Vracející se Bellisová v Houstonu po dvou a půl hodinách vydřela postup do osmifinále

13. 11. 2019, 10:32
Aktuality 3
WTA 125K HOUSTON - CiCi Bellisová na domácím podniku WTA 125k v Houstonu pokračuje v úspěšném návratu. Dvacetiletá domácí naděje v souboji druhého kola po dvou a půl hodinách a až v tie-breaku rozhodující sady zdolala nasazenou krajanku Varvaru Lepchenkovou. V osmifinále vyzve turnajovou trojku Kirsten Flipkensovou.
CiCi Bellisová

CiCi Bellisová od loňského března kvůli zranění zápěstí a paže nemohla hrát soutěžní zápasy ani trénovat. Dvacetiletá Američanka označována za jeden z největších talentů současnosti podstoupila celkem čtyři operace a po 20 měsících se na kurty vrátila.

Jako první podnik zvolila domácí akci WTA 125k v Houstonu, kde úspěšně zvládla finále kvalifikace. Bez ztráty setu vyhrála i svůj první zápas v hlavní soutěži, když si poradila s Ellen Perezovou z Austrálie.

Ve druhém kole naopak musela hodně bojovat. S nasazenou krajankou Varvarou Lepchenkovou se přetahovala skoro dvě a půl hodiny. Bellisová neudržela vedení setu a brejku a svůj pobyt na kurtu si prodloužila o více než hodinu.

Náročné utkání i přes nedávné zdravotní potíže zvládla, přestože v rozhodující sadě promarnila náskok dvou brejků, dvakrát set nedopodávala a za stavu 5-3 nevyužila ani jeden ze dvou mečbolů. Ztrátou vedení se ovšem nenechala bývalá 35. hráčka světa rozhodit a po velké bitvě zvítězila 6-4 4-6 7-6(5).

O své první čtvrtfinále od loňského února bude usilovat proti Kirsten Flipkensové. Turnajové trojce může vrátit dva roky starou porážku z Indian Wells.

Eugenie Bouchardová, která včera přerušila sérii 13 porážek a dočkala se prvního vítězství od února, rovněž postupuje. Bývalé světové pětce a aktuálně až 220. tenistce světového hodnocení za stavu 2-6 1-3 vzdala domácí Francesca Di Lorenzová.

Znovu uspěla i CoCo Vandewegheová. Bývalá světová devítka a v současnosti až 328. hráčka světa zdolala 7-5 6-3 nasazenou krajanku Sachii Vickeryovou.

• WTA 125K HOUSTON •
USA, tv. povrch, 162.480 dolarů
úterní výsledky (12. 11. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bellisová (USA) - Lepchenková (16-USA) 6-4 4-6 7-6(5)
Bouchardová (Kan.) - Di Lorenzová (USA) 6-2 3-1 / skreč
Vandewegheová (USA) - Vickeryová (15-USA) 7-5 6-3
Flipkensová (3-Belg.) - Baptisteová (USA) 3-6 6-3 7-6(4)
Liová (13-USA) - Danilovičová (Srb.) 6-1 7-5
Dolehideová (14-USA) - Olmosová (Mex.) 7-5 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Galfiová (Maď.) - Loebová (USA) 6-1 7-5
Danilinová (Kaz.) - Govorcovová (Běl.) 6-2 4-6 6-3
Matteková-Sandsová (USA) - Laová (USA) 6-3 6-4
Kalininová (Ukr.) - Minová (USA) 6-3 6-4
Jokičová (Srb.) - Dayová (USA) 6-4 6-2
Falconiová (USA) - Podoroská (Arg.) 6-4 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Nenela
Nevite, co ji vlatne bylo, ze tak slouho nehrala? O zraneni Cici se pise pomerne casto, ale Coco zmizela z kurtu pomerne nepozorovane.
Reagovat
Fandina
Vím, že uklouzla vloni ve Wimbledonu při zápase a pak dostala ortézu na nohu od kolena dolů a musela odstoupit z debla. Asi od té doby měla zdravotní problémy.
Reagovat
tommr
Vandeweghe měla dlouhodobý problémy s kotníkem ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist