Vzkazy pro Marion

17. 8. 2013, 10:23
Aktuality 24
Hvězdy současného tenisu Serena Williamsová, Viktoria Azarenková, Na Li, Rafael Nadal, Roger Federer a Andy Murray byli tento týden na turnaji v Cincinnati požádáni o to, aby se vyjádřili k náhlému ukončení kariéry Francouzky Marion Bartoliové. Byla skvělou hráčkou a velkou bojovnicí, shodují se hlasy nejlepších tenistů a tenistek současnosti.
Marion Bartoliová a Andy Murray

Serena Williamsová: Marion je skvělou hráčkou a hlavně velkou bojovnicí. Poprvé jsem jí potkala, když jsem byla v Paříži na pařížském halovém šampionátu. To už je ale hrozně let zpátky, možná někdy okolo roku 2000, to si nepamatuju úplně přesně. Pamatuju si ale to, že byla v tu dobu hodně mladá, ale už tak pracovitá. Už tehdy byla velký dříč a to jí pak vydrželo i po celou její skvělou kariéru. Ona je důkazem toho, že díky tvrdé práci a přípravě můžete dojít hodně daleko. Marion měla výbornou kariéru a na konci vyhrála Wimbledon, není nic lepšího.

Viktoria Azarenková: Každý musí její rozhodnutí respektovat, protože je to její život, její kariéra. Myslím si, že je statečná. Ona měla sen, který si nedávno splnila a to je přece nádherné. Ona byla skvělá hráčka. Vždycky byla jednečná tím, jak byla odlišná od ostatních. Bylo vždy hodně těžké hrát proti ní. Teď vyhrála Wimbledon a já si myslím, že si jí tak všichni budeme pamatovat. Skončila wimbledonská šampionka, to je krásná vzpomínka. Přeju jí všechno nejlepší.

Na Li: Ten den jsem hrála až pozdě večer, takže jsem byla mezi prvníma, kteří se tu zprávu dozvěděli. Když jsem to slyšela, byla jsem šokovaná. Před nedávnem vyhrála Wimbledon, tak jsem si říkala, že by teď mohla jít ještě výš a získávat víc titulů. Pak jsem o tom přemýšlela a teď musím říct, že jí i rozumím. Byl na ní teď hodně velký tlak, všechno to okolo ní muselo být hodně náročné, proto se nejspíš rozhodla tak, jak se rozhodla. Doufám, že si teď bude dál užívat života.

Rafael Nadal: Bylo to určitě velké překvapení. Ale ona asi cítila, že to tak chce, že to tak má být, takže jediné, co my ostatní na to smíme říkat je to, že jí gratulujeme ke skvělé kariéře. Je úžasné, že zakončila kariéru splněním svého snu, když vyhrála Wimbledon. Přeju jí všechno nejlepší a hodně dalších úspěchů do dalších let.

Roger Federer: Každý, kdo oznamuje konec své kariéry, by měl být pyšný a hrdý na to, co v ní dokázal. Její rozhodnutí přišlo v době, kdy ho absolutně nikdo nečekal. Její fanoušci budou zklamaní, ale měli by se teď dívat na tu krásnou a dlouhou kariéru, kterou Marion měla. Měla velkou pracovní morálku Gratuluju jí k tomu nejtěžšímu kroku a přeju jí všechno nejlepší.

Andy Murray: Pracovala nesmírně tvrdě, aby se dostala tam, kam se dostat chtěla. Zasloužila si vyhrát grandslam a možná to pro ni byl opravdu správný moment, kdy to stopnout, protože teď by ta práce byla asi ještě náročnější. Ve sportu není vidět často, aby sportovci končili na vrcholu své kariéry, ale u ní je krásné vidět jí končit jako šampionku z Wimbledonu.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

24
Přidat komentář
gigin
Třeba tě to bude zajímat... :) Když si vyjedeš nahoru, jsou tam i nějaké fota....

http://www.tennisalternative.com/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=444&pid=1166#post_1166
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, že mě to zajímá (a určitě nejen mě). :) Kiki, Donna, Monča... V těch žebříčcích je i Katka Siniaková, která se po dnešním vítězství hodně posune a bude poprvé v Top 300. :)

Už ses díval vedle na můj komentář k zápasu Vika - Jelena? Konkrétně mám na mysli ten odkaz, jak se tam Vika hezky kroutila... :)
Reagovat
gigin
To víš, že viděl ;)) Krútí zadkem, jak zloděj zámkem :))
Reagovat
smazaný uživatel
Lauraaa :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Vojta Bidrman se přiznal, že jemu Marion chybět nebude... No, udělejte si názor sami. Osobně si myslím, že takových blogů by se mohl respektovaný a většinou objektivní komentátor vyvarovat. A to dodávám, že Marion mi během své kariéry taky nebyla nijak zvlášť sympatická... Ale tak Vojta asi počítal s kritikou (což vyplývá už z první věty), když to psal. :)
http://tn.nova.cz/sport/blogy/vojtech-bidrmanblog-marion-mne-chybet-nebudes.html
Reagovat
smazaný uživatel
Však má pravdu s těmi kvalitami a holt emoce jsou subjektivní věc. Mně třeba taky absolutně chybět nebude, jak jako osobnost, tak herně, protože obouručný forhend je fakt hrozná zrůdnost. A blog je od toho, aby vyjádřil názor, takže si to klidně dovolit může.
Reagovat
a.magerova
No tady se musím Vojty zastat, nenapsal přece nic urážlivého, jen popsal co si myslí a to je v pořádku, navíc něco podobného naznačil i zde níže skott, takže tak :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vyjádřit názor je samozřejmě v pořádku. Ale představte si, kdyby se Marion třeba rozhodla vrátit a Vojta komentoval její zápas. Pak by podle toho blogu všichni diváci věděli, že je proti ní trochu zaujatý a nebrali by jeho komentář jako objektivní... No, možná je můj názor daný tím, že já píšu hlavně pozitivní věci a když někoho nemám rád, tak s ním prostě neztrácím čas... Prostě chci říct, že se mi víc líbil třeba Vojtův blog o Caroline. :)

Jinak mám taky radši jednoručný forehand (vypadá to lépe), ale když někdo hraje obouruč, tak se z toho nezblázním. :) No a rozdíl mezi skottem a Vojtou je právě ten, že skott je fanoušek a Vojta komentátor. To si myslím, že je podstatný rozdíl. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně osobně nebude chybět vůbec, vyhrála Wimbledon, kterej byl letos pro mě dost prapodivnej. A myslím, že se stejně vrátí.. A co se týče Bidrmana, to je téma podobné jako u Chládkové ne? Kde jsou hranice objektivity a zaujatosti...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zopakuju, co jsem tady napsal před třemi dny: "Nemyslel jsem si, že to někdy řeknu, ale bude mi chybět." :) Mně se prostě líbilo, jak si ve Wimbledonu vzájemně fandily s Kiki Mladenovic. Jinak tady asi všichni ví, že jsem Marion po celou dobu její kariéry nemusel a vlastně až v posledních měsících jsem trochu změnil názor. Je to zvláštní... A taky je to asi tím, že to prostě přišlo tak nečekaně.

Jinak máš sice pravdu, že téma je podobné, ale je tam jeden velký rozdíl. Vojtu respektuju, Chládkovou ne. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě by se měl vyvarovat toho, aby něco podobného prohlásil při komentování. Ale blog je podle mě naopak přesně to místo, kde by měl mít možnost svobodně vyjádřit svůj názor a nebýt za to pranýřován. Může se nám to nelíbit, můžeme s tím názorem nesouhlasit, můžeme mu za něj klidně vynadat, ale neměli bychom mu zakazovat ho vyslovit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mně je opravdu tak nesympatická vším, že je mi to jedno a postrádat ji určitě nebudu. Ale jak jsem ti psala, stejně si myslím, že po čase se zase vrátí, on ti ten adrealin začne chybět :))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, jenže ten komentátor (objektivní) a bloger (zaujatý) je pořád jeden a ten samý člověk, ne? :) Vím, že psaní blogů je teď mezi komentátory a novináři hodně populární. Já rozhodně nikomu nic nezakazuju. Vojta a všichni ostatní si můžou psát, co chtějí. Jenom si prostě myslím, že objektivita při komentování (popř. psaní článků) na jedné straně a psaní takových blogů na druhé, to nejde zrovna moc dohromady...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to neslucuj.. jedno ridi rozumem, druhe srdcem. A??? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba už jí štvalo, že i když pracuje tak tvrdě, tak není schopná se naučit za 30 let topspinové podání. A tak s tim radši sekla. Přeji vše nejlepší slečno DVOJCHYBO!
Reagovat
smazaný uživatel
jak kazdy vzkaz pro Marion odrazi mysleni sveho nositele - pritomne nicky nevyjimaje.. :-) Krome zakoniteho prekvapeni hvezd a jejich jeste logictejsiho oceneni zisku wimbledonskeho titulu mluvi Serena predevsim o praci, protoze je sama (mezi nakupovanim) pracovita a k sobe narocna, Na Li dobre vi, co jsou to ambice a jak velka (skoro jako Cina) je brzda tlaku okoli, Azarenka zminuje sen a vyjimecnost, Fedex se neboji ohlednuti, vi dobre, jak je prijemne, Andy se "boji" narocnosti cesty na vrchol a Rafa je neutralne spolecensky prijemny.. :-))
Hodne stesti, zahado Marion!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zkrátka a dobře, mně se nejvíc líbí vzkaz od Viky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Také mi vzkaz do Viktorky nejvíce chytil u srdce. Marion byla statečná a její bojovnost a odhodlání vyhrát mi budou opravdu chybět. Byla hráčkou, která byla absolutně odlišná než všechny ostatní. Možná i díky její odlišnosti to dotáhla tam, kam dotáhla. Ano, nebyla jednička, nevyhrála padesát turnajů, ale byla vždy milá, příjemná a lidská, což ne všechny tenistky dokážou. Některé se penězma a přehnaným sebevědomím zcela ztratí a jejich osobnost, s kterou do tenisu vstupovaly, se vytratí a je z nich někdo jiný. Marion odchází s noblesou a s krásným titulem WIMBLEDONSKÉ ŠAMPIONKY, jak správně a krásně dodala Vika! Hodně štěstí dále, Marion. :)
Reagovat
smazaný uživatel
zkratka a dobre zapadas do me teorie myslenkovych odrazu.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
pěkný postřeh
Reagovat
skott
Vždy milá a příjemná? Já myslím, že kdyby ses zeptal spousty francouzských tenistek, tak ti řeknou pravý opak. Že Bartoli nebyla zvána k Fed Cupu má i jiné důvody než je lpění na svém otci. S většinou z nich se nesnáší.
Reagovat
Reti64
Nejen, že je Marion geniální, ale má i dobré srdce a to je zatraceně vzácná kombinace:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bych měl jeden vzkaz pro Marion : Už bylo na čase ukončit tenisovou kariéru, zkazila jsi mi opravdu plno tiketů. Ale přeji ti, ať se ti v tvé nové kariéře modelky daří minimálně tak jako v tenise.
Reagovat
ReadyTeddy
tak pod to se podepíšu :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist