Voráčová si v Aucklandu zajistila souboj se Šarapovovou o čtvrtfinále

3. 1. 2011, 19:15
Aktuality 0
WTA AUCKLAND - Povedený vstup do nové sezony má za sebou Renata Voráčová. Sedmadvacetiletá Češka v Aucklandu porazila Španělku Dominguezovou-Linovou a o čtvrtfinále se utká s nasazenou jedničkou Marií Šarapovovou.
Renata Voráčová

Renata Voráčová se s loňskou sezonou rozloučila v Přerově titulem z turnaje ITF, kterých během roku získala celkem pět. Na nejpovedenější rok by sedmadvacetiletá Češka ráda navázala i na okruhu WTA, na kterém dosud jen dvakrát přešla přes druhé kolo. Třetí možnost bude mít tento týden v Aucklandu, neboť soutěže zahájila výhrou 4-6 7-6 6-0 nad Španělkou Lourdes Dominguezovou-Linovou.

Šance na postup do čtvrtfinále ale příliš velká není. Voráčová ve středu narazí na bývalou světovou jedničku a na Novém Zélandu nejvýše nasazenou Marii Šarapovovou, na jejíž dnešní zápas bylo vyprodáno.

Ruská krasavice se utkala s Italkou Albertou Briantiovou, jež měla v nohách ranní zápas kvalifikace, v níž prohrála rozhodující souboj s Američankou McHaleovou. Briantiová se nakonec do hlavní soutěže dostala jako lucky loser, když ze soutěže odstoupila kvůli nemoci Lotyška Sevastovová. Její místo v pavouku převzala původní soupeřka Šarapovové Suarezová-Navarrová a na hvězdu soutěže tak čekala Briantiová.

Šarapovová měla zápas zcela pod kontrolou. Jedinou slabší chvilku si vybrala ve druhém setu za stavu 5-1, kdy po neproměněném mečbolu přišla o podání. Snadnou výhru 6-2 6-3 si ovšem sebrat nenechala.

Světlana Kuzněcovová poprvé po sedmi letech nezahájila sezonu jako hráčka top 10, s domácí divokou kartou Sachou Jonesovou si ale poradila hladce ve dvou setech.

"Okolnosti pro mě ideální nebyly. Zápas jsem nehrála tři měsíce a dnes jsem narazila na hráčku, která byla motivována domácím prostředím a navíc neměla co ztratit. Nikdy předtím jsem ji neviděla, trakže jsem nevěděla, co od ní mohu očekávat," řekla o soupeřce Kuzněcovová, jež si připsala teprve druhé vítězství od loňského US Open. "Téměř celý první set jsem sledovala, jak hraje. Hrála dobře a agresivně, ale ve druhé sadě se mi ji už povedlo dostat pod tlak," dodala Ruska.

Ve druhém kole Kuzněcovovou čeká Číňanka Shuai Peng, kterou ve všech třech vzájemných duelech porazila.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (03. 01. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Voráčová (ČR) - Dominguezová (Šp.) 4-6 7-6(6) 6-0
Šarapovová (1-Rus.) - Briantiová (It.) 6-2 6-3
Kuzněcovová (3-Rus.) - Jonesová (N. Zél.) 6-4 6-2
K. Bondarenokvá (Ukr.) - Dateová-Krummová (6-Jap.) 6-4 6-3
Shuai Peng (Čína) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-3
Keothavongová (Brit.) - Gallovitsová (Rum.) 6-7(4) 6-4 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Nakamurová/Lertcheewakarnová (Jap./Thaj.) 6-3 6-2
Grandinová/Uhlířová (2-JAR/ČR) - Dentoniová/Ungurová (It./Rum.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist