Williamsová označila množství dopingových kontrol za diskriminaci

25. 7. 2018, 16:36
Aktuality 16
Americká tenistka Serena Williamsová se označila za oběť diskriminace kvůli množství antidopingových kontrol, kterým se letos musela podrobit. Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka už dříve popsala přístup Americké antidopingové agentury (USADA) k ní za šokující.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Šestatřicetiletá Williamsová si postěžovala na velký zájem antidopingových komisařů v úterý večer na twitteru po další kontrole. "V téhle denní době přichází čas na 'náhodné' testování a zase testují Serenu. Je dokázáno, že ze všech hráček jsem nejvíc testována já. Je to diskriminace? Myslím, že ano. Ale aspoň bude díky mně sport čistý," napsala poražená finalistka z nedávného Wimbledonu.

V červnu web Deadspin uvedl, že Williamsová se už letos podrobila pěti antidopingovým kontrolám, zatímco další američtí tenisté či tenistky byli testováni jen jednou nebo vůbec.

Bývalá světová jednička Williamsová deset měsíců po porodu dcery Alexis Olympie znovu představuje na kurtech hrozbu pro soupeřky a na trávě ve Wimbledonu málem došla k senzačnímu triumfu. Až ve finále ji zastavila Němka Angelique Kerberová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
spaniel
Taky mě irituje přehnaná korektnost a prázdné ohánění se rasismem, ale pak vidím ty komenty tady a říkám si, že pořád mají černoši proč bojovat.
Reagovat
adalv87
hlavně ať nebreci slepice,mamka koupit dudlik.at se na sebe podívá babochlap
Reagovat
adalv87
nesnáším ji opici z ameriky
Reagovat
adalv87
A co si myslí opice jedna!
Reagovat
ttopi
No, takhle. Kontrolovat všechny stejněkrát asi nejde. To si pak hráč snadno odvodí, kdy za ním zhruba tak příjdou a podle toho se zařídí. Dále je faktem, že není moc efektivní testovat ty, kteří nemají výsledky. Zkrátka a dobře u těch nejlepších je větší pravděpodobnost, že si pomáhají. Není to nic proti Sereně, po dobu její kariery ji poměrně fandím, ale měla by se na to podívat trochu objektivně. Vrátila se po delší odmlce a hned došla daleko na GS.

Nevím teda, jaký je poměr kontrol Sereny a třeba zbylých hráčech z TOP 5, ale předpokládám, že nějaké násobky to nebudou.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj by som povedal, ze je Serena čierna ovca rodiny. Ale este budem za rasistu!!..
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak place, lebo v novom dome nema Panic room, kde by sa pred kontrolou schovala
Reagovat
marekv
Tak hlavně vřeštět rasismus ! rasismus ! rasismus ! To je nejúdernější !
Reagovat
homerless
Neumíš číst? O rasismu si začal mluvit ty.
Reagovat
FulnekUltras
je ovšem otázka, zda by dodatečně přiznaný GS titul z RG Lucku Šafi ještě opravdu potěšil. Není nad to porazit TO přímo na kurtu.
Reagovat
frakro
Tak tohle je vysloveně trapný komentář od FulnekUltras...
Reagovat
FulnekUltras
Nechtěl jsi napsat spíš "kontroverzní"??? ;-)))

Kong tam tenkrát kvůli simulování a teatrálnímu narušování hry soupeřky pralesním řevem během zápasu neměl už prolézt ani semi a Lucy mohla hrát finále s Timeou. Jenže co je dneska dovoleno "jistým entitám" a pseudocelebritám, do toho si předem netroufne zajet z Kavčích hor ani vrátný. Teprve až se věci stanou, tak jsou pro vaši modrou krevní skupinu náhle "zcela standartní". ;-)))

Podle mého by SW měla přijít o všechny tituly od roku 2010, kdy na prahu třicítky a pod vlivem přibývajících proher začala ve své chorobné ctižádosti s viditelně neobvyklou "udržovací" kúrou. Samo, že se to v ní ještě nějaký čas ladilo - a několik "náhodných indispozic" přímo na kurtu v tomto počátečním období naznačuje víc než dost. A tohle "terapeuticky výjimkové" experimentování s vlastním tělem ji nepřešlo dodnes. Viz také "neočekávané" poporodní komplikace. Jedna věc jsou pak antidopingové kontroly a druhá to, co z nich výsledně vypadne. Kdyby to, co žere brojler, našli Šarapce, tak v rámci "boje za osvobození Krymu" dostane distanc na doživotí.
Reagovat
Jan
Souhlasím.
Reagovat
slacker
jen 5? a to uz breci?
Reagovat
Blackman
jestli ostatní nekontrolují tak oprávněně brečí a být na jejím místě taky by jsi brečel ...trochu soudnosti by to chtělo ;)
Reagovat
slacker
no Sablikova ma kontrol vic nez ona,
ma jezdit po turnajich ne byt furt nekde zasita a vykrikovat jak kolovratek rasismuuuuuuuuss
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist