Wozniacká a Lisická bojují o první titul i Turnaj šampionek. Čeká je vzájemný souboj

18. 10. 2013, 23:29
Aktuality 52
WTA LUCEMBURK - Caroline Wozniacká a Sabine Lisická v Lucemburku bojují o první letošní titul, který by jim zároveň zajistil i start na Turnaji šampionek. Jedna z nich přijde o naději v sobotním semifinále, ve kterém svedou vzájemný souboj.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká si letos zahrála ve finále pouze v Indian Wells, kde prohrála až se Šarapovovou. V Lucembursku si o něj poté, co v dnešním čtvrtfinále zvládla souboj s Bojanou Jovanovskou

Třiadvacetiletá Dánka se Srbkou prohrála oba letošní vzájemné duely a ani dnes to neměla jednoduché. V prvních dvou sadách ztratila celkem pětkrát své podání a rozhodnou musel třetí set. V něm už ale Wozniacká nečelila jedinému brejkbolu, dokonce po servisu ztratila jen pět fiftýnů, a zvítězila 6-3 3-6 6-3. 

"Dnes to byl velmi těžký zápas. Proti Bojaně je to vždycky náročné, ona je skvělá soupeřka," řekla bývalá světová jednička Wozniacká. "Publikum dnes bylo úžasné a opravdu mi moc pomohlo. Naposledy jsem se tu dostala daleko před pěti lety, tak jsem ráda, že jsem tu už v semifinále," dodala finalistka z roku 2008.

Wozniacká v Lucembursku bojuje o první letošní titul, který by jí zajistil start na Turnaji šampionek. Postupem do semifinále si však zajistila také místo náhradnice na Turnaji mistryň. Účastí v Istanbulu by pak ale zřejmě přišla o možnost startu v Sofii. 

O první letošní titul a Turnaj šampionek v Lucemburku usiluje i její semifinálová soupeřka Sabine Lisická. Německá tenistka - finalistka z Lucemburku z roku 2009 - dnes hrála poprvé od finále Wimbledonu čtvrtfinálový zápas, v němž po boji porazila 7-5 4-6 6-0 Italku Karin Knappovou.

Wozniacká má s Lisickou vyrovnanou bilanci 2-2, když si obě výhry připsala po třísetových bitvách na Australian Open. Němka zvítězila ve dvou setech v duelech na antuce a na trávě. 

"Další kolo bude hodně těžké. Lisická je velmi silná, dobře podává a míčky trefuje velmi tvrdě. Musím běhat, vrátit hodně míčku a hrát rychle," plánuje Dánka.

O první titul v kariéře i start na Turnaji šampionek bojovala také Sloane Stephensová, dnešním neúspěchem ve čtvrtfinálovém kole však a šanci přišla. Nicméně po dnešku má s ohledem na výsledky souběžně hraného turnaje v Moskvě jistou pozici druhé náhradnice pro Turnaj mistryň. A to i přesto, že si ještě nikdy nezahrála ve finále. Letos ale byla v semifinále Australian Open, ve čtvrtfinále Wimbledonu a v osmifinále Roland Garros a US Open.

Dvacetiletá Američanka, jež je 11. hráčkou světa, dnes stejně jako před týdnem v Linci nestačila na Stefanii Vögeleovou. Třiadvacetiletá Švýcarka v Lucemburku zvládla i třetí třísetový duel a po týdnu si zahraje znovu v semifinále, které je stále jejím maximem. 

O první finále svede souboj s Annikou Beckovou, jež ve finále turnaje WTA také ještě nebyla. Devatnáctiletá Němka dnes po 3 hodinách a 12 minutách boje zdolala 6-3 6-7 7-6 Polku Katarzynu Piterovou, která ve třetím setu za stavu 5-4 neproměnila mečbol.

- WTA INTERNATINAL LUCEMBURK -
(Lucembursko, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
páteční výsledky (18. 10. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Jovanovská (8-Srb.) 6-3 3-6 6-3
Vögeleová (Švýc.) - Stephensová (2-USA) 6-3 3-6 6-2
Lisická (3-Něm.) - Knappová (It.) 7-5 4-6 6-0
Becková (Něm.) - Piterová (Pol.) 6-3 6-7(3) 7-6(5)

Semifinálové dvojice: Wozniacká - Lisická, Becková - Vögeleová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA k dnešnímu dni tj. po odehraných čtvrtfinále v Lucemburku a v Moskvě.
V žebříčku jsou už odečteny i body za lonskej TM a TŠ takže oficiální žebříček je nyní totožnej s Race žebříčkem.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru.
Hvězdička znamená, že hráčka postoupila v Lucemburku do semifinále a ještě tam může získat další body (70 bodů za postup do finále, 150 bodů za titul), dvě hvězdičky znamenají, že hráčka postoupila v Moskvě do semifinále a ještě tam může získat další body (120 bodů za postup do finále, 270 bodů za titul):

1. Williams, S. 12040 (+7670)
2. Azarenka 7676 (+3306)
3. Sharapova 5891 (+1521)
4. Radwanska, A. 5890 (+1520)
5. Li 5120 (+750)
------------------------------
6. Kvitová 4370
------------------------------
7. Errani 4190 (-180)
8. Jankovic 3860 (-510)
9. Kerber 3715 (-655)
10. Wozniacki 3370 (-1000) *
11. Stephens 3185 (-1185)
12. Bartoli 3172 (-1198)
13. Vinci 3170 (1200)
14. Lisicki 2920 (-1450) *
15. Halep 2815 (-1555) **
16. Ivanovic 2765 (-1605)
17. Suarez Navarro 2735 (-1635)
18. Kirilenko 2640 (-1730)
19. Flipkens 2495 (-1875)
20. Stosur 2460 (-1910) **
...

Petra se před TM posunula na šestý místo před Erraniovou a za určitejch okolností by ještě letos mohla předstihnout i Li Na ...
Odstoupení Sharapovový z TM na druhou stranu ale taky znamená, že Petra by za určitejch okolností mohla v letošním žebříčku skončit až devátá....
Reagovat
smazaný uživatel
ale to by musely Sara, Jelena a Angie hrát úžasně :D
Reagovat
tommr
jj ta katastrofická varianta je naštěstí dost nepravděpodobná. Osobně čekám, že si Petra udrží šestý místo i po TM a na soupeřky si nejspíš ještě trochu navýší náskok ... :)
Reagovat
PetaM
Tak bookmakeři ji věří jako třetí nejlepší hráčce na TM :D A ona sama si dala za cíl Semi, takže snad!!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ne :D když tam není Maria, tak šance je :D
Serena, Vika, Petra a Aga = nej semifinále :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neodecitaji se body za TM az po nem? Mam takovy pocit, ze loni tomu tak bylo... Jinak uz se na TM tesim, jsem zvedava zitra na los, pokud budu mit cas, kouknu se. Snad vyjde moje vysnena skupina pro Petru : Serena, Aga, Jelena.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
nope, před tím :D loni Petra ztratila 1500 a z pátýhoo místo spadla na šestý
Reagovat
smazaný uživatel
aha.. tak to mám nějaký popletený :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě krátce ke včerejšímu zápasu: Pro Caro to byla těžká prověrka. Sice nehrála svůj nejlepší tenis, ale taky to bylo dáno velmi dobrým výkonem Bojany. Celkově to byl kvalitní tenis a některé výměny opravdu stály za to. Když to tam Bojaně padá, dokáže být velmi nebezpečná. Bylo vidět, že proti Caro si díky dvěma letošním výhrám věří. Bojana sice v některých momentech udělala trochu laciné chyby, ale jinak se držela opravdu dobře a neměla problém hrát (a někdy i vyhrávat) dlouhé výměny... No a taky musím jako obvykle dodat, že se na obě holky moc hezky koukalo. :)

Caro se tak zase trochu přiblížila ke svému prvnímu titulu v sezoně, ale bude to ještě hodně těžké. Její semifinálovou soupeřkou bude Sabine, která je velmi nebezpečná. Samozřejmě bude hodně záležet na rozpoložení obou hráček. Sabine jsem viděl proti Donně, kde se jí v 1. setu vůbec nedařilo a pak se rozjela. Je jasné, že Caro bude chtít hrát delší výměny, zatímco Sabine hlavně krátké. Uvidíme, komu se víc podaří vnutit soupeřce svou hru... Většina diváků asi očekává, že právě vítězka tohoto semifinále vyhraje i celý turnaj. Já bych ale nepodceňoval ani další dvě semifinalistky. Třeba Voegele bude hrát po Linci už druhé semifinále během dvou týdnů...
Reagovat
tommr
průběžnej stav kvalifikace na Turnaj šampiónek v Sofii k dnešnímu dni tj. po odehraných čtvrtfinále v Lucemburku a v Moskvě. Postupuje jen prvních šest hráček, protože zbývající dvě místa obsadí hráčky, který už obdržely divoký karty (Ivanovic, Pironkova). Nejsou zde uvedeny hráčky, který se už kvalifikovaly na TM a na TŠ tudíž startovat nemůžou:

1. Vinci 3170
2. Halep 2815
3. Kirilenko 2640
4. Stosur 2460
5. Pavlyuchenkova 1890
6. Vesnina 1868
------------------------------
7. Cornet 1790
8. Šafářová 1775
9. Hantuchová 1475
...

Účast na TŠ na úkor Vesninový si o tomto víkendu ještě můžou vybojovat bud Wozniacká nebo Lisická pokud získají titul v Lucemburku ...

Lucka Šafářová si bohužel v Lucemburku nedokázala účast na TŠ vybojovat a klesla až na druhý nepostupový místo. Její šance na účast na letošním Turnaj šampiónek v Sofii je proto už jen minimální a musí spoléhat na to, že některý hráčky dají přednost souběžně hranýmu finále FC a do Sofie nepojedou i když se tam kvalifikovaly (Vinci, Kirilenko, Pavlyuchenkova, Vesnina). Vzhledem k notorický neochotě Rusek reprezentovat ve FC je to ale málo pravděpodobný ...
Reagovat
slacker
nadeje ještě zije, ale tech 15 bodu je sakra velka skoda
Reagovat
slacker
Když u byla rec o nahradnich TM, jsou nahradnice i na tomto turnaji TS když nepocitame omluvenky kvuli FC? Jela by tam Lucie jako nahradnice?
Reagovat
slacker
Tak i Kirilenkova bere roha z FC kvůli TS, Baj baj Lucko :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Zdroj?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tady v Expres zprávách.
Reagovat
smazaný uživatel
No, dneska to bude zajímavý..:)
Nejdřív k tomu druhému - Caro x Sabča. Popravdě si nemyslím, že by byla Caro favoritka, podle mě je to tak 50:50. Bude záležet na tom, jak se Sabine vyspí :D (to stejný platí vždycky i u Petry) a taky na tom, jetli ji Caro nechá hrát její hru, nebo bude i útočit...Tipla bych 3 sety, ale fakt vůbec nedokážu odhadnout, která by mohla vyhrát. Každopádně si myslím, že vítězka tohohle duelu vyhraje i celý turnaj a tím si zajístí účast na TŠ. Opravdu bych to Sabči přála, za letošní jízdu ve Wimblasu si to zaslouží. (tím nechci říct, že by si to Caro nezasloužila)...No, ať vyhraje ta lepší..:)
Ve finále ale bude čekat jedna z níž postavených soupeřek - Annika nebo Stef...Tipnu Anniku, ale těžko se mi to posuzuje, vzhledem k tomu, že Stefanie jsem na turnaji ještě hrát neviděla, zatímco všechny ostatní semifinalistky minimálně 2x. A vzhledem k tomu, že se vypořádala i se Sloane, asi nebude hrát zase tak špatně..:D Záleží taky na tom, jestli se Annika dokáže dostatečně zregenerovat z toho včerejšího 3 a čtvrt hodinovýho zápasu..:)
No uvidíme...každopádně německé finále by bylo bezva..:)
Reagovat
dadaft
Stefanie hraje poslední dobou dobře, psychicky se neláme, uvidíme, co fyzické síly a touha zakončovat, protože dneska bude hrát proti zdi.
Reagovat
Bob
Doufám, že Sabinka pošle Caro domů.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Sabinku pošle Caro domů.

Omluva za zkopirovani a zamenu samohlasky.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale stacilo to.. :-)
Reagovat
dadaft
no, jednoduché to Sam mít nebude, žádná údržba na Cvetu stačit nebude...
Reagovat
PetaM
Zajímavé, jak se obě dvě dají "lehce" breaknout. Ještě, že Sam začínala jako první :D
Reagovat
dadaft
uvidíme, co druhý set, ale nakonec to možná půjde hladčeji, než jsem čekal...
Reagovat
PetaM
No, Světlana už není tou, co bývala. Zřejmě. Zatím Sam docela v poho. Jen svoje servisy by si mohla uhrávat lepším způsobem :D :D
Reagovat
PetaM
Ale je to zvláštní :D Ty dvě spolu budou hrát po tomhle zápasu čtyřhru :D Asi musí být velké kámošky, aby si to nevyčítaly, že jedna druhou porazila :D
Reagovat
dadaft
škoda, že se Kuzna občas vyhazuje, fandím Sam, ale mohlo to být lepší.
Reagovat
dadaft
kristova noho Samantho, děláš si ze mě prdel? )))
Reagovat
gigin
Slower surfaces and slower balls have made the game more interesting, which benefits If Stockholm Open and the tour?s other indoor tournaments. Spectators get to watch longer rallies than before, and players with big serves and lack of a baseline game can not rely only on their serve. Today?s semi-finalists will prove all around skills in order to win:

David Ferrer ? Ernest Gulbis
The 31-year old Spaniard, ranked number 3 in the world, is one of the tour?s strongest returners and has won 34 percentage of his returning game, something only Rafael Nadal and Novak Djokovic has done better in. Ferres has also improved his serve and last year?s title in the 1000-tournament in Paris showed his capacity at indoor tournaments.
Six years younger Gulbis has during many years been considered as the next big star but it is not until the last twelve month that he has managed to work his talent into success. He is often challenged by his temper but he has also improved his mental toughness. The Latvian star is the most effective player when it comes to winning breakpoints ? he has won 48 percentage of them ? and has saved 67 percent of the breakpoints he has had in his own service games.

Potlačte někdo se mnú, díky :)))
Reagovat
Roger_Federer
potlačím i penězma:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda nevím, ale nebude náhodou Caro jako náhradnice na TM? A nevylučuje se účast na TM s účastí na TŠ?
Reagovat
Titan
Vylučuje:
"It is the season ending championships for players who have won one of the WTA International tournaments but have not qualified for the WTA Championships."
Reagovat
slacker
A kde se pise ze nahradnice = have qualified?
Reagovat
Titan
V dotazu byla účast, nikoli status...:-) TM je před Turnajem Šampionek, takže předpokládám, že když náhradnice nezasáhne do TM, tak jí nic nebrání startovat na TŠ...
Nicméně je to jedno, páč dnes vyhraje Sabine...
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslím, že nemůže hrát na obou...
Reagovat
skott
samozřejmě že náhradnice z Turnaje mistrů může hrát v Sofii, např. Bartoli před dvěma roky hrála oboje...

INTERNATIONAL TOURNAMENT OF CHAMPIONS
¨The final two (2) singles alternates in the
Premier WTA Championships are eligible to play the Tournament,
even if they participate in matches in the Premier WTA
Championships.¨
Reagovat
skott
resp. turnaje Mistryň
Reagovat
smazaný uživatel
Máš naprostou pravdu a uvedl jsi správný příklad. :)
Reagovat
Reti64
Aktuální kurzy na SF a pravděpodobné začátky zápasů:

(14:00) T. Haas x L. Rosol 1,25 - 4,55; (15:30) J-W. Tsonga x R. Haase 1,244 - 4,64.

Sázky na vítěze turnaje: J-W. Tsonga 1,781; T. Haas 3,08; R. Haase 12,0; L. Rosol 12,5.
Reagovat
Reti64
(15:00) E. Gulbis x D. Ferrer 1,855 - 2,08; (16:30) G. Dimitrov x B. Paire 1,704 - 2,31.

Na vítěze: D. Ferrer 2,75; E. Gulbis 2,95; G. Dimitrov 4,20; B. Paire 9,20.
Reagovat
gigin
Já su na toto blbý, ale proč je dnes v mači Ernie x David favorit Gulba a na celkové vítězství má nejnižší kurz David?
Reagovat
Reti64
Aktuální kurz už je nepatrně jiný: E. Gulbis x D. Ferrer 1,901 - D. Ferrer 2,03 a na vítěze turnaje D. Ferrer 2,84 a E. Gulbis 2,99.
V samotném dnešním zápase je sice Gulba mírným favoritem, ale pro kurz na celkového vítěze je zohledněno to, že pro Gulbu by to bylo "teprve" páté finále (a je otázka, jestli bude vždycky úspěšný), kdežto David má už dvacet titulů, bylo by to jeho čtyřicáté finále, je tedy přece jenom zkušenější:-)
Reagovat
gigin
díky.. :)
Reagovat
Reti64
(14:30) A. Seppi x M. Kukushkin 1,752 - 2,23; (16:15) R. Gasquet x I. Karlovič 1,331 - 3,73.

Na vítěze: R. Gasquet 1,80; A. Seppi 4,75; M. Kukushkin 6,50; I. Karlovič 7,80.
Reagovat
Reti64
(16:00) S. Voegele x A. Beck 1,658 - 2,40; (17:30) C. Wozniacki x S. Lisicki 1,667 - 2,38.

Na vítězku turnaje: C. Wozniacki 2,30; S. Lisicki 2,90; S. Voegele 7,0; A. Beck 8,0.
Reagovat
Reti64
(11:00) S. Stosur x S. Kuznetsova 1,606 - 2,52; (12:30) S. Halep x A. Pavlyuchenkova 1,613 - 2,50.

Na vítězku: S. Stosur 2,95; S. Halep 2,95; S. Kuznetsova 5,10; A. Pavlyuchenkova 6,0.
Reagovat
dadaft
mám takové tušení, že dneska vyhraje Pavljučena.
Reagovat
dadaft
chtěl bych poblahopřát maníkům v Eurosportu k tomu, že po celotýdenním vysílání tenisového turnaje v Lucemburku semifinálové a finálové zápasy neuvidíme - BRAVO !!!
Reagovat
petrulinka
Tak oni na tom Eurosportu jsou celkem padlí na hlavu. Celý rok, snad kromě GS, nevysílají z tenisu téměř nic, pak dají nějaký turnaj v Lucemburku, a jak ty píšeš, tak bez SF a F (záznam si můžou strčit někam). Ovšem poslední velký turnaj v roce, jako je TM, nedávají vůbec, takže fakt bezva. Těšila jsem se, že ho alespoň budou vysílat na Slovaksportu, no to budou, ale jen 1 a my máme doma 2. Takže to neuvidím. Hlavně, že když člověk najede na jakýkoliv sportovní kanál, tak je tam furt jen fotbal.
Reagovat
dadaft
oni nemají práva ani na TM???
hanba, hanba na vaše hlavy!
Reagovat
smazaný uživatel
TM budes mat aj na SS2.
Reagovat
smazaný uživatel
asi sa im to neoplati
Reagovat
gigin
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist