Vondroušová v Budapešti udolala Blinkovovou a zahraje si o semifinále

21. 2. 2019, 19:32
Aktuality 16
WTA BUDAPEŠŤ - Markéta Vondroušová v hale v Budapešti udolala po více než dvou a půlhodinovém boji 7-6 3-6 6-3 Rusku Annu Blinkovovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm se devatenáctiletá Češka utká s Rumunkou Beguovou.
Markéta Vondroušová

Devatenáctiletá Vondroušová, jež v této sezoně odehrála teprve čtvrtý zápas, vybojovala první set v tie-breaku, přestože v něm prohrávala už 2:6. Druhou sadu sice ztratila, koncovku zápasu ale zvládla lépe.

"Byl to strašně těžký zápas, válka o každý bod. Hrála fakt výborně, o to víc mě tahle výhra těší," zhodnotila postup vyčerpaná česká tenistka, která se po proměněném prvním mečbolu ani neradovala.

S Beguovou se Vondroušová na okruhu WTA ještě neutkala. Semifinále si naposledy zahrála rovněž vloni v červenci v Gstaadu.

• WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (21. 02. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (8-ČR) - Blinkovová (Rus.) 7-6(6) 3-6 6-3
Alexandrovová (5-Rus.) - Rusová (Niz.) 6-4 6-0
Beguová (Rum.) - Rodinová (Rus.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
EllNino
Letos skoro každý zápas rozhoduje STB, i v podobe 11:9, 12:10, 15:13 ... větší dramata nez v singlu, kde az na Marketu s Anickou všechny vcera 2:0 :)
Reagovat
tommr
po tenisový stránce podala dneska velmi dobrej výkon. Horší to je s její fyzičkou. Od druhýho setu měla viditelný problémy s kondicí a vypadalo to, že každou chvíli padne vyčerpáním. Jsem zvědavej jak bude vypadat v dalším zápase ...
Reagovat
EllNino
Markéta to vydřela, hlavně ten první set byl důležitý :)

Uvidíme, co s Begu, to bude trochu podobný tenis jako dneska, ale Irina je o dost zkušenější než Anička i Markéta :)

Chtěl bych vidět vzájemný souboj s Nasťou Potapovou v semifinále :)
Reagovat
Fransoas
Markéta Vondroušová.Tak to byl opět jeden ze zápasů prohraných servisů.je dobře,že se jí nakonec podařilo doslova vybojovat postup do dalšího kola.Takže tím pádem gratulace.Další podobný zápas našich hráček bych asi nemohl sledovat -byl bych totálně vyřízen.
Reagovat
darek.vrana
Hodně dobrý tenis od obou. Nevypadalo to jako souboj 81. a 105. tenistky světa. Spousta krásných výměn a obrana Markéty je famózní. Škoda zdravotních problémů...
Reagovat
aligo
z té obrany a tím pramenící veliké fyzické námahy pravděpodobně pramení ony zdravotní problémy.....
Reagovat
bIbec
https://twitter.com/WTA/status/1098574550650912773

dejme tomu, že se Markétě povede podobný return. Ona pravděpodobně ve většině případů počká, až míč spadne a hraje se výměna o dalších třeba deseti úderech. Přitom s větší porcí odvahy to jde vyřešit takhle "jednoduše".
Žebříček je fér. Kombinace stylu (který by měl ideálně vyplývat a ladit s fyzickými proporcemi, které hráčka nemůže ovlivnit / geny), fyzické kondice a hlavy / odvahy.

Jinak zápas to byl povětšinou pěkný. To jo. Ale to, že je hráčka schopná hrát atraktivní výměny, běhajíc furt za základní čarou, z ní nedělá hráčku top 30. Neříkám, že je to špatně. Není to fyzický typ Kvitové, ale má ještě co zlepšovat. A právě tu fyzičku bude muset mít jednou lepší než třeba ta Petra. Pokud by chtěla jednou do té, plácnu, top 10.
Reagovat
bIbec
jinak samozřejmě neříkám, že Markéta je nějaká vracečka, to vůbec ne. Ale ty tělesné proporce má prostě jiné. Pokud měřím 173 cm, tak je ta fyzická odolnost prostě důležitá. Ona se u toho tenisu prostě naběhá.
Reagovat
tommr
jj jestli se Markéta nedá zdravotně do kupy a trochu nezesílí tak z ní bude jen další promarněnej talent ...
Reagovat
tommr
jj byl to parádní zápas od obou a Blinkovový mi bylo docela líto, že taky nemohla postoupit, protože přinejmenším za snahu a bojovnost by si to zasloužila ...
Reagovat
darek.vrana
To jo, taky talent. A docela sympatická na Rusku. Liíbilo se mi, že byla koncentrovaná a nerozčilovala se ani když ztratila tiebreak ze 6:2. A pak se na Markétu usmála při podávání ruky.
Reagovat
tommr
jj je to sympatická hráčka - málokdo by vzal takhle krutou prohru tak sportovně ... :)
Reagovat
Frick
Je to více než 1/16 její současnýho bodovýho zisku, takž potud OK, nicméně její současnej bodovej zisk neodpovídá jejím kvalitám/potenciálu a to už OK logicky není.
Reagovat
bIbec
Žebříčkové umístění Markéty je naprosto Ok, Fricku a odpovídá jejímu momentálními stavu. Když zabere a zlepší se, tak se to pak na tom žebříčku projeví.
Reagovat
Frick
Že nemusí hrát toho debla...
Reagovat
Frick
..i tak si ho ale měla odpusit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist