Wawrinka otočil zápas s Federerem a poprvé vyhrál v Monte Carlu

20. 4. 2014, 17:32
Aktuality 129
Stanislas Wawrinka svoji premiérovou účast ve finále prestižního turnaje v Monte Carlu přetavil v triumf. Na druhé straně Roger Federer po prohře 6-4 6-7 2-6 neuspěl v Monaku ani na třetí pokus.
Stanislas Wawrinka

Wawrinka dosud porazil Federera v oficiálních zápasech jen jednou. V roce 2009 právě v Monte Carlu v osmifinále, jinak s ním měl na kontě 13 porážek.

Dnes byl blízko dalšímu neúspěchu, když prohrál první set 4-6. Grandslamový rekordman využíval soupeřovy nervozity, hrál precizně, ale jen do poloviny druhého setu.

Wawrinka ovládl tie-break druhé sady poměrem 7-5 a ve třetí už měl jasně navrch. Federer odvrátil hrozícího "kanára" až za stavu 0-4, rozjetého soupeře už ale nezastavil. Prohrál tak v Monaku finále i potřetí, v letech 2006 až 2008 skončil na raketě Španěla Rafaela Nadala.

Mike Bryan vyhrál stý deblový titul

Mike Bryan se stal prvním hráčem, který na okruhu ATP získal sto titulů. V dnešním finále na antuce v Monte Carlu vyhrál společně s bratrem Bobem 6-3 3-6 10-8 nad párem Ivan Dodig, Marcelo Melo za 72 minut.

„Je to úžasné, dosáhnout trojciferného čísla v počtu získaných titulů. Je to velký milník říct, že už máte stovku,“ prohlásil Mike. „Mnohem lepší však bude, až dosáhneme společné stovky s bráchou. Hrajeme spolu, vždycky jsme se dívali na naše kariéry společně jako jeden tým. Tohle je náš obrovský cíl pro tuto sezónu,“ dodal.

„Doufám, že se nám to povede ještě před Roland Garros,“ přidal se Bob Bryan, který má na kontě o dva turnajové vavříny méně. „Před grandslamem nás čekají dva nebo tři turnaje, naše společná stovka klepe na dveře,“ myslí si.

Bratři Bryanovi vyhráli už pátý titul v řadě a neprohráli už 21 po sobě jdoucích zápasů. Pětatřicetiletá dvojčata naposledy prohrála ve finále v Memhisu v lednu tohoto roku. Od té doby triumfovali v Delray Beach, Indian Wells, Miami, Houstonu a nyní v Monte Carlu.

„Je to skvělá jízda,“ komentoval Mike. „Myslím, že vyhrát pět turnajů v řadě se nám povedlo jen jednou v kariéře – minulý rok. Hrajeme dobře, věříme si. Úspěchy nám dodávají sebevědomí do zbytku sezóny.

 

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO -
(Monako, antuka, 3,452.415 eur)
nedělní výsledky (20. 04. 2014)
Dvouhra - finále
Wawrinka (3-Švýc.) - Federer (4-Švýc.) 4-6 7-6(5) 6-2
Čtyřhra - finále
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Dodig, Melo (3-Chorv./Braz.) 6-3 3-6 10-8

Komentáře

129
Přidat komentář
smazaný uživatel
a ja netancim, Stan ziska GS, tisicovku, a aby se bal zvednout ruce, Fedex prijde i o to, co mu samo pada do klina... protoze stastni mohou byt jen deti, opilci a blazni! :-)
Reagovat
a.magerova
"V lednu jsem vyhrál první grandslam, teď poprvé Masters. To potěší, nádhera. Ale Rogere, ty jsi nejlepší ze všech, je to pro mě pokaždé výjimečné hrát proti tobě. Věřím, že budeme mít oba skvělý rok," uvedl nový šampion Monte Carla.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan také prohlásil, že pro rok 2014 je pro něj prioritou č.1 získat DC. Tak doufám,že se klukům švýcarským splní sen.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš rád tenis? LIKE! https://www.facebook.com/tenisovysvet
Reagovat
Fandina
Gratulka. TB s Chardy byl s přehledem a potom kanár. Dobře tak. Jsem zvědavá, jak dopadne konfrontace s Gríšou.
Reagovat
kada.tom
tak dal pěkně kanárka Chardymu :-)
jen škoda, že hned ve 2. kole má Grigora ... to by mohl být zajímavý zápas a Jirka by klidně mohl postoupit, ač tedy já osobně mám veliký dilema komu fandit, a tak fandit nikomu nebudu, protože jeden z nich bude v QF a to je super! :-)
Reagovat
VlS
Pěkně Jirka, Chardy není žádný ořezávátko.
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka Veselý nadělil kanárka Chardymu a zahraje si v Bukurešti s Grishou, radši se na to nebudu koukat :D to je hrozný poslouchat tu jejich výslovnost, zní to jako šišlání, Vešely a Vašek Pošpišil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máte to na tom tenis portál špatně spočítané,můžete to prosím Vás opravit.díky
Reagovat
smazaný uživatel
http://live-tennis.eu/
zde je také uvedeno 5805 bodů,už od včera. A nechápu také,jak je možné, že má připsáno pouze 450 bodů
Reagovat
Fandina
Může mít jen 19 turnajů, některé jsou povinné a připsal si za MC 600 a vypadlo mu Brisbane za 150 bodů. Proto těch 450 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohu se Vás někoho zeptat jakto že má Fedex v žebříčku jen 5805 bodů,když tam má mít 5955.díky
Reagovat
VlS
5805 je dobře, nebereš v uvahu, že jen 14 výsleků je započitatelných.
Reagovat
smazaný uživatel
projel jsem záznam. První Stanova 1000vka a dostalo se mu ´náramného´ aplausu. Jediný co mě na tom mrzí je, že vyhrál GS, 1000, a okolnosti mu nedovolili úplný průchod emocí při euforii vítězství. V Austrálii, to bylo vědomí, že Nadal byl zraněný, tady chladná reakce diváků. Zasloužil si standing ovation. Na obou turnajích.
Reagovat
a.magerova
"projel jsem záznam"

Jak jsi ten kousek věty myslel? Jakože jsi zmeškal záznam nebo jsi zkoukl záznam ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zkoukl záznam :)
Reagovat
a.magerova
Njn.... kdyby na druhé straně stál někdo jiný, tak by to bylo jiné, ale Roger je Roger.... stejně dopadl i Nole v IW.

Stanovi oba tituly přeju a dnes ten z MC víc než včera :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na to se shodneme.

Ale asi se neshodneme na tom, že v další části sezóny musí kralovat Novak, vid :D
Reagovat
a.magerova
Mám raději Rafu než Noleho, ale v další části sezóny by nemusel kralovat ani jeden ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Byl to krásný pocit, vidět na kurtu i ve statistikách, jak i na antuce zvítězil útočný tenis. Už samotným obsazením finále a nakonec i jeho výsledkem.

Teď je celkem zásadní otázka, zda se u Rafy jedná jen o krátkodobý výpadek formy, nebo byla loňská sezóna taková jeho labutí píseň. Jeho silový, fyzicky nesmírně náročný styl by klidně mohl nasvědčovat tomu druhému...

Zatím to vypadá, že třiatřicetiletý Federer se vrací, zatímco sedmadvacetiletý Nadal odchází...
Reagovat
J.M.
Federer taky v sedmadvaceti odcházel (to byla ta osudová sezóna 2008, po nemoci)... A pak se zase několikrát vrátil. Nadal se už vrátil mnohokrát, a i v některých letošních zápasech hrál jako kdyby nikdy neodešel. Jenom už se asi vytrácí ta konzistentnost, schopnost válcovat 365 dní v roce. Ta už není ani u Rogera - sice se Roger vrací, ale ty nepochopitelné herní výpadky má prostě pořád a asi už vždycky mít bude. Proto letos vyhrál jen Dubaj. Taky mě těší, že ve finále byli dva útoční hráči, ale bylo vidět, že právě ten styl jakým hrají způsobuje, že to je tenis na hraně, buď to tam padá, nebo ne, člověk u nich nikdy neví.
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa odchází, kolikrát už to bylo řečeno, vzpomínám na diskuse z roku 2009, kdy spousta lidí říkala, že je s ním amen a od té chvíle se prognostici nezastavili, už se tomu lze opravdu jen smát, nezlob se..
Reagovat
smazaný uživatel
jen tvůj sen ty matlo..
Reagovat
Roger_Federer
Tak jak kluci vcera?bylo neco.; )
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem tehdy nic neprorokoval, a nedělám to ani dnes. Fakt, že Nadal od loňského USO, což je přes půl roku, nezaznamenal žádný výraznější úspěch a na svém nejoblíbenějším turnaji po RG se nedokázal dostat ani do semifinále, ale nelze přehlédnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Labutia pieseň v 27rokoch??..Good one ;)

Od loňdského USO sa hral iba jeden GS, kde ho zastavilo skor zranenie, než súper..Rozhodne si nemyslím, že tých pár turnajov je nejaká reprezentatívna vzorka na vyrieknutie takéhoto ortieľa..
Reagovat
smazaný uživatel
a čo sa tyka Nadala jeho porazka v MC nie je ziadna tragedia.Prekvapenie ano,tragedia nie.Titulov z MCmá dosť.Su pred nami dalšie 4 antukove turnaje tam podla mna nadal zabere a povyhrava čo sa da.
Reagovat
smazaný uživatel
To co pises to je fantazie, realita budr easy jina
Reagovat
smazaný uživatel
uvidime na turnajoch.
Reagovat
kada.tom
Barcelonu Rafa vyhraje, Madrid taky, Řím asi ne a FO bude opět jeho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Madrid neobhájí, hraje se na rychlejší antuce, která Rafanovi nesedí.
FO letos vyhraje Djoker.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, loni v Monacu taky nehrál dobře, pak se ale rozjel a povyhrával co se dalo, tři ze čtyř zbývajících antuk vyhraje a hlavně na RG si dá určitě záležet jako vždy :)
Reagovat
Mayo
Djoker už pred dvoma rokmi či troma mal jasne vyhrať RG :D tým nehovorím, že ho teraz nemôže vyhrať ale tvrdiť to na 100 % je smiešne...Takisto ako aj to, že to vyhrá Nadal samozrejme.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer dostal 450b do ATP rebrika a za finale je 600 ale nevadi.
Reagovat
Alfonzo
Federer dostal 600b :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá správa pre fans N.Djokoviča.Jeho zranenie vraj nie je vážne a vyžiada si odpočinok len 10 dni.Neviem,či tuto info zas nepišem neskoro,ale ak aj ano,tak asi nevadi že?
Reagovat
Pesek12
Nevím, zápěstí není žádná sranda. Nikdo mu asi přesně neřekne co bude dělat při jeho pekelné zátěži.¨při hře.
Reagovat
smazaný uživatel
A zdroj?
Reagovat
smazaný uživatel
Zdroj FB stranka Tennis World.
Reagovat
smazaný uživatel
Prý má na asi 8 dní klid a potom další kontrola. tak uvidíme.
Reagovat
Mayo
Nastúpi už v Madride ako som predpokladal. Žiadna tragédia :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím,že nastúpi už v Madride.A k tej 2 veci samozrejme,že sa nedá 100 percentne predpokladať,že ten či onen vyhra. Može sa stať hocičo hocikomu Nadal ,ale aj napriek prehre v MC vzdy je a bude hlavny favorit na zisk všetkých titulov na antuke.Akurát ten Madrid nepatri k jeho top turnajom.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer sa v pozápasovom rozhovore vyjadril,že sa teši a je rad za Wawrinku,tak mu to budem veriť.Rozhodol TB2setu,potom už wawrinka dominoval,Je komicke ako ti,čo Wawrinku este pred tyzdnom zatracovali ho teraz vynasaju do neba. Uvidime ako si Wawrinka povedie dalej.Ak porazi Federera 3x za sebou potom to už pre mna bude na povázenie.
Reagovat
r.Fever
Samozrejme, že sa teší a že mu to praje. Netreba veriť umelo vytvoreným "barneyovským" príbehom o tom, ako ho nepozval na svadbu a podobne ;)
Reagovat
J.M.
Tak určitě mu to přeje, ale zároveň ho to i mrzí. Mě "mrzí", že to muselo být zrovna Monte Carlo, kde Rogera přehrál. Stan mohl svůj premiérový titul z Masters 1000 vyhrát kdekoli jinde, ale Roger měl možná poslední velkou šanci na premiérový titul z MC.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer,takmer ako za "mlada",hlavne v prvej polovici,na 3 vitazne-asi nie,musel by mat stastie na superov,aby nehral 2-3 tazke zapasy za sebou,aj to myslim len Wimbledon
Reagovat
r.Fever
Gratulácia Wawrinkovi, už včera som písal že ho vidím ako jemného favorita - oprávnená švajčiarska jednotka :)

Roger, finále je pekný výkon, škoda toho tajbrejku ale ak ho niekto môže poraziť vo finále turnaja, tak je to práve STAN.

Wawa si aspoň upevnil 1.miesto v rebríčku Race pred Djokovičom a tretím Federerom. No mohol by kľudne preskočiť Oeiras a radšej sa pripraviť na Madrid a Rím. Hopp Schwiz!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak dlouho je tahle fotka stara proboha? Vzdyt nosi obleceni od Yonexu a tohle je lacoste :-O Nebo zmenil znacku?
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka Stanovi nevadi mi žed porazil Federera,ale som trochu sklamaný z vykonu Federera v 3 sete.Inak pohoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska vyhrála titul Donna i její kamarád Stan. To by mohla být nějaká oslava... :)
Reagovat
carolyn
ty bys furt jen popíjel :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem jejich společnou oslavu. :) Jinak já moc nepiju, ale občas si dám. :D
Reagovat
carolyn
To já pochopila že jejich, ale musela jsem si rýpnou do tebe žejo :-*
Reagovat
Mayo
Sakra,,,Roger to čo si porobil
Reagovat
Rafaeoli25
Čo by porobil, Stan už je holt lepší, spravedlivej výsledek..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano vysledok spravodlivý je to bez debaty,ale zatial je Wawrinka lepši len na antuke.Ked ho porazí viac krát za sebou potom sa da povedať,že je lepši.ja to vidim tak
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale ukazuje se, že jeho styl slaví úspěch na antuce i hardu, myslím, že kdyby se bývali potkali už v Austrálii vyhrál by i tam..
Reagovat
smazaný uživatel
Možne to je to sa nehádam.Wawrinka hrá až na par vykyvov v tejto sezone skvele.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas jsem nevidel. Gratulace Wawrinkovi. Bude diky nemu hodne zajimava dalsi cast antuky. No sakra.
Reagovat
relax1
Dobře Wawri. Jsi borec! Je vidět, že se dokážeš správně namotivovat a konečně prodáváš to, na co máš !!!
Reagovat
steve79
Gratulace wawrinkovi. Roger hral cely turnaj vyborne. Skoda toho tretiho setu, tam alr nemrl moc sanci. Kdyz zacne hrat wawrinka jako ve tretim setu, tak na jeho hru neni odpoved. U fedexe to je treti letosni porazka ve finale, snad se to casem otoci.
Reagovat
Roger_Federer
Bilance tech finale je letos velice spatna a myslim ,ze je si toho vedom, a svazuje ho to.
Ve chvili kdy se mu prestane na malou chvili darit se uz jako by nedokaze znova vratit a zkoncentrovat do zapasu.To z ceho celou karieru tezil, ze se z nej souperi(krom Nadala, abych predesel utoku blaznu) sesypaly..se ted jaby obraci trochu proti nemu.A sam se sype.
Reagovat
smazaný uživatel
Zkrat to, je to labil ;-)
Reagovat
lexikon
A ty si zase debyl. Běž se podívat do cely za Dr. Lectrem.
Reagovat
Rafaeoli25
Sesypaly? On hrál proti ženskejm? Tak to jo :)
Reagovat
gigin
Tak jo, má Štěpca, zajtra o druhej :DDDDD
Reagovat
r.Fever
Dominic mi už cez facebook ďakoval za priaznivý los, bamos !
Reagovat
a.magerova
http://f.blick.ch/img/incoming/origs2807209/8115565730-w644-h429/019442007.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia najlepšiemu švajčiarskemu tenistovi súčasnosti..Vyhral druhý velký turnaj za účasti Nadala a Djokovica..Federer si na podobný triumf bude musiet počkať.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud se nepletu, RF vyhral nekolik turnaju, deset a vic.. za ucasti Djokovice a Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/foto.aspx?r=tenis&c=A140420_162934_tenis_par&foto=PAR52ad59_MCO05_TENNIS_MEN_MASTERS_0420_11.JPG

...a tam taky po zbytek kariéry už zůstane :D :D
Reagovat
Roger_Federer
zavolej Rafaeolimu25 ze mas dneska po mesici erekci, at toho stihnete vyuzit nez to prejde :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ichtyle, radši se uč gramatiku, tim tu nám všem prokážeš dobrodiní, bolej z toho oči, jinak ty sám budeš homo podle toho s jakou oblibou a frekvencí o tom píšeš..
Reagovat
Roger_Federer
Clovek a diskuter jako ty me nemuze urazit, vzdy jen a pouze pobavit..Myslenkove na to proste nemas, neprezentujes zadnou vlastni myslenku ktera by se tykala tematu, tenisu, si nam zde jeste nikdy nezdelil, jen slabomyslne..Vzdy pred turnajem akorad vykrikujes Rafa, rafa a v pripade ze Nadal vypadne se pak modlus, hlavne at nevyhraje Federer..tot cel tve uvazovani a pusobeni zde.

Ps: i pres svuj handycap z ceskym jazykem, jsem dokoncil VS..cos u tebe primo vylucuji, chlapce;), hlavne mi te odepis ze sveho druheho nicku marty 28..jak to z oblibou delas
Reagovat
Rafaeoli25
Nápodobně, ty mě taky urazit nemůžeš, primitivně opakuješ jedinej výpad proti mně, resp.dva, s tim nickem a pak, že jsem bukvice, z toho je ta myšlenka opravdu cítit..já se tu xkrát rozpovídal k věci, rozhodně tu jen slepě a tupě nefandim, z čehož mě neustále obviňuješ, tenis sleduju patnáct let a jsem schopen se doširoka rozpovídat o desítkách hráčů urážeči, nemáš ani potuchy kolik roho vim o tenisu, nemám ale potřebu se tu předvádět, jinak od tebe jsem tu žádnou velkou analýzu čehokoli taky nečetl, když už mi to vyčítáš..a co se týče vzdělání absolvoval jsem ČZU, tím se ale nechlubim neb jí za tak prestižní školu nepovažuju, titul ale mám, takže hloupý asi těžko jsem, sorry s tou gramatikou, tuhle podpásovku bych nepoužil kdybyses do mě stejně uboze netrefoval taky, nepřijdeš si trapnej mlít dokola jedbo a to samý?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak když vypadne Rafa, rozhodně se netěšim na to, že Roger prohraje, max.na grandslamech, což je pochopitelný pokud chci, aby ho předehnal, většina federerovců si neúspěch Rafy přeje dvojnásobně víc než já v případě Roga, to je smutná pravda vážený, vy byste ho nejradši usmažili zaživa, kdyby to šlo, já k Rogerovi žádnou patologickou nenávist necítim jako vy k Rafovi, beru to jen sportovně jako rivalitu, která má své meze, neplivu tu jed jako vy, víme?!
Reagovat
Roger_Federer
Ja si myslim, ze tobe vubec nedochazi o cem ty dizkuze cele jsou, vetsinou ironicke kockovani mezi nekterymi a vymeny nazoru, k tematu tenisu.
Dovolim si rict, ze ty si opravdovy fanatik( muj nazor), co se tveho idolu tyka..Muzes se snazit presvedcovat o cem chces, ale ty si prejes prohry Federera i jinych, kteri by "mohli ohrozovat" Rafu.proti Federerovi fandis vzdy, bez ohledu kdo jeho souper.
Reagovat
Rafaeoli25
Nejsem fanatik, nicméně pořád je normálnější někomu fandit než někoho nenávidět a neustále ho dehonestovat jako to dělá Pe3k, nezdá se ti? A myslíš, e to co on říká je jen kočkování? Asi těžko..
Reagovat
J.M.
Ta matematika v této větě nějak neštymuje: "Prohrál tak v Monaku finále i potřetí, v letech 2006 až 2008 skončil na raketě Španěla Rafaela Nadala."
Reagovat
smazaný uživatel
no prostě a jednoduše v MC pořád jen prohrává...:D
Reagovat
a.magerova
Už včera jsem je upozorňovala, že Roger hrál finále v letech 2006, 2007, 2008 a teď 2014. Včera to opravili a dnes TO zase napíšou :-/
Reagovat
J.M.
Mají to i ve zprávičce, a v tomto článku hned dvakrát. Přitom je paradoxní, že to je přímo i ve větě, kde se výslovně píše, že třikrát předtím ve finále prohrál... Takže teď potřetí.
Reagovat
smazaný uživatel
Co k tomu dodat, jsou nepoučitelní :D Roger by ale už měl něco dělat s tou bilancí ve finále, letos ze 6 odehraných turnajů 4x ve finále a jenom jeden titul a ještě proti Berdychovi, po loňském zatmění je to skvělej rozbřesk, ale ten titul sem tam tomu chybí
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulaji Stanovi k titulu, po 1. setu jsem si myslel, že to má Roger v kapse.
Především však gratuluji Mikeovi Bryanovi k zisku 100. titulu. Pánská čtyřhra byla (kromě mixu, který se však hraje jen na GS a OH) jedinou disciplínou, kde ještě nikdo nezískal 100 turnajových vavřínů. Ode dneška to neplatí (jen pro informaci - v mužské dvouhře drží primát Connors (109); v dámské dvouhře a čtyřhře Navrátilová (167, resp. 177)).
Samozřejmě gratuluji i Bobovi a přeju oběma, aby pokořili stovku jako 1. pár v historii tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, asi jsem to zakřikla, tak Roger nebude mít dva kluky no :D ne jako začátek byl hodně rozpačitej, Stan prostě nedokázal hrát co umí, ale tiebreak 2.setu ho nakopnul a už bylo hotovo, tohle je prostě letošní Stanimal, co se loni teprve rozjížděl, ty šlupky z bekhendu by nevykryl nikdo z Big Four, když má svůj den, gratulace k dalšímu pořádnýmu titulu a Rogerovi nezbyde než to zkoušet dál, bude víc šancí, jen se nenechat psychicky rozložit, škoda Monte Carla, slušelo by mu víc, ale jedeme dál :)
Reagovat
a.magerova
Hele MC a dva kluci spolu nesouvisí :-P
MC není, kluci budou :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
doufejme že budou, aby jednou hráli na grandslamech bratři Federerovci a starší sestry Federerovy a aby těch rekordů nebylo málo, můžou dát dohromady i mix ;) co se dneška týče, Stan je prostě i Rogerova srdeční záležitost, přejme mu to, potřeboval to, aby je to nejen do DC posílilo, jsem zvědavá, kdy se vrátí Djoker a hlavně jak se vrátí Rafa, taky by se mohlo stát, že GS budou letos patřit dalším v pořadí v TOP10 a Rogere, další finále už ani nezkoušej prokaučovat jasný, dneska to bylo pro kámoše :P
Reagovat
MarcelPersch
Kvalitou nic moc zápas, ale jsem rád, že Stan vyhrál.
Reagovat
peRFect
Gratulace Stanovi, čest Rogerovi. Slabší chvilka ve třetím setu a bylo po zápase, škoda. Nicméně výkonově je to stále výborné a za Stana díky, alespoň rozrazil NA-DJO.
Reagovat
VlS
syndrom Roger a dokázal, že je švýcarská jednička právem. Dobře Stane.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně aby to předvedl i v Davis Cupu.
Reagovat
Nola
neskutočné, čo predvázdal v 3.sete, Rafa, Novak máte sa na čo tešiť, ak mu vydrží forma a ostihne sa na vašej strane pavúka na FO,
sláva víťazom, česť porazeným, Fedex má podobnú smolu v MC ako Nole v Cincinati, Rafa v Miami...4x finále, 4x porážka,
rozbehnutého Stana by dnes neporazil ani kríženec Rafu s Novakom
Reagovat
smazaný uživatel
Zase to nepřehánějte. Oni jenom využívají toho, že jsou Novak a Rafa zranění a z formy.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, ale chápu že nemůžou psát, že labilní vyčpělej Federer nedokáže nic velkého dotáhnout do konce.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavá, kam to DJOKO NADAL ve 33letech dotáhnou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Možná se budeme divit. Zatím to nevypadá že by rostl nějaký supertalent. Federer to měl těžké, protože vyrostli dva šampioni. Jinak by měl tak 30 GS.
Až bude Novakovi a Rafovi 33, kdo je bude ohrožovat? Veselý? Thiem? Ohrožovat je bude maximálně jejich vlastní zdraví. Myslím si ale, že Novak vydrží dlouho.
Reagovat
Rafaeoli25
Rafu v nejlepší formě by ani dnešní Stan nedal, nepřeháněj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že si někdo z elegánovců nemyslel, že egoista má šanci vyhrát Monte Carlo??? :-D
Reagovat
peRFect
těžce out... proto je letos druhý nejlepší tenista, že? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to bude takhle pokračovat, tak si letos tihle dva ještě pár finále spolu zahrajou. Rafa je z formy a Novak zraněný. Navíc pro Novaka jsou tihle dva hráči noční můra, od loňského podzimu prohrál všechny svoje zápasy s Rogerem a Stanem.

A Roger předvádí letos nejlepší tenis svojí kariéry. Dneska třetí set to tak sice nevypadalo, ale jinač je to pastva pro oči. Uvidíme co tihle dva udělají v Madridu. Dnešní zápas rozhodl tie break drué sady, ty dvě Rogerovy chyby mu prohráli zápas.
Reagovat
UnrealTom
a kdy vypadnul análista?:D
Reagovat
smazaný uživatel
"A Roger předvádí letos nejlepší tenis svojí kariéry.."

A co tím svým "nejlepším tenisem kariéry" vyhrál, které velké turnaje...??

PS: a nemusíš přesně, stačí přibližně :-D
Reagovat
lexikon
Jo někdo to hold neunáší a akorát se ztrapňuje:)
Reagovat
spaniel
Kamile nezlob se, ale pises totalni nesmysly. Na OH se rozhodne nesesypal, proste byl unaveny, nemel na to a zaslouzene prohral. A to uz snad ani nemyslíš vazne, ze letos predvadi nejlepsi tenis sve kariery? To je uplne mimo. I kdyz po 2013 to je velice osvěžující, ze hraje dobre, k jeho nej tenisu to ma hodne daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě doplním, že Rafa hraje letos naopak nejhorší tenis svojí kariéry a má plus mínus stejně bodů, jak forévrnambrvan .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Stan a Roger jsou dnes TOP 2 hráči a vedou race to London. Dneska si určitě nějaké další tituly rozeberou. V Madridu a v Římě bude jeden z nich ve finále určitě. Roger musí trošku zamakat na těch koncovkách, protože vypadávat ve finále není moc fajn. Novaka včera vystřílel jednoduše. :)
Kvalita hry je úplně jinde než loni, tohle je novej Fedex, přesný, agresivní a namotivovaný. Těším se na tenhle rok jako nikdy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa má 90% bodů z loňského roku, na jaře většinu obhajuje a zatím mu to teda moc nejde. Novak potká jednoho švýcara v Madridu a běží na express do bělehradu.

To s tou kariérou jsem přehnal, uznávám. Chtěl jsem napsat "po dlouhé době a roku 2013" ale slovo kariéra bylo kratší na psaní. :D
Reagovat
peRFect
Nekoledoval jsi už dnes? Dle příspěvku to vypadá na pár promile.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně bylo krásné, jak se oba dva hráči po zápase do mikrofonu respektovali. Stan Rogera perfektně sportovně uznal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si všiml, že to někde hluboko v sobě Stanovi přeju. Protože kdyby Roger prohrál finále s Rafou nebo Novakem, tak zase hodím ovladač o zeď, ale dneska nic. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Letos je třetí
Reagovat
J.M.
Tak já si nedovedu představit, že by se hráči po zápase do mikrofonu nerespektovali... V dnešní "korektní" době usuzovat něco z těch stále stejných povinných frází v děkovačkách může snad jen někdo, kdo to vidí a slyší poprvé. :-)

Jinak nejlepší tenis kariéry Roger rozhodně nehraje, ale oproti zmíněnému finále OH to byl trochu radostnější pohled. Tam prostě byl vyšťavený z předchozího zničujícího zápasu a byl od začátku úplně mimo. Dnes to byl jiný případ. Co mě v Monte Carlu potěšilo, že až do finále držel kondičně, i ve finále hrál takové údery z běhu, jaké jsem od něj dlouho neviděl. Už to není ten statický, důchodcovský tenis jako občas loni, už umí zase lítat po kurtě, dobíhat míčky. Sám to i v rozhovoru před pár dny říkal, že už se zase nebojí ve výměnách běhat za míčky.

Nicméně pořád chybí trochu větší konzistentnost, úderová jistota (na antuce zásadní), a větší tah na branku. Nová raketa mu pomáhá skoro ve všem, kromě forhendu, který prostě i loni měl větší jedovatost a razanci než letos. Letos hraje spíš takový atletický celodvorcový styl, snadněji ty míčky odráží, ale trochu mi tam chybí ty jeho dřívější smrtící forhendy, které by se mu právě v takovýchto zápasech hodily.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja psal, ze jsem to s tou kariérou přehnal jsem psal výše.

Nicméně musím souhlasit. Fyzická zdatnost je obdivuhodná v tom veku. Takhle muže jeste rok dva v pohodě hrát. Ale ty dobihane forehandy jsou problem. Snad to bude dále zlepšovat, je fajn, ze na sobě porad pracuje.
Reagovat
J.M.
Dobíhané forhendy byly problém v letech 2012 i 2013, ale teď v poslední době se nestačím divit, jak je dává. I dnes. Každopádně ten jeho pohyb do forhendu je takovým dlouhodobě spolehlivým ukazatelem jak je na tom aktuálně fyzicky.
Reagovat
J.M.
A hlavně co jsem zapomněl zmínit - největší radost mám z toho, že díky zlepšenému stavu těla si Roger tenis zase po dlouhé době pořádně užívá. Ta jeho řeč těla je úplně jiná než byla dlouhou dobu už někdy od jara 2012. Je uvolněnější, radostnější, netrápí se, a i když je frustrovaný z hry i stavu vývoje jako s Tsongou nebo dnes Wawrinkou, tak to je takové upřímné rozčilení v zápalu boje. Ale hlavně že tam ten zápal zase je.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt. Přesně jak říkáš. Ja zase sleduju jeho hru a její průběh podle drop shotu a těch jeho dobihanych volejovych kratasu a taky podle BH. Každopádně na to, ze ve svých nejlepších letech prohrával antukové turnaje tak je tohle finale velkým úspěchem v závislosti na tom, jak to vypadalo loni. Pravidelně se dostává letos na turnajích daleko. Ten staci jenom zlomit tu smůlu z finale a tímhle stylem muže GS letos vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale s tou antukou mas pravdu chybí tam takové ty "zabijacke" údery které proste ukončí výměnu. Dneska jsem nevidel snad ani jeden vsechno bylo takové umisťování míčku nekam do kurtu a udržení se ve výměně. Včera s Novakem je předváděl dneska to proste neuměl poradne zabit.
Reagovat
spaniel
Stan hraje asi nejutocnejsi tenis na okruhu a kdyz mu tam padá, neni obrany (to by mohl dosvědčit Novak). Skoda tiebreaku, pak uz to byla jednostranná zalezitost. Stan ukazal ze i nadále se s nim musi letos počítat.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger alespoň vyhraje turnaje které už někdy vyhrál, protože vyhrát to, co mu ve sbírce chybí prostě neumí. Zlato z OH kde se ukázkově sesypal s Murraym a dneska tady ve třetím setu...Ale gratulace Stanovi, titul si zasloužil.
Reagovat
spaniel
Sesypal? Hral neskutecne náročné semi s Delpem a Murray je na trave dobry.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně doufám, že letos bude GS č. 18 :)
Reagovat
smazaný uživatel
ved Rafa je este len na trinastich
Reagovat
a.magerova
Ale teda ty smíšené pocity jsou....
Reagovat
Pe3k
Je neuvěřitelné, že se Stanovi podařilo porazit všechny 3 současné nejlepší hráče v řadě. Nejprve si vyšlápl na Djokovice, kterého porazil v dramatickém pětisetovém utkání na letošním AO, kde později ve finále nedal šanci Nadalovi. Dneska ve finále MC 2014 otočil zápas s jeho největším soupeřem a kamarádem Federerem...Pokud bych šel ještě dál, pak Wawrinka porazil v řadě všech 5 nejlepších hráčů včetně Ferrera a Murrayho v řadě! Gratulace k prvnímu vítězství na turnaji Masters 1000. Zasloužil jsi to.

Roger snad bude mít štěstí na důležitějším turnaji...škoda, ale i tak je to velmi dobrý výsledek, protože v současné době vedou pořadí Atp race Wawrinka a Federer! Takže nikoliv jak se snaží místní hejter co nerozumí tenisu (Forehand) naznačit, že Djokovic a Nadal vládnou tenisu, ti vládli v minulosti, ale letos to jsou Wawrinka a Federer :) Snad to bude pokračovat.
Reagovat
smazaný uživatel
1.Wawrinka 3135
2.Djokovic 3050

Zase se ztrapňuješ, inženýre z Plzně??? :-D :D

PS: Federer vládne max. partě důchodců .-)
Reagovat
Pe3k
Letos jsou vánoce na jaře co? :D

Nejsem inženýr a ani nejsem z Plzně...Trapný byl tak max výkon Nadala...
Reagovat
peRFect
jo a to je přesně důvod, proč Novak včera nastoupil...aby měl body a love. Kdyby zápas "odřekl" neměl by ani jedno za semi.
Reagovat
smazaný uživatel
1 Stanislas Wawrinka SUI 3535 +2 -
2 Novak Djokovic SRB 3050 -1 - -
3 Roger Federer SUI 2920 +1 -

Takhle to bude do Madridu kde Novak nenastupuje a skončí bůh ví kde.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty tak někoho nazývej haterem, zrovna ty, pro kterýho je dehonestace Rafy sportem č.1, jinak platí snad v první řadě dlouhodobej žebříček ne? Kdyby to bylo opačně, ostře bys protestoval, holt říkáš jen co se ti zrovna hodí..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist