Vondroušová titul neobhájí. V deštivém Luganu po bitvě končí ve druhém kole

13. 4. 2018, 16:19
Aktuality 45
WTA LUGANO - Markéta Vondroušová na turnaji WTA International ve švýcarském Luganu loňský triumf z bielské haly neobhájí. Osmnáctiletá Češka ve druhém kole prohrála téměř tříhodinovou bitvu s Elise Mertensovou. Nasazenou dvojku ve čtvrtfinále čeká Barthelová, nebo Vekičová.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová coby kvalifikantka loni šokovala ziskem svého premiérového titulu na okruhu WTA na halové akci ve švýcarském Bielu. Premiérový ročník švýcarského turnaje WTA byl však v bielské hale zároveň posledním. Letos hráčky bojují o něco dále v Luganu, kde se hraje venku na antuce.

Od té doby se ovšem české kometě loňské sezony příliš nedaří. Pouze jednou dokázala na jednom turnaji vyhrát více než jeden zápas v hlavní soutěži. Nepříliš oslnivou formu, která ji v posledních měsících provází, ukázala i během svého prvního letošního vystoupení na antuce.

Na švýcarské antuce měla problémy už v prvním kole, v němž odvracela tři mečboly Kazašky Putincevové. Dnes se ve druhém kole proti Elise Mertensové rovněž nadechovala k obratu, ale nakonec nasazené dvojce po téměř tříhodinovém boji podlehla 2-6 7-5 5-7.

Vondroušové absolutně utekl začátek utkání. Češka prohrála úvodní čtyři gamy a manko jen marně dotahovala, když celkem třikrát ztratila vlastní servis. Ve druhé sadě se jí třikrát povedl rebrejk a nakonec set, který byl kvůli dešti přerušován, dotáhla do vítězného konce.

Také v rozhodujícím dějství musela likvidovat náskok soupeřky a opět úspěšně. Vondroušová však v deváté hře zase přišla o podání a Belgičanka servírovala na vítězství. Rodačka ze Sokolova se ovšem čistou hrou dokázala do zápasu vrátit a vypracovat si náskok 40-0 na podání. Hru ale nakonec ztratila.

V následujícím gamu si vypracovala dvě šance vynutit si rozhodující tie-break. Mertensová ovšem obě brejkbolové hrozby zlikvidovala, následně využila druhý mečbol a postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s Němkou Monou Barthelovou.

Vondroušová čeká vzhledem k neúspěšné obhajobě loňského titulu výrazný pád v žebříčku WTA. Z aktuálního 52. místa si pohorší minimálně na 71. příčku.

V Luganu pořadatele i hráčky extrémně trápí počasí. Po dnešku mla být odehrána čtvrtfinále, pořadatelé však byli rádi, že se i díky několika přesunům do haly alespoň zkompletovaly čtvrtfinálové dvojice.

• WTA INTERNATIONAL LUGANO •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (13. 4. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Mertensová (2-Belg.) - Vondroušová (ČR) 6-2 5-7 7-5
Vögeleová (Švýc.) - Cornetová (6-Fr.) 2-6 7-5 6-3
Flipkensová (Belg.) - Sasnovičová (8-Běl.) 4-6 6-4 6-2
Giorgiová (It.) - Van Uytvancková (9-Belg.) 6-2 6-1
Lapková (Běl.) - Koviničová (Č. Hora) 6-2 6-3
Korpatschová (Něm.) - Von Deichmannová (Licht.) 7-6(2) 6-4
Barthelová (Něm.) - Vekičová (Chorv.) 6-3 4-6 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková/Voskobojevová (ČR/Kaz.) - Janiová/Koviničová (Maď./Č. Hora) 7-5 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak do fed cupu nakonec Siniakova.
Reagovat
Serpens
Nechápu absolutně. Siniakovou Pála do čtyřhry stejně nedá, kdyby šlo o všechno. Vondroušová si to zasloužila určitě víc za výkony v poslední době.
Reagovat
bIbec
při absenci jedné z hráček Plíšková/Strýcová (zranění nebo tak něco) je Katka jediná rozumná volba z trojice Siniaková, Vondroušová, Kr.Plíšková. To už by byla rozumnější Andrea Hlaváčková než ta Markéta, která by stejně singla nehrála.
Reagovat
freeteepek
Markéta je úžasná na síti. Šikovná a výborně čte hru. Navzdory své nevysoké postavě zvládá i smeče. Asi nejlepší z našich. K tomu má skvělý pohyb. Momentálně jí sráží servis, kdy dělá moc dvojchyb. Nakonec je to o pár míčích a to jsou právě ty dvojchyby...
Reagovat
Kozoroh
https://kultura.zpravy.idnes.cz/nekrolog-milos-forman-0u8-/filmvideo.aspx?c=A171207_160108_filmvideo_spm

RIP.
Reagovat
smazaný uživatel
"Ahóóój, řikám."
Pěkný věk, krásné, nezapomenutelné filmy.
Reagovat
Jabadu
"Oni chlapci se do obchodu moc nehrnou. A když už se nějakej objeví, tak je to většinou dycky nějakej kripl."
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo má rád filmy, tak by měl od tohoto brilantního režiséra nějaké jeho snímky shlédnout.

Vzhledem k jeho věku si dneska pustím - Hoří, má panenko.
Reagovat
Frick
Zdeněk Troška má nemanželskou dceru! Viz. foto

https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/vp/06c5f03fb9479204f66d177d8c586edd/5B641353/t51.2885-15/e35/30592398_318913078636825_692979186364579840_n.jpg
Reagovat
bIbec
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/6052--dalsi-karolina-miri-ke-hvezdam-muchova-chce-tu-pliskovou-brzy-porazet

tak držím palec.
Reagovat
Frick
Její táta dnes tak úspěšný nebyl.

K potěše Petry i mne :o)

https://www.instagram.com/p/Bhhifm-BEyG8s-D4F2hWKTaMib-DSE0AuTc7Dc0/
Reagovat
tommr
škoda, že to Markéta dneska v závěru nezvládla. Kdyby Mertensovou porazila tak měla cestu k obhajobě titulu hodně otevřenou ...
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraj to tam celé :-)
Swiss hop!
Hlavně nějaký bodík v Rumunsku...
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, a jde to vyhrát 2 zápasy. A dokonce během jednoho odpoledne :-)
Reagovat
EllNino
no konečně :) ... semifinále už je fajn, ona hrála dobře už v Monterrey, ale nevyužila 6:3 v TB třetího setu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, jak si ve čtvrtfinále povede Daniela. Postup bych jí moc přál.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos má 352 body, loni měla touto dobou 512.
Na konci roku měla 936.
Když bude fit, tak věřím, že na konci roku může mít osobáček.
V porovnání s vrstevnicemi (i hráčkami o 3 roky staršími) se drží v top 10.
Pojď!
Reagovat
EllNino
Nojo, ale namlsaní Čecháčekové chtějí víc :) A letos se stala z lovce lovenou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Virtuálně se to komentuje :-)
Ale jinak pro Markétu letošní sezonu beru pořád jako adaptační.
Bylo by vtipný, kdyby v Luganu vyhrála Alize - loni ji měla Markéta chytnout do 1. kola a dohadovali jsme se tady, jestli ji porazí :-)
Reagovat
Jabadu
Jak je níže napsáno. Markéta by měla jet na Fedcup. Být ve společnosti velkých českých hvězd, trénovat s nimi, spřátelit se a odkoukat, jak se připravují, co řeší se svým osobním týmem ... a tak.
Reagovat
com
at radsi nejezdi, jeste by se tam nejake prebrala trenera :D
Reagovat
George_Renel
Markéta je opravdu surový démant našeho ženského tenisu. Ten je potřeba brousit a leštit. K tomu je třeba děvčeti pomoci. Takhle je to strašně amatérské. Co je to platné, že je tam s ní nějaký mladý kluk? Ten byl dobrý akorát tak na rozpinkání. Dnes, přes těžkou soupeřku - vždyť je ve dvacítce i takřka neregulérní podmínky, to byl zápas, který měla vyhrát.
Reagovat
George_Renel
Ještě dodám, že by bylo fajn, kdyby ji Pála donominoval do FC. Měla by týden kvalitního treninku se špičkovými hráčkami.
Reagovat
bIbec
jako to asi jo.. ale kdyby mělo dojít na čtyřhru, což se prostě může stát, tak nám může chybět solidní deblistka. Jediná hráčka, která přichází v úvahu je prostě Siniaková... hmm možná ještě Hlaváčková nebo Krejčíková
Reagovat
EllNino
já si myslím, že pojede Andrea, trénují s Bárou na Spartě a tak nějak si ji tam dovedu představit :)
Reagovat
George_Renel
Debl Plíšková Strýcová může v pohodě fungovat taky.
Reagovat
bIbec
jasný. Ale co kdyby jedna z nich najednou nemohla kvůli něčemu do té čtyhry nastoupit? Pak je to v háji. Ta deblová pojistka by tam měla být.
Reagovat
EllNino
Karolína s Bárou spolu hrály debla několikrát ...ale stejě si myslím, že to bude po singlech 3:1 pro Němky ... možná už 3:0 po singlech, Němky jsou ve Stuttgartu velmi silné, koneckonců Angie i Jule turnaj vyhrály
Reagovat
bIbec
ajo, já vím, že už spolu hrály. Ale se něco může stát a třeba jednaz nich nebude moct nastoupit do té čtyřhry no a co potom.

Jinak jasný, ta čtyřhra, kdyby na ni třeba došlo, to je řekl bych optimistická varianta. Spíš si taky myslím, že Němky rozhodnou dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, ze tyhle dvě by se společnému deblu asi raději vyhnuly.
Reagovat
tommr
ale přišla by tím o možnost účasti v kvalifikaci do Stuttgartu ...
Reagovat
George_Renel
Já myslím že ne jako plnohodnotná členka týmu. Jen potrenovat a kvalifikaci si střihnout při tom.
Reagovat
EllNino
to nemůže, buť to, nebo to ...
Reagovat
tommr
takže to myslíš spíš jako že by Markéta byla jen neoficiální pátou hráčkou?
Reagovat
EllNino
těžko říct, jestli to jde, třeba bude mít fedcupovou akreditaci a tudíž bude muset být s týmem i na víkend a bez ní ji zase třeba nemusí pustit na centrukurt, když je na víkend určený pro Fed Cup a ona bude mít akreditaci WTA ...
Reagovat
George_Renel
Tak nějak jsem to myslel. Nevím zda je to administrativně možné, ale pořád se mi něco pozdává, že v Praze jsem měli také v přípravě 5 hráček.
Reagovat
tommr
to ale bylo ještě v době kdy neplatilo to nový pravidlo, že hráčka může během jednoho týdne hrát jen na jednom turnaji. Nejsem si zcela jistej jak by se posuzovala neoficiální účast Markéty u FC týmu ...
Reagovat
Dobry-den
Další prohraná koncovka, skoro už typická pro Markétu. Trochu mi připomíná Lucku Šafářovou dřív, ta kolik prohrála podobných zápasů s lepšími hráčkami. Ale s postupem času vyzrála a dosáhla výrazných úspěchů, tak snad se to podaří i Markétě. Ale Lucka uměla aspoň servírovat. Markéta se samozřejmě může zlepšit, ale nevěřím na zázraky, servis vždycky to bude její slabina! :-(

Markéta si dnes zaslouží aspoň pochvalu za bojovnost, ale to je jí teď houby platný...
Reagovat
tommr
Markéta opět zaspala začátek, byla opět tragická na servisu, ale přesto málem zápas otočila. Nezvládla ale poslední dvě hry o který přišla ze stavu 40:0 resp. 40:15. Chybí zkušenosti a pořádnej trenér, kterej by jí v takových chvílích poradil a povzbudil ...
Vypadnutí už ve druhým kole znamená ztrátu 268 bodů a propad v žebříčku až na 71.místo což bude znamenat nutnost bojů v kvalifikaci na větších WTA turnajích ...
Reagovat
EllNino
byly tam fáze, kdy hrála Markéta velmi dobrý tenis, byla více než vyrovnanou soupeřkou, ale v koncovce i s přispěním deště nevydržela, nutno říct, že tam už je fakt lepší moc se nepohyovat, protože by to mohlo skončit zraněním a to je horší než prohra ve 2. kole ...

Markéta zase ukázala, že se širší špičkou už prakticky hraje vyrovnanou partii, ale koncovky zápasů (García, Kuznetsova, teď Martens) zatím nezvládá ... snad se to zlomí, hráčky mají pár let náskok, některé už více jak 10 třeba :) A žádný učený z nebe nespadl ...musí se to prostě prožít i s těmi bolestnými porážkami ...

Co mě straší, je ten servis, je to fakt slabina, protože pohyb, základní údery, kraťas i čop, potažmo smeč, má Markéta solidní a kvalitní ... ale ten servis je zatím podprůměrný a nepomůže si jím, dnešní čísla mluví za vše, 0 es a 13 dvojchyb, minule 10 ... má ještě čas na tom zapracovat, ale když vidím Katku Siniakovou, která s tím bojuje doteď a už to asi lepší nebude, bojím se, aby to trochu nebyla podobná písnička ...
Reagovat
fretek
Výchozí postavení u servisu je rozkolísané (přechází z jedné nohy na druhou). U Marie Bouz. spočívá rozkolísanost servisu ve zbytečném počátečním podřepu v kolenou, asi si tím pak ovlivňuje výskok při podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak šup na fed cup.
Reagovat
bIbec
To snad ne. Myslím, že je přihlášená do Stuttgartu, tak ať si raději pinkne kvaldu. FC jí je naprosto k ničemu. Není použitelná ani do singla ani do debla. To spíš Siniaková.
Reagovat
tommr
čtvrtá hráčka do singlů stejně nezasáhne takže by možná byla nejlepší varianta deblová specialistka Andrea Hlaváčková i když ted není zrovna v nejlepší formě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky pravda, ta Hlavaćková bude asi nejlepší volba
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist