Wawrinku v Rotterdamu vyřadil domácí hráč ze třetí světové stovky

13. 2. 2018, 23:40
Aktuality 3
ATP ROTTERDAM - Stan Wawrinka v hale v nizozemském Rotterdamu, kde se představil poprvé od svého triumfu v roce 2015, nečekaně nezvládl svůj úvodní zápas. Pátý nasazený Švýcar neudržel vedení proti domácímu až 259. hráči světa Tallonu Griekspoorovi, který si tak připsal svůj životní skalp.
Profily hráčů
Stan Wawrinka a Tallon Griekspoor

Stan Wawrinka pokračuje v návratu po půlroční pauze zaviněné zraněním kolena a jeho návrat je nyní ve znamení trojek. Odehrál tři turnaje, tři zápasy vyhrál a tři zápasy prohrál. Tři tenisté si během měsíce připsali proti trojnásobnému grandslamovému šampionovi své životní skalpy. 

Na Australian Open bývalého třetího hráče světa porazil Američan Tennys Sandgren, minulý týden v Sofii ho cestou za svým premiérovým triumfem na okruhu ATP zaskočil Bosňan Mirza Bašič a dnes v prvním kole podniku v Rotterdamu si na dvaatřicetiletého Švýcara vyšlápl dokonce až 259. hráč světa Tallon Griekspoor

Tallon GriekspoorJednadvacetiletý Nizozemec byl ve světovém žebříčku nejvýše na 232. místě, na okruhu ATP odehrál pouze dva zápasy bez jediného vyhraného setu a na kontě měl jediný skalp hráče Top 100 (Facunda Bagnise).

Dnes před domácím publikem však Griekspoor zaznamenal proti světové třináctce Wawrinkovi premiérovou výhru na turnaji ATP. Sice prohrál první set, ale favorizovaný soupeř nakupil 41 nevynucených chyb a o jedenáct let mladší Nizozemec po obratu zvítězil 4-6 6-3 6-2.

"Neuvěřitelné, nemám slov. Porazit takového šampiona..." soukal ze sebe Griekspoor, který v Rotterdamu startuje díky divoké kartě.

Největší pozornost je v Nizozemsku upřena na Rogera Federera. Ten turnaj zahájí ve středu a pokud se dostane do semifinále, bude staronovou světovou jedničkou místo Rafaela Nadala. V prvním kole se utká s Belgičanem Bemelmansem, ve druhém s Němcem Kohlschreiberem a v případném čtvrtfinále s jedním z tria domácích hráčů Haase, De Bakker, Griekspoor.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.996.245 dolarů
úterní výsledky (13. 02. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Goffin (4-Belg.) - Mahut (Fr.) 6-1 6-3
Griekspoor (Niz.) - Wawrinka (5-Švýc.) 4-6 6-3 6-2
Medveděv (Rus.) - Müller (9-Luc.) 6-4 7-6(9)
Kohlschreiber (Něm.) - Chačanov (Rus.) 3-6 7-6(1) 7-6(5)
Troicki (Srb.) - Struff (Něm.) 1-6 7-6(5) 6-2
Seppi (It.) - J. Sousa (Portug.) 6-4 1-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Krisboy
Myslíte, že bych měl proti Stanovi v jeho současné formě šanci? :D
Reagovat
Fandina
Jestli hraješ tenis tak, jak tu píšeš, tak ne.
Reagovat
MartinPa
Tak zatím všechno špatně - líný pohyb, velké nepřesnosti snad u všech úderů, když už to šlo ukončit, tak se rozhodl blbě, nedůraz na síti, loby dva metry za síť a ani ty čopy nešly tam kam měly.
Vypadá to, jakoby Stan vůbec netrénoval - kondička nula a tolik chyb při úderech, to snad ani není možný - i kdybych těch 14 dní jen bouchal o zeď, tak to přeci musím pak v zápase párkrát přehodit přes tu síť aniž by to šlo čtyři metry do autu.
Hodně to připomínalo zoufalství Sereny v nedávné čtyřhře se ségrou - i když tam to bylo ještě komičtější.

No nechci ti Stane nějak radit, ale jestli to tu, ve volných chvílích, čteš, tak ti doporučuju soustředit se na Wimbledon, zapracovat na kondici a vytrvalosti, vycizelovat voleje a čopy a na tyto bezvýznamné turnaje se vykašlat. Nic ti to nedá a akorát tě to otráví, když si tě namaže na chleba kdejaký holandský chrochtadlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist