Vondroušová a Strýcová v Indian Wells postoupily, Siniaková vypadla

6. 3. 2019, 22:06
Aktuality 32
WTA INDIAN WELLS - Markéta Vondroušová vykročila za obhajobou čtvrtého kola na turnaji WTA Premier Mandatory v Indian Wells výhrou nad Němkou Laurou Siegemundovou. Do druhého kola postoupila i Barbora Strýcová, naopak letos už pošesté nezvládla své úvodní utkání Kateřina Siniaková.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová v Indian Wells hraje na teprve třetím letošním turnaji a opět svůj úvodní zápas vyhrála ve dvou setech. Po téměř dvou hodinách boje si devatenáctiletá Češka poradila 6-4 7-6 s o jedenáct let starší Němkou Laurou Siegemundovou.

Vondroušová na začátku zápasu měla několik šancí na brejk, ale brejkbol proměnila až na pátý pokus v pátém gamu. Sama o servis nepřišla a ujala se vedení. Ve druhé sadě česká tenistka dvakrát nedokázala potvrdit brejk a tak o své výhře rozhodla v tie-breaku. 

Před rokem Vondroušová došla na prestižní akci v Indian Wells až do osmifinále. Nyní do něj vede cesta ještě přes tři soupeřky, tou příští bude loňská finalistka Darja Kasatkinová (h2h 0-1). Ruska je světovou čtrnáctkou, letos se však trápí, neboť dvě výhry ze sedmi zápasům zaznamenala pouze proti výrazně slabším soupeřkám.

Barbora Strýcová v Kalifornii začala výhrou 6-2 7-6 nad osm zápasů neporaženou švýcarskou kvalifikantku Viktoriji Golubicovou, která minulý týden v Indian Wells ovládla podnik WTA 125k.

V první setu Strýcová vzala Golubicové všechna čtyři podání, zatímco sama ztratila dva gamy při vlastní servisu. V druhé sadě prohrávala česká tenistka 3-5 a čelila dvěma setbolům, ale odvrátila je a v tie-breaku uspěla poměrem 7-4.

Dvaatřicetiletá Češka si připsala teprve čtvrtou výhru v sezoně a může se chystat na souboj se světovou dvojkou a šampionkou z roku 2015 Rumunku Simonou Halepovou (h2h 1-4). Tu porazila pouze v prvním vzájemném duelu před devíti lety, od té doby neuhrála ani set.

Nedařilo se Kateřině Siniakové. Třiadvacetiletá rodačka z Hradce Králové prohrála 5-7 2-6 s ukrajinskou kvalifikantkou Katerynou Kozlovovou a už na šestém ze sedmi letošních turnajů vypadla hned v prvním kole.

Ve druhém kole jsou tak čtyři české tenistky, nasazené Petra Kvitová a Karolína Plíšková měly na úvod volný los.

Už ve druhém kole dojde na souboj bývalých šampionek, světový jedniček a tenisových maminek mezi Viktorií Azarenkovou a Serenou Williamsovou (
h2h 4-17). Naposledy se utkaly před třemi lety právě v Indian Wells, kdy triumfovala o osm let mladší Běloruska.

Vítězka z let 2012 a 2016 Azarenková v prvním kole nezaváhala proti dvacetileté krajance Věře Lapkové, kterou přehrála 6-2 6-3.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359.455 dolarů
středeční výsledky (06. 03. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (ČR) - Siegemundová (Něm.) 6-4 7-6(6)
Strýcová (ČR) - Golubicová (Švýc.) 6-2 7-6(4)
Kozlovová (Ukr.) - Siniaková (ČR) 7-5 6-2
Azarenková (Běl.) - Lapková (Běl.) 6-2 6-3
Linetteová (Pol.) - Martičová (Chorv.) 6-3 4-6 7-6(5)
Shuai Zhang (Čína) - Kužmová (SR) 6-2 6-4
Kontaová (Brit.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 6-3
Davisová (USA ) - Schmiedlová (SR) 7-6(2) 6-2
Anisimovová (USA) - Kruničová (Srb.) 6-0 6-4
Peraová - McNallyová (obě USA) 6-2 6-1
Andreescuová (Kan.) - Beguová (Rum.) 6-7(3) 6-3 6-3
Vögeleová (Švýc.) - Vickeryová (USA) 7-5 6-2
Keninová (USA) - Wang Ja-fan (Čína) 1-6 7-5 6-4
Gavrilovová (Austr.) - Jastremská (Ukr.) 6-2 5-7 6-2
Bradyová (USA) - Hibinová (Jap.) 7-5 6-3
Mariaová (Něm.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Juraková/Olaruová (Chorv./Rum.) - Melicharová/Peschkeová (4-USA/ČR) 6-2 4-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
dadaft
pohledný tenis, který mě bavil, ve třetím se to hodně přelévalo...
Reagovat
tommr
pohlednej tenis byl i zápas Maria-Rybáriková ...
Reagovat
dadaft
teď běží opáčko Azarenka - Lapko a taky to ujde -- já osobně mám pomalejší kurty pro ženský tenis rád --> hrajou se výměny, gemy jsou většinou otevřené bez ohledu na to, kdo má servis...
Reagovat
ttopi
Ta Siniaková to je hrozný. Talent má na TOP 20, ale něco se u ní pokazilo :-/
Reagovat
vojta91
jak můžeš vůbec něco takového o národní hrdince z loňského FedCupu tvrdit..? :-O hanba ti..!!
Reagovat
rybicka
No jo. Jako třeba Kristýna? Namíchat a byly by dobré obě :-) Jedna nezvládá emoce, druhé chybí právě ta urputnost... Škoda obou, a pro nás fandy k pláči.
Reagovat
EllNino
Zastavila Golubic, na ten zápas jsem vstal :) Druhý set houpačka, ale nakonec skvěle zvládnutý tiebreak ... atraktivní tenis od obou, Bára na konci odvážnější na síti a zaslouženě postupuje ...

Škoda, že narazila na Simonu no :/
Reagovat
smazaný uživatel
ještě bych doplnil, že Viktorka servírovala na vítězství v tom druhém setu. Měla 40-15 a pohnojila to :-) Trošku toho štěstíčka Bára měla. Kdoví jak by pak vypadal ten třetí set, kdyby Viktorka jeden z těch setbolů proměnila.
Ale zasloužené to je, vo tom žádná.
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, nabízí se paralela s jejich prvním utkáním v FC. Tehdy Bára koncovku druhého setu nezvládala a ve třetím už se vezla.
Reagovat
raron
..tak co tady meleš?
Reagovat
tommr
Bára příjemně překvapila a podala jeden z nejlepších letošních výkonů. Na Halepku to asi stačit nebude, ale snad dojde daleko aspoň v deblu ...
Reagovat
Alien
Tak právě jsem zaregistroval, že Kačka Siniaková vypadla hned v úvodním kole. Zápas jsem nikde nedohledal a tudíž jsem ho neměl možnost sledovat. Prosím vás, co se stalo? Udržela Katka nervy na uzdě, nebo v ní zase bouchly saze?
Reagovat
horska.kraslice
Kozlova ji přetlačila.
Reagovat
tommr
v prvním setu se Katka dlouho držela a za stavu 5:4 40:30 měla dokonce při podání soupeřky setbol. Ten ale zahodila, začala se vztekat a pak už to s ní šlo rychle z kopce. Kozlova se naopak chytla a ve druhým setu už byla jasně lepší ...
Reagovat
EllNino
Neobhájené čtvrtfinále a pěkný sešup dolů žebříčkem ...

vypadalo to, že se Magda složí, když vedla 6:5 40:0 na servisu, nakonec přišlo 5 vyhozených míčů a psycho TB, kde nakonec trochu lépe zahrála Magda ...

Krutý konec
Reagovat
tommr
výhra ve dvou setech se počítá, ale výkon nebyl nic moc. Soupeřka naštěstí byla slabá jako čaj i když to částečně kompenzovala velkou bojovností. Proti Kasatkině by Markéta s dnešní pasivní a stereotypní hrou určitě neuspěla ...
Reagovat
EllNino
Proti letošní Kasatkině uspěla zatím skoro každá
Reagovat
tommr
no jednou se Kasatkina chytit musí. Snad jí to Markéta moc neusnadní ...
Reagovat
dadaft
no, ona Markéta je v podstatě klasická "vracečka", od mladé Wozniacké se liší vlastně jen častějším používáním kraťasů a že je levačka.
Reagovat
dadaft
dobře - taky víc chodí na síť.......... ale přece jen ji trochu chybí schopnost výrazně přitvrdit a zakončit.
Reagovat
Patapuff
Jsou skoro stejné, akorát se ve všem liší. Erudovaný příspěvek.
Reagovat
dadaft
:-)
dobrá, možná to nebylo nejlepší srovnání........ zkrátka málokdy diktuje a zakončuje, většinou jenom vrací.
Reagovat
EllNino
Technika Markéty a technika Caro - nebe a dudy
Reagovat
blixa
Počkej, která má nebe a která dudy ? :D
Reagovat
dadaft
jako že je Markéta výrazně technicky lepší?
to bych neřekl...
Reagovat
EllNino
Uhly, kratasy, voleje, smeče, forehand ...
Reagovat
dadaft
ten forehand už na mě nedělá takový dojem, vytěží z něj mnohem míň, než by mohla, kraťasy umí i Caro nebo Maruška Šarapovová, akorát je moc nehrají, stejně tak voleje a smeče, Caro by je zvládla taky, ale ona je baselinerka, "úhly" nevím...... ale nebyl to dobrý příklad, Caro je fyzicky brutálně namakaná vytrvalkyně, která uběhne maratón a podle toho hraje i tenis, Maky by se rozsypala na 18tém kilometru a má prostě jiný styl.

no, asi nejvíc bylo vidět, že hodně vrací bez plánu v tom legendárním zápase se zraněnou Curenko.
Reagovat
EllNino
teď nevím, přijde mi to zaujaté vůči Markétě ... ale asi jen pocit
Reagovat
dadaft
není to nijak osobní - jsem zvědav na dnešní zápas s Kasatkinou, v něm jestli nebude útočnější, tak už pak nevím kdy...
Reagovat
Patapuff
Nejdřív napíšeš, že obě hrají stejně, krátce nato pak, že jedna je běžkyně a druhá ne a proto mají odlišný styl. Patrně si měl potřebu něco o Markétě napsat a vylezla ti z toho takováhle blbost.
Reagovat
dadaft
chtěl jsem naznačit, že v dnešní době je zapotřebí hrát aktivní tenis, jestli chceš být na špici, ne jen vracet a čekat, co se bude dít.
a Wozniacká je asi nejznámější "vracečka".
Reagovat
Patapuff
Wozniacká jenom vrací a je (byla) na špici, stejně tak třeba Kerber. Jsou to běžkyně-vracečky bez finálního úderu. Potom jsou střelkyně, co neběhají a střílí. A potom jsou ještě hráčky někde mezi, a tam, mám za to, patří Markéta. Její hra nemá s hrou Wozniacké nic společného, proti údržbářkám hraje útočně (musí, nic jiného hrát nemůže), proti střelkyním se převážně brání (musí, nic jiného hrát nemůže).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist