Vracející se Ósakaová chce zpět na nejvyšší příčky, inspirací je pro ni dcera

5. 2., 21:53
Aktuality 7
Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (26) věří, že se jí do konce roku podaří vrátit se na nejvyšší příčky světového žebříčku. Inspirací je pro japonskou tenistku její dcerka Shai.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© Profimedia)

Čtyřnásobná grandslamová šampionka se k tenisu vrátila zkraje letošního roku po patnáctiměsíční pauze, avšak v Brisbane skončila ve 2. kole na raketě Karolíny Plíškové a s Australian Open se rozloučila už po úvodním zápase. Nyní se soustředí na turnaj WTA 500 v Abú Zabí.

"Mám velký respekt (k hráčkám na vrcholu žebříčku) a ke všemu, co dokázaly. Ale sama sebe nevnímám jako vyzývatelku, což je možná zvláštní," uvedla Ósakaová v rozhovoru pro The National. "Je to odvážné říct, ale vím, že jsem schopna být nahoře a není pro mě přitažené za vlasy říct, že se tam vidím."

"Doufám, že se tam letos dostanu, snad ke konci roku. Pokud ne, nevadí, budu trpělivá. Vždy jsem byla trpělivý člověk. Nakonec se tam dostanu," prohlásila s tím, že mateřství jí pomohlo získat novou perspektivu. "Mít Shai mě vyrovnalo. Je příjemné vědět, že ať se stane cokoli, bude tu někdo, kdo vás miluje a komu na vás záleží."

"Vždy jsem byla typ člověka, který si raději dá opravdu vysoké cíle. Třeba z nich splním jen pětadvacet procent, ale i to by bylo úžasné," vyprávěla Ósakaová, která se v úterý v Abú Zabí utká v 32. kole se 71. Američankou a finalistkou Australian Open z roku 2022 Danielle Collinsovou.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Tomáš Rambousek

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
Tak se zdá že ty nejvyšší příčky budou muset ještě nějakej čas počkat. Collinsová s ní pěkně zametla ...
Reagovat
com
jojo Vosaka zas plnou hubu kecu a hned na to potupnej kanarak
Reagovat
Nola
no ved aj Svitolina hned nevitazila, potrebuje cas, Daniela nie je zrovna superka na rozohranie, ved mala na lopate Igu na AO, potrebuje sa rozohrat asi na mensich turnajoch
Reagovat
George_Renel
Miminko inspirací?
Spíš asi motivací, ne?
Reagovat
fandorin78
Reagovat
Krisboy
Taky jsem nad tím přemýšlel. Jestli to opravdu řekla, nebo je to nějakej špatnej překlad.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist