Watsonová ve finále znovu uspěla. Druhý titul si odváží z Hobartu

17. 1. 2015, 09:29
Aktuality 9
WTA HOBART - Heather Watsonová i po svém druhém finále na okruhu WTA slaví titul. V Hobartu se dvaadvacetiletá Britka raduje po dnešní dvousetové výhře nad Američankou Madison Brengleovou.
Profily hráčů
Heather Watsonová

Britská tenistka Heather Watsonová získala druhý titul na okruhu WTA. Ve finále turnaje v Hobartu porazila Američanku Madison Brengleovou 6-3 6-4. Watsonová přitom jakožto 49. hráčka světového žebříčku nebyla nasazená, Brengleová dokonce musela projít kvalifikací.

Dvaadvacetiletá Watsonová poprvé na okruhu triumfovala v roce 2012 v Ósace, kde ukončila 24 let dlouhé čekání na britskou vítězku turnaje WTA. V Hobartu na cestě k titulu neztratila ani set. Ve finále sice prohrála podání jako první, ale soupeřce ho pak vzala čtyřikrát.

"Samozřejmě jsem teď velmi šťastný. Dnešní zápas se hrál znovu ve velmi těžkých podmínkách. Dost foukalo a já věděla, že proti Madison to nebude snadné. Známe se dobře z kurtů i mimo ně, hodně spolu trénujeme na Floridě. Čekala jsem těžký zápas a nakonec to byl můj nejtěžší zápas na turnaji," řekla Watsonová.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 280.000 dolarů)
sobotní výsledky (17. 01. 2014)
• Dvouhra - finále •
Watsonová (Brit.) - Brengleová (USA) 6-3 6-4
• Dvouhra - finále •
Bertensová/Larssonová (Niz./Švéd.) - Ďjačenková/Niculescuová (Rus./Rum.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
skott
aneb po Lauře jakoby Andyho kouzlo působilo i na ostatní Brity, kteří s ním na kurtu strávili nějaký čas...
Kyle Edmund se po společné přípravě poprvé vlastními silami kvalifikoval do hlavní soutěže grandslamu a Heather po Hopmanu se znovuzískaným sebevědomím přidala svůj druhý turnajový zářez ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na AO môže byť veľmi zaujímavý jej zápas s Pironkovou.

Inak sa teším na Lauru Robson, škoda, že ešte pauzuje, snáď jej svitá na lepšie časy, na FB píše "looking forward to being tournament ready next month".
Reagovat
skott
bohužel jsem jí ale nenašel ani na jednom itf listu v první polovině února, ani Sunderlandu nebo Glasgow případně Midlandu, pokud by chtěla ostřejší start. A ve zbytku měsíce nic vhodného, kde by se mohla vrátit nevidím, mnohem víc mi z toho vychází až březen...
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za podrobné info.
Reagovat
PetaM
Gratulace Heather :) Snad se bude dařit dále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad přijede obhajovat titul do Prahy... :)
Reagovat
PetaM
Počkej, turnaj v Praze, ITF, stále běží? Nebo myslíš nový turnaj v Praze? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím nový turnaj WTA. Pořád je to Sparta Prague Open. :D
Reagovat
PetaM
Jo? Tak jo :D Jooo, snad přijede :) Nevidím důvod, proč by ne, pokud nebude zraněná :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist