky pripad, ze vlcek valil kolem 200-300km v celkem konstantni rychlosti, kdy pri jeho chytani lidi ustvali na smrt i kone...a stejne ho nakonec vlcka nedostali...
...to byl vlk;) takze takoveho mit nemuzes;)
Reagovat
J.M.
Ale jsou i vlci, kteří jsou s lidmi. Však i pes vznikl domestikací vlka. I dnes se vlčí mláďata dají ochočit a vycičit, i když samozřejmě pes to není a do domácnosti, k dětem určitě ne, i z legálního hlediska to je problém. Ale někteří je i tak mají.

https://www.youtube.com/watch?v=IR24vU1nV5g

https://www.youtube.com/watch?v=caqYnXLuGkM

https://en.wikipedia.org/wiki/Wolves_as_pets_and_working_animals
Reagovat
VlS
Vlku, lze míti vlka. Kdyby to nešlo, neměli bychom psy. Jsou spousty případů, kdy někdo má vlka nebo dokonce vlky, i když to neznamená, že ochočenej vlk bude domácí mazlíček. Můžeš mít i lva, tygra, medvěda a můžeš se tvářit, že je to mazlík. Když tě zabije, tak už se nepomazlíš, no.
To co píšeš, ta vytrvalost, to byl důvod ke vzniku plemene Československý vlčák. vzniklo křížením Německého ovčáka a vlka. Nyní je tam pidíl cca 25% vlčí a 75% psí krve.
Velikost je spíš vlčí - až 75 cm ( ovčák má 60) a váha až 50 kilo. Vytrvalost je neomezená, při zkouškách se testuje na 100 km a to je takový vyklusání, dal by násobky. Ovčáka Zátopek při tréninku na maratón zničil. Ale vlčí geny mají na svědomí omezenou cvičitelnost, aportovat ho ani nenapadne a tak dál, ale obranář je i díky velikost efektivní. Chová se víc jako vlk, než jako pes - smečkově, respektuje alfa pár, a tak dál. Nezapomínej, co jsem zač :-))
Reagovat
VlS
A jinak, když půjdu jezdit na kole, budu mít vlka jako hrom, a neb, jak praví klasik:
Všichni na kůň
Já mám vlka
tak tedy na vlka
Reagovat
blixa
Vlku vlku vlčku, zoologie je už přes 40 let můj velký koníček, nepouštěj se na tenký led když o tom toho moc nevíš ;-) To jen taková přátelská rada, rozebírat to co si napsal raději nebudu :D
Reagovat
Frick
Huml je Pelta.
Reagovat
EllNino
Reagovat
Frick
Zuzka Hejnová prej hraje :o)

No ale svět tenisu pamatuje jednoho skvělýho hráče a pak i hudebníka.
Reagovat
dadaft
tak divoké karty ve Stanfordu dostaly Victoria Azarenka a Venus Williams. )))))))

http://www.bankofthewestclassic.com/tournament_info/player_field_/?intloc=headernavsub

neuvěřitelně našlapaný malý turnaj.

že by další legendární zápas Kvitty - Vee???
--- tentokrát na superrychlém stanfordském hardu?
Reagovat
VlS
A to bych viděl docela rád, a Lucku s Vikou.
Reagovat
tommr
to druhý se ti asi nesplní, protože Lucka pokud vím bude hrát ve Washingtonu ...
Reagovat
tommr
pokud by k tomu mělo dojít tak doufám až ve finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád. Obě hráčky jsou moje holky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych chtěla zápas Petry s Vikou.. :-)
Reagovat
dadaft
jo, to bych si dal taky říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj bože :o Sara vypadla :´/
Ta svi'na Rogers. Tak Andrejko-budeš to mít těžké!!!
Reagovat
blixa
Andrea to dá !!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No já to přál moc Sařa, ale no nic :/
Tak snad ta Petka
Reagovat
smazaný uživatel
je fakt neunavitelná:)
http://instagram.com/p/qW8wCxO7j2/
Reagovat
smazaný uživatel
jj Lucy;)
Reagovat
Frick
Je. A já se tak těšil nějakou pěknou fotečku z pláže, jako její kolegyně :o)
Reagovat
Frick
No, hlavně aby to tělo vydrželo. Tohle je tak "aktivní odpočinek" pro nějakou manažerku, co dělá hlavou.
Reagovat
Frick
Až teď zjišťuju, že se Istanbul hraje na hardu.

Což je samozřejmě dobře. Karolína by se mohla chytit.

Kvalifikace je taky velmi zajímavá - hraje v ní Tereza, Katka a Kristýna.
Reagovat
Bob
Protože se hraje na antuce. Letos je ovšem tragická.
Reagovat
smazaný uživatel
Bobinko-moc gratuluji. Ukořisti prosím titul v Bukuřešti a Saro ty v Gasteinu :) bude Italský týden
Reagovat
tommr
a další titul pro Itálii moh přidat frajírek Fognini, ale tomu to naštěstí nevyšlo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
frajírek? já ho nesleduji tak nevím..
Ale holkám italským bych to moc přál :) obě potřebují hodně nakopnout
Reagovat
tommr
Vinciová si už nějakej dobrej výsledek zaslouží a docela jí to i přeju. Erraniovou ale moc rád nemám a navíc jí beru jako konkurentku Lucky v boji o dvacítku takže tý přát nebudu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajo. Bobča už to potřebuje. No Sara-jak se to vezme...
Ale teď niculescu prolomila brej-tak jsem moc rád :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsi to myslel s tím Fabiem? Prý i na Wimbledonu měl něco s rozhodčím
Reagovat
tommr
na okruhu by se asi jen těžko hledal namyšlenější tenista než je Fognini. Stačí se jen podívat jak si na kurtu vykračuje jako páv ...
Co měl s tím rozhodčím ve Wimbledonu nevím, protože jsem ten zápas neviděl, ale podrobnější zmínky o tom určitě najdeš na netu ...
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist