Vítězi turnaje O pohár prezidenta ČTS jsou Kvitová a Vrbenský

28. 5. 2020, 11:45
Aktuality 48
O POHÁR PREZIDENTA ČTS - Petra Kvitová má další trofej, byť exhibiční. Na první akci pro české hráčky po koronavirové pauze dvojnásobná vítězka Wimbledonu zdolala ve finále na tvrdém povrchu na pražské Spartě i s dešťovou přestávkou Karolínu Muchovou dvakrát 6-3 a vyhrála turnaj O pohár prezidenta ČTS, i když měla celé tři dny problém s rukou. Dvouhru mužů překvapivě ovládl Michael Vrbenský, který zdolal na antuce Zdeňka Koláře 6-4 6-7 a 10-8 v supertiebreaku.
© Pavel Lebeda / sport-pics.cz

Mužskou soutěž na pražské Spartě překvapivě vyhrál Michael Vrbenský. Dvacetiletý Čech překvapil už před dvěma dny, když v super tie-breaku vyřadil českou jedničku Jiřího Veselého. Ve včerejším semifinále přehrál o dva roky mladšího Jiřího Lehečku a v dnešním finále porazil 6-4 6-7(5) 10-8 o tři roky staršího Zdeňka Koláře.

Zpočátku zápasu měl navrch Kolář a dostal se do vedení 3-1, jenže poté se začal trápit s puchýřem na pravé ruce, s nímž měl potíže už včera, a znovu se do tempa dlouho dostával. Vrbenský nakonec úvodní sadu otočil a ve druhém dějství vedl o brejk. Kolář se však do utkání zvládl vrátit a stav finále nakonec srovnal. Rozhodovat tak musel tie-break, v něm Vrbenský po vítězném returnu z bekhendu proměnil hned první mečbol.

"Je to pro mě cenné vítězství. Porazil jsem dva žebříčkově lepší hráče. Jsem rád, že jsem získal tři výhry," řekl Vrbenský, který trénuje na Spartě.

Daviscupový reprezentant Kolář odehrál celý turnaj s puchýřem v dlani pravé ruky, v které drží raketu. "Zkazil jsem proto velké množství balonů, ale o to víc jsem se musel soustředit, abych dostat balon do kurtu. I když jsem se nemohl na některé údery spolehnout, tak jsem bojoval, ale Michal podal vynikající výkon," řekl.


Kvitová potvrdila roli favoritky mezi ženami
Nejvýše nasazená Kvitová ve finále od stavu 1-3 získala razantní hrou osm gamů v řadě. Za stavu 6-3 4-1 byl zápas kvůli dešti na hodinu a půl přerušen. Už se chystala i hala, ale kurt se povedlo vysušit a zápas dokončit venku.

V dohrávce snížila Muchová na 3-4, ale víc nestihla. V chladném počasí ucítila bolest v pravé noze a v závěrečných dvou hrách nemohla běhat.

"Kája si něco udělala s nohou, tak to je mi líto. Jinak turnaj byl hezký a nebýt dneska toho počasí, tak to vyšlo parádně. Každý den jsem hrála, to je pozitivní a jsem ráda, že to pořád mám v ruce i po karanténě," řekla Kvitová na tiskové konferenci. Sama měla zdravotní problém rovněž, před turnajem ji začala bolet ruka. "Zatuhlo mi předloktí, hrála jsem pod prášky, ale naštěstí to dopadlo dobře," dodala vítězka.

"Vstup do zápasu jsem neměla špatný, ale pak jsem byla ospalá. Petra do toho hrála rychle a já jsem to moc nestíhala. Chtěla jsem po pauze se zápasem ještě něco udělat a bohužel se mi to úplně nepovedlo. Blbě jsem doskočila, trošku mi tam luplo a mám to trošku zvrtlé," popsala šestadvacátá hráčka světa Muchová.


Turnaje budou na našem území pokračovat
O pohár prezidenta ČTS je prvním turnajem na českém území po uvolnění opatření proti šíření nového typu koronaviru. Diváci do areálu pražské Sparty nesmí, u kurtu jsou pouze trenéři a manažeři, hlavní rozhodčí a tři lajnoví. Turnaj živě vysílá Česká televize.

Každý účastník obdržel za start 50 tisíc korun, z kterých přispěl na charitu dle vlastního uvážení. Vybraných 300 tisíc korun bylo napůl rozděleno mezi Nadaci Pohyb bez pomoci a Arcidiecézní charitu Praha na boj proti šíření nemoci covid-19.

Na zahajovací boje ve Stromovce navážou turnaje O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta vždy pro 16 hráčů a hráček. Každý turnaj bude mít i kvalifikaci a dotaci 980 tisíc korun, z které vítěz obdrží 150 tisíc. První z nich je na pořadu od 22. června, kdy se ve Starých Splavech uskuteční 19. ročník Macha Lake Open.

Předtím se odehraje úvodní díl soutěže družstev nazvané Barvy pro budoucnost. Na Spartě a na Štvanici je 1. kolo na programu 11. a 12. června. Na to naváže charitativní Tipsport Charity Cup, v kterém se proti sobě postaví týmy Karolíny Plíškové a Petry Kvitové, první část je v plánu na Štvanici od 13. do 15. června.

Tenisová sezona je kvůli pandemii přerušená minimálně do konce července.

O POHÁR PREZIDENTA ČTS - 3. DEN
• Finále žen (tv. povrch) •
Kvitová - Muchová 6-3 6-3
• Finále mužů (antuka) •
Vrbenský - Kolář 6-4 6-7(5) 10-8
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pavlis
Petře děkuji, že ty tři zápasy zvládla. Tréninkové manko bylo znát. Ani nešlo pořádně trénovat, pokles motivace, zařídit si život jinak. Obnovené zranění ruky po roce. Problém s opětovnou zátěží, zatímco byla několik měsíců v klidu. Bude to těžké. Co se absolvování připravovaných turnajů u nás týče, bude Petra hrát maximálně jeden měsíčně, si myslím.
Reagovat
FulnekUltras
jj, ta ruka nebude žádná sranda - což jsem tady psal už loni touhle dobou - na rozdíl od řady těch, kteří v tom viděli rychle, snadno a spolehlivě zhojitelnou "prkotinu"
Reagovat
turista
Je dobře, že nějaký tenisový podnik už proběhl. Rozbíhají se pomalu soutěže i v ostatních sportech což je taky dobře.
Reagovat
FulnekUltras
líp už bylo - ale zas bude ;-)
Reagovat
Fandina
Jeden výrok, pokaždé jinak. :-))

ttps://isport.blesk.cz/clanek/tenis/379531/tenis-v-praze-hracky-se-smaly-pozdravu-mama-jde-slysela-strycova.html

https://www.idnes.cz/sport/tenis/o-pohar-prezidenta-cts-sparta-linda-fruhvirtova-barbora-strycova-ohlasy.A200526_151428_tenis_ten
Reagovat
FulnekUltras
bylo třeba opět po delší době potvrdit, kdo je naší královnou.
Reagovat
paddy
a nikdo se tady netrápí...
Reagovat
sojka1
ja jsem zapas sledovala hlavne po pauze jen letmo, ten jeji oblicej jsem ale videla a pak se pri vymene stran (4:3 pro Petru) drzela za kotnik, posledni dva gemy byla jen "formalita".... ale snad to bude dobry, vypadalo to jen na doslapnuti, zvrknuti jsem nepostrehla....
Reagovat
George_Renel
Petra se jí hned v ten moment ptala zda je OK.
Reagovat
sojka1
to je pravda, nemela jsem zvuk, ale urcite reagovala...
Reagovat
fretek
Zřejmě podvrtnutý kotník a zřejmě proto, že jej neposiluje. Přitom na to je jednoduchý cvik ...
Reagovat
bIbec
Normálně bych přál Káje, to je jasný. Ale jelikož o nic nešlo, tak sem to ani nesledoval.
Reagovat
Pe3k
Velmi dobrý bh, slabší fh a bídný servis. Tolik soudím ze 2 zápasů co jsem ho viděl. Kolář mi přišel o něco lepší, ale zranění ruky ho stálo zapas. I tak to byl solidní zápas.
Reagovat
tommr
Petra nakonec dohrávku zvládla a znovu potvrdila, že mezi českými tenistkami nemá rovnocennou konkurentku ...
Reagovat
sojka1
nebyla tam ta spravna Kaja.... :-))
Reagovat
Dobry-den
Nic proti Petře, ale dělat tyhle závěry po takovém sranda turnaji, kde navíc chyběla česká jednička a trojka, to je celkem úlet...
Reagovat
tommr
Petra ale nemůže za to, že se Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová turnaje nezúčastnily. Zlé jazyky dokonce tvrdí, že se Karolína odhlásila kvůli tomu, aby od Petry neschytala výprask. Já tomu sice nevěřím, ale faktem zůstává, že Petra všechny české hráčky až na občasnou výjimku pravidelně poráží ...
Reagovat
Fandina
Ivo Kaderka říkal, že vysílání jde do celého světa, stream ze statické kamery jsem našla a teď jsem našla i běloruskou televizi, z obrazem od ČT :-)).

cdn.livetv304.me/webplayer2.php?t=ifr&c=1390004&lang=en&eid=935884&lid=1390004&ci=39&si=4
Reagovat
Fandina
s obrazem
Reagovat
FulnekUltras
Doraž ju, Peti.
Reagovat
FulnekUltras
sice s drobnou výpomocí rozhodčích, ale nakonec rozhodl spíš studený sval
Reagovat
tommr
rozhodčí dělali chyby na obě strany ...
Reagovat
FulnekUltras
rouška přes nos po delší době docela zkresluje výhled
Reagovat
tommr
hráčky už jsou zpátky na kurtu ...
Reagovat
Pavlis
Po dlouhé době jsem zapnul SportZone. Je už po dešti, ale info o tom, kdy se bude pokračovat, krom varianty pod střechou, nevím.
Reagovat
Fandina
Na ČT sport avizovali, že pravděpodobně 16:45.
Reagovat
Pavlis
Díky za info.
Reagovat
Alien
Petro, do toho, Petro, do toho!
Reagovat
tommr
škoda toho přerušení. Snad to Petru moc nerozhodí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám. Škoda, že to ještě chvíli nevydrželo.
Reagovat
Pavlis
Ty mraky byly velké, pak vítr a déšť. A dost blbě se v tom začínalo hrát. Nevím, zda budou dohrávat.
Reagovat
tommr
jinde v Praze neprší. Myslím si, že je to jen lokální přeháňka ve Stromovce a brzo se bude zase hrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vysušuje se. Kdyby pršelo dohraje se v hale.
Reagovat
tommr
ve druhým setu přichází pro Petru kritickej stav 3:0 ...
Reagovat
Fandina
Na některých fotkách mi Vrbenský připomíná Štěpce.
Reagovat
tommr
od Petry pěkná otočka v prvním setu z 1:3 na 6:3 ...
Reagovat
Nenela
Na co se ceka?
Reagovat
sojka1
bylo vyhlaseni kluku, ted si holky uz pinkaji....
Reagovat
Fandina
Už to jede.

https://www.youtube.com/watch?v=9jquaMwJcnQ&feature=youtu.be

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/tenis/zive-finale-o-pohar-predsedy-cts-vrbensky-prekvapil-a-slavi-triumf-kvitova-muchova/5ecf7ec9611d942f049fb0e2#live
Reagovat
Fandina
Nečekaný vítěz, ale jinak zaslouženě, porazil nasazenou jedničku a pak byl ve dvou zápasech lepší. Finále se mi líbilo, do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo to bude. Gratulka.
Reagovat
blixa
Vrbenský, Muška ! ;-)
Reagovat
Fandina
Vypadá to tak. Jsem zvědavá na mač. Muška se mi zdála dost při chuti, tak jsem zvědavá, jak na tom bude dneska a jak bude hrát Petra.
Reagovat
sojka1
Peti bude mit v kazdem setu 3:0 a pak se vyhaze... :-)
Reagovat
Fandina
anebo ne, sázet se na to nedá ... úsměvf
Reagovat
Alien
Vrbenský, Kvitová!
Reagovat
Pavol
Prvý tip po corona pauze ide na Teba.
Tak ukáž kto je v Čechách šéfka číslo jeden.
Reagovat
Alien
Kolář, Kvitová!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist