Wawrinka v Paříži udolal Murrayho, ve finále vyzve Nadala

9. 6. 2017, 12:45
Aktuality 373
FRENCH OPEN - Stan Wawrinka v semifinále antukového Roland Garros zdolal po čtyřech a půl hodinách boje světovou jedničku Andyho Murrayho a oplatil mu loňskou porážku. Ve svém čtvrtém grandslamovém finále, v němž dosud neprohrál, si v neděli zahraje s Rafaelem Nadalem. ten pro změnu ještě nikdy neprohrál ve finále Roland Garros, v němž je letos podesáté.
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka se letos na antuce trápil, den před startem Roland Garros ale na menším domácím turnaji v Ženevě ukončil osm měsíců dlouhé čekání na titul a formu si přivezl i do Paříže. V dnešním semifinále, do kterého se dostal bez ztráty setu, zdolal 6-7 6-3 5-7 7-6 6-0 světovou jedničku Andyho Murrayho a oplatil mu porážku z loňského semifinále.

Wawrinka byl od začátku utkání jasně aktivnějším hráčem. V prvním setu trefil více než dvojnásobek vítězných míčů i nevynucených chyb než Murray. Právě díky aktivní hře se po skončení osmého gamu jako první dostal do výhody brejku.

V následující hře však stejně jako předtím světová jednička na servisu zaváhal a o vítězi úvodního dějství musela nakonec rozhodnout zkrácená hra. V ní měli oba aktéři problémy uhrát body na podání.

Na konci tie-breaku plného chyb z obou stran byl šťastnější Murray, přestože musel odvracet setbol Švýcara, a ujal se po více než hodině vedení 1-0 na sety. Pro Wawrinku to byl vůbec první ztracený set na turnaji.

Ve druhé sadě byl Murray ještě pasivnější a zvolená taktika se mu nevyplatila. V pátém gamu sice ještě zvládl brejkbol Švýcara odvrátit, nicméně v dalších čtyřech hrách měl jasně navrch Wawrinka.

Vítěz ročníku 2015 snížil počet nevynucených chyb, v sedmém gamu sebral Murraymu servis čistou hrou, brejk tentokrát na rozdíl od úvodního dějství potvrdil a pro srovnání stavu na 1-1 na sety si došel už na returnu.

Šňůru prohraných gamů zastavil Murray až za stavu 0-3 ve třetí sadě. I když to se světovou jedničkou vypadalo dvakrát hodně špatně, Wawrinka klíčové okamžiky nezvládl.

Třetí hráč světa dvakrát ztratil vedení brejku a v posledních dvou hrách uhrál jen dva fiftýny. Murray stejně jako v úvodním dějství získával body hlavně díky perfektní obraně a po třech hodinách ho od postupu do finále dělil jediný set.

Ve čtvrté sadě oba tenisté snížili počet nevynucených chyb a ani jeden nemusel čelit brejkbolu. Set tak dospěl do tie-breaku, v němž byl lepší Wawrinka a po čtyřech hodinách boje si vynutil rozhodující dějství.

V něm se žádné drama nekonalo. Wawrinka získával jeden game za druhým a za stavu 5-0 podával  a vítězství. Servis sice neudržel, v následné hře však zápas ukončil a svou neporazitelnost prodloužil na deset utkání.

"Fyzicky už jsem na tom na konci nebyl nejlíp. Do úderů už jsem nedokázal dát takovou sílu, takže jsem ho na konci ani nedostal pod tlak," komentoval Murray, který zaznamenal 36 vítězných úderů, zatímco Wawrinka 87.

"Neustále jsem se snažil diktovat tempo hry. Stále jsem se držel svého plánu a to se mi vyplatilo. V pátém setu jsem hrál nejlépe a jsem teď šťastný, že jsem ve finále," řekl Wawrinka po svém čtvrtém skalpu světové jedničky. Předtím porazil (vždy ve finále grandslamu) dvakrát Rafaela Nadala a jednou Novaka Djokoviče.

Dvaatřicetiletý Wawrinka postoupil do finále grandslamu počtvrté v kariéře a ještě nikdy v něm neprohrál. V roce 2014 triumfoval na Australian Open, v sezoně 2015 ovládl Roland Garros a v roce 2016 zvítězil na US Open. Pokud by letos v Paříži nenašel přemožitele, měl by více grandslamových trofejí, než Murray. A stal by se poprvé světovou dvojkou.

V nedělním finále však narazí na devítinásobného šampiona Rafaela Nadala, který v pařížském finále ještě nikdy neprohrál. Wawrinka ve vzájemné bilanci s o rok mladším Španělem prohrává 3-16.

"Chci si to užít a vytěžit z toho maximum. Do takového finále nepostoupíte každý den. Tenisový život utíká rychle a já si ho chci užít," uvedl Wawrinka, který je nejstarším finalistou French Open od Nikoly Piliče v roce 1973 (33 let).

Jednatřicetiletý Nadal dnes porazil snadno 6-3 6-4 6-0 Rakušana Dominica Thiema, se kterým utrpěl jedinou letošní porážku na antuce (ve čtvrtfinále v Římě). V Paříži mu však nedal šanci a připsal si už 23. letošní výhru na antuce.

"Začal jsem trochu víc nervózně než obvykle, ale pak jsem se zvednul. Ale je pravda, že Dominic dělal víc chyb než v předchozích zápasech," uvedl Nadal, který jako třetí hráč v historii prošel na jednom grandslamu do deseti finále. Před ním se to povedlo Billu Tildenovi na US Open a Rogeru Federerovi ve Wimbledonu.

Cestou do něj Španěl prohrál pouze 29 gamů. Letos vyhrál podesáté turnaje v Barceloně a Monte Carlu a nyní může získat i 10. trofej z antukového grandslamu. Celkově zaútočí na 15. grandslamový titul.

"Myslím, že už se nemůžu víc zapsat do historie. Devět titulů je víc než dost," prohlásil Nadal. "Navíc dneska bych na něco takového neměl moc myslet. V tomhle okamžiku bych měl mít především radost z vítězství," dodal.

• FRENCH OPEN •
Francie, antuka, 36,000.000 eur
páteční výsledky (09. 06. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Wawrinka (3-Švýc.) - A. Murray (1-Brit.) 6-7(6) 6-3 5-7 7-6(3) 6-1
Nadal (4-Šp.) - Thiem (6-Rak.) 6-3 6-4 6-0
• Čtyřhra - semifinále •
Harrison/Venus (USA/N. Zél.) - Cabal/Farah (16-Kol.) 4-6 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

373
Přidat komentář
panzer.dragon
Rafael Nadal has lost 29 games in six matches en route to the final. Stan Wawrinka lost 24 games TODAY
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Rafa vyhrá RG a počas trávnatej sezóny nahrá viac alebo rovnako bodov ako Murray, tak sa stane novovu svetovou jednotkou už po W.
Reagovat
Matti
Ještě bych to nechal tak. Hlavně je potřeba zítra porazit Wawrinku.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda.

Uz jedna eufória pred finále s Wawrinkou bola. A nakoniec ten turnaj Nadal ani nedohral v zdraví.
Reagovat
Pe3k
Tjn. týden po tom jeho hereckém výkonu už startoval na jiném turnaji...
Reagovat
Amputace
Byl to téměř měsíc, ty herecký výkone.. Jinak všechny ty žvásty od tebe už tak nějak beru, tvým koníčkem je trolling na internetu - to se nedá nic dělat, moderní doba, i takoví jsou dnes lidé a já to celkem chápu. Ale ty kecy o simulaci ve finále GS, to už je hnus a absolutní dno hraničící s totální neúctou nejen k nějakému konkrétnímu hráči, ale vůbec k tomu sportu. Vůbec už jen hnát úvahy tím směrem a myslet si, že by nějaký hráč simuloval ve finále GS jen proto, aby si zachoval tvář před veřejností, je prostě ostudné - i na tvé poměry. Nikdy to nikdo neudělal a podle mě nikdy ani neudělá, je to kardinální nesmysl a zhovadilost, něco takového si myslet.
Reagovat
Pe3k
Nadal to dělá běžně, snaží se tím soupeře vyvést z tempa. Ve W 12 v zápase s Rosolem se mu taky nic nestalo a ejhle, zranění :D pokud si jeho fanda musel si x krát vidět jak používá MT aby vyvedl soupeře z tempa viz. W 10. Jo a měsíc to nebyl.
Reagovat
Amputace
Co dělá běžně, předstírá zranění ve finále GS, podává v průměru 130km, nedobíhá míčky, vynechává rituály atd.?

Napsal jsem TÉMĚŘ měsíc - nauč se číst.

Týden to snad byl?
Reagovat
Pe3k
No hádat se nebudu, mysli si co chceš, třeba že Rafa je čestný a země placatá...
Reagovat
smazaný uživatel
Ako len možeš byť tak vygumovaný, ty máš v hlave slamu..
Reagovat
Pe3k
To sedí od někoho s přezdívkou trolhand...
Reagovat
smazaný uživatel
Trolahnd je oproti blbečkovi, duševnému mrzákovi, pokrytcovi a rybárovi úplnym vyznamenaním :)
Reagovat
Pe3k
Trolhand je pro tebe vyznamenání? Ty si asi hodně zvláštní případ, ale i takové příběhy píše život ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj také príbehy piše život?...

Este nejaké frázy si odomna odkukal, ty clovek bez fantázie?..:))
Reagovat
Pe3k
Dávám Wawrinkovi tak 2% :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja dávam tak 2%, ze tvoj mozog pracujuci na 1% začne pracovat na 2%..
Reagovat
Pe3k
Že 2% máš pravdu, jako obvykle :)
Reagovat
atptour
Jses ubohy a zakomplexovany clovek,ktery v zivote zjevne niceho nedosahl.Holt ti neuspesni se takto projevuji.
Reagovat
Kozoroh
A ty opravdu věříš tomu, že Rafan na trávě uhraje víc bodů než Grassray?
Reagovat
Herbert_Hoover
Kdysi býval Rafa jeho wimbledonským postrachem, mohly by se ty časy obnovit :) nicméně by se utkali asi až ve finále, pokud nebude nějaké spešl nasazení :) Murray tam projít může, Rafa to už je otázkou..klíč bude přečkat do druhého týdne :)
Reagovat
Kozoroh
Stejně všem vypáli rybník Federer.
Reagovat
Herbert_Hoover
Roger je velký otazník, s jakou se vrátí..jeho bonusem budiž, že už trénuje na trávě, kdežto ostatní na ni ještě ani nesáhli (většina topek). Nicméně pokud nebude mezi čtyřmi nejvýše nasazenými, tak je to mírná komplikace. No ale tak počítá se s tím, že vyhraje Wimblas, tak by měl porazit kohokoliv :) Spíš aby nevypálil rybník někdo, od koho se to nečeká.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento rok stoja tvoje predpovede za prd, takže si ma tymto postom len potešil...

Najprv mal AO vyhrat Nole, potom ten, kto vyradi Rafu v Ríme vyhrá RG a korunoval si to prognozou skorým vypadnutím Andyho v Parizi...

Chudák Roger, jeho osud je spečatený...
Reagovat
Pe3k
Tak hlavně jak si to včera Andy postrazil :D
Reagovat
dappe
Ano, je to otázkou. Neříkám, že se to nemůže stát, ale možná by se váš tábor mohl trochu uklidnit. :) Při pohledu na Nadalovy výsledky na Wimbledonu od roku 2012 to zrovna moc optimisticky nevypadá. Porazili ho tam naprosto průměrní hráči. Navíc je třeba si uvědomovat, že stále platí jedna věc, tři roky bez titulu na grandslamu. Řešil bych radši zítřejší zápas.
Reagovat
Amputace
Souhlas. S Wimbledonem to moc nevidím, to bych Rafovi spíš věřil na US Open, že tam uhraje solidní výsledek.
Reagovat
Herbert_Hoover
Průměrní hráči, kteří ovšem průměrně nehráli :) Rosol hrál peklo, Brown menší, ale pořád slušný výkon, nejtristnější je asi ten Darcis :) může se to zopakovat, samozřejmě, kdekdo bude opět motivován porazit šampiona, ale stejně tak se to může přihodit komukoliv jinému. Stats a nějaké předpoklady jsou jedna věc, druhá věc je ta, že málokdy se stane, že hráč prohraje pokud hraje dobře..nakonec bude záležet jen na tom, s jakou nastoupí na kurt Rafa potažmo jeho soupeři :) Zítřejší zápas je vyřešený, buď Rafa prohraje nebo ne, co je na tom třeba řešit? :) Stan musí útočit, jakmile sklouzne k pinkání, tak končí. Zahrát winnery bude těžší než proti Andymu, ten nebyl dostatečně agresivní a umožňoval hrát Stanovi jeho hru. Věřím, že Rafa zvolí patřičnou taktiku a využije všech svých antukových zbraní. Hlavně podchytit začátek ne jako s Domem hned začít ztraceným servisem.
Reagovat
Roger_Federer
Proc v roce 2012 prohral Rafa z Rosolem a nasledovala 7-8 mesicni pauza je dneska uz vic nez jasne..
Rafan mel pozitivni test a byl ATP odklizen.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, ale je smutné, že nadopovaný Rafa neporazí Rosola, asi špatný vzorek.
Reagovat
smazaný uživatel
A plačemé :)
Reagovat
Roger_Federer
Jako pláč?, myslis?
Reagovat
Roger_Federer
Moc nerozumim proc bych mel plakat..
Tvrdim tady od roku 2012(5 let) porad to same..
Rafan byl pred wimbledonem 2012 pozitivni a aby se predeslo skandalu a diskreditaci tenisu a hlavne Nadala, uklidily ho stranou..Vymyslet zraneni je ta nejprirozenejsi cesta..
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško...Tento tvoj celozivotný boj:)...Jedna pani povedala...Prianie otcom myslienky...Ved si priznaj, ze si to prehral...Sharapka to definitívne odklepla. Čomu stále nerozumieš?...
Reagovat
Roger_Federer
Ja myslim, ze ty si nepriznal ani kdyby to verejne priznal sam Rafan.., nejaky argument by si urcite "uplacal" ve sve hlavicce...
Tak ty indicie a vyrceno to uz bylo, jenomze co nechces to nevidis..
Co to ma spolecneho s pripadem Sharapove o 4 roky pozdeji vubec nerozumim..
Reagovat
smazaný uživatel
Co s tym ma Sharapka?...Si naozaj nevies zratat 2+2?...Cela tvoja dlhoročná argumentácia bola, že hviezdy sú chanene...blik blik...Už ti to doplo?..:)
Reagovat
Roger_Federer
A to te opravdu nenapadlo, ze za 4 roky potom byla/je jina politicka situace, kdy nebyl problem Sharapku jako rusku obetovat, sestrelit.??
Peto...takovy naivni malomestsky argument, je i pod tvoji uroven.
Navic porad postradam tu zalobu na byvalou Francouzskou ministruni sportu..
Kde se Rafa brani tomu krivemu obvineni.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol....Stratený prípad..Hater stratený vo svojom domnenom presvedčení..Skus sa nad to povzniest, zapoj mozog konečne. Paranoik :)
Reagovat
Roger_Federer
:), jj.Tebe uz ani nejde brat vazne..;).
Je hrozne dobre, ze se Rafa dokazal letos zmatorit..;)
Posledni roky tvoje diskuterske sebevedomi stalo za strarou backoru, aspon si pookral.
Reagovat
smazaný uživatel
Za to ty si v posledných dnoch nejaký frustrovaný a si tu hojís nejaké staré rany..:)
Reagovat
Roger_Federer
14 dni jsem tu ted nebyl ty stara vrano ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ved práve, za 14 dni sa vela veci zmenilo..:)...Si to načasoval
Reagovat
Pe3k
Co se změnilo? Ty si furt stejný kretén...
Reagovat
Roger_Federer
Nic se nezmenilo, to je jenom ten slastny tlak co na sebe vyvyjiš Peto.
Pozorny mnoholety ctenar si uz vsiml, ze pred kazdym ocekavanym titulem a uspechem bycka, stoupa tvoje ego i hatersky pij ;);), pritelka to jiste doma oceni..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ba, nehovor...Zlatý...

Máš krátku pamat priateľu. Bol si to práve ty, ktorý sa tu po Austrálii odbavoval a mesiac to z tvojej strany bolo len Forehand tu a Forehand tam..Jak malý chlapec.:Teraz pred finále si tu nabehol s nejakou falosnou pózou s preferenciami Nadala a o pár minút si mal frustrovaný opat potrebu vytahovat zo skrine kosltivcov vo forme dopingu. Keď hrozíš touto svojou malou pästickou si najlepší..Nadalove sebavedomie poznas podla jeho FH, tvoju frustráciu podla dopingových vymyslených kauz. Si čitateľný ako šlabikár Dominiček..
Reagovat
Herbert_Hoover
No jinak tři roky je celkem dlouho, ale tak někdo čekal pět let na další GS žejo a taky se dočkal :) Nevěšíme hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked mal Rafa skutočne dobre antukové sezóny 06-08, 10 a tá tohtoročna bude zalezat od zajtrajsieho vysledku, tak Rafovi sa vzdy v Londýne darilo.
Reagovat
Kozoroh
Z podivuhodných důvodů jsi vyškrtl sezóny 2012, 2013, kdy hrál na antuce rovněž parádně, ale ve Wimbledonu vyhořel. Holt tendenčnost...
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnež, ale v hierarchii sú až za spomínanými rokmi..Veď si to pozri, prípadne zrátaj stratené sety, atd atd...Jediná tendenčnost je tvoja zatprknutosť v roku 2017 :-)
Reagovat
Ondra979
nemate nekdo link na delsi HL Wawra - Murray?
Reagovat
Faddova
bohužel ale nic moc kvalita... https://www.youtube.com/watch?v=uaTZSUYrREY
Reagovat
avos
Je neuvěřitelný, jak se Roger a Rafa dokázali letos vrátit a naopak jak se Nolemu a Murraymu po nejlepších letech přestalo dařit. K nim do big five vezmu ještě Stana, nicméně nejmladším z nich je 30, Rafovi 31, Stanovi 32 a Rogerovi 35. Jak si myslíte, že budou grandslamy, případně TOP 10 vypadat za takových 5 let?

Z těch mladších tam kromě Thiema a Zvereva nevidím nikoho, kdo by se mohl výše jmenovaným vůbec přiblížit. Nepředpokládám, že takovýmu Kyrgiosovi přepne v hlavě a dostane se nahoru, nadějní Australani dopadnou jako Tomic. Raonicovi věřte nevěřte bude už 27, Nishikori je dokonce o rok starší. Dostane se nahoru Pouille? Coric? Nebo Khachanov? Nebo si myslíte, že tam nakonec první housle bude hrát někdo, komu je teď dejme tomu 17-18 a nikdo o něm ještě neslyšel? (nepočítám ty, co sledujou juniorský soutěže :)) ) Má šanci se Jirka dostat aspoň do TOP 20 nebo se přiblížit TOP 10?

Je opravdu neuvěřitelný, jak letos stará garda kosí mládí, Dominicovi jsem věřil aspoň na set, ale 7 gamů hraničí s ostudou, i přes Rafovu formu. Když se tak dívám žebříčkem dolů, tak je mi opravdu líto Berdycha, bejt o 5 let mladší, tak by určitě nějakej GS uhrál, nedovedu si představit, že se tu opět zformuje kvarteto, který jsme měli čest pozorovat posledních 10-15 let a který kromě jednou Čiliče, jednou Delpa a párkrát Stana nikoho k žádnýmu GS nepustilo. Myslíte si, že nás čeká podobná situace jako v ženským tenisu, kde když je Serena těhotná, tak GS může vyhrát kdokoliv? Nebo třeba alespoň z okruhu 10 hráčů? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, sú to výnimoční hráči. Dokazovali to už ako tínedžeri, takže je logické že to budu dokazovat aj po 30ke..
Reagovat
avos
Jasně, ale ptám se na to, kdo je může nahradit? Když vezmu asi dva největší talenty, tak Thiemovi je "už" 23 a dvě semifinále na RG jsou určitě super, ale na ostatních GS zatím nepřelezl osmifinále. A co se týče Sashi, tak ten ve věku kdy Nadal, Federer nebo Djokovič pomalu vyhráli svoje první GS, tak se ještě nedostal mezi nejlepších 16.

Proto je můj dotaz takový, jestli někdo z výše zmiňovaných má šanci na to, aby vyhrál GS, případně jich vyhrál více, nebo se to spíš povede někomu, kdo je teď v juniorským věku, a nebo se to nepovede nikomu a nastane čas "bezvládí", než se objeví nové zázračné tenisové dítě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Okruh bezvládi je úplne prirodzený. Pred touto trojičkou sa za niekolko desiatok rokov open éry objavil iba Sampras, ktorý bol schopny vyhravat podobny pocet GS. Takyto hrac je vynimocny a narodi sa mozno raz za 20 rokov. To, ze su v jeden moment na kurtoch hned traja sa podla mna nezopakuje 50-100 rokov. To hovorim uplne zodpovedne...

Takze áno. Buduci hrac s dvojcifernym poctom GS má dnes mozno 10 rokov a hra. Jednoducho dnesných nádejných mladikov este strasne ovplyvnia tieto legendy po 30ke. Mozno ked budu po 40ke, uz nebudu az tak hrýzt :)
Reagovat
Kozoroh
Zapomínáš na Borga, vyhrál 11 majorů (o 1 míň než No1e a o 3 míň než Rafa), skončil v pouhých 26 letech a nehrál AO, Borg mohl mít víc majorů. A co je třeba především podoktnout, až do éry Samprase tenisté a jejich fanoušci neřešili, kdo kolik vyhrál grandslamů. Tu dnešní honbu za čísly odstartoval velký Pete, když prohlásil, že chce překonat Emersona.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze mohol. Ale nemá. Aj Rafa mohol mať viac, kvoli zraneniu vynechal snad 8GS, tolko nevynechal ani Borg AO, napriklad...

Ked koncil Pete, tak si vsetci mysleli, ze 14 zostane navzdy neprekonana..A o par rokov neskor sa prekonala a zrejme este dvakrat prekoná, kto vie.
Reagovat
Kozoroh
Každopádně si Borga opomněl, Borg byl vůbec prvním profíkem, který pokořil hranici 10 GS vítězství, a to je přitom sbíral jen na dvou turnajích. A nejenže vynechával AO, dokonce jednou vyškrtl FO, aby mohl hrát exhibice WTT. Dnes se na tento důvod vynechání díváme jako na malichernost, ale tehdy tenisté nepřemýšleli nad tím, kolik mohou uhrát GS titulů.

14 titulů Samprase byl vepovažován za nepřekonatelný rekord proto, že předchozí prvenství Emersona vydrželo 33 let. Sampras ale vytvořil trend prioritního sbírání majorů a velká trojka Federer, Nadal a Djokovič tento trend převzala a posunula dál.
Reagovat
Pe3k
Dál to posunul zatím jen Federer...
Reagovat
Stan_Borowitz
Borg je v dnešní době strašně nedoceňovanej, podle mne minimálně naprosto srovnatelný s trojicí Federer, Nadal, Djokovič. Snad jediný hráč historie, který dominoval mna antuce a na trávě současně.
Reagovat
Roger_Federer
Nemas uplne pravdu precedo..
Roger castecne a hlavne Rafa a Novak, Andy vytezily maxim z unifikace povrchu.Dokazaly jeden stil hry uspesne aplikovat na 3 povrchy diky vsem okolnostem(spomalovani povrchu, materialy, penize,medicina, atd atd..
Pri stejnych podminkach by se urcite naslo vice hracu kteří by v minulosti za poslednich 30 let mohly byt na jinych poctech granslemu, nez zkutecne jsou.
Reagovat
Roger_Federer
Forhend..
Reagovat
Roger_Federer
Borg se dokazal poprat se dvema rozdilnymi povrchy soucasne..kdyby mohl mit stejne podminky jako dnes..nekoncil by v 26 letech a mel granslemu mnihem vice.
Reagovat
Amputace
Já si dokonce myslím, že Borg je nejlepší hráč historie. To, jakým způsobem dominoval na dvou zcela protichůdných površích, je neuvěřitelné a myslím si, že to - i navzdory celkovému zpomalování povrchů - už nikdy nikdo nezopakuje. Pro mě je tato dominance asi nejvyšší možné měřítko kvality - ne celkový počet GS, vyhraných turnajů, zápasů, počet týdnů na postu jedničky, ale dominance na dvou naprosto rozdílných površích. Federer měl blízko k tomu, aby něco takového napodobil, jenže v cestě mu stál Nadal.
Reagovat
Roger_Federer
Jj je natom kus pravdy..
Reagovat
Ondra979
souhlasil bych, kdyby vyhral aspon jednou US Open, ale jeho kombo FO + W je asi k neprekonani ,to je pravda
Reagovat
Amputace
Ono je třeba pořád hledět i na to, jak mladý skončil. Vezmi si, v kolika letech zkompletoval kariérní GS Roger nebo Novak... Je dost možné (samozřejmě je to pouhá spekulace), že dříve či později by US open vyhrál.
Reagovat
Ondra979
pravda, ale neda se nic delat, nemusel koncit tak brzo, na kdyby se v tomhle pripade nehraje, aspon ja to tak vidim :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby se Rafa narodil od tři roky později, měl by pravděpodobně Roger tři souběžné tituly z FO z let 2005-2007 s tituly z WB v těch samých letech a dva čisté GS jako Laver, navíc hned po sobě...
Reagovat
smazaný uživatel
A ak by sa narodil o tri roky neskor, mal by dnes mozno menej GS, nez Nadal...
Reagovat
Stan_Borowitz
I to je možné... prostě relativně málo stačí, aby všechno bylo úplně jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolútne...Tenis je na tom krásny...Nebyť pásky v Austrálii na gembolle Rafu na 4:2, mozno by AO vyhral. Nebyť dotyku siete Noleho na RG 13, mozno je dnes uz 4 roky v kríze..
Reagovat
Kozoroh
U Borga mě zaráží, že se mu nikdy nepodařilo vyhrát US Open, přitom to pro něj měla být "hračka", když dovedl naráz dominovat Wimbledonu a French Open. Proti němu sice stáli Connors a McEnroe, ale oba dovedl na rychlejším Wimbledonu porazit. Je paradoxní, že dominoval rozdílným povrchům antuce a trávě, ale na " středovém" tvrdém povrchu takové úspěchy nesklízel.
Reagovat
Frick
Uvidíme, zda někdo z Big four otěhotní...
Reagovat
PetaM
Jak za 5 let bude vypadat top 10? :D Na prvních pěti místech bude Roger, Rafa, Novak, Andy a Stan. V druhé pětce se budou míchat různí kluci, ale bude jim to prd platné :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Já už svého koně mám, dřív jsem fandil Maratovi, takže teď budu bedlivě sledovat snad jeho nástupce Chačanova :) reference má dobré, prý je pracovitý a chce se neustále zlepšovat, což je fajn, na Rusa :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Rafa opravdu hraje na letošním RG skvěle, což se dalo ostatně čekat vzhledem k jeho dosavadním výkonům v letošní sezóně. Tak dominantní jako Borg sice není, ale je to stejná liga.
Reagovat
Franky
Na forehanda tu nebudem reagovat je to rovnake ako reagovat na pana postara kapitana( Nadal robi vykonnostou z turnaja frasku?! Jeho superi su fraska na cele s dnes tragicky hrajucim Thiemom ale za cu*aka ta tu mam celu dobu takze ok), len potichucky pockam ci zajtra Stan nechyti jeden zo svojich lepsich vykonov a bude sa tu kazdy den prihlasovat aby som sa mohol FH a jeho pritakavacom vysmievat :))
Reagovat
smazaný uživatel
dement,ani nevie,ze môze byt trvalo prihlaseny
Reagovat
Franky
myslel som obrazne prihlasovat sa...co trafena huska zagagala? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Krásne nezvladas :)
#ZufalecDna"

Pozdravujem Tranky!
Reagovat
stopan
no tak schvalne akych tazkych superov mal rafan okrem thiema v pavuku RG do finale?? :D takych hracov aky mal nadal v 96% porazal. Uvidime vo finale co sa bude diat.
Reagovat
smazaný uživatel
Že okrem Thiema?...Zlatý :)

Myslim, ze Thiem a Wawrinka su dnes najvacsie antukové zvieratá, po Rafovi..

Ale naozaj, je pravdou, že Rafovi hrozí, ze moze vyhrat tusim tretí GS v kariere bez skalpu hraca velkej stvorky..Rogera, ktory v tejto statistike dominuje vsak nepredbehne, if you know what I mean :)
Reagovat
a.magerova
Zapomněls na Roda Lavera, ten pokud vím, NIKDY neporazil nikoho z big4... :-P
Reagovat
Herbert_Hoover
Upřímně, Rafa dost možná ani nemusí být na svém nejoblíbenějším turnaji prověřován. Není to tráva, aby bylo třeba před finále lakmusových papírků, které by určily jeho regulérní formu. Rafa má na RG, když je při chuti xy různých herních levelů, na které může přepnout, pokud bude třeba, věřím v to :)
Reagovat
Ondra979
to jo, ale zatim nebyl donucen hrat uplne na max a Wawrinku v beast modu tady jeste nepotkal..pokud bude zitra Stanimal tak verim ze utkani je otevrene, jinak samozrejme by mel vyhrat Rafa
Reagovat
Vojtiik
Open kurzy 5,35 vs 1,19... Rafa favorit bez debat je, ale s tím, co předvadí ve finále vždycky, jsem tu value za pár drobných zkusil..
Reagovat
Vojtiik
vždycky Stan...
Reagovat
rod_laver
A jak jste se mi smali, kdyz jsem rikal, ze Stan Andyho da :-). Stan the Man!
Reagovat
smazaný uživatel
Mal to byť obrovský blockbuster medzi 23r. budúcim antukovým šampiónom a tým 31r. pomaly odchádzajúcim...A výsledok?..Sedem stratených gemov Nadala a kanár k tomu :-)..To je neuveritelné. A to bol jeden z tých lepších súperov, kedže celoturnajový priemer má pod 6 gemov, Lol..Naozaj impozantné...Nadal svojou výkonnostou robí z turnaja úplnu frašku..Veď on sa snáď ešte ani nedostal do stavu 4:4, a možno 1-2 do 3:3..To je tak sladký pocit pre fans, že si to ani nezaslúžime. Toto nikto iný nedokáže, iba Nadal na antuke...Tá socha bude naozaj na mieste..Rafa atakuje svoju najlepšiu antukovú sezónu v kariére. V 31 rokoch vážení.

Najhoršie na tom je, že mu to však stále nezaručuje titul..Kto iný by však do toho mal vstúpiť keď nie besný Wawrinka?..Nadalovi však plne doverujem, percentá uvádzať nebudem :)..Nadal má úžasnú sezónu, siedme finále, druhé GS finále, 2017 píše jednu velkú satisfakciu priatelia.
Reagovat
Roger_Federer
Jakou satisfakci??
Reagovat
smazaný uživatel
Tak minimálne za ten skreč z RG z 2016..
Reagovat
fialka
zaslúžime, zaslúžime, veď sme museli čeliť mnohým posmeškom
Reagovat
Vojtiik
Jednoprocentní Stanimal nebude?
Reagovat
fialka
Za percentá sa môžeš opýtať aj RF, tentokrát mu to vyšlo. Mohol by dať tip.

Od: Roger_Federer
Thiem neuhraje set..Semifinale RG na 3sety neni finale 1000 na 2sety..
Davam tomu 1% ze Domino vyhraje.
Reagovat
Vojtiik
já raději tady kolegu teoretika fh
Reagovat
turista
Nadal získal zpět konzistenci, kterou ostatní ztratili a nemá problém s mladými puškami. Mladí hráči se loni realizovali na Fedexovi a letos se pro změnu vybouřili na Djokerovi.
Reagovat
D@nny
Od Nadala jsem dneska cekal rozhodne mnohem vic. Misty zkazil uplne jednoduche udery a FH taky rozhodne nebyl optimalni. Nebyt Thiemova hrozneho vykonu, korunovaneho totalnim odevzdanim v poslednim setu, tak mohlo byt mnohem vetsi drama. Nevim, ale cekal jsem v semifinale "Nadalova" GS mnohem lepsi vykon, ale Rafa mi pripadal jak by k zapasu pristupoval ze zbytecne velkym respektem a to se na vykonu bohuzel podepsalo. Porad si myslim, ze Nadal si ten desaty titul uz pohlida, ale musi sakra pridat, protoze pokud Stanovi vyjde den, tak se Nadal poradne zapoti.
Reagovat
Faddova
Podle mě vynervačil během čekací doby, měl štěstí, že se Dom vyházel, to jo... ale stačilo to.
Reagovat
svetova.dvojka
Andorra-Maďarsko 1:0 :-)))
Reagovat
fialka
Rafa fajn. Začiatok u oboch dosť nervózny. Neviem, ako vy, ale ja som rátala, že Rafa bude agresívnejší. Tentokrát to stačilo, ale na Stana musí zahrať oveľa lepšie. Pri Stanovi všetko neubehá, dáva také bomby, ktoré sa ani vrátiť nedajú. Ten je v ráži a nechá tam aj dušu. Inak, s tým prstom u hlavy mi už lezie na nervy.

Domino ma veľmi sklamal. V závere už úplne kapituloval. Ten jeho bezmocný pohľad to len potvrdzoval. Až mi ho bolo ľúto, hlavne po tom inkasovanom kanári. Myslela som, že duel bude väčší boj, čo už
Reagovat
Faddova
Rafa velmi nervózní, recht, ale museli dlouho čekat, to člověku nepřidá... Nezdá se mi, že by Stan bombil víc než Dom, taky je dost nepředvídatelný, záleží, jak se vyspí. Tenis je nevyzpytatelný, uvidíme, jak to dopadne. Doufám, že tentokrát to ještě Rafa zvrátí pro sebe.
Reagovat
fialka
No, Dom dnes veľmi "nebombil". :-)
Reagovat
fialka
Čo mám urobiť, aby sa Stan dobre nevyspal? :D
Reagovat
Faddova
Bombil, ale do autu :-D ...no, toť otázka, mohly bysme ho zkusit jít vzbudit uprostřed noci a trošku ho zabavit, aby pak byl vysílený :-D
Reagovat
fialka
hej, do autu. Ak by sme boli dve, tak by sme ho azda vyčerpali. V tandeme to ide jednoduchšie. :)
Reagovat
Faddova
to teda jo, tak domluveno ;-)
Reagovat
fialka
OK
Reagovat
a.magerova
Ha ha... přese mě se, dámy, nedostanete.... klid v loži mu zajistím nejlíp já, ani Donna nebude do finále vpuštěna... :-P
Reagovat
fialka
neboj, poznáme isté finty na prienik, ale neprezradíme. :)
Reagovat
Faddova
:-D nezapomeň, že já dělám karate, děvče :-P
Reagovat
a.magerova
Hrátky se šlehačkou chlapy rajcuje víc než karate.... :-P
Reagovat
Faddova
Ale ty si s ním přece nechceš hrát, nebo se chceš přidat? :-P
Reagovat
a.magerova
No a hlavně.... dělám to teda nerada, ale.... Rafu jistě nepotěší informace, že mu nevěříte a že chcete pro něj nečestný předboj..... budete vyloučeny z Rafafans... :-P
Reagovat
Faddova
No to jistě ne, Rafa je čestný až za hrob, tak teda beru zpět, doufám, že si to uhraje sám, vamosss!
Reagovat
a.magerova
Prostě necháme TO na chlapcích.... a děj se vůle Osudu... vcelku obojí pro Rogera miň výhodné... sám desítku nemá a navíc se mu Rafa zas o jeden GS přiblíží... nebo Stan ho předběhne v zisku FO a navíc jen ze dvou účastí ve finále FO a navíc přes Nadala... přesto bych raději v neděli slyšela švýcarskou hymnu, ale ani ta španělská mě nezarmoutí.... ;-)
Reagovat
Frantz
A ta pitcha tu sem zase bude tahat toho svýho Rogeeeeeříčkka omg...jdi se léčit magorko!

PS: v které nohavici ho dnes má???
Reagovat
FulnekUltras
vůdcův velký Stan?
Reagovat
a.magerova
Ty sem zase taháš svou nenávist, najdi si někoho, kdo by tě měl rád nebo aspoň psa... :-P
Reagovat
FulnekUltras
má z Wáwry bobky už teď ;)
Reagovat
a.magerova
Je nasranej na svůj život....

http://www.citaty-o-lasce.com/wp-content/uploads/2015/03/cit%C3%A1ty-Lidi-kter%C3%A9-je-nejt%C4%9B%C5%BE%C5%A1%C3%AD-m%C3%ADt-r%C3%A1d-jsou-605x605.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Znám křišťálovou studánku,
kde nejhlubší je les,
tam roste tmavé kapradí
a vůkol rudý vřes
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
trocha poezie do ich smutnych zivotov
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Faddova
Tož chlapče, udělals mi radost, nečekala jsem, že to bude tak snadné... celé letošní RG plyne nějak podezřele hladce, aby se to nezadrhlo v tom finále :-[ Ale nebudu zbytečně negativní, vamos!
Reagovat
Kozoroh
Nedělním finále padne jedna tenisová jistota - buď Stan poprvé prohraje GS finále, nebo Rafa premiérově neuspěje ve finále RG.
Reagovat
turista
Kozorohu, bez Novaka to není ono.
Reagovat
Tuttovka
Jsem fakt rád, že Stan porazil Murrayho :). Nadal je asi kvalitnější a doufám, že finále nebude na tři sety a ukáží v něm, co umí, protože je toho dost :D. Ať vyhraje ten lepší, protože mně je to úplně jedno :D.
Reagovat
Kozoroh
http://sport.lidovky.cz/prekvapeni-bude-novym-trenerem-srba-djokovice-cesky-veteran-stepanek-1ky-/ostatni-sporty.aspx?c=A170609_112207_ln-sport-ostatni_atv

Pokud by Štěpec kývl, měl by se logicky vzdát návratu k hráčské kariéře. No1e by ho potřeboval jako trenéra na celý čas.
Reagovat
a.magerova
Teď na TO Radek v televizní reportáži reagoval, prý NE E.
Chystá se na návrat na kurty jako aktivní hráč nikoli trenér.... ;-)
Reagovat
sprchon
Jo, už na to odpovídal několikrát. A je dost možný, že bude hrát déle než Dojker. :)
Reagovat
janek_da
no právě. neprohodili to?
Reagovat
a.magerova
Na finále se těším.... Rafovi tu desítku i přeju, ale Stanovi dvojku víc... :-)))
Reagovat
mahycek
Jéžiš, omlouvám se 9 týdnů ten Roger. Promiňte, to byl překlep.
Reagovat
muranovec24
Nemelo to byt 2x Djokovice a 1x Nadala?
Reagovat
Nola
som spokojna s finalovym obsadenim, ak obaja zahraju svoj top tenis mame sa na co tesit, Andy je zrejme sklamany, ale pre jeho dobro /nemyslim to fakt ironicky/ je lepsie skoncit v semi ako si pripisat dalsiu finalovu porazku, Dominic v buducnosti FO urcite vyhra, mozno uz o rok pri spravnej hviezdnej konstelacii, presne toto finale som si priala, tak verim, ze nebudem sklamana
Reagovat
ipko
Rafa asi ešte o 50% väčší favorit ako na AO 2014. . Stan môže hrať úplne uvoľnene
Reagovat
Vojtiik
no, jestli letos nekdo dokaze porazit bejka u nej doma, tak je to asi standa, budu jeho BH drzet palce... nicmene, i kdyz vyhraje Bejk, nebude mi tomvadit, protoze kdo mu ten desaty titul nechce dopřát?
Proste Ideální finale slibujici hezký tenis, hlavne ze tam neni sir Muzza, na to by se nedalo divat...
Reagovat
smazaný uživatel
Fanatici zrazu Rafovi praju vyhru...Lol..
Reagovat
Ereinion
skvělé složení finále, Wawrinka je jediný, kdo může Nadal ohrozit...navíc i ztráta prvního setu nemusí nic znamenat, jak jsem viděli dneska i v předchozích Stanových GS finále
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Rafa v nedeli vyhraje a pokud dobre pocitam,muze se hrat uz na Wimblasu o post svetove jednicky,ha :D
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme za predpokladu,ze se nebude darit Andymu...a Rafito si vzpomene na stare zlate casy ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
No musel by uhrát o 600 bodů více než Andy, což není nereálné, ale lehce nepravděpodobné. Každopádně by bylo fajn se vyhnout Rogerovi až do finále nebo alespoň SF..jenže z praxe víme, že nebezpeční pro Rafu budou i takoví Kyrgiosové, Raoničové, ale třeba i Brownové. Zkrátka všichni, co mají slušný servis, powerful údery a nějaké to travnaté cítění. Dobré voleje a slajz budiž bonusem. Záleží na tom, jak bude Rafa emočně i fyzicky vyšťaven a jak kdo proti němu zahraje. Klíč přečkat do druhého týdne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasny,je to jen polemika. Ja jen,ze to bude ve hre ;)
Ale bylo by pekny zase Rafu videt po tak dlouhy dobe v druhem tydnu...
Reagovat
smazaný uživatel
On na Wimbledon regeneruje už na RG :)
Reagovat
vrabejka
Ze složení finále jsem nadšený a už teď se na něj těším.
Snad to bude pořádná bitva něco jako finále RG 15 :)
Reagovat
Ondra979
co se stalo s Thiemem? nedaval Rafove FH nebo byl celkove slaby?
Reagovat
Herbert_Hoover
Ještě se má co učit chlapec :) ale fandím mu, ať pak vystřídá Rafu na královském stolci :)
Reagovat
stefankelner
Rafa v jeho veku ničil všetko na RG!
Reagovat
Ondra979
no, zrovna kdyz bylo Rafovi 23, tak to nevyhral :) ale chapu jak to myslis, toto byla vyjimka potvrzujici pravidlo
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa ničil na RG všetko v každém věku, jen jeden nesympatický (ale herně kvalitní) Švéd mu to jednou překazil :) Novaka neberu v potaz, jelikož ten jen splnil povinnost vyřadit raněného Rafu.
Reagovat
viitak
Jen pro Info, pamatuji si, že když Rafa tehdy prohrál se Soderlingem tak rozhodně nebyl v optimální fyzické pohodě a to už zápas předtím. Měl zkrátka potíže, které nerad přiznával. Ale to k tomu patří, že ne vždy jsou všichni stoprocentní.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodice se rozvadeli...Rafu to tenkrat totálně psychicky znicilo....pise o tom v knize ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa hrál o poznání lépe než proti Novakovi. Lze snáze legitimizovat Soderlingovu výhru než Novakovu výhru 2015.
Reagovat
Faddova
vyházel se celkem sám
Reagovat
Roger_Federer
Priznavam..meknu a titul preju Nadalovi.;)
Reagovat
Kozoroh
Vždyť by to pro tebe federerovce mělo být logické fandit Stanimalovi, který může Rafana udržet 4 GS tituly od Rogera!
Reagovat
Roger_Federer
Nadal si za tohle zmrtvich vztani v letosni sezone jeste jeden titul zaslouzi.Psal jsem to i pri AO open, pokud by nebyl ve finale z Rogerem v pohode at vyhral i tam..
Antuka je jeho povrch a pro me je i zajimave to, ze jsem od wimblu roku 2001 viděl kazde finale granslemu.
A videt vyhrat za poslednych 14 let jednoho hrace po 10 titul na jednom granslemovem turnaji..je na neco co se tezko bude opakovat tak rychle.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsi náhodou zamilovan nebo tak neco? Nejak jsi pookř?l ;) uz jsem si všimla minulé.
Nebo ti chybí Roger? Ja mu přeji šťastný návrat na trávě...a preji si jejich souboj na W :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pookral ;)
Reagovat
Faddova
respekt :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A helemese :D To ti to trvalo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro som ti to uveril :)
Reagovat
peggy
Antukovy kral je ve finale,velkym kralem bude pokud to finale vyhraje a Wawrinka bude hodne dobry,ale nyni VAMOS RAFA!!!
Reagovat
Herbert_Hoover
WHOOOO IS THE KIIIING?

RAFAAAA!

Vamos :) pojď si pro La Decimu, ty zvíře! :)
Reagovat
stefankelner
THE WIMBLEDON STANTHEMAN/RÓŽER !!!
Reagovat
Herbert_Hoover
Co to je? To je nějaký strýc Stana a Rogera? Kolik má roků, 90? :))
Reagovat
stefankelner
Je asi Vaše IQ! Sorry, ale na s/prostú otázku s/prostá odpoveď.
Reagovat
Herbert_Hoover
Naopak, na bláznivou reakci trefná otázka :) Vážně nechápu, co tím myslíš...STANTHEMAN/ROGER KING neznám :))
Reagovat
Labi
...tak ještě že ve finále je kat jménem Wawrinka, který snad zapne bestiální finálový mód a Rafa nebude muset přešívat číslovky na botách :)
Reagovat
MartinPa
Tak v podstatě o nic nejde - celý turnaj je jen výběrovým řízením s názvem "Hledá se poražený finalista Stanem Wawrinkou." :-)
Reagovat
Ondra979
:)) ted se to rika kdyz je Stan ve finale, ja tvrdil od QF ze je jediny kdo muze ohrozit Rafu, tak jsem na to velmi zvedav..myslim ze zbrane na to mit muze
Reagovat
mahycek
Oprava a omluva, mám 2 vnučky a 2 vnuky a třetí na cestě. Sranda, že ? Ale je to pravda.
Ach jo, Wawrinka - Nadal v neděli . těším se od pondělí na trávu i když Fedex nerozehrán může prohrát s kýmkoliv. 9 měsíců bez soutěžního může udělat dost. Ale do Wimmbledonu jsou 3 týdny.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych řekl, že od 2. dubna uplynulo 9 týdnů, ne měsíců, a to zase není taková hrůza...
Reagovat
Kozoroh
Roger určitě nepodceňuje přípravu na trávu.
Reagovat
Tornes
Tak z Domova výkonu za mě velké, velké zklamání. Rafa hrál, co potřeboval.
Reagovat
Marduch
No nic, masakr jednoručáků ve finále GS se přesouvá o měsíc do Wimblasu (Staník-Róža, pokud dovolí pavouk:)
Reagovat
Nola
snad si neveril, ze porazi Rafu.....
Reagovat
tito
No kdyby vyhrál první set, tak proč ne? Teď to vypadá jako sci fi, ale v prvním setu Dom hrál velmi slušně. Samosebou tam byly chyby, ale kdyby získal brejk, uklidnil by se, kdoví.
Reagovat
Nola
ak by ho aj vyhral, neverim, ze by dokazal zvitazit, par hracov ukoristilo prvy set s Rafom na FO, ale kolko ich dotiahlo zapas do vitazneho konca? statistika nepusti
Reagovat
Marduch
pravda, nevěřil:)
Reagovat
Frick
Prohrává nula pět,
ví, že není cesty zpět.

#svacinapoeta
Reagovat
Nola
mozno zaspieva aj kanarik, co nedotiahol Stan, to doklepe Rafa, ake symbolicke
Reagovat
Kozoroh
Z Domina čiší bezmoc. Několikrát za sebou zahraje na čáru a Rafa stejně míč vybere, vrátí a Domin dře. A to při svém podání, při Rafově servisu se prakticky nebojuje.
Reagovat
Marduch
njn, Nadal se konečně po měsících a měsících dřiny protrénoval do bývalé antukové formy. Jsem hodně zvědav, jeste tuhle fazonu bude schopen natáhnout i do Wimblasu. Pokud si teda nevezme dovču.
Reagovat
Herbert_Hoover
La Decimou nic nekončí, otázka, co vyhlásí tělo :)
Reagovat
turista
Dominic ani za mák nezopakoval výkon, kterým vyřadil Djokera. Kromě Nadala snad už žádný hráč není konzistentní. Asi sám Pán Bůh chce aby Rafa přidal tohle French Open do sbírky.
Reagovat
Frantz
VÁLEC ;-))
Reagovat
Faddova
parní
Reagovat
mahycek
Mám dva vnuky a dceru, jeden se jmenuje Dominik, ale ten co dneska hraje s Nadalem je ještě také posrá..ček. Nemůžu si pomoct, koukáme s manželkou, ale já chci boj. Ona je Nadal. Velmi často jezdím do Rakouska i přes a chci řvát Thiem. No, asi příště, až porazí Thiem Fedexe, na trávě, tak to asi nepřežiju. S nadsázkou. Tohle je špatné semif. a Dominik mně naštval. Tak snad Wawroš opráší své pyžamové trenky a v neděli vyhraje .
Reagovat
aape
njn, ono prokousávat se přes ty fanaticky namotivované obhájce rekordních počtů GS titulů, jednoho po druhým, může být docela pruda, to je jeden unavený už při pohledu na los..
Reagovat
Frantz
LOL nedáváš? :-D
Reagovat
Marduch
nadsázka, vim, ale defakto by to mělo být naopak. Výzva jedna větší než druhá, vyhecování se, koncentrace jako břitva, právě se píše historie...
Reagovat
Marduch
tvl letošní RG se nakonec zapíše do historie jako GS s nejsuverénějším vítězem :D
Reagovat
svetova.dvojka
Wawrinka ztratil dneska 2 sety, tak to asi nevýjde...
Reagovat
letityfanousek
dobrý :)
Reagovat
Kozoroh
Borg dosahoval ve své době podobné suverenity.
Reagovat
stefankelner
superpomalej skvare, superrychla trava! ryclejsia ako dnes ! 5 rokov v kuse ! to je asi najking všetkých cias...
Reagovat
Tornes
Mno, aby byl suverénější než Borg v 78, nemohl by Stan ve finále uhrát víc než 2 gamy. A i když je Rafa favorit, tak tomuhle opravdu nevěřím :)

Ale na druhé místo by se dostat mohl - aby to co se týče ztracených her bylo dominantnější než Borgovo RG 80, může si dovolit prohrát luxusních 8 gamů (nebo i 9, pokud by jeden set vyhrál se 7 gamy). Pokud prohraje víc, může se dostat nejlépe na 3 místo historických tabulek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tam je kapánek rozdiel, ze v 80 rokoch sa pri servise lopta neservovala 190km/hod do hry, ale sa len tak pinkla do hry :)
Reagovat
Stan_Borowitz
v 80. letech devatenáctého století. V době Borga už se běžně servírovalo i přes 200 km/hod.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš to nejako štatisticky podchytene?...

Ja by som tipoval že v roku 1978 sa s drevenými raketami a Boh vie akými strunami muselo proste z princípu podávať menšou rýchlostou, než o 40 rokov neskor.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak běžně asi ne, to jsem se asi unáhlil, ale třeba Roscoe Tanner podával přes 200 km/h často a jeho osobní rekord 246 km/hod je z roku 1978.
Reagovat
Nola
Dominic by dnes neporazil ani jedneho zo semifinalistov, Andy by mu vsetko vratil, Stan by ho umlatil, Rafa si s nim hra ako macka s mysou, velmi skarede semi
Reagovat
Labi
hraje hov*o....psychicky úplně odešel, přál jsem mu to, je to hráč co má kvalitu na to hrát úplnou špičku pravidelně...dnes by ho ale porazil i Luki Rosol s raketou v levé ruce
Reagovat
stopan
sam si za to moze, mal breakbaly nevyuzil ich a nasledne stratil v prvych dvoch setoch servis a nadal si to ustrazil, naviac nedrzi nadala na baseline ale jeho poloudery na tecko umoznuju rafanovi ist do kurtu a odtial to zabijat do rohov.
Reagovat
Marduch
jako Rožér z BH za starých časů? :)
Reagovat
stopan
no jj vystihol si to dokonale, klobuk dole, prave tento rok vo finale az na tie UE vypadky ktorych sa federer zo starych cias nezbavil, tak hral udery blizko baseline cim drzal nadala na distanc.
Reagovat
Marduch
jj
Reagovat
Nola
asi zase oslavoval a zabudol, ze turnaj pokracuje.... vyhodi co moze, Rafa nehra spatne, ale spickovy tenis nemusi absolutne predvadzat
Reagovat
stopan
no do finale prakticky nemal poriadneho supera, sami mamlasi so slabou obranou a spustou UE, az dnes narazil na vyssie nasadeneho ale tragickeho thiema.
Reagovat
svetova.dvojka
To je mrzuté...
Reagovat
stefankelner
Dominika po druhom sete... kurz 9,25... VERÍME!!!
Reagovat
stefankelner
Tak "Jsem kápnul božskou", ako mohol dať Džokerovi kanára?!
Reagovat
Faddova
no, on má tyhle výkyvy, porazí jednoho z Fab4 a pak odpadne, ale nemyslela jsem si, že to bude pravidlem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsme předčasné finále zřejmě už viděli, tady je to celkem jasný ;) Radši nepředvídat, co bude v neděli :D
Reagovat
Kozoroh
Domin potřebuje častěji chodit na síť, několikrát si na ní připsal cenné body. Ze základní čáry Nadala nepřehraje, Rafa jede jako stroj v dnešním utkání.
Reagovat
mahycek
Thiem už riskuje moc a takhle to nejde se vyhazovat. Co říkáte vy aktivní třeba i rekreační tenisti ? Chci to dnes do tmy. Pojď Dominiku ještě.
Reagovat
stopan
neviem ako takticky sa pripravoval Thiem na toto semifinale ale tie jeho kratke udery do stredu na tecko su ako smotana pre kocura.
Reagovat
stopan
naviac miestami hraje ako tank bez periskopu.
Reagovat
mahycek
Ano, vypadá v očích unaveně, tak to bude na Stanovi ????
Reagovat
mahycek
Zatím je to v pr..li. Copak Thiem nenajde zbraň???? Pokud by to šlo do pěti setů, tak snad Thiem vyhraje. A od pondělí i na Eurosportech už máme Rogera!!!!
Reagovat
Nola
nesaskuj, bude to 3:0 pre Rafu, snad uhra vacsi pocet hier ako vo vlanajsom semi, mozno ani to nie
Reagovat
stopan
Thiem ide oba sety ako cez kopirak, ma prvy v sete breakbaly , nevyuzije ich a vzapati od.erie podanie a Rafan je na koni a polahky ukontroluje podanie. Thiem hraje moc kratke lopticky rovno na tecko a to rafan hned bije do opacnej strany Dominic je nepoucitelny a dost kazi.
Reagovat
stopan
ako sa skoncia prve dva sety mohli sa skoncit aj opacne, ziald thiem svoje sance nevyuzil , nadal ano.
Reagovat
Labi
Dominic potřebuje hrát dlouhé výměny s jistotou, být schopen odehrát i 12-15 míčů ne že po 4 se vyhodí :/
Reagovat
Pe3k
Dom hraje budu.
Reagovat
Pe3k
Bídu.
Reagovat
aape
vypadá utahaně
Reagovat
svetova.dvojka
Zatím to není ono, první semifinále měli větší grády...
Reagovat
mahycek
Tak Wawrinka vyšel, ale teď Thiem, ať se vykašle na 1 set a vyzkouší si správné délky a od 2 setu ať začne. Já vím říká se to lehce, ale má na to, jen nesmí být přemotivován. Tak do toho Dominiku, ať si vítěz !!!!
Reagovat
Nola
:D
Reagovat
svetova.dvojka
Thiem má kladivo v ruce.
Reagovat
stefankelner
Bodaj by Thorovo!
Reagovat
slacker
proc v tom semifbnale ted hraji dva nadalove proto sobe?
Reagovat
svetova.dvojka
Věděli jste, že hamburger se jí vždycky dvěma rukama... ?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz ho rozriznes v pulce muzes ho jist jednou rukou a druhou tlacit hranolky.
Reagovat
svetova.dvojka
mňam
Reagovat
Herbert_Hoover
Roger ho ji jednorucne.
Reagovat
Kuzzie
Roger ho jí příborem
Reagovat
Herbert_Hoover
Cinskyma hulkama.
Reagovat
jirkomar
:-) ale jednoruč.
Reagovat
svetova.dvojka
On hlavně Roger hamburgery nejí..., vrcholoví sportovci musí jíst zdravě.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale romští tenisté hamburgery jí.
Reagovat
Faddova
Proč by měl být hamburger nezdravý, když je z kvalitního hovězího?
Reagovat
smazaný uživatel
Jde spíš o tu bílou housku,tucnou majonezu nebo jinou omacku, no a hovezi maso neni zdrave vubec,zadne maso...go vegan, go Rafaaa ;) :D
Reagovat
Faddova
Sportovec si to může dovolit... veganství se mi zdá trochu úlet, ale vegetariánství fandím, i když sama ho nejsem schopna... na vamos Rafa se ovšem shodnem :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasná věc :)
Jako ať si každý ji co chce,nebo jak to cítí, vegos jsem teprve dva měsíce,ale musím říct,ze se skoro všechno zlepšilo...pleť,metabolismus,mám mega energie,necítím se vůbec unavená,,,doporučuju vyzkoušet třeba na 14 dní...a hubne se jedna radost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stan je vážně borec :D do finále jako pán, to aby se Rafa obával finále, pokud se tam dostane, a já věřím že jo :)) známe Stanimala, když si zrovna usmyslí, že ten grandslam prostě vyhraje...
Reagovat
sprchon
Tak takhle dlouhou výměnu jsem ještě v moderním tenise neviděl. :D 50 úderů.
Reagovat
tommr
bylo to ale trochu nefér, protože proti samotný Tchajwance při ní hrály Lucka i BMS a střídaly se ... :)
Reagovat
svetova.dvojka
nejlepší hráč historie nastupuje...
Reagovat
Labi
proč provokuješ?....nebudu tady vytahovat statistiky a jména, která to vyvrací ale je to ubohé.
Reagovat
Stan_Borowitz
On myslí Thiema za 10-15 let.
Reagovat
svetova.dvojka
Tady se pozná skutečný expert...
Reagovat
Mayo
Vamos Rafaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reagovat
Faddova
pánes
Reagovat
Kozoroh
Viděli jsme přerod Babrinky na Stanimala. Tenisový Hyde je opět ve finále a znovu bude postrachem.

Stan mohl vyhrát zápas snadněji, vývoj utkání určoval on. Během duelu však několikrát zakolísal, což ho mohlo mrzet. Byl však houževnatý a ikdyž ztratil dobře rozehrané sety první a třetí, neztrácel víru v postup. Klíčovým momentem byl TB, který Andyho viditelně nalomil. V pátém setu bylo vidět, jak je Stan nabuzený, minimálně chyboval, zatímco v předchozích setech kazil. Inu, v těch chvílích hrál dr. Jekyll bílého sportu.

Můru může nedotažený zápas mrzet, ale dostal se dál, než se před turnajem očekávalo. Forehandova jistota v podobě Andyho postupu do finále se nenaplnila :))
Reagovat
Marduch
Jak říkal loni Nole, na GS nehraje žádná Big4. Na GS hraje BIG5 :)
Reagovat
Kozoroh
Pokud by Stan vyhrál další GS turnaj a předskočil Andyho, narušilo by to obraz BIG 4. Nemluvě o tom, že by to bylo chucpe pro samotného Murrayho... Ale nedošlo by podle mě k rozšíšení vyjímečné skupiny na BIG 5, nýbrž k zůžení na BIG 3. Historie by pohlížela na dnešní dobu jako na epochu tří velikánů, kterým Murray, Wawrinka sekundovali.
Reagovat
Kozoroh
A nejen Murray, Wawrinka... Na počátku kralování Federera Hewitt, Roddick, poté del Potro a další
Reagovat
sprchon
Tak jsem přijel akorát na MP. :) Pecka!
Reagovat
Herbert_Hoover
Jestli bude mit Stan 4/4 ve finale, tak bude fakt kanec :) ale doufam ze ne. Kazdopadne finale bude otevrenejsi.
Reagovat
Mayo
Uvidíme ci Stan bude fackovat aj niekoho iného vo finále ako Djokoviča.
Reagovat
Marduch
Už jsme viděli na AO 2014.
Reagovat
Nola
verim, ze sa zlozenie AO finale zopakuje, Domovi sice prajem, ale predsa tento suboj bude mat iste vacsi naboj
Reagovat
Mayo
Ani nepíš, Hruza a des
Reagovat
Marduch
dostával od Staníka takovej kouř, až ho to zlomilo. V zádech.
Reagovat
Nola
good job Stan
Reagovat
Denis92
Staaan The Maaaan! Zasluzene vitazstvo! Nadherny tenis. Vdaka obom za sprijemnenie dlheho letu. Verim, ze Stan si tu formu prenesie aj do nedelneho finale, v ktorom urcite nebude bez sance.

Murray moze byt spokojny s tym co predviedol na RG. Jednoznacne najlepsi turnaj v sezone, co je dobre znamenie pred Wimbledonom.

Este ma caka 6h letu, tak snad aj druhy zapas bude rovnako pekny a napinavy.
Reagovat
Nola
Stan este GS finale neprehral, tak uvidime....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ti to musi rychle utikat,ten let...pri tak paradnim tenisu..a dalsi nervy drasajici boj pred nami. Nesnasim letani,vzdycky si musim dat predem panaka,at se trosku otupim...kdybych takto sledovala tenis,tak snad ani chlastat nemusim :D
Reagovat
Denis92
No, vdakabohu za ten tenis. 11h let je fakt dost. Ja aj pijem aj pozeram, nech to ubehne co najrychlejsie :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
a.magerova
http://promuze.blesk.cz/clanek/pro-muze-sex-a-tabu/474625/nadrzeny-parek-soulozil-v-letadle-miricim-na-ibizu-sex-na-plazi-to-nevydrzim.html
Reagovat
McEnroe
ten jednoručák je prostě boží...
Reagovat
Marduch
By bylo až bizarní, vidět na RG finálovou přestřelku jednoručáků :))
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Mayo
Wawrinkova kondička je najpodcenovanejsia v historii tenisu, jeho som nikdy nevidel fyzicky odpadnúť.
Reagovat
Amputace
Tím pádem asi dopuje :)
Reagovat
Pe3k
Od toho sou tam jini :)
Reagovat
Marduch
Wamos!
Reagovat
yenda1
Nááádherně Wáwro! Nádhernej zápas, nádhernej výkon!
Reagovat
Mayo
Chytro na kurt
Reagovat
Mayo
Murray je daj neschopný zahrať ako chlap hlavne z forehandu. To je katastrofálny uder, ktory preletí sieť ale žiadna plochost ani razancia. Je zázrak, ze vyhral 2 sety aj ked len vďaka Stanovym UE ktorých bolo milion
Reagovat
Krisboy
Tak škoda, ale už musím jít.
Reagovat
Marduch
zpátky do kanálu mezi bratry Krysopice.
Reagovat
Krisboy
Kdepak, na kurty.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypada to, ze spratek skutecne dostane od Stana kanara, parada !
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda.
Reagovat
Krisboy
Pokud zazpívá, bude to symbolické. Djokomurárna končí svorně s kanárkem :) Konec (doufejme!!!) obranářského patenisu, aktivní, útočný, sebevědomý tenis se dere zpět.
Reagovat
Faddova
:-D
Reagovat
Marduch
Ve svym vlastnim zájmu by to měl Staník ještě trošku natáhnout :DD
Reagovat
a.magerova
Andy musí bojovat, Lend by mu nakopal.
Nole nemusel, Pepe je benevolentní....
Reagovat
Mayo
Murray tragéd proste. Finále RN AM proste nikdy nebude. Roger nech ide na pozíciu 1
Reagovat
Serpens
Klidně ať ani není, jakékoli finále s Murrayem je o ničem
Reagovat
Labi
jakýkoli zápas s Murraym je o ničem, ten kluk zaútočí 2x za zápas jinak běhá lajnu 5m za základní čárou, takový tenis je pro diváka na krvácení z očí.
Reagovat
a.magerova
By mi bodl i kanár bo potřebuju odejít...
Reagovat
Krisboy
Taky taky...od šesti hraju :)
Reagovat
a.magerova
Já chtěla od pěti plavat, tak teda od šesti... :-)))))
Reagovat
svetova.dvojka
4:0 LOL...
Reagovat
svetova.dvojka
Wawrinka by měl být světovou jedničkou :-)
Reagovat
Roger_Federer
Stana chyta lauf..
Reagovat
dadaft
Andy není schopen v průběhu výměny zaútočit, zrychlení nula, občas dobře umístí,,,,,,,,,,,,,, ale Stan už si ho namaže.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
TheRoyalBlue
Viete niekto, do kedy sa dneska bude hrat? Respektive aky je vas odhad. 20:15 mi ide vlak, tak rozmyslam, ci radsej neist rano :).
Reagovat
Krisboy
Dokud bude vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Prestavka mezi zapady bude minimalni,max 15min. Takze tak od 18:15. Odhadem ;)
Reagovat
smazaný uživatel
zapasy ;)
Reagovat
a.magerova
Tak do půl desáté...
Reagovat
TheRoyalBlue
Vďaka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mozna i driv :)
Reagovat
Amputace
Hm. Začínám mít o Rafu strach :)
Reagovat
Davor1
Tak keď porazí kombo Thiem, Wawrinka, tak absolútne nie je o čom a ten titul bude mať najvyššiu cenu. Dvaja najlepší antukári s veľkým predstihom, mimo samotného Nadala...
Reagovat
Amputace
Proti Thiemimu mu věřím, proti Stanovi v téhle formě moc ne..
Reagovat
tito
A to já zase ano.
Reagovat
Krisboy
Comeoooooon Stanimal!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me se zapas RafaDom dnes nedohraje...
Reagovat
Krisboy
Asi ne, protože budou hrát každej set hodinu a půl. Takže stihnout max 2.
Reagovat
Vojtiik
stando prosim, at vyhraje tenis!
Reagovat
svetova.dvojka
Wawrinka je mentálně silný, nakonec to urve 35:33 v pátém...
Reagovat
Faddova
To se mi nelíbí, Rafa než nastoupí, bude úplně nervově vyčerpaný
Reagovat
Krisboy
Tak zatím čtyři sety - 4:04 hod.
Reagovat
avos
Tak Rafa bude muset dneska hodně spěchat ... dřív jak v 6 určitě nezačnou :D
Reagovat
svetova.dvojka
Rafa bude dohrávat za tmy...
Reagovat
vrabejka
Toto je jednoznačně nejlepší zápas turnaje. Jsem rád že zápas jde do 5.setu :)
Pojď Stan!!!
Reagovat
Labi
Wáwro pojď!!...toho (ne)tenistu poslat konečně domů!
Reagovat
dadaft
když hrajou psi obranáři, je třeba začínat 5:30 AM.
Reagovat
Roger_Federer
Wawrinka dneska vyhraje, rozjede ten svuj finalovy best mod, porazi v nedelu Nadala.
Reagovat
Amputace
Taky si myslím. Spíše věřím Nadalovi proti Thiemovi než proti Wawrinkovi. Musí postoupit Murray, pak bych Nadalovi věřil.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim
Reagovat
Krisboy
Už jsem to taky psal - Murrayho by Rafa ve finále zmasakroval. Dneska s Domem i v případném finále se Stanem bude mít o hodně víc práce.
Reagovat
Denis92
Vzdy som mal nervy nato ked Roger v 70% pripadoch zahral priamo na supera hoci mal volne 3/4 kurtu. Stan to na supera hra v 100% pripadoch.. katastrofa ako si sam kazi zapas.
Reagovat
Krisboy
Jj,naprostá pravda. Ta kvjetákopice už z něj musí mít srandu. Ví, že ať se postaví nebo pohne kamkoliv, balon přiletí VŽDY přímo na něj.
Reagovat
avos
Ono to snad ani není statisticky možný...
Reagovat
Krisboy
V tomto případě - navzdory statistice, matematice, pravděpodobnosti a všem možným teoriím - ano :)
Reagovat
avos
Přitom kdyby to bylo tak, že Můra stojí uprostřed a vybere si stranu, kterou Stan trefí ... Ale Můra na té straně stojí vždycky už dopředu, to není možný fakt. Jak má Stan nalitej balon tak podle mě oslepne a nevidí soupeře :D
Reagovat
Marduch
Excelentní čtení hry dělá excelentního obranáře.
Reagovat
smazaný uživatel
Po delší době napíšu komentář, už sem chodím jen málo a za tu dobu se toho nejen v tenisu stalo opravdu hodně, není prostě čas :) Velké úspěchy Rogera v prvních třech měsících tohoto jsem však sledovala a pak si zase stejně jako on dala od tenisu pauzu, a vidím, že se teď skvěle daří i starýmu dobrýmu Rafovi, proto tenhle komentář.

Včera se můj další oblíbenec Dominic postaral o to, že si Nole další semíčko s Rafou nezahraje, to jsou věci, docela drsnej pád jedničky, která ještě před rokem tak kralovala... Nejspíš má v hlavě úplně jiné priority. Murray ovšem taky nic moc, na to že je tou jedničkou, ten zas nad sebou potřebuje permanentně Lendlův bič zdá se.

Finále přeju Standovi, sledovala jsem to v TV od koncovky prvního setu a teď to přepínají na debl :/ Víc se ale těším na druhý zápas, podle některých předčasné finále, pro mě rozhodně atraktivní, přestože jsem zarytá fanynka Federera a že tu nehraje, tak jsem to nechtěla sledovat vůbec :D Nedá mi to však a fandím Rafovi, aby tu Décimu udělal :)) Vamos vs. Bamos ;)
Reagovat
Kozoroh
Ahoj a vítej zpět :-)

Jak moc sis užila epochální triumf Rogera na AO? Byla jsi překvapená, že 18 udělal zrovna v zemi Oz a nikoliv ve Wimbledonu?
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, užila jsem si to tak jako on, byla to naprosto nečekaná jízda, až jsem tomu do posledního míčku nemohla uvěřit, jak se říká, že ti to dojde, až později :D A co následovalo potom, tomu se říká prostě peRFektní příprava, co k tomu dodat, snad jen, že by se takto mohl vrátit i na trávu :) Co říkáš ty na výkony Novaka?
Reagovat
Kozoroh
Jsem nespokojený, očekával jsem, že po nepříliš povedené druhé půlce loňské sezóny se Djoker zvedne, místo toho se propadl do ještě horší krize. Jeho vyjádření po zápase s Thiemem, že rozhodl první set, beru jako přiznání nalomeného sebevědomí, neboť Djoker minulosti by se do po prohrané první sadě se ještě víc zakousl. Dnešní Novak je rezignovaný.

Byla jsi nervózní, když Roger ve finále AO prohrával 1-3 v páté sadě? Přepadaly tě myšlenky, že se mu opět nepodaří dotáhnout GS finále do úspěšného konce? Byla otočka z 1-3 na 6-3 to nejlepší, co jsi kdy od Fedexe viděla?
Reagovat
smazaný uživatel
jono, Mac to komentoval, že mu přijde už rezignovaný, já to neviděla, tak nevím, ale něco asi bude v nepořádku... k tomu Rogerovi, tehdy jsem to neprožívala tak, jak bych čekala, ani stoprocentní pozornost jsem myslím tomu finále nevěnovala, když prohrával v pátém, tak už jsem tomu přestávala věřit, ale měla jsem samozřejmě velkou radost a jsem na něj pyšná, co dokázal, jen už tím tolik nežiju :) nejlepší tenis, těžko říct, myslím že jsem viděla ještě lepší, kdy soupeře přejel, ale zase měl ve finále proti sobě Rafu, ztížené podmínky, to je vždycky unikátní, ovšem jak by to dopadlo, kdyby na sebe narazili teď... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Diky zlato! Za toho Rafu :*
Reagovat
smazaný uživatel
Není za co ;)) on si to vybojuje, má zase fazónku, akorát asi nerada uvidíš ve finále Stanimala, co? :D Tak jako tak, bude na co koukat :)
Reagovat
Jiri
Upinka ho. FUj!
Reagovat
Stan_Borowitz
toho zkaženého setballu v prvním setu, už mohlo být 2:0. Lehký backhand do sítě.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno by druhy set vyzeral potom inak, kto vie...
Reagovat
Stan_Borowitz
Pravda. Tohle je ta budoucnost, v jejíž časové linii Stan prohrál první set.
Reagovat
Stan_Borowitz
...a vyhrál pátý.
Reagovat
ipko
už to pôjde
Reagovat
Jiri
Ja to Andymu nepreju. Nic proti nemu, ale hru vylozene kazi tou snahou o vraceni. Ono je to umeni vratit takove mice, ale nepreje to pekne hre. Snad to Wawra dohraje!
Reagovat
avos
Souhlas, obdivuju, že to vždycky vrátí na základní lajnu, ale není to koukatelný. Snad to teď Stan ve třetím setu uhraje, i když ho taky dvakrát nemusím.
Reagovat
Jiri
me se wawrova hra libi moc, hlavne ty BH, ale s Andym musi na krev. hodne k lajnam a to je tezke, udrzet takovy standart cely zapas. snad se Andy utavy.
Reagovat
Amputace
Také Murrayho rád nemám, ale vždyť je to přece super, když jeden útočí a druhý se brání, nebo by se ti líbilo víc, kdyby to oba hned po jednom dvou úderech zabíjeli?
Reagovat
smazaný uživatel
5-setov pre prvé semifinále s koncom po 17:00-17:30 nemusí byť pre organizátorov dobrou správou. V tomto prípade by sa potenciálny piaty set druhého semifinále dohrával v sobotu. Čo by bolo úplne odveci.
Reagovat
avos
Taky jsem se divil, že to nedali už od 12 - diváků by bylo asi stejně a dá se předpokládat, že oba zápasy budou 3h+. Jak se jeden dostane přes 4h (což je teď u Wawrinky s Murraym celkem reálný riziko), tak se začnou pořadatelé modlit k Rafovi :))
Reagovat
Vojtaakk
No rozhodně mohli začít o hodinku dřív.
Reagovat
Marduch
pravda, nenapadá mě žádná jiná komplikace pro Rafu, než že by nemusel být ve finále 100% svěží po sobotní dohrávce. Na druhou stranu ta dohrávka by nejspíš byla o pár gemech..
Reagovat
mahycek
Vzájemně se odměňují dárky, když už to má zakončit, tak to takhle zbabrá. Nevadí, ať je to na pět. Je mi jedno kdo vyhrá, snad Stan by mohl, ale nejvíc přeji ať to vyhrá celé Thiem. Sice jsem Rogerovec, ale Dominik mi vůbec nevadí, ale vůbec. A Rogera už uvidíme od příštího týdne. Konečně.
Reagovat
Labi
tak s Rogerem mají jedno společné, hezky se na jejich hru kouká ačkoli styl je mírně jiný :)
Reagovat
Denis92
Omg Stano.. pozeram to na palube cestou do Bostonu a vazne ma nas*al.. takto si prehrat set
Reagovat
gigin
https://www.instagram.com/p/BVFJwfIlbta/
Reagovat
Davor1
Bože, Klaundrinka...
Reagovat
Kozoroh
Babrinka je výstižnější přezdívka :-)
Reagovat
avos
Ty Murrayho loby přesně na základní lajnu jsou pěknej hnus.
Reagovat
Krisboy
Woe co to bylo, Stane? Zas tak dobrej nejsi, abys mohl rozdávat takový dárky!!!
Reagovat
Jiri
do toho! Na takovy tenis se krasne diva. Andy hezky vraci.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Krisboy
Ví, neboj :)
Reagovat
horska.kraslice
Jen Lendl ví a zná.
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/891437-lendl-se-vratil-a-vse-je-jinak-cim-probral-svetovou-jednicku-nudou-v-treninku.html#hp-sez
Reagovat
Jan
Neuvěřitelné. STV2 vysílá od samého začátku, ČTS tam ještě cpala turnaj v Prostějově, pak ještě reklamy a obraz z Paříže až uběhlo 1,5 gamu!
Reagovat
FulnekUltras
havlovizi neplatit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist