Vondroušová v Dauhá prolétla kvalifikací se ztrátou sedmi gamů

11. 2. 2018, 15:21
Aktuality 28
WTA DAUHÁ - Na turnaji WTA Premier 5 v katarském Dauhá si zahraje nakonec šest českých tenistek. Kvalifikací ještě prošla osmnáctiletá Markéta Vondroušová, která se v hlavní soutěži připojí ke Karolíně Plíškové, Petře Kvitové, Barboře Strýcové, Lucii Šafářové a Kateřině Siniakové.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová na prvních třech turnajích měla start v hlavní soutěži jistý a v Hobartu a na Australian Open se dostala do druhého kola. Tři týdny po vyřazení z Melbourne, kde prohrála třísetovou bitvu s Francouzkou Garcíaovou, úspěšně absolvovala kvalifikaci turnaje WTA Premier 5 v Dauhá.

Ve dvou zápasech osmnáctiletá Češka ztratila jen sedm gamů. Včera smetla 6-1 6-2 o deset let starší Němku Sabinu Lisickou a dnes nedala šanci ani Slovence Kristíně Kučové, kterou přehrála 6-1 6-3.

Do hlavní soutěže Vondroušová vstoupí prvním vzájemným soubojem s Kazaškou Julií Putincevovou. Pokud ji porazí, vyzve světovou trojku Jelinu Svitolinovou z Ukrajiny.

WTA PREMIER 5 DAUHÁ
los dvouhry
los čtyřhry

Hlavní soutěž se šesti Češkami
V Kataru se letos ve dvouhře představí celkem šest českých tenistek. Kromě Vondroušové se už několik dní v Dauhá připravuje Kateřina Siniaková, jež se v prvním kole utká s úspěšnou kvalifikantkou Japonkou Naomi Ósakaovou.

Další čtyři Češky jsou teprve na cestě do Kataru, neboť v Praze úspěšně bojovaly o postup do semifinále Fed Cupu. Obhájkyně titulu Karolína Plíšková, jež proti Švýcarkám kvůli chřipce nenastoupila, má v prvním kole volný los a začne zřejmě až ve středu proti vítězce duelu Cornetová-Kontaveitová. 

Petra Kvitová odstartuje proti Turkyni Cagle Büyükakcayové, deblové parťačky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová na sebe mohou narazit už v kole druhém. Šampionka z roku 2015 Šafářová ale nejprve musí porazit Němku Julii Görgesovou a Strýcová najít recept na Srbku Alexandru Kruničovou.

• WTA PREMIER 5 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 776.000 dolarů
nedělní výsledky (11. 02. 2018)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Vondroušová (3-ČR) - K. Kučová (SR) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Fandina
teprve teď jsem uviděla los do Doha, to si snad dělají legraci s tím, jak naše holky jsou na jedné hromadě.
Reagovat
tommr
soupeřky našich v prvním kole sice nepatří mezi nejtěžší, ale pak už je to velká bída. Nejhorší je, že ted máme 4 hráčky ve druhý čtvrtince zatímco v první a ve třetí ani jednu a v tý čtvrtý je Karolína, která nejspíš kvůli nemoci ani nebude schopná hrát ... :(
Reagovat
lars
byl bys radsi, kdyby Market hrala s Marfusou v 1.kole ?
Reagovat
tommr
já bych to uvítal. Když mohla nedávno Sharapku vyklepnout Katka Siniaková tak by to klidně mohla zvládnout i Markéta ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadřela by se a ani by neměla skalp hráčky top 10. Zbytečný :-)
Reagovat
R01316
Takze Marketu ceka v 1. kole Putintseva, pripadne Svitolina v kole druhem..
Reagovat
bIbec
a Katka dostala Osaku.
Reagovat
horska.kraslice
Pro Markét dobrý. Dva zápasy v kvaldě, k tomu 1 - 2 v hlavní soutěži, z toho jeden studijní s hráčkou TOP10, tak akorát.
Reagovat
tommr
jak se to vezme. Soupeřka pro první kolo je téměř ideální, ale v dalších kolech už je to podstatně horší. Mě na tom nejvíc štve, že ted máme 4 hráčky ve druhý čtvrtince zatímco v první a ve třetí ani jednu ... :(
Reagovat
FulnekUltras
Tohle je budoucnost českého ženského tenisu. Základy má dobré.
Reagovat
Hector21
jo, jednou z ní něco velkého bude, jestli jí něco malého nesežere...

hlavně, aby jí vydrželo zdraví
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - teprve maličkosti ;) ji ještě prověří
Reagovat
horska.kraslice
BUDOUCNOST, správně. Jen postupovat pomaloučku, nezhuntovat tělo předčasně! Markétka je křehká květinka, už měla bohužel pár dlouhodobých zdravotních problémů (předloni loket, loni záda), tak opravdu opatrně!!
Reagovat
Dobry-den
Snad se holka už konečně probrala. Od RG byly její výkony dost za očekáváním!
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmíš mít přehnaná očekávání.
Reagovat
Dobry-den
Já se nespokojím s málem!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vysoké nároky bys ale měl klást na sebe a ne na někoho jiného.
Reagovat
Dobry-den
Do toho ti je howno.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně jako je tobě hovvno do Markéty:-)
Reagovat
Dobry-den
Diskuze je ale o Markétě, a ne o mně, víš? Jsi trochu mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty diskutuješ o Markétě, já diskutuju o tobě. Proč by se mělo (nebo mohlo) diskutovat jen o hráčích a ne o těch, co o hráčích píší? Ty můžeš o někom psát, ale o tobě se psát nemůže? Proč?
Reagovat
Dobry-den
Jsi mimo, s tvým problémem ti nedokážu pomoct, sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
S mými problémy mi pomáhat nemusíš, raději si vyřeš ty svoje. Až budeš zase plánovat nějaká velká očekávání, plánuj si je pro sebe a pokus se je naplnit. A až něco takového dokážeš, pak se teprve zajímej o ostatní, jestli nezůstali za očekáváním...
Reagovat
Dobry-den
Od trolla tvého formátu si fakt nenechám poroučet, co mám nebo nemám dělat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neporoučím, pouze doporučuji. A podle toho "trolla" si teď vybavuji, že už jsme podobnou diskusi kdysi vedli. A nezmoudřel jsi od té doby:-)
Reagovat
Dobry-den
Ty asi taky ne, pořád nemáš nic k tématu. ;-)

Tak třeba příště, do třetice, už to bude lepší. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To přeci bylo k tématu - "Očekáváš toho moc od jiných, ale měl bys začít u sebe." To byla dobře míněná rada. Tys to ale bohužel nepochopil.
Reagovat
Dobry-den
Obávám se, že to tu nechápe někdo jiný než já. Tady už je to jen plýtvání slovy...

Tak třeba příště, no.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist