Wawrinka je v 'odčarované' Basileji po další bitvě ve čtvrtfinále

28. 10. 2016, 09:40
Aktuality 11
ATP BASILEJ - Nejen ve Vídni, ale i v Basileji postupuje nejvýše nasazený hráč po třísetových bitvách. Švýcar Stan Wawrinka na domácím turnaji, na kterém letos vyhrál zápas poprvé po pěti letech, zdolal krajana Chiudinelliho i Američana Younga a je ve čtvrtfinále.
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka letos v květnu na antuce v Ženevě vyhrál poprvé v kariéře turnaj ATP na domácí půdě. Až na 25. pokus. A možná právě to mu dodalo sílu uspět i v Basileji, kde v posledních čtyřech letech vypadl vždy hned v prvním kole.

Tento týden totiž v Basileji, kde startuje potřinácté v kariéře a jeho nejlepšími výsledky jsou semifinále z let 2006 a 2011, zakletí odčaroval a vyhrál 'už' dva zápasy. Ale neměl to vůbec jednoduché. Po třísetovém boji s krajanem Marcem Chiudinellim zdolal 2-1 na sety i Američana Donalda Younga

Přitom Wawrinka v obou zápasech prohrál vždy jen jedno podání. Proti Youngovi si zápas zkomplikoval ztraceným servisem za stavu 7-6 a 5-3, zanedlouho nezvládl tie-break a musel znovu absolvovat náročný zápas. Ve třetím dějství ale začal brejkem, předvedl tři čisté hry, odvrátil oba brejkboly a po dvou a čtvrt hodinách zvítězil 7-6 6-7 6-4.

Ve čtvrtfinále se vítěz letošního US Open střetne s devětadvacetiletým Němcem Mischou Zverevem.

Boj o Turnaj mistrů si čím dál více komplikuje David Goffin. Belgicky tenista, který je v pořadí pro Londýn aktuálně na první nepostupové pozici, v utkání 2. kola podlehl 5-7 3-6 Juanu Martínu Del Potrovi. Argentinci tak vyšla odveta za dva týdny starou porážku z Šanghaje a vyhrál už sedmé utkání v řadě, v nichž navíc neprohrál ani set. 

Set vítěz basilejského turnaje z let 2012 a 2013 Del Potro dosud neztratil ani se svým příštím sokem Keiem Nišikorim. S Japoncem přitom odehrál už čtyři vzájemné souboje, z toho dva na grandslamu.

Předstihnout Tomáše Berdycha v boji o Londýn může před posledním turnajem Masters v Paříži už jen Marin Čilič, ve Švýcarsku však musí postoupit alespoň do finále. Poté, co čtvrtý nasazený Chorvat ve čtvrtfinále porazil 6-0 7-6 Španěla Pabla Carreñu, ho od něj dělí dva soupeři.

Tím příštím bude další Španěl Marcel Granollers, s nímž ve de ve vzájemné bilanci 6-1. Granollers v osmifinále smetl 6-3 6-1 osmého nasazeného Američana Jacka Socka.

• ATP 500 BASILEJ •
Švýcarsko, tv. povrch / hala, 2.151.985 dolarů
čtvrteční výsledky (27. 10. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Wawrinka (1-Švýc.) - Young (USA) 7-6(4) 6-7(3) 6-4
Čilič (4-Chorv.) - Carreňo (Šp.) 6-0 7-6(4)
Del Potro (Arg.) - Goffin (5-Belg.) 7-5 6-3
Granollers (Šp.) - Sock (8-USA) 6-3 6-1
Müller (Luc.) - Mayer (Něm.) 6-3 6-2
M. Zverev (Něm.) - Pella (Arg.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Nola
tak zabavny zapas ako zohral Stan so Zverevom som uz davno nesledovala, nedavno trapil Novaka, dnes Stana ale s opacnym vysledkom, kto bude nabuduce na rade?
Reagovat
Lunej..
Mně přijde levácký brácha lepší. :)
Reagovat
Nola
sme dve :), hra stylom, ktory sa musi pacit pamatnikom dob minulych, tym, co sa neustale stazuju na spomalovanie kurtov..
Reagovat
Lunej..
Já Míšu nesleduju, ale tady se mi moc líbil. Nečekala jsem, že Standa tak vyhoří...
Reagovat
vrabejka
Michal se nenechal zahanbit mladším bráchou a porazil Stana. Velmi pěkné:)
Reagovat
Lunej..
Velmi pěkný zápas, občas jsem přepla na Andyho se Simonem a s vděkem jsem se vrátila na Stanův mač. :)
Reagovat
Lunej..
No a teď Juan s Nišim, to je zápas o procvičování Argentincova BH :) A jeřáb občas zaspinká včetně s Lahyanim. :)
Reagovat
Lunej..
Kei mě naštval, fakt. Ať se opováží skrečnout.. :)
Reagovat
Lunej..
A Stan hraje krásný zápas s Míšou Zverevem. :)
Reagovat
Nola
Zverev sa nezda teda, velmi zabavny zapas...
Reagovat
Lunej..
A dohrál.. velké překvapení, Stan ztratil nervy, napomenutí, ztracený fiftyn a už to jelo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist