Wimbledonské vítězky Kvitová s Navrátilovou se prošly Londýnem

7. 2. 2012, 20:26
Aktuality 15
Dvě české wimbledonské vítězky se dnes procházely tenisovým areálem All England Clubu. Devítinásobnou královnu tamního travnatého grandslamu Martinu Navrátilovou doprovázela úřadující šampionka z Londýna jednadvacetiletá Petra Kvitová.
Petra Kvitová a Martina Navrátilová

Obě se sešly ve Wimbledonu při natáčení dokumentu pro americkou televizní společnost CNN. Vyfotily se před vstupem na centrální dvorec či zapózovaly u originálu slavného zlatého talíře Venus Rosewaterové, ceny pro vítězku. 

Kvitová se navíc nechala zvěčnit u koláže obří fotky, na které je s trofejí po loňské výhře a raduje se po proměněném mečbolu vedle Srba Novaka Djokoviče.

V pondělí se Kvitová zúčastnila vyhlášení cen Laureus, na které byla nominována jako první český sportovec v historii, ale sportovkyní ani objevem roku se nestala. "Gratuluji vítězům, prožila jsem moc pěkný večer," uvedla na svém Facebooku.

Bývalá světová jednička Navrátilová triumfovala ve wimbledonské dvouhře devětkrát v letech 1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987 a 1990. Kvitová se radovala v uplynulé sezoně po výhře ve finále nad Ruskou Marií Šarapovovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
patriks
spíš než na tu soutěž měla jet na turnaj do Paříže. Ztratí tam 480 bodů za obhajobu loňského vítězství a čeká ji pád na žebříčku. O té soutěži, které se účastnila, jsem letos slyšel poprvé :-)
Reagovat
rib
no ty bys ji pěkně proháněl :-), vždyť v pondělí začíná v Dauhá, tak to asi není úplně smysluplné jet nonstop - Fedcup, Paříž, Dauhá, Dubaj - ještě s těmi posuny v čase a hlavně v teplotách... Je třeba nějaký den aklimatizace, jinak by to nebyla tenistka, ale robot (nebo můj oblíbený ženbot :-))
Reagovat
Fandina
by na žebříčku klesla tak jako tak. I kdyby turnaj vyhrála, protože Maria nemá plný počet turnaj tak nabírá. Pokud se týká ankety sportovních Oskarů tak to je výjmečná záležitost, Petra tam byla nominována jako první Češka v historii vůbec a je to velká čest... být tam se hned tak někomu nestane. Turnaje se hrají pořád. Takže Petra super .......
Reagovat
VlS
Tak o té soutěži jsem neslyšel nikdy, protože to není soutěž.
Reagovat
rib
toto ale té Petře s Martinou sluší! Vůbec musím ocenit Petřiny komentáře, je vidět, že je v rozhovorech čím dál pevnější a moc jí přeju, jak si užívá společenské části profesionálního tenisu. Těším se, že se forma nakonec dostaví a užijeme si fandění na dalších turnajích. Petro do toho!!! ... (p.s. snad potěším i Vise a Skotta tímto příspěvkem :-)))
Reagovat
a.magerova
kdo se v letech, kdy Martina vyhrála Wimbledon narodil :-))

1978 Radek Štěpánek
1979 Ivo Karlovič
1982 David Ferrer, Na Li
1983 Iveta Benešová, Lukáš Dlouhý
1984 Robin Soderling, Samantha Stosur, Věra Zvonareva
1985 Tomáš Berdych, Jo-Wilfried Tsonga, Lucie Hradecká
1986 Rafa Nadal, Dinara Safina, Barbora Záhlavová-Strýcová
1987 Novak Djokovič, Andy Murray, Lucie Šafářová, Ana Ivanovič
1990 Petra Kvitová, Caroline Wozniacká, Milos Raonic
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
VlS
že tu nominaci na Laureus award nnemají na svědomí Češi (dokonce ani Čecháčci, Čížci, Velko a Malo Moravané, ani Svaz Keltů z české kotliny) ale může za to banda zahraničních novinářů. No to je hrůza, jak jim budou nadávat pánové (a třeba se najde i dáma), kteří vědí, že Petra vlastně nic nedosáhla a její výsledky nestojí vlastně za zmínku. To jim udělali naschvál.
Reagovat
smazaný uživatel
Za to přece můžou čechoameričani. To je otřesné, co ti čechoameričani jsou za národ...snad ještě horší než češi.
Četl jsem tu diskusi o článek zpátky. Ty myšlenkové pochody některých jsou fakt šílené, ještěže je tady většina rozumných lidí.
Já neříkám, že jsme tady v naší české kotlině nějaké superhvězdy.
Ale snad by se mohl každý, než začne plivat všude kolem, nejdřív sám zamyslet nad sebou. Je mi z toho smutno.
Reagovat
VlS
No, proto se na to snažím jít českou cestou - dělat si z nich pr..l.
Reagovat
skott
akorat to ale vypada, ze nez abys neco zajimavyho napsal k clanku, tak se tady snazis vybrecet z toho, jak se ti nekdo opovazil kritizovat modlu:D
Reagovat
VlS
Skotte, já modlu nemám a je mi líto, že tvoje ruský modly už nemají ten lesk co dřív, fakt.
Reagovat
skott
ale trapi te to tak, ze ostatni Kvitovou kritizujou, ze to musis resit i u clanku, kde se o tom zatim nikdo nezminuje..
Reagovat
VlS
Skotte, zmiňuji se o tom u článku, který se týká toho, co někteří (zřejmá minorita) kritizují a ne proto, že je Petra Modla, ale proto, že kritika skutečnosti, že se účastní akce, na kterou je pozvána na základě nominace na cenu, je mimo mísu. Nehledě na excesy nemístného se navážení do soukromí.
Čili naopak, komentuji to, že si z ní někdo dělá modlu, dává jí (si) nesmyslné cíle a nadává, když ona jím zadané cíle neplní. Nekritizuje hru jako takovou, ale naváží se místo kritiky tenisu do osobnosti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist