Williamsová vyhrála v Bastadu, Zakopalová triumfovala ve čtyřhře

21. 7. 2013, 15:46
Aktuality 16
Serena Willimasová podle předpokladů vyhrála turnaj v Bastadu, když ve finále porazila Johannu Larssonovou 6-4 6-1. Klára Zakopalová společně s Anabel Medinaovou triumfovala v deblu. Česko-španělský pár porazil ve finále dvojici Dulgheruová, Pennettaová 6-1 6-4.
Serena Williamsová

Ve finále dvouhry ve švédském Bastadu podle očekávání triumfovala Serena Williamsová, která tak získala svůj 53. singlový titul. Domácí Johanna Larssonová jí dokázala vzdorovat jen v prvním setu.

Švédka překvapila jasnou favoritku duelu v prvním gamu, když čistou hrou prorazila podání soupeřky. Náskok jednoho brejku sice ztratila v šesté hře, rebrejkem v té následující ale vedení získala zpátky.

Američanka, která cestou do finále neztratila ani set, nakonec první sadu získala, když vyhrála následující tři gamy.

A pro Larssonovou bylo ještě hůř. Ve druhém setu prohrála hned pět gamů v řadě a na servisu za stavu 0-5 čelila mečbolu. Švédka ale zabojovala, mečbol odvrátila, gam získala a vyvarovala se alespoň nepopulárnímu kanárovi.

"Johanna hrála dobře a já v úvodu dělala mnoho nevynucených chyb, všechno jsem trefovala mimo kurt," komentovala Williamsová. "Pořád jsem si opakovala, že nesmím dělat stejné chyby jako ve Wimbledonu," dodala.

"Měla jsem dobré šance v prvním setu, ale nevyužila je, a když chcete uspět proti tak silné soupeřce, musíte využít každou šanci," řekla Larssonová. Z porážky jsem pochopitelně trochu zklamaná, kdybych první set vyhrála, možná by zápas dopadl jinak," dodala.

Klára Zakopalová, která v semifinále dvouhry ve Švédsku vypadla s vítězkou Williamsovou, získala se Španělkou Anabel Medianovou na turnaji titul ve čtyřhře.

První nasazený pár dnes ve finále jasně přehrával rumunsko-italskou dvojici Alexandra Dulgheruová, Flavia Pennettaová až do stavu 6-1 a 5-0, pak ale prohrál čtyři gamy v řadě. Česko-španělský pár ale nakonec utkání vyhrál díky brejku v posledním gamu.

Jednatřicetiletá Zakopalová si tak připsala celkově čtvrtý titul v kariéře a druhý v deblu. Ve čtyřhře dosud uspěla jen v roce 2011 v Hertogenboschi společně s Barborou Záhlavovou Strýcovou.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD -
(Švédsko, antuka, 235.000 dolarů)
nedělní výsledky (21. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Larssonová (Švéd.) 6-4 6-1

Čtyřhra - finále:

Zakopalová, Medinaová (1-ČR/Šp.) - Dulgheruová, Pennettaová (Rum./It.) 6-1 6-4

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
kohlik
Kristýna, fuj tajbl.
Reagovat
letityfanousek
začíná nejstrašnější turnaj na okruhu. Jsem zvědav jestli to bude jako vloni, hala jako kráva, vedro jak v Azerbajdžánu, nikde nikdo, jen na kurtu bude Julia Cohen svým totálním antitenisem ničit své soupeřky až do finále. fujtajbl
Reagovat
dadaft
tak letos to složení není úplně nejhorší, deset velmi dobrých hráček se v pavouku určitě najde, Cohenovou vyprovodí Kristýna............))
doufám ve finále Hercog x některá z našich.

ale jinak souhlas, Baku není nějaký zázrak a klima loni bylo fakt drsné - ale třeba Florianopolis taky nebyl žádný zázrak.
Reagovat
tommr
letos je v Baku opravdu o něco větší konkurence než loni ...
Našim moc nevěřím - nepřekvapilo by mě kdyby všechny vypadly už v prvním kole. Hlaváčková bude utahaná po Bad Gasteinu a sestry Plíškovy nejspíš zmůže o extrémní horko. Jsem zvědavej jestli nějak překvapí Martincová, která se do hlavní soutěže probila z kvylifikace ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já budu Baku Cup sledovat víc než Stanford, protože v Baku hraje Donna Vekic, zatímco ze Stanfordu se odhlásila Masha a jinou favoritku tam nemám...

Donna je v Baku nasazená dvojka, tak by to třeba mohlo klapnout s tím prvním titulem na okruhu WTA. :) No a kdyby to nevyšlo, tak to přeju nasazené jedničce - Bojaně. Každopádně cítím, že by tam Donna mohla vyhrát. Za chvilku bude hrát 1. kolo s nějakou domácí hráčkou (Jafarova), kterou jsem ani nenašel v žebříčku... To by snad neměl být žádný problém. :)
http://www.donnavekic.com/wp-content/uploads/2013/07/bak-960x450.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to opravdu nebyl žádný problém - 6:1, 6:0. :)

Snad jenom uprostřed 1. setu měla Donna pár slabších momentů a udělala nějaké UE, což byl asi hlavní důvod, proč soupeřka získala ten jeden gem... Jinak to byl naprosto pohodový zápas a hlavně ve 2. setu předvedla Donna velmi dobrý výkon. Samozřejmě se z toho dá těžko něco usuzovat, protože dnešní soupeřka byla velká neznámá a vůbec nic jsem o ní nenašel... Další zápasy už budou určitě těžší, i když ve 2. kole čeká Donnu kvalifikantka, takže to možná bude něco podobného. :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
horska.kraslice
Snad ten deblový titul bude znamenat povzbuzení do dalších bojů. Teď ještě něco v singlu, Klárko, máš na to!
Reagovat
Frick
asi jako kdyby sparta vyhrála krajskej přebor...
Reagovat
MarcelPersch
tam by ten vysledek nebyl tak jasnej :P
Reagovat
smazaný uživatel
asi jako by hrálo Česko Fed Cup v Africe proti Keňi :D
Reagovat
smazaný uživatel
nevidet body, kurzy, pohary, ale normalne lidi? Ukazte mi kluka z krajskyho preboru, ktery by si rad nezahral proti Sparte? A Kenanku, ktera by nenastoupila rada proti vitezkam FC, Petre treba.... Johanna to bude jednou vypravet i vnoucatum, na to vemte jed! :-))
Reagovat
VlS
Jezdím a lítám po Zeměkouli a hledám bájná zvířata, Psa, Vlka a Sojku. Každýho Irskýho Setra, kterýho potkám prohlížím, jestli nemá tenisovej loket, teď jsem potkal jednoho kulhajícího, jenže to byla seterka tak nic. Lezu po horách na slovensku, abych potkal Vlka v létě u plesa a nic. Tak aspoň Sojka dala vědět, že existuje :-D
Reagovat
dadaft
ahoooooj sojkooooo ))
Larsson může být v poho, odehrála skvělý turnaj včetně finále.
tenis Johanny se mně na oko líbí dokonce víc než Serenin - ale přiznávám, že mám pro pohybově akční tenis hráček, které si rády oběhnou bekhend na forhend, slabost - - - od Stosur přes Hercog či Larsson až po třeba Moore. ))
(říkám ti Taro, že třeba Caroline by za ten tvůj forhend dala půlku království, tak na to prosím tě mysli, jo?) )))))

stejně tak Klára musí být hodně spokojená. z turnaje vytěžila maximum možného, dobrá hra. (první set se Serenou se nepočítá, to se zkrátka někdy tak stane (a proti S.W. nějak častěji) ))))))))))))), ale třeba na returnu ve druhém hrála Zakopalová perfektně, všechna čest.
Reagovat
smazaný uživatel
poetum TP ahoooj! :-))
VIS: velmi solidni material... na "Epos o VlSovi" uz.. :-))
dadaft: "pohybove akcni tenis" je mi hodne blizky :-) - Sam, Polona, Johanna.. joo, jiste, ano, ty muzu.. I zachmurenou Klaru, proc ne. Ale logicky proste bezmezne obdivuju svuj kontrast, teda vysku, hmotu, silu, servis.. vid, Sereno! :-))

A Johanne nepokryte zavidim! Ne, ze by me nikdy z kurtu nevymetla Legenda, to teda vymetla - jenze na petnikovem turnaji, ve druhem kole a ke vsemu tenkrat jeste vubec nebyla legendou.. :-)) Na druhou stranu jsou tyhle prohry uzasny v tom, ze vytriskate zajem i z vlastni nemohoucnosti, nikdy nezapadnou, naopak s lety ziskavaji na cene a navic v tom zapase hrajete kazdym rokem lip! :-))) Ve verzi pro vnoucata uz budu jiste mit 2x MP. ;-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist