Wimbledon čeká bitva hvězdných Belgičanek, Clijstersové s Heninovou

25. 6. 2010, 18:44
Aktuality 13
WIMBLEDON ŽENY - Šlágrem čtvrtého kola ženské dvouhry ve Wimbledonu bude souboj bývalých světových jedniček z Belgie Justine Heninové a Kim Clijstersové. Obě hráčky, které se po nečekaně brzkém ukončení kariéry k tenisu vrátily, dnes vyřadily na londýnské trávě ruské soupeřky.
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová porazila Marii Kirilenkovou dvakrát 6-3 a ani ve třetím vzájemném střetnutí neztratila set.

O ten ještě nepřišla ani letos ve Wimbledonu, stejně jako Justine Heninová, která zvítězila dnes nad dvanáctou nasazenou Naděždou Petrovovou 6-1 6-4.

Belgické hvězdy proti sobě nastoupí po pětadvacáté, přičemž z dosavadních zápasů mají naprosto vyrovnanou bilanci. Po jejich comebacku na okruh WTA spolu hrály dvakrát a vždy uspěla Clijstersová, která se vrátila už loni na konci léta, zatímco Heninová hraje od začátku letošního roku.

"Samozřejmě to bude jiné než kdysi," uvedla Clijstersová s tím, že jejich někdejší velká rivalita už je minulostí. "Dospěly jsme, zažily společně skvělé chvíle při Fed Cupu. Píšeme si textovky, škádlíme se, prostě pohoda. Takhle by to mělo být, podle mého gusta," řekla sedmadvacetiletá Belgičanka, která stejně jako její krajanka Wimbledon nikdy nevyhrála.

Clijstersová má dva tituly z US Open, Heninová vyhrála celkem sedm grandslamových turnajů. Ve Wimbledonu byla dvakrát ve finále, maximem její soupeřky jsou dvě semifinálové účasti.

"Letos jsme spolu sehrály perné zápasy. V obou jsme se vyhecovaly k maximálnímu výkonu. Já lépe začala, ona pak zabojovala, ale vždycky to byly výborné zápasy. Snad to zopakujeme i v pondělí," řekla Clijstersová, která porazila Heninovou v lednovém finále v Brisbane a v dubnu v semifinále turnaje v Miami.

Na trávě však vyhrála všechny tři souboje Heninová. "Podle mě jsme během naší první kariéry proti sobě nikdy nehrály ten nejlepší tenis. Letos to bylo dvakrát 7-6 ve třetím setu," prohlásila Heninová, která je o rok starší než Clijstersová. "Asi se nevidíme jinak než dřív, ale vyspěly jsme. A na kurtu samozřejmě chce každá z nás vyhrát stejně jako dřív," dodala.

Na osmifinále z French Open navázala i ve Wimbledonu slovenská rodačka Jarmila Grothová (za svobodna Gajdošová). Třiadvacetiletá tenistka reprezentujícíc Austrálii dnes porazila 3-6 7-5 Němku Kerberovou a dosud na turnaji neztratila set. 

O životní úspěch v podobě grandslamového čtvrtfinále se utká se světovou dvojkou a pětinásobnou šampionkou Venus Williamsovou. Také favorizovaná Američanka soutěži prochází bez klopýtnutí a zaváhat by neměla ani na cestě do čtvrtfinále.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
páteční výsledky žen (25. 06. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
V. Williamsová (2-USA) - Klejbanovová (26-Rus.) 6-4 6-2
Jankovičová (4-Srb.) - A. Bondarenková (28-Běl.) 6-0 6-3
Clijstersová (8-Belg.) - Kirilenková (27-Rus.) 6-3 6-3
Bartoliová (11-Fr.) - Arnová (Maď.) 6-3 6-4
Heninová (17-Belg.) - Petrovová (12-Rus.) 6-1 6-4
Zvonarevová (21-Rus.) - Wickmayerová (15-Belg.) 6-4 6-2
Pironkovová (Bulh.) - Kulikovová (Rus.) 6-4 2-0 skreč K.
Grothová (Austr.) - Kerberová (Něm.) 6-3 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Blacková/Hantuchová (11-Zimb./SR) - Uhlířová/Kondratěvová (ČR/Rus.) 6-2 2-6 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Benešová/Zahlavové-Strýcová (12-ČR) - Hlaváčková, Hradecká (ČR) 6-3 6-3
Huberová/Matteková-Sandsová (5-USA) - Šafářová/Wozniaková (ČR/Kan.) 6-1 6-1
Amanmuradovová/Barroisová (Uzb./Něm.) - Rybáriková/Zakopalová (SR/ČR) 6-4 6-2
Peschkeová/Srebotniková (6-ČR/Slovin.) - Ruanová-Pascualová/Shaunghnessyová (Šp./USA) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jednoznacne Williamsky, Belgicanky a Sharapova. Skoda ze hentie dve sa vypinkaju takto skoro obe hraju zatial super. Nevadi nech ziskavaju body aby potom boli dost vysoko v rebricku a nemohli hrat spolu skor ako QF, SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl někdo někdy Enánovou v triku bez rukávů? Pochybuju. Tahle ušmudlaná tenisová stár by se hodila do 90. let, kdy hodně ženských hrálo v otřesných pánských trikách s rukávy a límcem. Móda je ale dnes někde jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Šmarjá panno, každá snad nemusí být modelka / manekýnka, ne? :-)

Mně k plné spokojenosti stačila i její dnešní atraktivní celodvorcová hra. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvíte mi z duše. Plný souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
vazený pane, jste naprosto otresny komentator veci, kterym naprosto nerozumite. Priste si to srovnejte v hlave, nez Vas mozek zase vyplodi nejakou perlu. J.Henin je jedna z nejlepsich tenistek historie a Vy byste mel pred ni kleknout a hluboce smeknout. To, co dokazala ona a pritom s jakymi obtizemi se musela v mladi potykat, je naprosto obdivuhodne a jen tezko napodonitelne. takze hodnotitele vseho Vaseho druhu jsou jen zamindrakovani snilci, kteri v zivote nic nedokazali a umeji jen zavidet a nemistne kritizovat. Uz dost, at zije Justine a doufam, ze letos konecne Wimbledon vyhraje. Take bych si radeji pral finale Kim - Justine...
Reagovat
smazaný uživatel
... moje minula poznamka patrila prave Vam, pane ze vsech nej..
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, takový román kvůli poznámce k oblečení. Které má objektivně opravdu děsné, už dávno zase jedou, stejně jako v 70. letech, šaty nebo tílka bez rukávů. Pro diváka určitě zajímavější. Já snad někde zpochybňuju její výsledky?
Reagovat
smazaný uživatel
...srážka s blbcem je vždy jedna z nejhorších havarií...vy mužete v blbnutí reprezentovat na olympiadě..
Reagovat
smazaný uživatel
prajem henin nech ju po pauze konecne porazi go justine go!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase fandím Clijsters. Come on Kim!
Reagovat
smazaný uživatel
Come on, Kim! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Allez Justine!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Kim!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist