Wimbledonská šampionka Kvitová hlásí úspěšný návrat, postupuje i Šafářová

10. 8. 2011, 20:17
Aktuality 23
WTA TORONTO - Petra Kvitová se zapojila zpět do turnajového kolotoče. Po triumfu ve Wimbledonu nabrala čerstvé síly a úspěšně zahájila přípravu na další grandslam US Open. Do 3. kola v Torontu postoupila i Lucie Šafářová, naopak vypadla Iveta Benešová.
Petra Kvitová

Před rokem byla Petra Kvitová ve Wimbledonu v semifinále, na další výhru si ale po pěti porážkách v 1. kole v řadě musela počkat až na US Open, Letos Wimbledon dokonce vyhrála, loňský útlum ale zřejmě nezopakuje. První zápas po životním úspěchu vyhrála - Španělku Anabel Medinaovou v Torontu zdolala 7-6 6-3.

Jednadvacetiletá Češka si po životním úspěchu na londýnské trávě naordinovala více než měsíční pauzu. Během ní léčila zranění stehenního svalu a nabírala fyzickou kondici ve Vysokých Tatrách.

Dlouhý herní výpadek byl na Kvitové v úvodu znát, v utkání druhého kola se s Medinaovou pomaleji rozjížděla. V čtvrté hře přišla o podání, ale ztracený servis získala vzápětí zpět a všechny ostatní brejkboly už dokázala odvrátit. První set rozhodl až tie-break, který Češka vyhrála poměrem 7-3. Ve druhém setu Kvitová, letos vítězka již čtyř turnajů, rychle vzala španělské antukářce podání. Za stavu 4-2 byl zápas na téměř hodinu přerušen kvůli dešti, ale pauza českou hvězdu z rytmu nevyvedla a zápas už z rukou nepustila.

Rodačka z Bílovce může během zámořských turnajů nasbírat tolik bodů, že může pomýšlet i na atak postu světové dvojky.

O postup do čtvrtfinále bude Kvitová hrát s Němkou Andreou Petkovicovou, se kterou se může potkat i příští rok v 1. kole Fed Cupu. Nová světová desítka Petkovicová si poradila po setech 6-4 7-5 s maďarskou kvalifikantkou Gretou Arnovou.

Kvitová má s Petkovicovou zápasovou bilanci 3-2, přičemž všechny tři výhry si připsala na rychlém povrchu.

Poprvé po dvou měsících vyhrála dva zápasy po sobě Lucie Šafářová. I její zápas s Rumunkou Simonou Halepovou přerušil déšť, za stavu 6-2 5-4 ale české tenistce stačilo potvrdit postup udržením si servisu. Úlohu zvládla a může se těšit na třetí kolo proti Italce Francesce Schiavoneové.

Zápas Any Ivanovičové s Ivetou Benešovou, jež se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, byl krátce před koncem prvního setu zhruba na hodinu a půl přerušen a přeložen na jiný kurt, neboť vítr rozbil reflektor a sklo se vysypalo na plochu.

Ani neplánovaná pauza ale české tenistce nepomohla a prohrála 3-6 2-6. Na Rogers Cupu tak nezoapkuje loňské 3. kolo z Montrealu, kde naopak ve 2. kole jinou bývalou světovou jedničku ze Srbska Jankovičovou porazila.

Čtvrtý triumf v řadě po Eastbourne, Wimbledonu a naposledy Carlsbadu nepřidají v Torontu Peschkeová se Srebotnikovou, které v druhém kole vyřadila po vítězství 3-6 6-4 14-12 španělská dvojice Nuria Llagosteraová a Arantxa Parraová. Světové jedničky odvrátily v dramatickém dvacetiminutovém supertiebreaku tři mečboly a samy měly za stavu 11-10 šanci zápas vyhrát, nakonec se však z nečekané výhry radovaly jejich soupeřky.

- WTA PREMIER 5 TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
středeční výsledky (10. 08. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (7-ČR) - Medinaová (Šp.) 7-6(3) 6-3
Šafářová (ČR) - Halepová (Rum.) 6-2 6-4
Ivanovičová (Srb.) - Benešová (ČR) 6-3 6-2
Schiavoneová (8-It.) - Makarovová (Rus.) 6-1 6-3
Petkovicová (11-Nem.) - Arnová (Maď.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to nejtezsi ma Petulka za sebou uspesne. Zraky vsech urcite sledovaly, jak zvladne prvni zapas po takove pause, pri vzpomince na lonsky rok.Tak jeste 4x a je to opet doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena to nakonec uvalčila, i když mě docela mrzí že ten zapas nešel do 3 setů.První set stal za h...o, poradnej tenis se začal hat až za satvu 2:2 ve druhém.A ten TB ten stal za to.Škoda že Julia neodvratila i ten 6 MB :) Jinak došlo na Matejovi slova že Julia Serenu podle mně docela prověřila.(hlavně v druhém setu)
Reagovat
smazaný uživatel
Však jsem ráno říkal,že soudě dle jejího výkonu proti Jeleně v R1 má Julie formu na to, aby Serenu pořádnějc prověřila (spíš než např. Šarapka, která prostě na to nemá servis a asi ani razanci úderů srovnatelnou s forhendem Julie). :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, nějak jsem si nevšiml toho posledního řádku, jinak bych to, že "došlo na má slova", takhle rozhodně nezdůrazňoval. :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ti komentátoři na ES furt chválej Petkovicovou, ale podle mě má Julie (nebo Julia) podstatně větší potenciál: lepší první i druhý servis, drtivý forhend a řekl bych, že je lepší i na síti (+ je o rok a něco mladší). A samozřejmě základní údery Petkovicové jsou po technické stránce dost velká "podivnost"; se člověk kolikrát diví, že nad těmi svými údery má aspoň takovou kontrolu, jakou má. :-)

Oproti Goerges má jen jednu výhodu, a sice že její výkony jsou daleko, daleko vyrovnanější (nemá zas tak moc vyložených propadáků).

Bych budoucí kariéru Němek viděl zhruba takto:

1. Goerges
2. Lisicki
3. Petkovic

Goerges vs. Lisicki mi přijdou cca na stejný úrovni, akorát Goerges asi není takovej psycho labil.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Serena vyhjrála první set s Julií 6-1, ačkoliv zahrála všehovšudy jen tři winnery; dle komentátorů to bude možná její "osobní rekord", co se týče nízkého počtu winnerů v setu, který jednoznačně vyhrála. :-))

Fakt je, že Julia natolik kazila, že Sereně stačilo míč dostatečně dlouho udržet ve hře. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
S těmi Němkami s tebou souhlasím, je pravda, že Petkovičová je se svou hrou silně přeceňována, připadá mi jako slabší Dementěvová. Její fanklub je však rozhodně širší než u Goerges nebo Lisicki. Slavný "Petkodance" zná již leckdo. Myslím, že ženský tenis přesně takovouto změnu potřebuje. Myslím, že má Andrea šanci, podobně jako Ana Ivanovič nebo Šarapová, se prosadit i za hranicemi tenisu.
Reagovat
EllNino
Hlavně že teď ji mele Arn viď
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím, že zápas Petry s Petkovičovou bude velmi vyrovnaný. Dvě tenistky s nejvzestupnější formou v této sezoně, co víc si přát? Jinak byla na výsledku určitě znát i nervozita a nerozehranost, ale to se v dalším zápase jistě zlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas bude vyrovnaný? Neblázni, Andrea jí seřeže jak psa, to je tutovka!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád že už Péťa zase hraje aspoň budeme mít krom štěpce zase komu fandit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jedno jsem neviděl, pouze sledoval na live score. Jestli jste někdo viděl, jak hráli? Neodpustím si rýpnutí do Lopaty, asi před 2 dny jsem četl Lopatovo tvrzení (myslím když Dolgopolov postoupil do 2. kola), že to je pro TB 100 % konečná.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono ani Petra, ani Tomáš nebyli na kurtech kde by byla kamera, takže kdo ty zapasy sledoval tak to sledoval na live score
Reagovat
smazaný uživatel
a toto ten pacient napísal po zápase:"10.08.2011 20:52 #1-789625lopata43
Berdych vyhrál. no tě péro! ale dalo se to čekat. Dolgo je labil... ale v dalším kole už nemá šanci Petzneder i Karlovič jsou lepší hráči." :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacká zase projela zápas. Na to už se dalo pomalu vsadit. Jsem zvědav, kolik soupeřek v TOP 10 si udrží nějakou konstatní formu...
Reagovat
smazaný uživatel
Carol: zvlastni byla navsteva otce, zrejme je uz struna hodne napjata.......

Peta: zaplatpanbuhzatydary... :-)

Lucka: super, konecne!
Reagovat
smazaný uživatel
Ona toho vyhrála strašně moc, právě tím, kolik zápasu odehraje, tím dokazuje, že je sice v žebříčku první, ale granslam jen tak nevyhraje. A teď se ji konečně i nedaří a Petra jestli turnaj vyhraje tak v žebříčku od začátku roku se dostane na první místo a bude mít velkou šanci se o ten trůn porvat. Kim je ze hry, Zvonarevová mimo, Lina nevyzpytatelná, Serena nemá odehráno takže na konci roku Petra by světovou jedničkou mohla být.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud bude Petra postupovat, jde bodove jen do plusu, ale Serenu bych rozhodne nezatracovala (= nepodcenovala), ona si to manko prave nahrava, i kdyz nenahraje, ale mne osobne jde spise o vykonnost a o predvedeny tenis......(viz body Carol - a jake jsme byly), neni snad vsem dnum konec a co neni letos, muze byt pristi rok, nechapu, kam vsichni spechate a proc.....
Reagovat
smazaný uživatel
na konci roku jeste asine, to by musela vyhrat us open
Reagovat
smazaný uživatel
právě myslím, že na konci roku by mohla. Přece jen Petra neobhajuje oproti konkurenci žádné body a nehrála turnaj mistryň. Pokud by vyhrála jeden z nadcházejích turnajů, na US Open došla do semifinále aspoň a vyhrála turnaj mistryň tak by ji to na první místo stačit mělo. Ale je fakt, že pokud bude na sobě Petra makat tak pokud to nevyjde ještě letos tak věřím, že po Australian Open už první bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s ní sakra souhlasím. A to kontinuálně. Nyní: "nechapu, kam vsichni spechate a proc....." Zlatá to slova.
Reagovat
vendulkabendulka
Mno az na to, ze mi prislo, ze ten aktualne projety zapas s Petkovic vubec nebere vazne. Skoda, velka cast tezkych souperek uz je venku, mohla dojit daleko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist