Wawrinka si v Čennaí připsal první titul na tvrdém povrchu

9. 1. 2011, 15:28
Aktuality 11
ATP ČENNAÍ - Stanislas Wawrinka si v indické Čennaí vynahradil loňské finálové zklamání. Tentokrát v boji o titul vyhrál ve třech setech nad Belgičanem Malissem a získal třetí turnajové prvenství. Vůbec poprvé přebral trofej pro vítěze na dvorcích s tvrdých povrchem.
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka

Stanislas Wawrinka měl titul v Čennaí na dosah už před rokem, tehdy ale nestačil na Chorvata Čiliče. Letos se turnajová trojka v prvních zápasech sezony poměrně trápila, v semifinále si však pětadvacetiletý Švýcar zvedl sebevědomí skalpem světové šestky Berdycha a po roce se tak znovu dostal do finále.

V něm se střetl s vítězem turnaje ze sezony 2007 Xavierem Malissem, jenž se před čtyřmi lety nezastavil ani na raketě Nadala.

Wawrinka dnes Malisse porazil i díky skvělým jednoručným bekhendům za dvě hodiny a 15 minut 7-5 4-6 6-1 a v devátém finále na okruhu ATP si připsal třetí titul, ale vůbec první na tvrdém povrchu. Dosud triumfoval jen na antukových kurtech - loni v marocké Casablance a před pěti lety v chorvatském Umagu.

"Byl to pro mě skvělý týden. Každým dnem jsem dokázal svou hru dostávat na vyšší úroveň. Dodalo mi to spoustu sebevědomí před Australian Open," řekl Wawrinka. 

Třicetiletý Malisse, aktuálně 60. hráč světa, si v 12. finále připsal už devátou porážku. "Vždycky je zklamáním, když prohrajete ve finále na tři sety. Ale pokaždé musí být jen jeden vítěz a bohužel dnes jsem to nebyl já," prohlásil Malisse.

- ATP 250 ČENNAÍ (Indie, tv. povrch, 1.024.000 dolarů) -
nedělní výsledky (09. 01. 2011)

Dvouhra - finále:
Wawrinka (3-Švýc.) - Malisse (7-Belg.) 7-5 4-6 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
steve79
Já Wawrinkovi docela fandím. Myslím si, že určitě patří mezi nejlepších patnáct tenistů na světě. Jinak už se nemůžu dočkat Australien Open. Taky nás čeká pěkná porce přímých přenosu na Eurosportu a na Eurosportu 2 od jedné ráno do jedné odpoledne nepřetržitě! Já bych byl nejradši kdyby všechny Grandslamy vysílal Eurosport, protože když vysílá Wimbledon Nova Sport tak je to děs a hrůza. Třeba zápsy Federera a Nadala vůbec v úvodních kolech nevysílali a dali tam třeba nějakou česko hráčku.
Reagovat
steve79
Nebo si pamatuji jak jeho úvodní zápas s Fallou úplně ustřihli.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti němu osobně..gratuluju...ale jak ten kluk je škaredej...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte někdo zápas Wawrinka - Berdych (Link?, server?). Předem dík.
Reagovat
smazaný uživatel
higlights jsou tady: http://vimeo.com/18570680
Reagovat
smazaný uživatel
Dík
Reagovat
smazaný uživatel
Švýcarům se daří:) ...to je dobře
Reagovat
a.magerova
Souhlas :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti němu nemám, ale na té fotce vypadá jak vlkodlak při proměně. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu proti nemu nic nemas?? Chudak, urcite to je hodnej kluk.:=]
Reagovat
smazaný uživatel
Nene proti němu fakt nic nemám. Jen ta fotka co tu byla předtim (už tam dali jinou) byla taková....divná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist