Wawrinka a Raonic se v Abú Dhabí vrátit na kurty nestihnou

21. 12. 2017, 13:51
Aktuality 8
Letošní sezona pro ně skončila kvůli zdravotním potížím předčasně, tu novou by stihnout měli. Ovšem prestižní generálky v Abú Dhabí se nezúčastní. Stan Wawrinka a Milos Raonic se pořadatelům týden před startem soutěže omluvili.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka odehrál poslední turnaj ve Wimbledonu. Dlouhodobé problémy s kolenem ho pak donutily předčasě ukončit sezonu a dvaatřicetiletý Švýcar musel dokonce na dvě operace. 

Už několik týdnů se dostává zpět do formy, připravený zpět na návrat však stále není. Podle očekávání se odhlásil z exhibice v Abú Dhabí a zopakoval, že nejbližším datem jeho návratu je 15. leden. Tedy den, kdy v Melbourne začíná Australian Open.

"Letos se bohužel v Abú Dhabí neobjevím, protože stále nejsem schopný hrát na této úrovni. Společně s týmem tvrdě pracujeme a děláme vše pro to, abych byl připravený na Australian Open," oznámil Wawrinka.

"Jsem smutný, že si nebudu moct zahrát před skvělými fanoušky na Mubadala World Tennis Championship, ale musím být trpělivý a dát tělu čas, který potřebuje. Doufám, že za rok se do Abú Dhabí vrátím," dodal trojnásobný grandslamový šampion.

Také Milos Raonic strávil většinu času druhé poloviny letošní sezony na marodce. Od Wimbledonu odehrál jen tři turnaje a na nich necelých šest zápasů, neboť laboroval se zraněným zápěstí a v říjnu si poranil lýtko. 

Na start nové sezony by šestadvacetiletý Kanaďan měl být připraven, ale v Abú Dhabí, kde si předloni zahrál finále, se rozhodl nestartovat. Hrát by měl na začátku ledna v Brisbane.

Odhlášenou dvojici na akci ve Spojených arabských emirátech nahradí Kevin Anderson a Andrej Rubljov. Jihoafričan se ve čtvrtek 28. prosince utká se Španělem Pablem Carreñem-Bustou, vítěze pak druhý den čeká semifinále proti Rafaelu Nadalovi. Dvacetiletý Rus Rubljov se utká s Rakušanem Dominicem Thiemem, lepší z dvojice vyzve v boji o finále Novaka Djokoviče.

• EXHIBICE ABÚ DHABÍ 2017 •
program turnaje (28. - 30. 12. 2017)
čtvrtek 28. prosince
14:00 Anderson (JAR) - Carreño-Busta (Šp.)
16:00 Thiem (Rak.) - Rubljov (Rus.)
pátek 29. prosince
11:30 zápas o 5. místo
14:00 Nadal (Šp.) - Anderson/Carreño-Busta (1. semifinále)
16:00 Djokovič (Srb.) - Thiem/Rubljov (2. semifinále)
sobota 30. prosince
14:00 zápas o 3. místo
16:00 finále
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Za tyzden zacina sezóna??..

Ani nepamatam, kedy zimná prestávka tak rýchlo ušla. Pri práci ide čas naozaj rýchlejsie...
Reagovat
Kozoroh
Oficiálně sezóna začíná po příštím týdnu...
Reagovat
smazaný uživatel
Mna zaujíma, kedy začína skutočne, nie papierovo.
Reagovat
Kozoroh
Abu Zabí je stejně sranda turnaj...
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno preto sa tam Nolemu vzdy darilo.
Reagovat
Krisboy
= šance pro No12eho.
Reagovat
turista
Asi ano. Bylo by dobrý, kdyby Djoker sezónu nastartoval úspěšnou obhajobou titulu v Kataru. A v Melbourne přidal GS a hlavně 70.kariérní titul.
Reagovat
Krisboy
Klid, však se dočkáte...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist