Watsonovou trénuje Judy Murrayová. Zatím jen v Austrálii

2. 1. 2016, 21:20
Aktuality 3
Heather Watsonová se v Austrálii připravuje pod vedením Judy Murrayové. Britská dvojka angažovala kapitánku fedcupového týmu jen pár týdnů po rozchodu s trenérem Diegem Veronellim, domluvené jsou ale zatím jen na měsíční spolupráci.
Profily hráčů
Judy Murrayová a Heather Watsonová

Heather Watsonovou v sezoně 2013 přibrzdila infekční mononukleóza, kvůli které skoro čtvrt roku nehrála. Vrátit se po nemoci zpět do Top 50 jí pomohl Diego Veronelli, před necelým měsícem se ale s argentinským trenérem po dvouleté spolupráci rozešli. Veronelli se rozhodl trávit více času s rodinou.

Bez trenéra třiadvacetiletá Britka ale dlouho nezůstala, i když nástupce našla zatím asi jen dočasného. V průběhu ledna bude svěřenkyní Judy Murrayové, s níž má dlouhodobě dobré vztahy. Murrayová je totiž už čtyři roky kapitánkou britského fedcupového týmu.

Aktuálně se Watsonová s Murrayovou připravuje v Perthu, kde bude od zítra se synem své nové trenérky Andym usilovat  o premiérové vítězství Velké Británie na Hopman Cupu. S Andym by v létě mohla hrát také smíšenou čtyřhru na olympiádě v Riu de Janeiro.

V dalším týdnu bude aktuálně 55. hráčka světa Watsonová pod dohledem šestapadesátileté Skotky, která přivedla do světového tenisu oba své syny (kromě Andyho také deblového specialistu Jamieho), obhajovat titul v Hobartu a následně spolu zamíří do Melbourne na Australian Open.

Na pokračování spolupráce zatím domluvené nejsou, ale zůstanou spolu minimálně i na začátku února. Velkou Británii totiž čekají zápasy Fed Cupu v Izraeli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Holahej
Článek vyšel v anglických novinách, zajímavé, jak se dá "obsah" posunout, píší, že 40 týdnů nechtěl být trenér mimo domov a Judy v lednu jen zaskakuje, než si najde nového, Judy v posledních letech trávila celý leden v Austrálii, kvůli - miluje tenis, vidí a fandí synům /Andy začíná v Perthu/, kapitánka Fed Cupu, smlouvy s LTA, počasí a pozitivní atmosféra u protinožců, dobře se znají a měla relativně čas ..
Reagovat
skott
Na to jsem docela zvědavý, jak se Judy popasuje s novou rolí. Ikdyž Heather prožila loni rozporuplnou sezonu (na jedné straně titul z Hobartu, dva míčky od senzace proti Sereně na Wimbedonu, první Top 10 výhra, ale naproti tomu také spousta nečekaných porážek v prvních kolech nebo ztráta pozice nejlepší Britky...), Veronelli s ní dělal dobrou práci a je pro ni určitě nepříjemné přijít o kouče těsně před startem nové sezony. S Judy mají výborný vztah díky Fed Cupu a tak by to mohlo fungovat i na stálo, ale na to má Judy těch aktivit krom FC asi příliš (LTA, nadace Eleny Baltachy). Možná by Heather mohla zkusit Grega Rusedskiho, který jí pomáhal loni právě před úspěšným Wimbledonem.
Reagovat
milik254
obhajovat vítězství

Nevyhrálo Polsko? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist