Wawrinka je po dvou letech ve finále, v Buenos Aires vyzve obhájce Ferrera

24. 2. 2013, 09:39
Aktuality 11
ATP BUENOS AIRES - David Ferrer proměnil třetí start v řadě na antukém turnaji v Buenos Aires ve finále. Letos se do něj obhájce titulu dostal po výhře nad krajanem Tommym Robredem. O druhé letošní turnajové vítězství se utká se Švýcarem Wawrinkou.
Stanislas Wawrinka

David Ferrer v semifinálovém duelu s Tommym Robredem ztratil hned v první hře podání a za stavu 1-3 čelil dalšímu brejkbolu. Od jeho odvrácení ale postupně převzal nad zápasem kontrolu, svému krajanovi čtyřikrát sebral servis a za 78 minut vyhrál 6-3 6-2.

"Byl to fyzicky náročný zápas. Ale tento týden to byl asi můj nejlepší výkon," komentoval třicetiletý Ferrer, který v argentinské metropoli postoupil do finále třetí rok sobě; loni triumfoval, předloni na turnaji nestartoval a v roce 2010 prohrál souboj o titul s krajanem Juanem Carlosem Ferrerem.

Letos už čtvrtý hráč světa obhájil titul v Aucklandu a v neděli v Buenos Aires bude usilovat o celkově jubilejní 20. titul.

O něj ho bude chtít připravit Stanislas Wawrinka, kterému se povedla odveta za loňské semifinále proti Nicolasi Almagrovi. Španělovi v závěru každého z setů sebral podání, sám o něj nepřišel ani jednou a jejich deváté vzájemné střetnutí vyhrál 6-3 7-5.

Sedmadvacetiletý Wawrinka, který hrál semifinále v Buenos Aires třetí rok v řadě, si v Argentině zahraje o svůj čtvrtý titul. Ve finále, do kterého se dostal po více než dvou letech, bude v 10. vzájemném duelu s Ferrerem bojovat o Španělův čtvrtý skalp.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 598.535 eur)
sobotní výsledky (23. 02. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Robredo (Šp.) 6-3 6-2
Wawrinka (3-Švýc.) - Almagro (2-Šp.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
co se to děje, nevíte proč tam má Stan dvojníka? Hrozí mu atentát? Taky ho mohl naučit trochu hrát, takhle je to moc očividné...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
tak aspoň Stan ať vyhraje, když Tom rupnul. Už se těším na jeho výstavní backhandy.
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že si to David pohlídá...ale přeju to víc Stanovi.
Reagovat
Faddova
Normálně fandím Davidovi, ale tentokrát to přeju Staníkovi. Už dlouho hraje na vysoké úrovni, ale nikdy se mu to nepodaří dotáhnout...
Reagovat
spaniel
Dneska tezke volby, na druhou stranu zas kdokoliv vyhraje, tak to bude v poho. Doufam, ze Stan the man zahraje svuj nejlepsi tenis a vyhraje. Nic proti Davidovi, ale Štan si zaslouzi taky nejaky ten titul. No a v druhem finale doufam, ze Tom vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes prajem
Tsongovi a Ferrerovi
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Těžký soupeř pro Davida ale snad to zvladne !!
Reagovat
a.magerova
David nebo Stan.... Stan nebo David :-/
Reagovat
dadaft
Wawrinka - Djokovič na AO byl masakr.
přeju Stanislasovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on WAWRA :) !!!
Reagovat
Bob
Kéž by Ferrera přejel..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist