Volandri i Nadal s Nalbandianem v Sao Paulu odvrátili po dvou mečbolech

13. 2. 2013, 13:33
Aktuality 13
ATP SAO PAULO - V Sao Paulu pokračuje druhý turnaj čtyřdílné série turnajů na jihoamerických antukách Golden Swing a do turnaje už zasáhla i největší hvězda Rafael Nadal. Zatím jen ve čtyřhře, ve které s Davidem Nalbandianem postoupili po odvrácení dvou mečbolů do čtvrtfinále. Dva mečboly ve dvouhře odvrátil také Ital Filippo Volandri.
Filippo Volandri

Rafael Nadal se minulý týden v chilském Viňa del Mar vrátil po více než sedmi měsících na kurty a dlouho si vedl dobře. Až do neděle neztratil ani set, ve finále dvouhry pak ale prohrál s Argentincem Zeballosem a pak po boku Juana Mónaka neuspěl ani v boji o titul ze čtyřhry. 

Během únorového comebacku má Nadal v plánu ještě dvě zastávky: v Sao Paulu a Acapulku. Do soutěže v Brazílii, kde se tento týden koná jediný halový turnaj na antuce, už úspěšně vstoupil. Znovu se totiž přihlásil do čtyřhry, ve které měli s Argentincem Davidem Nalbandianem namále.

David Nalbandian a Rafael NadalŠpanělsko-argentinské duo sice proti Španělům Pablu Andújarovi a Guillermu Garcíu-Lópezovi vyhráli první set, druhý ale prohráli a v rozhodujícím super tie-breaku byli za stavu 7-9 dvakrát míček od vyřazení. Hvězdné duo ale získalo čtyři fiftýny v řadě a postoupilo do čtvrtfinále. 

V něm se utkají s rakousko-arentinským párem Olivier Marach a Horacio Zeballos, kteří vyřadili Lukáše Dlouhého s Brazilcem Andrém Sá. Český tenista tak v Jižní Americe končí i na druhém turnaji hned v 1. kole, ve Viňa del Mar s Františkem Čermákem podlehli tandemu Nadal/Mónaco. 

Pro Nadala bude deblové čtvrtfinále odvetou za porážku z finále dvouhry ve Viňa del Mar. Do dvouhry, kterou na Brazil Open ovládl v roce 2005 (tehdy ještě v Costa do Sauipe), vstoupí španělská tenisová superstar až ve čtvrtek, kdy bude čelit vítězi zápasu mezi Brazilcem Souzou a Španělem Ramirezem-Hidalgem.

"Po náročném týdnu v Chile jsem unavený, ale bylo to pozitivní. Proces uzdravování probíhá dobře, doufám, že to tak bude pokračovat," řekl Nadal s ohledem na koleno, kvůli němuž pauzíroval od loňského Wimbledonu. 

Dva mečboly v úterý po velmi podobném průběhu odvrátil v zápase 1. kola dvouhry také Filippo Volandri. Italský tenista v souboji se Španělem Danielenm Gimenem-Traverem prohrával v tie-breaku 4-6, aby pak uhrál čtyři fiftýny v řadě a zvítězil 6-3 3-6 7-6.

Jednatřicetiletý Ital loni v Sao Paulu prohrál až ve finále s Nicolasem Almagrem. V semifinále tehdy zdolal domácího Thomaze Bellucciho, se kterým se letos střetne už ve 2. kole. Pátý nasazený Brazilec se ve svém úvodním zápase na postup ale také nadřel, proti krajanu Guilhermu Clezarovi udělal 13 dvojchyb, nasázel ale také 19 es a po boji zvítězil 7-6 5-7 7-6.

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, antuka / hala, 455.775 dolarů)
úterní výsledky (12. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Bellucci (5-Braz.) - Clezar (Braz.) 7-6(4) 5-7 7-6(1)
Pella (Arg.) - Fognini (6-It.) 7-6(6) 1-6 6-1
Ramos (8-Šp.) - García-López (Šp.) 6-3 7-5
Berlocq (Arg.) - Kuzněcov (Rus.) 6-3 6-4
Volandri (It.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6-3 3-6 7-6(6) 

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (3-ČR/SR) - Arnold Ker/Mónaco (Arg.) 7-5 6-7(3) 16-14
Marach/Zeballos (Rak./Arg.) - Dlouhý/Sá (4-ČR/Braz.) 7-5 6-0
Nadal/Nalbandian (Šp./Arg.) - Andújar/García-López (Šp.) 6-3 3-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
gigin
Dnes mi přišlo nové vydání Tennis Arény. Je tam plakát RF. Děkuji.
Reagovat
gigin
z druhé strany Mášena. Monty, daj mi adresu, pošlu ti to.
Reagovat
Heather_Fedex
ufff....tak to je od nich pekna drzost. napis tam steznost, ze co si to dovolujou...
Reagovat
Roger_Federer
a cos cekal cervene Ferari?
Reagovat
Fandina
Obávám se, že kdyby tam byl Djok, tak by mělo zkažený den mnohem víc lidí, než u Rogera ... i když podle mě je to úplná blbost, mít zkažený den z plakátu jakéhokoliv tenisty ... úsměv
Reagovat
tito
mohlo to být ještě horší. S Jerzym na druhé straně. :-)
Reagovat
Nola
objednaj si srbský časopis Hello, popr. Gloria, naklikni sa na FB stránku ATP a máš po probléme
Tennis Arénu daruj Heather, popr. inému fandovi Rogera
Reagovat
Fandina
gigin ... tak na tu tvoji udičku stejně nejlépe odpověděl tito ... moc jsem se nasmála ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
a z 2. strane masena...ten plakat byl pro mne vyroben primo na miru ;)))
Reagovat
gigin
si pro to přijeď...
Reagovat
Heather_Fedex
tak uz tedy vyrazim...do toho djokolandu
Reagovat
SwissMaestro
Je někde ten plakát k náhlédnutí? Tohle číslo si budu muset koupit jestli tam je plakát Rogera :)
Reagovat
gigin
Servíruje na RG. Nádherný plakát. Kup si to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist