Voráčová v Ósace prohrála se svou deblovou partnerkou Aoyamaovou

7. 10. 2014, 09:12
Aktuality 10
WTA ÓSAKA - Renata Voráčová si v japonské Ósace svou první letošní výhru na turnaji WTA nepřipsala. Zkušená Češka prohrála v úvodním kole hladce ve dvou setech s domácí Shuko Aoyamaovou, s níž krátce poté postoupila alespoň do 2. kola čtyřhry.
Renata Voráčová

Renata Voráčová v posledních sezonách na turnajích WTA ve dvouhře téměř nehraje. Od Roland Garros 2011 se celkem 21krát pokoušela prodrat kvalifikací, ale uspěla jen letos na antuce v marockém Marrákeši, kde však následně vypadla hned v prvním kole s Danielou Hantuchovou.

Jedinou výhru, respektive hned dvě, od února 2011 si připsala loni v létě v Palermu, kde se přímo vešla do hlavního startovního pole a nakonec si na Sicílii teprve potřetí v kariéře zahrála ve čtvrtfinále.

Podruhé v této sezoně, během které byla dvakrát ve finále turnajů ITF, si zahrála na podniku WTA dnes v Ósace. Dárek v podobě výhry si však ke večerejším 31. narozeninám nedala. V prvním vzájemném zápase 188. hráčka světa nestačila na domácí Shuko Aoyamaovou, která je ve světovém žebříčku ještě o 69 míst níže. Šestadvacetileté Japonce podlehla hladce 1-6 3-6.

Voráčová zůstává ve hře alespoň ve své oblíbenější disciplíně čtyřhře, ve které hraje právě s Aoyamaovou. Šestý společný turnaj odstartoval japonsko-český pár, který na letošním Wimbledonu vypadl až ve 3. kole se světovými jedničkami Erraniovou a Vinciovou, výhrou 6-3 7-5 nad japonsko-thajským duem Kuwataová/Lertcheewakarnová.

Vítězně do turnaje vkročila nasazená jednička Samantha Stosurová, která před pěti lety v Ósace získala svůj premiérový singlový titul na okruhu WTA a loni na stejném místě rozšířila svou sbírku trofejí o pátý kousek. Dnes třicetiletá Australanka, jež v roce 2011 vyhrála US Open, porazila 6-3 7-5 domácí Misu Eguchiovou, když ve druhé sadě otočila stav z 3-5. Ve druhém kole ji čeká krajanka Jarmila Gajdošová.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA -
(Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
úterní výsledky (07. 10. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Aoyamaová (Jap.) - Voráčová (ČR) 6-1 6-3
Stosurová (1-Austr.) - Eguchiová (Jap.) 6-4 7-5
Vandewegheová (4-USA) - Mladenovicová (Fr.) 6-2 6-3
Diyasová (5-Kaz.) - Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) 7-6(3) 6-1
Davisová (8-USA) - Kuwataová (Jap.) 1-6 6-4 7-6(3)
Doiová (Jap.) - Bogdanová (Rum.) 6-7(4) 6-2 6-2
Gajdošová (Austr.) - Imanišiová (Jap.) 6-4 6-0
Konjuhová (Chorv.) - Jie Zheng (Čína) 4-6 7-5 6-2
Arruabarrenaová (Šp.) - Mariaová (Něm.) 6-2 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Aoyamaová/Voráčová (Jap./ČR) - Kuwataová/Lertcheewakarnová (Jap./Thaj.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Patri.k
Voráčová prostě na světovej tenis prostě nemá, prostě její tenis je prostě ITF tenis.
Reagovat
VlS
Asi tak, v deblu to jde, ale v singlu ani omylem.
Reagovat
Roger_Federer
Vory byla myslim 70 na svete a ma nekolik titulu z Itf, tusim nektere velke turnaje..
Reagovat
VlS
74 na týden v roce 2010 Ve stovce byla od dubna 2010 do března 2011, pak spadla dokonce až do 4. stovky. Letos na WTA 2 zápasy, dvě prohry, na stovce ITF nebyla, na 75 1 zápas, 1 prohra a bodovala tak na turnajích 25 a 50 tisíc. Tož tak.
Reagovat
EllNino
ale má semifinále WTA v Fesu pokud vím :D nebo čtvrtfinále ? :D ...já si pamatuju, jak tam ten rok vyhrála Ivet svuj poslední titul, tedy vlastně 2. :D
Reagovat
VlS
No,ale to je 4 roky
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno nejlepší
Reagovat
Fandina
měla včera narozeniny, tak ještě dodatečně gratulka!
Reagovat
Fandina
Přeji všechno nejlepší a ať se daří!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki jsem neviděl a nepřekvapila. :( Pro ni už je opravdu dobře, že sezona končí. Od Montrealu vyhrála z devíti zápasů pouhé dva. :( Řekl bych, že během zimní pauzy ji čeká hodně práce... Ale pořád mi něco říká, že Kiki na to má. Přece nemohla být 36. v žebříčku (loni v srpnu) jen tak náhodou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist