Vögeleová a Briantiová jsou poprvé v semifinále

24. 7. 2009, 23:19
Aktuality 3
WTA PORTOROŽ - Na turnaji WTA ve slovinské Portoroži si dvě tenistky odbybou semifinálové premiéry: devatenáctiletá Švýcarka Vögeleová a o deset let starší Italka Briantiová. Mohou se potkat ve finále, v sobotu však narazí na loňskou vítězku Erraniovou, respektive světovou jedničku Safinovou.
Stefanie Vögeleová

Dinara Safinová v Portoroži i nadále potvrzuje roli jednoznačné favoritky. Dnes smetla Italku Camerinovou 6-0 6-3 a na cestě do semifinále ztratila dohromady jen jedenáct gamů.

Až v devětadvaceti letech se Italka Alberta Briantiová dočkala premiérového postupu do semifinále turnaje WTA. Ve Slovinsku nemusela čelit žádné nasazené soupeřce, po dnešní výhře nad Pinovou se však může těšit na sobotní souboj se světovou jedničkou Safinovou.

Poprvé bude o finále usilovat také devatenáctiletá Švýcarka Stefanie Vögeleová, když dnes rozprášila Rosanu De Los Riosovou z Paraguaye. Jihoameričanka hrála čtvrtfinále po sedmi letech.

Že je červenec jejím oblíbeným měsícem i nadále potvrzuje Italka Sara Erraniová. Loni v tomto období získala první titul v Palermu, na který navázala v Portoroži. Letos na Sicílii znovu postoupila do finále, v něm už ovšem podlehla Pennettaové. A daří se jí znovu i ve Slovinsku, když ve čtvrtfinálovém souboji nedala šanci talentované Chorvatce Martičové.

Soutěž deblistek už s jistotou vyhraje česká tenistka. Ve finále proti sobě nastoupí Uhlířová s Görgesovou proti Zakopalové s Pinovou.

- WTA PORTOROŽ (Slovinsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (24. 07. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (1-Rus.) - Camerinová (It.) 6-3 6-0
Erraniová (5-It.) - Martičová (Chorv.) 6-1 6-1
Briantiová (It.) - Pinová (Fr.) 6-3 6-2
Vögeleová (Švýc.) - De Los Riosová (Par.) 6-1 6-1

Semifinálové dvojice: Safinová - Briantiová, Vögeleová - Errani.

Čtyřhra - semifinále:
Görgesová/Uhlířová (3-Něm./ČR) - Daniiliduová/Wöhrová (Řec./Něm.) 4-6 6-4 10-3
Pinová/Zakopalová (Fr./ČR) - Govorcovová/Karatančevová (Běl./Bulh.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
dabelsobul
Ternistky takove turnaje za rok musi odehrat myslim 2 povinne. Pred odletem do USA vzala za vdek turnaji na hardu v Portorozi.. nebyt to povinne, asi by nestartovala...
Reagovat
skott
Povinne je hrat nemusi.Pravidlo o max. dvou turnajich kategorie ¨international¨, se vztahuje pouze na hracky, ktere ukoncily lonsky rok v TOP 10, pricemz si smi vybrat jeden v prvni pulce sezony - pred Wimbledonem a ten druhy po nem.Ucel mel byt takovy, aby napr. Aga Radwanska mohla hrat ve Varsave nebo Maria Sharapova Birmingham.
Dinara zvolila Portoroz, jako jedinou moznou pripravu v Evrope na americke hardy a z osobnich duvodu, ktere uz jsem psal.
Reagovat
smazaný uživatel
Co si ta Dinara vybrala za turnaj? V takové konkurenci by uspěla i naše labilní Beneška.
Na účast na podobném turnaji by mužská světová jednička asi ani nepomyslela.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist