Wawrinka ještě neví, zda bude na olympiádě v Riu hrát i čtyřhru s Federerem

26. 12. 2015, 13:25
Aktuality 20
Stan Wawrinka ještě není rozhodnutý, zda bude chtít na olympijských hrách v Riu de Janeiru hrát čtyřhru s Rogerem Federerem. Před sedmi lety švýcarská dvojice vybojovala zlaté medaile v čínském Pekingu.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Švýcarsko může na letních olympijských hrách v Riu de Janeiro, kde se bude hrát v srpnu 2016, směle pomýšlet na medaile ve všech čtyřech tenisových disciplínách. Ve dvouhře mužů budou patřit mezi adepty na cenné kovy Roger Federer a Stan Wawrinka, mezi ženami se může prosadit talentovaná Belinda Bencicová či Timea Bacsinská, které mají za sebou životní rok zakončený v Top 20.

A úspěchy mohou přijít i ve čtyřhrách. Federer už se domluvil s Martinou Hingisovou, Hingisová nastoupí s Bencicovou, Bencicová se rozhoduje, zda se dá dohromady s Wawrinkou a Wawrinka zvažuje, zdá se přihlásí do čtyřhry mužů s Federerem, se kterým získali v roce 2008 v Pekingu zlaté medaile.


"Nechci uspěchat rozhodnutí, protože si musí sednout několik věcí dohromady. Uvidím, zda budu zdravý. Zatím opravdu nevím, jestli budu hrát (čtyřhru). Je možné, že budu hrát jen dvouhru," prohlásil Wawrinka během nedávno skončené exhibiční ligy IPTL, ve které pomohl týmu Singapore Slammers k triumfu.

Třicetiletý Wawrinka letos vyhrál Roland Garros, kde ve finále překvapil Novaka Djokoviče, a ziskem druhého grandslamového titulu navázal na loňské Australian Open. Švýcarský tenista, který byl vyhlášen nejlepším sportovcem své země za rok 2015, zraje jako víno a prý může být v příštích sezonách ještě lepší.

"Když vidím Federera, tak si říkám, že můžu pokračovat ještě mnoho let," uvedl čtvrtý hráč světa Wawrinka, jenž je o čtyři roky mladší, než sedmnáctinásobný grandslamový šampion Federer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
A není ich náhodou 5 ?
Reagovat
VlS
Je, ale v dámským singlu by to Stanměl hrozně těžký :-)
Reagovat
blixa
V dámským deblu ještě těžší :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v poho..
Reagovat
VlS
No, nemyslím, že by některá Švýcarka dosáhla v singlu na medaili ( Timi, BB), v deblu by Martina s BB mohlamít jistou šanci, na rozdíl od chlapů, kde je šance výrazně vyšší.
Reagovat
Frick
Proč by Belinda nemohla brát placku v sibglu, když v době Ria to bude rok (tenisového vyspívání) poté, co vyhrála Premier 5 turnaj, navíc na obdobném povrchu?
Reagovat
EllNino
povrch není obdobný
Reagovat
Mayo
Stanovi by som doprial zlato v singli.
Reagovat
a.magerova
Staňo, moc Ti přeju dvě stříbra.... celkem dobré rozhodnutí - odpískání klasické čtyřhry zajistí víc prostoru pro zisk toho, co ještě nemáme čili zlato v mixu a jednotlivcích :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nebude hrat v mixe..Raz vysla nejaka kuloárna správa, médiá to papouškujú a zavádzajú fans...

Pred pár dňami som videl na nejakej fan page na FB video rozhovor s Federerom, ktorý urobil počas IPTL, odpovedal tam na otázky fanúšikov..:Jedna z nich smerovala k mixu na OH..Vyjadril sa velmi stroho, "Probably not, I will focus on singles"...To som videl na vlastne oči...

Má tu niekto teda nejaký hodnoverný zdroj, ktorý hovorí, že Federer bude hrať mix?...Najlepšie jeho vlastné slová?...
Reagovat
Hector.Salamanca
Ano, psal to na vlastním twitteru.
Reagovat
Carter
https://twitter.com/rogerfederer/status/675359673709559808
Reagovat
smazaný uživatel
Divné..Tak si asi protirečí kapánek..Som zvedavý ako sa rozhodne..
Reagovat
Denis92
Zase zavadzanie co sa tyka Federera..
Ta otazka smerovala k tomu, ci bude hrat nejake pripravne turnaje s Hingisovou pred OH..odpoved bola "probably not"..

https://www.facebook.com/video.php?v=530844193760245&theater
cas 1:30

Treba pozerat poriadne..
Reagovat
a.magerova
Kdy konečně přijmeš FAKT, že magerka na TP trousí jen a jen PRAVDU !!! ;-)
Reagovat
turista
No je jasné že jak Federer tak Wawrinka jsou tak vynikající singlisté,že ten debl potřebují jen v Davis Cupu a olympiáda zas pro tenisty tak moc neznamená na rozdíl od např. atletů.
Reagovat
FulnekUltras
je pro Rio můj veřejnotajný tip na vítěze v singlu, takže jen dobře, pokud se deblem nebude zbytečně rozptylovat.
Reagovat
COMEON
ale predsa ten debl s BB by nebol odveci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad to Švýarsku vyjde, s těmi všemi zlatými medailemi, není to zas až tak absolutně nereálné! A když ne, tak je snad nahradí naši!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist