Vondroušová v Adelaide dál exceluje! V souboji o čtvrtfinále nadělila kanára Kanepiové

4. 1. 2023, 02:45
Aktuality 11
WTA ADELAIDE - Markéta Vondroušová pokračuje ve skvělé formě a prvním vystoupení na turnajích WTA po půlroční pauze zaviněné zraněním a operací zápěstí. Třiadvacetiletá Češka ve druhém kole v Adelaide bez ztráty podání suverénně přehrála veteránku Kaiu Kanepiovou a vyrovnala své maximum v australské metropoli. Ve čtvrtfinále změří síly s nasazenou dvojkou Arynou Sabalenkovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová se loni rozhodla vyřešit problémy se zápěstím operací a přišla o šest měsíců uplynulé sezony. Na kurty se vrátila na konci října a po svatbě se svým dlouholetým partnerem Štěpánem Šimkem. První turnaj pro ni skončil hned v úvodním kole, postupně se však rozehrála do skvělé formy, rozšířila svou sbírku titulů a velmi rychle se vrátila do elitní stovky pořadí.

Návrat na hlavní okruh a zároveň vstup do nového tenisového roku absolvuje v Adelaide. V australské metropoli začala prohraným setem, ale od té doby exceluje. Na úvod si vyšlápla na nasazenou osmičku Jekatěrinu Alexandrovovou a dnes v souboji o čtvrtfinále zametla 6-0 6-4 s veteránkou Kaiou Kanepiovou.

Vondroušová vlétla do souboje s estonskou ranařkou jako uragán a na co sáhla, to jí vycházelo. V úvodním dějství praktikovala svůj tradiční celodvorcový tenis, trefila 11 vítězných úderů, nespáchala ani jednu nevynucenou chybu a za pouhých 22 minut nadělila Kanepiové kanára. Sérii vyhraných her nakonec protáhla na osm. Ve zbytku utkání už přece jen nějaké chyby přicházely, náskok brejku si však udržela až do konce zápasu, ačkoli musela v závěrečném gamu likvidovat jedinou brejkbolovou šanci soupeřky.

O vylepšení svého maxima v tomto dějišti bude 23letá Češka bojovat s nasazenou dvojkou Arynou Sabalenkovou, se kterou prohrála poslední tři souboje. Běloruska ve dvou tie-breacích přetlačila Rusku Ljudmilu Samsonovovou, přestože v úvodní sadě prohrávala už 1-5 a čelila celkem sedmi setbolům.

Zítra se Vondroušovou mezi nejlepší osmičkou pokusí doplnit Linda Nosková, jež se v duelu kvalifikantek utká s Američankou Claire Liuovou.

Veronika Kuděrmetovová vyhrála i druhý letošní zápas ve dvou setech a také svou druhou soupeřku dorazila kanárem. Kanaďanku Biancu Andreescuovou dnes přehrála 6-4 6-0 a postoupila do čtvrtfinále, v němž světová devítka čeká na vítězku duelu Ostapenková-Beguová.

Marta Kosťuková porazila 6-7 6-2 6-3 wimbledonskou vítězku Kazašku Jelenu Rybakinovou a vyhrála i čtvrtý letošní zápas. Ve čtvrtfinále 20letá Ukrajinka vyzve světovou dvojku Ons Džabúrovou z Tuniska, nebo Rumunku Soranu Cirsteaovou.

• WTA 500 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 826.837 dolarů
středeční výsledky (4. 1. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (ČR) - Kanepiová (Est.) 6-0 6-4
Sabalenková (2-) - Samsonovová (-) 7-6(8) 7-6(3)
Kuděrmětovová (4-Rus.) - Andreescuová (Kan.) 6-4 6-0
Kosťuková (Ukr.) - Rybakinová (Kaz.) 6-7(5) 6-2 6-3
• Čtyřhra - 2. kolo •
Kolodziejová/Vondroušová (ČR) - Danilinová/Kalinská (8-Kaz./-) 3-6 7-5 10-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
Markéta si vede skvěle i v deblu ve kterým spolu s Miriam Kolodziejovou vyřadily po pěkným obratu nasazený osmičky ... smile
Škoda jen že ve čtvrtfinále narazí na pár číslo jedna Hunter/Siniaková. Tomuto zápasu by víc slušelo finále ...
Reagovat
Ela-fon-isi
Neviděla jsem, bohužel, ale Aryna nebude jen jednohubka...smileBojím!
Reagovat
makro99
Aryna se taky bojí, prý :)
https://sport.aktualne.cz/tenis/lepsi-nez-kdy-jindy-vondrousova-oslnuje-v-australii-svet-od/r~2c3beede8c1311ed8c6f0cc47ab5f122/
Reagovat
Ela-fon-isi
No fakt, dík za odkaz.
Nej je tahle věta:"Pane bože, Markéta Vondroušová snad není člověk," jen to řekl nějaký novinář.smile
Reagovat
tommr
přesvědčivá výhra nad nebezpečnou soupeřkou ... smile
V prvním setu byla Markéta bezchybná: měla 11 winnerů a ani jednu chybu! Ve druhým setu se sice hra vyrovnala ale Markéta měla neustále zápas pod kontrolou a dovedla ho k jasný výhře ...
V hledišti Markétu podporovala i Miriam Kolodziejová se kterou bude Markéta ještě dneska hrát o postup do čtvrtfinále debla ...
Reagovat
Dobry-den
Skvělý výkon, který už jen tak nezopakuje. 23 winnerů a pouze 5 UE, z toho 4 DF. První set dokonce bez jediné chyby. smile

Jen škoda, že si to nenechala na nějaký důležitější zápas než druhé kolo v Adelaide...
Reagovat
EllNino
Markéta už od toho návratu hraje až na zápas s Parks naprosto parádně, tak doufám, že v Melbourne chytne nějakou nasazenou z formy a porazí ji :))
Reagovat
makro99
Markéta je zjevně už zase ve svém vysokým konstantním módu, kdy pravidelně poráží kvalitní hráčky Top 20 - Top 40 smile
Kéž by jí letos zdraví vydrželo přes Sunshine double a hlavně přes celou antukovou sezónu..
Reagovat
Vlk-v-trave
Maky to tam vydrti vsechno:)
Ale take doufam, ze ji v tomto roce zdravi podrzi...
Reagovat
EllNino
přesně, to jsou její turnaje :)
Reagovat
Blondie
Jaj, to není koláč, ze kterého si ukousla a zbylo ho méně :D ten výkon může klidně zopakovat, je vidět, že má hlad :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist