Washington: Isner prolétl do osmifinále

21. 7. 2016, 09:57
Aktuality 9
ATP WASHINGTON - John Isner potvrdil na úvod domácího turnaje ve Washingtonu roli nasazené jedničky. Trojnásobný finalista porazil 6-3 6-4 Australana Jamese Duckwortha a postoupil do osmifinále, v němž se utká s Kypřanem Baghdatisem.
John Isner

Nejvýše nasazený John Isner vstoupil do domácího turnaje ve Washingtonu výhrou 6-3 6-4 nad Australanem Jamesem Duckworthem. Jednatřicetiletý Američan si v utkání, které trvalo 63 minut hry, počínal výborně zejména na podání - trefil celkem 14 es a po prvním servisu ztratil pouhé tři fiftýny (35/38).

"Vloni jsem tu hrál výborně a jsem moc rád, že jsem začal vítězně i letos," konstatoval po zápase Isner, jenž hrál na domácím turnaji už třikrát finále (2007, 2013 a 2015), titul ale ani jednou nevybojoval. "Bylo by skvělé, kdyby se mi to letos podařilo. Už jsem tu byl kolikrát hodně blízko, ale zatím to nevyšlo," dodal 16. hráč světa.

"Tento turnaj je pro mě zvláštní. V roce 2007 jsem byl prakticky neznámý, ale tady jsem dokázal dojít až do finále, což byl úžasný výsledek. S výjimkou roku 2012 tu hraju každý rok a rád se sem vracím. Vyhrát tento turnaj ale není nic snadného, protože jsou tu pokaždé skvělí hráči." V boji o čtvrtfinále se Isner střetne s Kypřanem Marcosem Baghdatisem, s nímž má bilanci 7-0.

Dvacetiletý Němec Alexander Zverev zvládl ve Washingtonu návrat na tvrdý povrch. Loňský čtvrtfinalista porazil 6-4 6-2 domácí osmnáctiletou naději Taylora Fritze a postoupil do osmifinále. "Taylor má jistě potenciál být v budoucnu skvělým hráčem. Jsme oba hodně mladí a stále tak máme velký prostor ke zlepšení," řekl po zápase 27. tenista světa.

"Mým cílem pro zbytek letošní sezony je hrát lépe a lépe a snažit se odehrát co nejvíce zápasů s těmi nejlepšími hráči, protože z toho se člověk nejvíce naučí. Snažím se na sobě tvrdě pracovat, abych byl silnější a lepší," dodal Zverev, jenž v osmifinále narazí na Maleka Jaziriho.

Gael Monfils, kterého v poslední době limitovaly různé zdravotní problémy, ve Washingtonu porazil 6-3 6-2 Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu a připsal si první výhru od začátku května. V osmifinále se finalista z roku 2011 utká s devatenáctiletým Chorvatem Bornou Čoričem, jenž porazil Japonce Yuichiho Sugitu.

"Miluju tento turnaj a tohle město," řekl po zápase finalistka turnaje z roku 2011 Monfils. "Mám na zdejší prostředí úžasné vzpomínky a jsem šťastný, že jsem zpět. Jsem opravdu rád, že jsem dnešní zápas zvládl, protože mám za sebou náročné období. Teď můžu konečně říct, že se cítím dobře. Na kurtu jsem nechal maximum a sám jsem byl překvapen tím, jak jsem hrál. Věřím, že se zase brzy dostanu do dobré formy."

Ivo Karlovič po nedělním triumfu na trávě v Newportu zvládl i svůj úvodní zápas na tvrdém povrchu. Sedmatřicetiletý Chorvat odstartoval výhrou 6-3 7-6 nad domácím Brianem Bakerem a může se těšit na osmifinále proti třetímu nasazenému Bernardu Tomicovi.

• WTA 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 1.877.705 dolarů
středeční výsledky (20. 07. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (1-USA) - Duckworth (Austr.) 6:3, 6:4
Monfils (2-Fr.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6:3, 6:2
Tomic (3-Austr.) - Young (USA) 7:6 (7:4), 6:3
Sock (6-USA) - Lacko (SR) 7:6 (7:1), 6:4
Zverev (7-Něm.) - Fritz (USA) 6:4, 6:2
Džazírí (Tun.) - Anderson (9-JAR) 5:7, 6:4, 7:6 (7:3)
Harrison (USA) - Troicki (10-Srb.) 7:6 (7:4), 6:4
Karlovič (13-Chorv.) - Baker (USA) 6:3, 7:6 (7:4)
Baghdatis (15-Kypr) - Millman (Austr.) 6:2, 6:4
Čorič (16-Chorv.) - Sugita (Jap.) 6:4, 6:4

Komentáře

9
Přidat komentář
janek_da
1111 za 1
Reagovat
smazaný uživatel
Adam měl velkou sebedůvěru ve 2 setu, snadno získal break ,pak ale dost frajeřil(4 kraťasy v gamu v řadě,ale tento gamme získal).Poté ,co ho brejknul zpět ,tak byl poloviční se spoustou chyb a bez šťávy.Oproti finále v Praze s Robertem mnohem menší náboj a zasloužená prohra.
Reagovat
smazaný uživatel
a to se hrálo o rekordní Adamovy body(90) s šancí na bodů 250
Reagovat
smazaný uživatel
Těžké situace(BP,GP) zvládá Adam výtečně,i když tahal za kratší konec.To jsou znaky Velkých hráčů.Tak ještě ten druhý set Adame.
Reagovat
smazaný uživatel
4 kraťasy(2 nepovedené) v 1 gammu,i tak to za stavu 15:40 Adam zvládnul.
Gruzínec musí být na nervy
Reagovat
smazaný uživatel
škoda ,Adam měl break ve 2. setu.Teď už je t dvojchyba za dvojchybou, vyhlídky na obrat malé
Reagovat
tommr
jj už to nevypadá ani trochu dobře. Basilashvili ho nakonec utahá podobně jako utahal Lukáše ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci být špatným prorokem a někomu kazit radost, ale Pavlásek na tom turnaji ATP neválí ani tak díky sobě, ale díky okolnostem. Obsazení v Kitzbühelu je na challengerové úrovni (dokonce bych řekl, že v tuto chvíli tak na úrovní, možná trochu pod úrovní Prostějova) a včera jsem viděl kus zápasu s Granollersem. Člověk by si řekl cenná výhra nad hráčem, který se pohybuje plus minus v TOP 40. Ale Marcel hrál naprosto příšerně, vyrobil milion rutinních chyb a celkově působil, že hraje bez zájmu, jak by si přijel jen pro startovné (nevím, jestli za účast na turnaji něco dostal, ale nedivil bych se, jinak by do Rakouska nepřicestoval možná nikdo z TOP 50).
Reagovat
smazaný uživatel
pravda,že v Praze si to vybojoval více
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist