Vítězkami dnešních duelů na WTA Elite Trophy jsou Rybáriková, Bartyová a Sevastovová

1. 11. 2017, 11:02
Aktuality 20
WTA ELITE TROPHY - Magdaléna Rybáriková na úvod středečního programu vydřela v tie-breaku rozhodující sady vítězství nad Kristinou Mladenovicovou, která zaznamenala jedenáctou porážku v řadě. Ashleigh Bartyová nedala šanci Anastasii Pavljučenkovové a ujímá se vedení v Růžové skupině. V posledním dnešním zápase porazila Anastasija Sevastovová vítězku letošního US Open Sloane Stephensovou.
Ashleigh Bartyová

Kristina Mladenovicová si připsala již jedenáctou porážku v řadě. Světová desítka a turnajová jednička akce WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai podlehla 5-7 6-1 6-7(5) Magdaléně Rybárikové, s níž po velkém boji prohrála i druhý vzájemný duel. Francouzka má však stále šanci na postup do semifinále. Slovenka i přes dnešní vítězství končí ve skupině.

V úvodním dějství šla ihned do brejku Rybáriková, ale ve čtvrtém gamu o vedení přišla. První set se nakonec rozhodoval až v samotné koncovce. Mladenovicová v desáté hře nevyužila náskok 40-15 na servisu, podání ztratila a slovenská jednička poté sadu úspěšně dopodávala.

Ve druhém setu měla jasně navrch trápící se Francouzka. Světová desítka sice o první brejk přišla, nicméně od stavu 2-1 už Slovence nepovolila jediný game. Rybáriková si nechala po skončení pátého gamu obvázat levé stehno, ovšem na jejím výkonu se to nijak nepodepsalo.

Přestože po prohrané druhé sadě byla Slovenka už bez šance na postup ze skupiny, bojovala dále. Ve čtvrté hře si vzala zpět ztracený servis a začala mít navrch. Následovaly další čtyři ztracená podání, přičemž za stavu 5-4 Rybáriková nevyužila mečbol.

Další dvě šance zápas ukončit měla v desátém gamu na returnu a v pořadí čtvrtým mečbolem disponovala ve dvanácté hře. Mladenovicová si aktivní hrou se všemi čtyřmi hrozbami poradila. Rybáriková nakonec potřebovala celkem sedm mečbolů a pro vítězství si došla až v tie-breaku, v němž zvítězila 7-5.

Rybáriková i přes dnešní vítězství končí ve skupině. Nemůže totiž dosáhnout na lepší poměr setů než její včerejší přemožitelka Görgesová. Mladenovicová stále šanci na postup z Azalkové skupiny má. Potřebuje však rozjetou Němku porazit ve dvou setech.

Ashleigh Bartyová při své premiéře na turnaji WTA Elite Trophy jasně přehrála 6-4 6-1 Anastasii Pavljučenkovovou, Rusce oplatila jednu z předchozích porážek a sesadila ji z prvního místa Růžové skupiny.

Jednadvacetiletá Australanka svou soupeřku drtila zejména po prvním podání, po němž vyhrála 82% výměn. Poprvé a zároveň naposledy ztratila Bartyová servis za stavu 5-4, kdy podávala na vítězství v prvním setu. V další hře si ovšem vypracovala tři brejkboly a v pořadí třetí setbol využila.

Ve druhé sadě měla Australanka výtečnou brejkbolovou bilanci. Všech šest brejkbolových hrozeb zlikvidovala a sama obě šance na brejk využila. Rusce nakonec ve druhém dějství povolila jediný game.

K postupu do semifinále stačí Bartyové v souboji s Kerberovou uhrát set. Kerberová naopak musí zvítězit 2-0 na sety, aby pro ni "malý Turnaj mistryň" ještě neskončil. Pavljučenkovová už je bez šance na postup.

V úvodním duelu Kaméliové skupiny se utkaly Anastasija Sevastovová a vítězka letošního US Open Sloane Stephensová. Sevastovová americké tenistce oplatila porážku právě z US Open, když zvítězila 7-5 6-3 a přerušila sérii čtyř porážek. Stephensová naopak od senzačního triumfu ve Flushing Meadows prohrála i třetí zápas.

Sevastovová v úvodním dějství celkem třikrát nedokázala potvrdit brejk. Američance za stavu 5-5 počtvrté sebrala servis a druhou šanci jít do vedení 1-0 na sety už nepromarnila.

Ve druhé sadě naopak Lotyška nepřišla o podání ani jednou. Brejk z úvodního gamu si dokázala podržet i přes dva brejkboly soupeřky v šesté hře a utkání zakončila čistou hrou na returnu.

Sevastovová si může již zítra zajistit postup do semifinále, pokud porazí Barboru Strýcovou. V případě výhry Strýcové se bude rozhodovat v pátek.

Čtvrteční program WTA Elite Trophy odstartuje duelem mezi Angelique Kerberovou a Ashleigh Bartyovou. Po nich se poprvé představí jediná česká zástupkyně na turnaji Barbora Strýcová, jež vyzve Anastasiji Sevastovovou. Zítřejší hrací plán zakončí souboj Coco Vandewegheové s Jelenou Vesninovou.

• WTA ELITE TROPHY •
Zhuhai, Čína, tv. povrch (hala), 2,280.935 dolarů
středeční výsledky (1. 11. 2017)
• Azalková skupina •
Rybáriková (10-SR) - Mladenovicová (1-Fr.) 7-5 1-6 7-6(5)
Průběžné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Görgesová 1 1 0 2-0 13-7 1
2. Rybáriková 2 1 1 2-3 22-30 1
3. Mladenovicová 1 0 1 1-2 17-15 0
• Růžová skupina •
Bartyová (9-Austr.) - Pavljučenkovová (4-Rus.) 6-4 6-1
Průběžné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Bartyová 1 1 0 2-0 12-5 1
2. Pavljučenkovová 2 1 1 2-3 20-23 1
3. Kerberová 1 0 1 1-2 11-15 0
• Kaméliová skupina •
Sevastovová (5-Lot.) - Stephensová (3-USA) 7-5 6-3
Průběžné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Sevastovová 1 1 0 2-0 13-8 1
2. Strýcová 0 0 0 0-0 0-0 0
3. Stephensová 1 0 1 0-2 8-13 0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Magda končí životní sezonu výhrou. Do konce března by si mohla(nebo spíš měla) žebříčkové maximum ještě posunout.
Julia si asi postup pohlídá, ale Kristině přeju klidně utrápenou výhru ve 3 setech, ale ať už konečně vyhraje...
Ashleigh potěšila. Come on, Aussie!
Reagovat
bIbec
Kiki už se zapisuje do historických tabulek WTA. S trochou štěstíčka by se tomu prvnímu místu mohla přiblížit už někdy zkraje příští sezóny. Hlavně si to v tom příštím zápase nepokazit

1. Sandy Collins - 17 matches (1984-1987)
1. Arantxa Rus - 17 matches (2013)
3. Sonya Jeyaseelan - 16 matches (2001)
3. Anna Karolina Schmiedlova - 16 matches (2016)
5. Angeles Montolio - 13 matches (2002)
6. Michaella Krajicek - 12 matches (2007-2008)
6. Olga Poutchkova - 12 matches (2007)
8. Kristina Mladenovic - 11 matches (2017)
9. Jelena Jankovic - 10 matches (2006)
Reagovat
sprchon
Ty jo, koukám, že ta Kajka to taky málem dotáhla na rekord. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki stačí unikát, že po deseti prohrách vstoupila do top 10 :-) Takže žádný napodobování Kajky a spol. :-)
Reagovat
blixa
Jo, ty se propadaly do zapomnění, kdežto Kikina stoupala ! To jen opravdoví mistři zvládnou !!! ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Jelena tehdy tu šňůru měla naopak - na konci roku na tom byla podobně jako Kikina.
A buď rád, že Kajka sérii nepřerušila loni v 1. zápase na FO. Zas tak daleko k výhře nebyla.
Reagovat
Fandina
Jednou v Svět ženy, podruhé v Cosmopoitanu :-)).
https://www.instagram.com/p/BZQ8PRUFIC9/?taken-by=barborastrycova
https://www.instagram.com/p/Baq_Tx-g8Zq/?taken-by=petra.kvitova
Reagovat
Mayo
Tento podradny turnaj aj niekto sleduje :O
Reagovat
Nola
najzaujimavejsie na nom je,ze damy su za tento turnaj bodovo odmenene a mozu tak stupat na rebricku
Reagovat
tommr
po dnešní výhře Sevastovový už je jasný, že Bára jí zítra musí bezpodmínečně porazit jinak ze skupiny nepostoupí ...
Ani ostatní dnešní výsledky Báře moc nepřály. Výhry Rybárikový a Bartyový znamenají, že její šance na posun do první dvacítky se zase o něco zmenšila ...
Reagovat
Hector21
hraj Nasti, jedu na ty nohy!
Reagovat
Hector21
využití brejků tristní, vlastně dneska všechno tristní :(
Reagovat
Paseka
Prohrála pojedenácté v řadě a stále žebříčkem stoupá vzhůru. Zvláštní...
Ale frustrující to být musí. Je mi jí líto.
Reagovat
slacker
co to je za debi.lni rozvrh. Rybarikova ma uz 2 zapasy za sebou a Bara ani dneska hrat nebude,
Reagovat
EllNino
dneska bude mít zasebou 2 zápasy i Nasťa
Reagovat
slacker
jako cekal bych ze ta 4 skupina co vcera nehrala dneska odehraje prvni zapsa a ne az uplne posledni
Reagovat
tommr
při daným formátu musí být po dvou dnech 2 hráčky, který ještě nebudou mít odehranej ani jeden zápas (tentokrát to vyšlo na Báru Strýcovou a Vesninovou) a 2 hráčky, který už budou mít odehraný oba zápasy (tentokrát to vyšlo na Rybárikovou a Pavlyuchenkovou). Jinak se to udělat nedá ...
Reagovat
Lunej..
Kiki, Kiki, tak snad v příštím roce se ti bude víc dařit. Už to musí být docela frustrující, ani by se mi už nechtělo hrát :)
Reagovat
Vojtaakk
Ale teď to bylo aspoň po boji a se ctí. Na kus jsem koukal a nehrála špatně snažila se chodit na síť, což bylo sympatický, často však ten přechod nebyl dostatečně připravený.
Reagovat
tommr
herně byla Mladenovicová možná i o něco lepší než Rybáriková, ale sráží jí špatná psychika což se projevuje hlavně v důležitých momentech. Při její šnůře proher se není co divit ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist