Wimbledonský mix vyhráli Zimonjič se Stosurovou

6. 7. 2014, 20:54
Aktuality 5
Posledními vítězi letošního Wimbledonu jsou Nenad Zimonjič a Samantha Stosurová. Srbsko-australský pár vyhrál smíšenou čtyřhru, když ve finále porazil Bělorusa Maxe Mirného s Hao-Ching Chan z Tchaj-wanu a získal první společný titul.
Nenad Zimonjič a Samantha Stosurová

Nenad Zimonjič a Samantha Stosurová, bývalé deblové jedničky ve světovém žebříčku, ve wimbledonském finále porazili Maxe Mirného z Běloruska a tchaj-wanskou tenistku Hao-Ching Chan 6-4 6-2.

Třietiletá Stosurová vyhrála wimbledonský mix podruhé, před šesti lety uspěla také po boku Američana Boba Bryana. Vůbec poprvé se z titulu ve smíšené čtyřhře radovala před devíti lety na domácím Wimbledonu. Dvě trofeje má také ze čtyřhry žen, v níž v sezonách 2005 a 2006 vyhrála s Američankou Lisou Raymondovou US Open a Roland Garros. Nejcennější vítězství si však připsala v roce 2011 na US Open, kde ovládla dvouhru.

Nenad Zimonjič a Samantha StosurováOsmatřicetiletý Srb Zimonjič zvítězil ve wimbledonském mixu poprvé. Předtím vyhrál dvakrát French Open (2006 a 2010 se Srebotnikovou) a dvakrát Australian Open (2004 s Bovinovou a 2008 s Číňankou Tiantian Sun). S Kanaďanem Nestorem získal také tři tituly ze čtyřhry mužů, z toho dva vybojovali v sezonách 2008 a 2009 ve Wimbledonu.

Mirnému se v den 37. narozenin nepodařilo získat 5. titul ze smíšené čtyřhry. Šest trofejí má z deblu mužů. Dvacetiletá Hao-Ching Chan hrála grandslamové finále poprvé v životě.

- WIMBLEDON 2014 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 25.000.000 liber)
nedělní výsledky (06. 07. 2014)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Zimonjič/Stosurová (15-Srb./Austr.) - Mirnyj/Hao-Ching Chan (14-Běl./Tchaj-wan) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
horska.kraslice
Gratuluji Sam, moc jí to přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
mám radost, gratuluju, už jsem omylem napsal koment pod Petru, tak pardon, abych nedostala spucunk :)
Reagovat
dadaft
:))
Reagovat
blixa
"Samičko" jo ? :D Škoda že si to "samička" nepřečte, ta by z toho oslovení měla radost :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D tak mám ji ráda, proto Samička, i když nevím, jestli by z toho byla nadšená, nemyslím jen jak jí říkám, ale i z mé přízně :D:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist