Vondroušová bude hlavní hvězdou turnaje na Štvanici

6. 6. 2017, 13:08
Aktuality 30
Markéta Vondroušová potvrdila svou účast na letošním ročníku turnaje Advantage Cars Prague Open by Zenova, který se bude hrát od 22. do 30. července na pražské Štvanici. Sedmnáctiletá Češka hraje v posledních týdnech v životní formě a během pěti měsíců se dostala do první stovky žebříčku, vyhrála tři tituly na okruhu ITF a premiérově triumfovala na akci WTA.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová od loňského května laborovala se zraněním loktu a na kurty se vrátila letos na konci ledna na menším podniku ITF ve Stammheimu. Z německého městečka si ihned odvezla první titul letošní sezony a vzápětí na něj navázala triumfem v Grenoblu.

Její fantastická šňůra 20 výher v řadě se zastavila až v australském Perthu, kde ve finále podlehla krajance Marii Bouzkové. Další finále přidala o dva týdny později v Clare.

Po semifinálové účasti na ITF 60k v Croissy-Beaubourgu se rozhodla po roce vyzkoušet kvalifikaci turnaje WTA. V Bielu zvládla tři kvalifikační duely, poprvé tak prošla kvalifikačním sítem a nakonec si ve švýcarské metropoli došla pro premiérovou trofej z akce WTA.

Poté si na konci dubna odbyla svou fedcupovou premiéru, když spolu s dalšími třemi krajankami odletěla na Floridu k utkání se Spojenými státy. V prvním květnovém týdnu se představila domácímu publiku v pražské Stromovce.

Na další úspěch dosáhla na prestižním podniku ITF ve slovenské Trnavě. Znovu pětkrát v řadě zvítězila a získala již čtvrtý letošní titul. Sebevědomě se vydala na French Open, kde ji čekala premiéra na grandslamu mezi ženami.

V kvalifikaci ztratila ve třech soubojích pouhých sedm gamů, zvládla i premiéru v hlavní soutěži, když smetla domácí Amandine Hesseovou. Na nasazenou Darju Kasatkinovou už nestačila.

Na antuku se ale ještě vrátí. Po Wimbledonu, kde má jistou hlavní soutěž, má v plánu od 22. do 30. července opět bojovat na českém území před domácími fanoušky. Bude totiž hlavní hvězdou turnaje Advantage Cars Prague Open by Zenova na pražské Štvanici.

"Turnaje na Štvanici už se nemohu dočkat. Možnost zahrát si před rodinou a kamarády nemám každý den," těší se na akci ITF s dotací 80 tisíc dolarů kometa letošní sezony. "Budu chtít ze sebe vymáčknout to nejlepší. Uvidíme, na co to bude stačit," dodala pro Tennis Arenu rodačka ze Sokolova.

Na štvanickém Prague Open v minulosti hrála jen jednou. V roce 2015 skončila dlouholetá členka pořádajícího klubu I. ČLTK Praha ve druhém kole. S Miriam Kolodziejovou však před dvěma lety došla až do finále čtyřhry.

Souběžně se bude hrát ještě mužský challenger s dotací 43 tisíc eur. "Fanoušci se určitě mají na co těšit. Markéta je v každém případě lákadlem. Sledovat ji na kurtu je radost. Jsme moc rádi, že se rozhodla startovat," pochvaloval si turnajový ředitel Tomáš Petera.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

30
Přidat komentář
Frick
Já myslim, že Markéta by tam zkrátka nemohla nehrát. Jak to bude ale příští rok, to si netroufám odhadnout.
Reagovat
Frick
...vlastně poku by Maki na Štvanici hrála i v roce 2018, tak by to bylo jen za a) okolností značně neveselých b) okolností značně veselých
Reagovat
gusticek
Jste někdo živě ve Starých splavech? Jaká je kulisa a kurty?
Reagovat
sprchon
To mě taky zajímá. V pátek tam možná vyrazím...
Reagovat
sprchon
Už se hraje. ;)
Reagovat
tommr
na Markétu na Štvanici se moc těším, ale mám trochu obavy, aby jí to nějak nenarušilo přípravu na americký betony ...
Hodně by mě taky zajímalo jakej má Markéta program na trávě. Z článku se zdá, že bude hrát jen Wimbledon? To předtím neplánuje žádný přípravný turnaje?
Reagovat
Torn
Tak mohla zkusit aspon ten Surbiton ITF, úrovní to je na Trnavě, zda se nepletu a mohla by uspět i tam ,kde ta konkurence na trávě ještě není tak veliká. Plus si mohla trochu ještě vylepšit žebříček nějakým dalším turnajem.
Reagovat
EllNino
nech ji trochu vydechnout
Reagovat
sprchon
Zatím to vypadá, že kromě Wimblu není nikam přihlášená, ale myslím si, že si jeden nebo dva přípravný turnaje zkusí. ;)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Měla by hrát kvalifikaci Hertogenbosche a Birminghamu. Uvidíme. Do článku jsem to nedával, protože pro mě je tam podstatná ta informace, že na antuce dosahovala úspěchů a ještě se na ni vrátí právě na Štvanici po skončení travnaté části sezony ;)
Reagovat
tommr
to by byl dobrej plán. V Hertogenboschi a v Birminhgamu se může na trávě rozehrát a nahrát si pár bodů, v týdnu před Wimbledonem si trochu odpočine a pak na to ve Wimbledonu vletí ... :)
Reagovat
janek_da
vletí a hned vyletí :-)
Reagovat
EllNino
říkala Hertogenbosch v rozhovoru přece
Reagovat
VlS
ťo je teda blbej nápad, hrát na Štvanici, když by se už měla aklimatizovat na severoamerický betony.
Reagovat
blixa
Nějak je na ty "pouťáky" fixovaná a nechce se jich vzdát. To jsou asi ty následky prudkého vzestupu, nestíhá se aklimatizovat.
Reagovat
sprchon
Je to domácí turnaj, tak se to hodí. Obzvlášť po tom, co si na trávě moc nezahraje, protože bude vypadávat v prvních kolech. ;)
Reagovat
blixa
Třeba překvapí ;-)
Reagovat
sprchon
Uvidíme, hru na trávu má. :)
Reagovat
tommr
proč myslíš? Markéta se vyjádřila, že jí to na trávě docela jde a že se na ní těší. Když nebude mít nějakou vyloženou smůlu na los tak by mohla ve Wimbledonu pár kol udělat ...
Reagovat
sprchon
Uvidíme, jak se na trávu připraví, každopádně to pro ni bude něco novýho, hrát na trávě na WTA turnajích proti hráčkám z první stovky. Bude to i losech, jak píšeš. Jak dostane nějakou ranařku, která bude hrát svůj průměr, tak bude Maky prohrávat. Pokud na ni vyjde nějaká pinkačka, tak Maky může něco uhrát. ;)
Reagovat
tommr
no já se bude hlavně modlit, aby do prvního kola nevyfasovala Petru nebo Karolínu. Z ostatních hráček se myslím Markéta nemusí vyloženě bát nikoho když tam není Serena. Ideální by ovšem bylo kdyby zase dostala nějakou WC jako na FO ...
Reagovat
sprchon
Bát se skutečně nemusí, není důvod. Ale pokud chytne někoho s dobrým podáním nebo prostě jen ranařku (vzpomeň na zápas s Coco ve FC - a to se hrálo na antuce), tak bude mít Maky problém, není na tu rychlost zvyklá.
Reagovat
tommr
ten zápas s Vandeweghovou byl myslím trochu atypickej. Vandeweghový mimořádně vyšel a od tý doby už takovej výkon nezopakovala ...
Reagovat
sprchon
Ještě v Madridu hrála hodně dobře. A na trávě je mnohem silnější než na antuce. Ale to je fuk, Coco byl jen příklad.
Reagovat
tommr
já ti rozumím. Taky mám z případnýho zápasu s nějakou ranařkou na trávě trochu obavy. Pokud se chce ale Markéta dostat mezi nejlepší tak se bude muset naučit hrát i proti nim ... :)
Reagovat
VlS
No, nezapomínej na Viku, Mašu ......
Reagovat
tommr
Sharapka a Azarenka snad nebudou po tý dlouhý pauze tak nebezpečný jako normálně ...
Reagovat
bIbec
:-)

Já bych řekl, že Markéta se nemusí bát nikoho. Ale vůbec nikoho :-)

Budou ji porážet mnohem horší hráčky než nějaká Azarenka nebo Šarapová, ale to není důvod se jich bát, že :-)

A ony ty zápasy proti těm nejlepším taky nejsou na škodu. Není to o tom, aby teď vyhrávala grand slamy, ale aby sbírala zkušenosti.
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
bIbec
mmm, ty turnaje před US Open sou našlapané. Markéta přeci jenom potřebuje ještě poskočit žebříčkem. Do kvalifikací by se třeba vešla, ale.. není to jen tak prostě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist