Vondroušová ve Gstaadu dál válí a je už v semifinále

20. 7. 2018, 12:07
Aktuality 13
WTA GSTAAD - Markéta Vondroušová si na turnaji WTA International ve Gstaadu zahraje o finále. Devatenáctiletá Češka nedala šanci Jevgeniji Rodinové a poprvé od loňského dubna postoupila do semifinále na okruhu WTA. Její další soupeřkou bude Lucemburčanka Mandy Minellaová.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová po měsíční pauze zaviněné zraněním třísla prohrála pět ze šesti zápasů, ale zdá se, že si tento týden ve Gstaadu dělá zálusk na další velký výsledek na švýcarské půdě.

Devatenáctiletá Češka v prvním kole vyřadila nasazenou Španělku Arruabarrenaovou, poté si poradila s Bulharkou Kostovovou a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále a set neztratila ani dnes proti Jevgeniji Rodinové, kterou v premiérovém souboji přehrála hladce 6-2 6-3.

Rodačka ze Sokolova sice v obou setech nedokázala potvrdit úvodní brejk, nicméně na brejkbolech byla sama stoprocentně úspěšná, když využila všech pět šancí. Utkání po hodině ukončila čistou hrou na servisu.

Vondroušová prožívá nejlepší turnaj WTA od senzačního triumfu loni v dubnu v hale ve švýcarském Bielu a potvrzuje, že se jí na švýcarské půdě náramně daří. Navíc si zajistila návrat do první stovky žebříčku WTA.

O postup do svého druhého kariérního finále na okruhu WTA bude usilovat proti Mandy Minellaové. Dvaatřicetiletá Lucemburčanka mezi nejlepší kvarteto postoupila po drtivém vítězství 6-1 6-2 nad Sarou Sorribesovou a bude bojovat o svou finálovou premiéru na okruhu WTA. Obě hráčky se utkají poprvé.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořily Eugenie Bouchardová a nasazená jednička Alizé Cornetová.

Čtyřiadvacetiletá Kanaďanka Bouchardová dnes porazila 7-5 6-0 Rusku Veroniku Kuděrmetovovou a do semifinále postoupila poprvé od loňského ledna. Francouzka Cornetová pak ve večerním duelu zdolala 6-4 7-6 Australanku Samanthu Stosurovou, s níž si poradila poprvé od roku 2009 a sérii čtyř porážek, a do semifinále se dostala poprvé v sezoně.

• WTA INTERNATIONAL GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (20. 7. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vondroušová (ČR) - Rodinová (Rus.) 6-2 6-3
Cornetová (1-Fr.) - Stosurová (5-Austr.) 6-4 7-6(2)
Minellaová (Luc.) - Sorribesová (Šp.) 6-1 6-2
Bouchardová (Kan.) - Kuděrmětovová (Rus.) 7-5 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
hippos
tady bylo zas reci a ona hraje proti minelle bejzbol
Reagovat
Jabadu
"Markéta bude dobrá, že?" (novinář)
"Stoprocentně!" (Jiří Hřebec, 2017)
:-)
Reagovat
Vaslab
Velká škoda, že žebříček pro entry list je z tohoto pondělí. I vzhledem k několika SR je Markéta 4. pod čarou. Bohužel si myslím, že rekordní prize money budou mít za následek, že se hráčky budou odhlašovat na poslední chvíli, když už se bude hrát kvalda. Nezbývá než držet palce, aby se 4 hráčky odhlasili, kvaldu může být zrádná. :(
Reagovat
Vaslab
Odhlásily :)
Reagovat
tommr
tak to je opravdu velká smůla. 4 hráčky se asi neodhlásí. Myslím, že pozdní odhlašování se před časem řešilo a je ted nějak sankcionovaný, ale přesný detaily si už nevybavuju. Každopádně to velký startovný je pro hráčky příliš velký lákadlo, aby se účasti jen tak vzdaly ...
Reagovat
darek.vrana
Zas může být první kvalifikantkou, která vyhraje grandslam:).
Reagovat
smazaný uživatel
asi bych tři výhry nad průměrnými hráčkami tak nepřeceňoval, do kvalifikace patří
Reagovat
tommr
která dneska překvapivě jasně přehrála Sorribes Tormo. Z toho co jsem viděl se mi zdá, že Minella hraje mnohem líp než před porodem. Markétu určitě nečeká nic lehkýho ...
Reagovat
George_Renel
Markéta byla dnes bezchybná na BB, jestli se nepletu, proměnila úplně všechny. Ale důležitější je, že se krůček po krůčku vrací ke své hře. Kdyby udělala ještě kolo, tedy postoupila do F, byloby to super. Ataky už je zpátky ve stovce.
Reagovat
tommr
jj Markéta měla dneska na brejkbolech stoprocentní bilanci 5/5 což je u našich hráček jev téměř nevídanej ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Tak to je teda úžasný obrat proti včerejšku s těmi BB. Dnešní zápas jsem neviděla, tak jen gratuluji a držím pace, ať Markétě zdraví slouží, aby nemusela stále začínat odznova :-)
Reagovat
tommr
zdá se, že Markétě turnaje ve Švýcarsku svědčí ... :)
Dneska s přehledem porazila nebezpečnou soupeřku, která ale naštěstí neměla svůj nejlepší den a dost kazila ...
Bez šance určitě nebude ani v dalším kole obzvláště kdyby mohla hrát proti Minellaový. Sorribes Tormo s její úpornou obranou by byla nepříjemná, ale je taky hratelná ...
Markéta si už ted díky postupu do semifinále zajistila obhajobu bodů za lonskej titul z Prahy ...
Reagovat
hluuusa
Kdyz se Marketa dostane pres prvni dve kola, tak je slusna sance, ze vyhraje cely turnaj. Herne na to urcite ma, zvlast na takovemhle turnaji.
Je fajn, ze zase zacina kloudne hrat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist