Wimbledon bez Novotné? Už nikdy nebude stejný, uvedla vévodkyně z Kentu

21. 11. 2017, 15:36
Aktuality 8
Hluboce zarmoucena je úmrtím Jany Novotné i vévodkyně z Kentu, kterou s českou tenistkou spojil emotivní zážitek po prohraném finále Wimbledonu v roce 1993. Čtyřiaosmdesátiletá členka britské královské rodiny se dnes připojila se soustrastným vyjádřením k truchlícím osobnostem z celého, nejen tenisového světa.
Profily hráčů
Jana Novotná a vévodkyně z Kentu

"Jana Novotná byla ušlechtilá a statečná milá dáma s úžasným smyslem pro humor. Jsem velice zarmoucená zprávou o její smrti a myslím na její rodinu. Wimbledon bez ní už nikdy nebude stejný," uvedla v oficiálním prohlášení vévodkyně z Kentu.

Svět dojala v roce 1993 scéna, jak česká hráčka pláče na rameni vévodkyně z Kentu po ztraceném finálovém duelu se Steffi Grafovou. Novotná tehdy vedla nad Němkou 4-1 a 40-15 ve třetím setu, koncovku ale psychicky nezvládla a prohrála. Při předávání ceny pro poraženou finalistku se rozplakala a vévodkyně z Kentu ji na kurtu utěšovala.

"Když jsem Janu objímala, byly to city, které ve vás zůstanou navždycky," řekla britská aristokratka před lety v rozhovoru pro magazín Hallo.

Brněnské rodačce i předpověděla, že wimbledonský titul jednou dobude. Novotná to dokázala v roce 1998 a převzala od vévodkyně z Kentu slavnou trofej. V neděli ve věku 49 let podlehla rakovině.

Poslední rozloučení s bývalou druhou hráčkou světa a nejlepší deblistkou Novotnou se uskuteční v pondělí 27. listopadu v Brně. Obřad je v plánu od 12:30. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu Pohřební a hřbitovní služby města Brna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
ttopi
To jsou hrozný žvásty. Jany Novotné je mi samozřejmě moc líto, ale Wimbledon bude i bez ní furt stejný. Jede se dál.
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/319256/pritel-a-lekar-novotne-49-rom-kostrica-uz-ji-neslo-lecit-jen-tisit-bolest.html
Reagovat
Roger_Federer
Ty se vtom opet vyzivas ze?
Reagovat
Frick
Já jsem jen (slušně a věcně) reagoval na Kozoroha? Proč nekritizuješ i jeho?
Reagovat
Kozoroh
http://www.tennis.com/pro-game/2017/11/jana-novotna-death-obituary-hana-mandlikova-czech-republic/70555/

Novotná trpěla rakovinou vaječníků, která ji byla diagnostikována roku 2015. Léčba probíhala v Brně.
Na žádném českém webu jsem nenašel tyto informace. Je poněkud zvláštní, že zahraniční novináři mají o osobě, která tady žila, lepší informace než čeští žurnalisté.
Reagovat
Frick
V českejch médiích se zase píše, že to bylo po návratu z Wimbledonu 2016.

Což by odpovádalo více. Kupříkladu z dubna 2016 je foto, jak normálně trénovala s Bárou Kr. na kurtech.

Naopak v listopadu 2016 se třeba omlouvala Kaderkovi, že kvůli nemoci nemůže jet na finále FC do Francie.

A pak ta změna vlasů.
Reagovat
Frick
Zas tak zvláštní to neni. Je to o tom, s kym o tom mluvěj a kdo jim ty informace je ochotný poskytnout. A tenis je globální sport.
Reagovat
Frick
Český tisk by maxminálně mohl být o tom, že by jeho paparazzo hlídkoval před MOU.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist