Washington: Makarovová je po třech a půl letech ve finále, v něm ji čeká Görgesová

6. 8. 2017, 08:45
Aktuality 3
WTA WASHINGTON - Jekatěrina Makarovová ve Washingtonu zdolala Francouzku Oceane Dodinovou a poprvé od února 2014 postoupila do singlového finále. V boji o svůj třetí titul vyzve Němku Julii Görgesovou, která v druhém semifinále vyřadila po dvou a půlhodinové bitvě krajanku Andreu Petkovicovou.
Jekatěrina Makarovová

Jekatěrina Makarovová byla v semifinále US Open 2014 a Australian Open 2015 a ve světovém žebříčku se vyšplhala na 8. místo. Jenže finále jakéhokoliv turnaje ve dvouhře hrála naposledy v únoru 2014, kdy v thajské Pattaye získala svůj druhý singlový titul.

Až tento týden na tvrdém povrchu ve Washingtonu tři a půl roku dlouhé čekání na své 5. finále ukončila, když v sobotu ve svém prvním semifinále po dvou letech zdolala 3-6 6-3 6-4 pátou nasazenou Francouzku Oceane Dodinovou.



Devětadvacetiletá Makarovová, jež má ve sbírce tři grandslamové trofeje ze čtyřhry, ve které vyhrála i olympiádu a Turnaj mistryň, si o svůj třetí titul ve dvouhře zahraje s Julií Görgesovou. Tu předloni na Australian Open v jediném vzájemném duelu porazila snadno ve dvou setech. 

Osmadvacetiletá Němka Görgesová v druhém semifinále udolala po velké bitvě 5-7 6-4 7-5 krajanku Andreu Petkovicovou, s níž vyrovnala vzájemnou bilanci na 2-2.



Görgesová se do finále dostala podruhé v sezoně a poosmé v kariéře, tituly ale slavila pouze na antukách v Bad Gasteinu 2010 a Stuttgartu 2011.

V metropoli Spojených států už vyvrcholila soutěž deblistek, ve které triumfovaly česká tenistka Renata Voráčová s Japonkou Shuko Aojamaovou.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
Spojené státy, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 08. 2017)
• Dvouhra - finále •
Görgesová (4-Něm.) - Petkovicová (Něm.) 5-7 6-4 7-5
Makarovová (7-Rus.) - Dodinová (5-Fr.) 3-6 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Aojamaová/Voráčová (2-Jap./ČR) - Bouchardová/Stephensová (Kan./USA) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak do třetice to snad letos vyjde.
Opravu, prosím: "Görgesová se do finále dostala podruhé v sezoně a poosmé v kariéře..."
Reagovat
EllNino
super bitva, objetí u sítě a 3. finále Julky v této sez=oně, tak snad už to tentokrát vyjde, Ekaterinu by porazit mohla, když to včera Oceane nezvládla :) ...

Jinak Andrea taky konečně letos něco uhrála a udržela se ve stovce, snad se trochu odrazí, na těch místech je jí škoda ... snad se Němky zvedaj, jsou to sympošky :) Sabine se taky nachází ...
Reagovat
sprchon
Julča má ve finále hroznou bilanci. :D Ale taky bych jí přál titul, Makarón je hratelnej. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist