Wawrinka s Haneskem si v Maroku zahrají o druhý titul

10. 4. 2010, 22:47
Aktuality 1
ATP CASABLANCA - Vítězi klání v Casablance budou k titulu stačit pouhé čtyři výhry. Do finále se totiž dostali nasazení Stanislas Wawrinka a Victor Hanescu, kteří měli v prvním kole volný los. V neděli si jeden z nich připíše druhý turnajový vavřín.
Victor Hanescu

Stanislas Wawrinka v premiérovém souboji s Potitem Staracem třikrát ztratil podání, klíčový třetí set ale zvládl lépe. Dokázal si udržet servis a nakonec po dvou a půl hodinách vyhrál 6-4 3-6 6-4.

"Očekával jsem dnes náročný zápas, což se potvrdilo. Jsem moc rád, že jsem se do finále dostal," líčil své pocity pětadvacetiletý Wawrinka. 

"V minulosti jsem ve finále hodněkrát prohrál, tak doufám, že si svou bilanci zítra trochu vylepším," řekl před svým osmým finálovým zápasem Švýcar. Titul dokázal získat jen před čtyřmi lety na antuce v Umagu. Letos si zahrál finále v Čennaí, kde nestačil na Čiliče.

"Publikum mě tu hodně podporuje, tak se jim chci v neděli odvděčit výhrou."

Poslední překážkou na cestě za druhým triumfem mu bude Rumun Victor Hanescu, který až na čtvrtý pokus vyzrál nad loňským finalistou Florentem Serrou. O to překvapivější byla dnešní hladká výhra, kterou si připsal za pouhých 63 minut.

"Jsem moc šťastný, že si tu zahraji ve finále. Dnes jsem odehrál dobrý zápas proti soupeři, kterému se v Casablance daří. Jsem spokojený s výhrou i předvedenou hrou. Doufám, že to zopakuji i zítra," pochvaloval si Hanescu.

Osmadvacetiletý Rumun se do finále dostal počtvrté a znovu na antuce. Z titulu se radoval jen předloni ve švýcarském Gstaadu.

Wawrinka se dosud s Haneskem utkal dvakrát a pokaždé na antuce ve třech setech prohrál. "Victor je velmi silný hráč. Před dvěma lety jsem s ním prohrál ve Gstaadu a on to tam nakonec celé vyhrál," vychvaloval svého finálového soka. "Já v Casablance hraji poprvé a chtěl bych to tu zakončit titulem."

- ATP 250 CASABLANCA (Maroko, antuka, 450.000 dolarů) -
sobotní výsledky (10. 04. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Wawrinka (1-Švýc.) - Starace (It.) 6-4 3-6 6-4
Hanescu (3-Rum.) - Serra (8-Fr.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
hanescu vyzera jak cigan nemozem si proste pomoct
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist