Výhra bez radosti. Byl to nejhorší den v kariéře, řekl po postupu Melzer

23. 6. 2015, 19:02
Aktuality 31
V Roehamptonu udělal první krok k účasti v hlavní soutěži Wimbledonu, ale své včerejší vítězství rakouský tenista Jürgen Melzer neslavil. Poraženým soupeřem v kvalifikaci byl totiž jeho mladší bratr Gerald, který proti slavnějšímu sourozenci uhrál jen pět gamů. Snad už spolu nikdy nebudeme hrát, řekl po svém postupu někdejší osmý hráč světa.
Profily hráčů
Jürgen Melzer (© wimbledon.org)

Sourozenecké souboje bývají zpestřením především na ženském profesionálním okruhu, kde se například Serena a Venus Williamsovy utkaly spolu už pětadvacetkrát. Veterán Jürgen Melzer se se svým o deset let mladším bratrem na okruhu ATP ještě nepotkal. A po včerejšku doufá, že už na sebe na turnaji podruhé nenarazí.

"Vůbec to nebyla legrace. Byl to nejhorší den v mé tenisové kariéře, a doufám, že už spolu nikdy hrát nebudeme," řekl novinářům starší z obou bratrů, který po utkání počkal na Geralda, až si sbalí věci, aby poté z kurtu odešli společně.

"Samozřejmě mezi námi byl velký věkový rozdíl, takže když jsme vyrůstali, nehráli jsme spolu. Často jsme trénovali, ale zápas jsme spolu ještě nehráli," dodal Jürgen Melzer, který dodnes zůstává jediným hráčem, jemuž se podařilo otočit zápas proti Novaku Djokovičovi ze stavu 0:2 na sety.

"Někteří lidé rádi soupeří s někým z rodiny, a to my taky, když hrajeme karty nebo videohry. Na turnaji to ale není to samé. Jasně, každá výhra je dobrá, ale ne za těchhle okolností a proti němu."

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podle nadpisu jsem myslel, že mu v den zápasu někdo umřel a on jen porazil bráchu, kterej beztak neměl šanci v kvaldě uspět :-D
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem měl stejný pocit
Reagovat
janek_da
Zase je čas na historii

https://vimeo.com/45011311

To je jako film. Londýnská tichá ulička a do toho radio "This great championship have produced huge, huge upsets but this is one of the biggest in the history"

Nechci škádlit Nadalovce, prostě bomba video s příběhem.
Reagovat
skott
někdo si s tím moc pěkně vyhrál... ¨who the hell is this guy¨;-)
Reagovat
smazaný uživatel
wow supervidejko...škoda že to není na jinej zápas např fedex vs stakaten
Reagovat
Stan_Borowitz
Točej se snad filmy o těch, kdo vystoupali na Mount Everest nebo přistáli na Měsíci až jako třetí?

Legendou se může stát prostě jen jeden...
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím, že točej, akorát mají menší sledovanost...
Reagovat
baggik
Krásný video, v super kvalitě. Nejlepší je jak tam Nadal sedí polonahej s nesmělým knírkem a kouká jako bambus. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
a čím sa ešte Rosol preslávil? Ak ho niekde v zahraničí spomínajú, tak len v súvislosti s výhrou nad Rafom. Inak o ňom nevedia nič.
Reagovat
janek_da
No jo Nadalovec.

Jak jsem psal, vůbec mi tady nejde o Nadala ani Rosola. Ale o to video - vynikající zpracování, zápletka, stupňování nápětí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie som Nadalovec. Som fanúšičkou Rafu a nezaraďuj ma do žiadneho spolku. Píšem sama za seba.
Reagovat
janek_da
Mě tady u toho vůůůbec nezajímá Nadal ani Rosol. Ale kvalita, atmosféra toho videa.
Když jsi ale takhle reagoval, tak jsem tě označil Nadalovcem. Je to prostě kratší než "fanoušek Nadala", do žádné skupiny tě natahám.
Reagovat
panzer.dragon
rosola nemusim, ale vyhrál dva turnaje atp 250 a dvakrát byl ve finále 250ky, byl 26. na světe, má dva tituly z DC, to neni úplně nýmandovství..
Reagovat
tommr
"Byl to nejhorší den v mé tenisové kariéře."
To jsem opravdu netušil, že je starej Melzer taková hysterka. Hrál s bráchou a porazil ho, protože vyhrát a postoupit může jen jeden. No a co? Dělá jako kdyby bratrovi ukončil kariéru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D líp bych to nenapsal :D
Reagovat
George_Renel
Asi ho bere emocionálně ten rozvod......
Reagovat
darek.vrana
On se rozvádí s Ivetkou?
Reagovat
George_Renel
Minulý týden jsem to někde zahlédl..

.
Reagovat
George_Renel
Je to i v dnešním i.sport.cz.
Reagovat
smazaný uživatel
to je co za blbost,v boxe by som to este chapal,alebo v nejakom kontaktnom sporte tu je to vsak mimo,celu karieru za hranie tenisu berie peniaze a teraz sa stazuje,ak mu to je neprijemne tak ako profik nech je minimalne ticho
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky tomu vůbec nerozumím, připadá mi to jako falešné divadlo pro média.
Reagovat
skott
Hvězdou dne v Roeahmptonu dneska jednoznačně Katie Swan. Udělit jí wild card pouze do kvaldy (namísto obvyklého hození každé Britky, která ukáže aspoň trošku náznak talentu napospas nehratelným soupeřkám v hlavní soutěži) se ukázalo jako prozíravé. Kika Kučová přitom také není úplné dřevo, pořád to byla nasazená hráčka a favoritkou, přesto jí Katie přejela naprosto suverénně. Na servisu byla prakticky nedotknutelná, dala nejen spoustu es, ale i přímých bodů a o podání přišla tuším jen jednou, když servírovala proti sluníčku, které na pár gemů vykouklo. Jinak se hrálo od začátku podle jejích not, pár zbrklých úderů by se sice našlo, na trávě není tak zvyklá jako jiné Britky, ale jinak si lidi naprosto podmanila!

Překvapila i další nedávná britská juniorka - Katie Dunne. Proti Kalinině byl zajímavý hlavně bláznivý první set. Anhelina se dlouho nemohla dostat do utkání, než rozjela svojí těžkou strojovou hru prohrávala už 1-4 a dole double brejk, ale přesto otočila na 5-4 byla jen dva míčky od prvního setu. Tie break ale ztratila, Dunne proměnila setbol krásným dropshotem, přstože do té doby se o žádný nepokusila. Další sety už byly méně zajímavé, navíc Anhelina byla ošetřovaná ve třetím setu.
Nicméně za zmínku stojí ještě jeden moment a to benevolence umpiru, kdy Dunne byla odpuštěná jasná defaultace za zlostný nástřel čárové rozhodčí na začátku druhého setu! I ona sama si toho byla hned vědomá a omlouvala se, přesto trestu unikla i po konzultaci umpiru se supervisorem turnaje. Hodně podivné rozhodnutí, hlavně při vzpomínce za co byla vyloučená třeba Olga Pučková ve Washingtonu...
Reagovat
skott
Jeden z nejdramatičtějších zápasů dne a zároveň nejkvalitnějších odehrály Saša Panova s Paulou Kaniou. Postoupit by si zasloužily asi obě dvě, hrály náročné výměny až do úplného vyčerpání, přesto kvalita neklesla až do konce. Saša měla mečboly ve třech různých gemech, ale ukončit zápas dokázala až tuším na pátý mečbol za stavu 10-9. Alespoň tak jednou pro změnu podobný trhiller vyhrála;)
Jinak ostudné výkony dneska předvedli (hlavně chováním) Ryan Harrison a jak je zvykem nejen ve Wimbledonu Nasťa Rodionova. Ryan zřejmě měl pifku na rozhodčího už ze včerejška, ale ani to ho neomlouvá. Tyjátr Rodionové včetně směšného medical time outu byl na facku.
Reagovat
janek_da
díky za info. Ta kvalda se hraje někde mimo Londýn ne? Nebo je to na tom krikeťáku?
Reagovat
skott
hraje se v Londýně, v nárdoním tenisovém středisku LTA, kde jinak většina nejlepších Britů trénuje včetně Laury Robson nebo Heather Watson. Není to zas tak daleko od samotného Wimbledonu, pořád je to jihozápad Londýna. Ale při samotném hledání to působí jako konec světa. Nejbližší zastávka busu nebo vlaku je dobrých 25 ostřejší chůze.
Jinak v samotném Bank of England jejichž kurty využívají se hrajou všechny sporty, nejen kriket, ale i pozemní hokej, fotbal je tam i bazén atd.
Reagovat
skott
25 minut
Reagovat
janek_da
dík. jenom, že jsem četl, že AE plánoval nějaké nové kurty pro kvaldu
Reagovat
skott
není zač.
tak to nevím, jestli plánují do budoucna hrát kvaldu jinde. Popravdě by mě to nepřekvapilo, není to úplně vyhovující místo, zvlášť ve srovnání s ostatnía GS. Však nejsou schopni tam zajistit ani dostatečný počet plastovejch sedaček pro lidi... ale i tak by to byla škoda, má to naprosto neodolatelnou atmosféru, kontakt s hráči jako nikde jinde. Celkově to působí jako přesunutí se v čase zpátky. Podle mě jedna z nejlepších tradic Wimbledonu;)
Reagovat
panzer.dragon
https://www.youtube.com/watch?v=RaDnQWTYR7Y

ne že bych to všechno už neviděl xkrát, ale tak zaujalo mě to tak to sem frknu :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nejlepší je stejně záběr na Lendla v 6:46. Ten chlap prostě umí projevit emoce jako nikdo jiný...
Reagovat
smazaný uživatel
nie zle,len to asi namiesal nejaky anglicky teeneger,dve veci z toho lutujem ze som nevidel nazivo,Gorana-to som bol na vojne a Rafu vo Wimbledone,to som zas odpojeny stanoval s kamosmi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist