Wawrinka už se letos na antuku nevrátí. Švýcar zrušil start v Bastadu i ve Gstaadu

14. 6. 2018, 12:19
Aktuality 5
Stan Wawrinka má od lékařů doporučeno se kvůli problematickému koleni na antuku letos již nevracet. Třiatřicetiletý švýcarský tenista radu vyslyšel a odhlásil se z červencového turnaje v Bastadu. Startovat nebude ani na domácí akci ve Gstaadu.
Profily hráčů

Wawrinka loni po Wimbledonu přišel kvůli problémům s kolenem o zbytek sezony a v srpnu podstoupil dvě operace. Na kurty se vrátil letos na Australian Open. Návrat to však zatím úspěšný vůbec není. Na sedmi odehraných turnajích dokázal vyhrát jen čtyři zápasy.

Bývalý třetí hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion nyní figuruje až na 263. místě světového hodnocení, což je jeho nejhorší umístění za posledních patnáct let. Švýcarský tenista ztratil 1200 bodů za neúspěšnou obhajobu loňského finále na French Open, když vypadl hned v prvním kole.

Nyní se Wawrinka připravuje na travnatou část sezony, kterou by měl zahájit příští týden v londýnském Queen's Clubu, kde bude absolvovat generálku na Wimbledon, jež mu stále chybí ke zkompletování kariérního grandslamu.

Kde se rodák ze švýcarského Lausanne představí po skončení nejslavnějšího turnaje světa zatím není jasné. Jisté však je, že na antuce letos na doporučení lékařů hrát už nebude.

Wawrinka měl v plánu v červenci odehrát podnik v Bastadu a také domácí akci ve Gstaadu. Častá změna povrchu by ovšem dle lékařů neměla dobrý dopad na operované koleno. Z trávy by totiž přešel na antuku a za měsíc by musel svou hru i pohyb adaptovat na tvrdý povrch.

"Na svou premiéru v Bastadu jsem se ohromně těšil, protože jsem na turnaj slyšel jen samou chválu. Miluju hrát před domácími fanoušky, takže mě mrzí i neúčast ve Gstaadu," uvedl Wawrinka.

"Gstaad pro mě znamená hodně a doufám, že se do tak krásného města v budoucnu ještě vrátím. Nikdy není snadné se odhlásit z turnaje, ale musím poslouchat svůj lékařský tým. Skoro rok pracuju na návratu. Nechci riskovat, že se zase něco pokazí," dodal Švýcar.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
turista
Škoda. Wawrinka na okruhu chybí.
Reagovat
Mantra
Nechal bych rok plavat a něco udělal s tím kalendářním grandslamem, ten wimbl, achjo
Reagovat
Patik
Celkovo mal tento rok vynechať antuku..a začať na tráve.
Reagovat
Pesek12
Nevím, ale na hardech to taky bude mít asi těžký s tím kolenem
Reagovat
Patik
Bude ale menej než na antuke..urobil blbosť že začal po operácii antukou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist