Voráčová ve Zlíně vyřadila nasazenou Wienerovou

9. 6. 2009, 19:59
Aktuality 2
ITF ZLÍN - Hned v první hrací den tenisového turnaje žen Smart Card Open by Monet+ s dotací 50.000 dolarů ve Zlíně se se soutěží rozloučily tři nasazené hráčky. O jedno z překvapení se postarala i česká hráčka Renata Voráčová.
Renata Voráčová

Pětadvacetiletá Renata Voráčová ve Zlíně obhajuje loňské čtvrtfinále. Letos čekala 175. hráčku světa už v úvodním kole turnajová trojka Lenka Wienerová ze Slovenska, Češka však překvapila a vyhrála 7-5 6-3.

"Byla jsem více trpělivá než soupeřka a počkala jsem si na vítězný míč. Nejvíce obtížné bylo hrát přesné údery k čáře v silném větru," uvedla po utkání Voráčová, která před třemi týdny se stejnou soupeřkou uhrála na turnaji v Makarské pouze čtyři gamy.

Dnešní zápas Voráčová odehrála se zabandážovaným svalem na pravé noze. "Měla jsem před nedávnem menší kolizi a natáhla si zadní sval. Jela jsem v autě s Klárou Zakopalovou z extraligy a potkala nás menší autonehoda, když nám vběhla do cesty srnka. Při vystupování z auta jsem špatně našlápla. Při hře mě to však nijak nestresuje," dodala Voráčová.

Vypadla už také nejvýše nasazená Yvonne Meusburgerová, která prohrála s devatenáctiletou Slovenkou Michaelou Pochabovou 6-2 2-6 1-6. Rakušanka tak zopakovala ve Zlíně svůj loňský výsledek, kdy rovněž jako nejvýše nasazená vypadla už v prvním kole. Třetí z neúspěšných nasazených tenistek byla osmička Vesna Manasijevová z Ruska.

Vyřazena je už další česká tenistka Tereza Hladíková, která proti Chorvatce Petře Martičové uhrála pouze dvě hry v prvním setu.

Na zlínské antuce na otevřených kurtech se hraje o dotace ve výši 50.000 dolarů.

- ITF ZLÍN (Česko, antuka, 50.000 dolarů) -
úterní výsledky (09. 06. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Voráčová (ČR) - Wienerová (3-SR) 7-5 6-3
Martičová (Chorv.) - Hladíková (ČR) 6-2 6-0
Pochabová (SR) - Meusburgerová (1-Rak.) 2-6 6-2 6-1
Gerasimuová (Řec.) - Manasijevová (8-Rus.) 7-5 6-4
Lykinová (Rus.) - De Waelová (Belg.) 6-2 6-2
Hercogová (Slovin.) - Jevtimovová (Bul.) 6-0 6-1
Curenková (Ukr.) - Juríková (SR) 6-3 6-4
Dzehalevičová (Běl.) - Stanciuteová (Lit.) 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Páni, to je ale úspěch!!! Klobouk dolů!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Melkor ty si dnes zly!!! Ale co sa cudujem, ved si Melkor :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist