Wawrinka zvládl i devátý souboj s Ramosem, v Marrákeši začal suverénně také Berrettini

2. 4., 17:48
Aktuality 31
ATP MARRÁKEŠ - Stan Wawrinka (39) našel recept na antukového specialistu Alberta Ramose (36) i v devátém vzájemném souboji a sedmém na nejpomalejším povrchu. Španěla přehrál v úvodním kole na podniku ATP 250 v Marrákeši snadno 6:1, 6:4 a o první vítěznou sérii od US Open bude bojovat proti Marianovi Navonemu. Suverénně do turnaje vstoupil i Matteo Berrettini (27), další z bývalých členů TOP 10 žebříčku deklasoval 6:2, 6:1 nasazeného Alexandera Ševčenka (23).
Wawrinka vyhrál s Ramosem i devátý vzájemný souboj (© Profimedia)

Ramos – Wawrinka 1:6, 4:6

Stan Wawrinka už nemusí v pokročilém tenisovém věku nic dokazovat. Devětatřicetiletý švýcarský veterán je sice už dlouho na míle vzdálen své nejlepší formě i kondici a na titul na nejvyšším okruhu čeká od roku 2017, nicméně stále nemá v plánu pověsit raketu na hřebík.

Trojnásobný grandslamový šampion se pokusí vylepšit svou letošní bilanci v Marrákeši, kde debutuje a vstupuje do antukového jara. Do Maroka přijel s úspěšností 1:4 v aktuálním roce a začal tím nejlepším možným způsobem. Alberta Ramose přehrál jednoznačně ve dvou setech, v utkání nastřílel osm es a zlikvidoval čtyři z pěti brejkbolových hrozeb.

Sestřih zápasu

Se španělským antukovým specialistou a bývalým 17. tenistou pořadí zvládl i devátý vzájemný duel, ačkoli se už posedmé střetli na nejpomalejším povrchu. Loni na French Open na sebe narazili přesně po sedmi letech.

Bývalý třetí hráč světa čeká na vítěznou sérii od loňského US Open a čtvrtfinále si naposledy zahrál loni v červenci na antuce v chorvatském Umagu, kde byl ve finálovém souboji s Alexejem Popyrinem jediný set od triumfu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Jeho dalším protivníkem bude nasazená sedmička Mariano Navone. Argentinský mladík si naordinoval po senzační finálové účasti na pětistovce v Rio de Janeiru delší pauzu a své působení v Marrákeši zahájil suverénní výhrou nad Azizem Dougazem.

Ani Ramosovi se už dlouho nedaří, dokonce každou z posledních čtyř sezon zakončil s negativní bilancí. Ke stejnému výsledku směřuje v té letošní, aktuálně má na kontě šest výher a osm porážek. Není tak překvapením, že figuruje mimo elitní stovku žebříčku.

Ševčenko – Berrettini 2:6, 1:6

Matteo Berrettini se v posledních letech neustále trápí se zdravotními problémy. Během loňské sezony odehrál jen 26 zápasů s bilancí 14:12 a musel ji uzavřít už po skreči na US Open, kde si přivodil zranění kotníku. Návrat na kurty podnikl v polovině března coby člen druhé stovky žebříčku.

Do antukového jara vstupuje v Marrákeši. V marocké metropoli se v minulosti představil pouze v roce 2018 a tentokrát vyřazení hned v prvním kole nepřipustil. Bývalý šestý muž pořadí za hodinu a čtvrt deklasoval 6:2, 6:1 nasazenou šestku Alexandera Ševčenka. V utkání odvrátil oba brejkboly, využil pět ze svých devíti šancí a po prvním servisu soupeře uhrál téměř polovinu bodů.

Sestřih zápasu

Bývalý finalista Wimbledonu potvrdil solidní formu po zdravotních potížích. Návrat uskutečnil na challengeru ve Phoenixu, kde prohrál až ve finále, a na Masters v Miami sehrál vyrovnanou bitvu s Andym Murraym. Loni stihl během antukového jara pouze Masters v Monte Carlu, kde před osmifinálovým duelem odstoupil.

O svou první čtvrtfinálovou účast na nejvyšším okruhu po 13 měsících bude usilovat proti Jaumemu Munarovi. Se Španělem, který přerušil po skalpu Lucy Van Asscheho sérii tří porážek, změří síly poprvé.

Výsledky turnaje ATP 250 v Marrákeši

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
Marduch
Dobrý rozhovor s Aspikem aneb kódová řeč mezi Rafou a strejdou Tonim během zápasů odhalena:)

https://m.youtube.com/watch?v=VTbn3mLhOP0
Reagovat
Patik
Stanimal.. Stan the man.. Tie prezývky vznikli pre niečo..
Reagovat
Stan_Borowitz
Stan je končící tenisová a vycházející herecká hvězda...

Bohužel se do "vylepšené" diskuse nedají vkládat nejen správné české znaky jako uvozovky nebo výpustka, ale ani odkazy, takže kdo máte zájem, hledejte film Maison de retraite, česky "Dej si pohov, mladej", ke konci si Stan střihne malou roli starosty otevírajícího nový domov pro týrané francouzské důchodce...
Reagovat
paddy
chybí tady pořádné zprávy

Hantuchová (40) a Forget (59) to dali dohromady
https://www.instagram.com/p/C5LjiMIIAif

po Tsitsidosa tu máme Hanget
Reagovat
frenkie57
Myslím, že ten chlápek musí být šťastný jak blecha. Když kouknu na ty první fotky na Instáči, hmm hmm.
Ten Forget je také bývalý plácal?
Reagovat
Krisboy
Ty nepamatuješ Forgeta? Dlouholetý člen Top10...
Reagovat
frenkie57
Ne-e. Sledoval jsem tenis jako sítě školou povinné, éra Kodeše, Složila, Lendla(hlavně DC), Borg, McEnroe, Connors apod., viděl jsem občas nějaké zápasy z RG a Wimblu(když ČST koupila práva), takže jsem věděl o Edbergovi, Agassim, Samprasovi, Wilanderovi apod., ale potom přišla rodina a nebyl čas. Vrátil jsem se k tomu před cca pěti lety. Ale tohohle hráče si vůbec nevybavuju.
Reagovat
Krisboy
Forget je (byl) současník Edberga, Beckera, Lendla atd....cca do půlky devadesátejch let byl s širší špičce, Top10, Top20....
Reagovat
frenkie57
Dík za info.
Teď ovšem vyhrál možná svojí nejcennější trofej...
Reagovat
Krisboy
Guy Forget je nezapomenutelný už jenom kvůli speciální raketě, kterou hrál. Jinak je myslím už dlouho ředitelem nějakého turnaje ATP, nevím, kterého...
Reagovat
Krisboy
https://artsandculture.google.com/asset/guy-forget-lacoste-alinta-equijet-255-racquet/2wHOAG4W-zl0pw

Lacoste
Reagovat
Carter
2016-2021 bol riaditeľom French open. Teraz neviem, či sa angažuje na nejakom turnaji
Reagovat
wojtop
Alebo mozno Fortuchova?
Reagovat
Krisboy
Už 39?
Sice už jenom paběrkuje, ale legendou je navždy!
Reagovat
com
Ja si pri jmenu Babrinka automaticky vybavim romanek s Vekič nez nejakej jeho titul
Reagovat
paddy
jak by řekla Fandina, hlavně jde o sex
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže žádný románek
Reagovat
australan.tenis
"hey Bro, Kokkinakis slept with you girlfriend"
Reagovat
Marduch
"Hey bro, my friend Kokkinakis banged your girlfriend"
Reagovat
Krisboy
Všichni víme, že tě tenis nezajímá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na rozdíl od Doma se vrátil schopný... Na starý kolena trápil dokonce i Jokera a určitě má nějaké to ČF možná SF. Sem tam mu to uletí i s gamem někdy ale naopak nechytatelně.
Reagovat
turista
Ani Novaku Djokovičovi by neškodilo zajet třeba do toho Marakeše i když je to 250. Na rozehrání by to bylo fajn.
Reagovat
australan.tenis
A easy titul v kapse. Takový, jakých má Connors nebo Federer většinu.
Reagovat
turista
Přesně tak.
Reagovat
turista
Reagovat
turista
Federer má aspoň těch 54 velkých titulů a 49 malých. Connors pouze 30 velkých a 79 malých titulů. Djokovič má 71 velkých a 27 malých kousků. Teď už nemusí honit ty GS. Tam už to možná ani nebude možné. Nemusí ani honit týdny na No1. Měl by hrát hlavně 1000, 500, 250.
Reagovat
srnecek
tak 250-y určite nie, 500-y možno výnimočne.....Neviem si predstaviť, že by som takýto turnaj vôbec sledoval, namlsaný érou BIG 3, dramatickými zápasmi, silnou konkurenciou... O čom by to bolo? O naháňaní sa za rekordom, ktorý mu ako jeden z mála chýba? Ten rekord nie je podľa mňa taký podstatný. Tú stovku asi dá, ale keby aj nie, zvlášť mrzuté to nebude. Ako píšeš - má vyše 70 veľkých titulov. Toľko nemá nik. Načo to dolepovať smeťami....nasilu....
Reagovat
turista
Měl by jít cestou Federera. Ten skončil se 103 což je obdivuhodné.
Reagovat
srnecek
...ale obdivuhodnejšie je skončiť so 70+ veľkými titulmi.
A možno tým, že sa nebude (ak sa nebude) naháňať za menšími titulmi, má u mňa väčší rešpekt.
Reagovat
turista
Když už má tenista vyhráno 98 titulů celkově tak končit se 100+ je v podstatě povinnost.
Reagovat
turista
Souhlasím. Wawrinka je legenda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist