Wozniacká dál hladce postupuje. Zvonarevová finále neobhájí

24. 6. 2011, 16:46
Aktuality 3
Světová jednička Caroline Wozniacká v Londýně bez problémů pokračuje ve své cestě za prvním grandslamovým titulem. Ani ve svém druhém zápase neztratila Dánka set a po hladké výhře 6-1 6-3 nad Francouzkou Razzanovou je ve 3. kole. V něm je i vítězka Wimbledonu z roku 2004 Maria Šarapovová, která po boji zdolala domácí naději Robsonovou., naopak dohrála loňská finalistka Zvonarevová.
Caroline Wozniacká (© wimbledon.org)

Dvacetiletá Caroline Wozniacká ztratila ve Wimbledonu ve svém úvodním zápase pouhé tři gamy a proti Virginii Razzanové si nevedla o moc hůř. Ani v pátém vzájemném zápase s Francouzkou neztratila set a z kurtu odcházela jako vítězka za 66 minut.

Razzanová ještě za stavu 5-2 pro favoritku ve druhé sadě odvrátila tři mečboly a další o game později, pátou šanci už ale Wozniacká proměnila a v Londýně si zahraje o třetí osmifinále v řadě.

"Dneska jsem moc dobře podávala. Se svou hrou jsem spokojená," řekla po zápase světová jednička, kterou v dalším kole čeká Australanka Jarmila Gajdošová.

Pro Razzanovou byl Wimbledon druhým grandslamovým turnajem po smrti jejího snoubence Stephana Vidala. "To, co se stalo Virginii, je neštěstí," uvedla Wozniacká. "Nemůžeme dělat nic jiného, než ji podporovat. Na kurtu chcete bojovat a vítězit, ale mimo něj jsme všichni lidé," dodala.

Mnohem větší práci měla dnes se svou soupeřkou bývalá nejlepší tenistka světa Maria Šarapovová. Ruská hráčka nastoupila proti teprve sedmnáctileté domácí naději Lauře Robsonové, která stejně jako před rokem v utkání s Jelenou Jankovičovou dělala domácím fanouškům radost svým bojovným výkonem.

Robsonová udeřila už ve druhém gamu, kdy vítězce Wimbledonu z roku 2004 sebrala podání a ujala se vedení 2-0. Šarapovová brzy srovnala krok, na servis mladé Britky už ale nevyzrála, a tak se muselo rozhodnout v tie-breaku. V jeho závěru získala Ruska setbol po milimetrovém autu Robsonové, který potvrdilo Jestřábí oko, a svou šanci využila.

Ve druhé sadě už Šarapovová diktovala tempo hry a rychle vedla 5-1. Robsonová v sobě ještě našla síly a snížila na 5-3, zvrátit zápas už ale nedokázala a za 108 minut prohrála 6-7 a 3-6.

Překvapení na úkor nasazené favoritky se dnes nekonalo ani v utkání mezi turnajovou devítkou Marion Bartoliovou a Španělkou Lino Lourdesovou-Domínguezovou, přestože Bartoliová byla jediný míček od vyřazení.

Často chybující Francouzka ztratila v úvodním setu dvakrát podání a prohrála ho 4-6. Španělka i v následující hře pokračovala ve své trpělivé hře a čekala na chyby Bartoliové, která opět ztratila servis a prohrávala už 3-5. Při vlastním podání pak musela odvracet dva mečboly v řadě, což se jí díky odvážným zásahům u sítě podařilo. Třetí mečbol smazala v následujícím gamu a od stavu 5-5 už svou soupeřku přehrávala.

Dvanáctý game získala Bartoliová čistou hrou a utkání poslala do rozhodujícího setu. V něm Domínguezová dokázala jednou stáhnout ztrátu, Bartoliová jí však ještě dvakrát sebrala servis a po téměř dvou a půl hodinách zvítězila 4-6 7-5 a 6-2.

Bez překvapení se ale dnešní den neobešel. Bulharská tenistka Cvetana Pironkovová oplatila v repríze loňského semifinále už ve třetím kole porážku Rusce Věře Zvonarevové. Dvaatřicátá nasazená hráčka porazila světovou trojku a turnajovou dvojku jednoznačně 6-2 6-3. 

Loňská finalistka Wimbledonu a US Open Zvonarevová si po zápase stěžovala na zranění. "Bylo to pro mě náročné. Poranila jsem si nohu a myslím, že jsem se spíš soustředila na to, než abych se snažila najít svou hru. Je těžké to přijmout, protože jsem přijela vyhrát," řekla šestadvacetiletá Ruska.

O tři roky mladší Pironkovová loni na londýnské trávě poprvé v kariéře prošla na grandslamu přes druhé kolo a letos potvrdila, že jí Wimbledon vyhovuje. V osmifinále ji čeká pětinásobná šampionka Venus Williamsová, kterou vyřadila minulý rok během své senzační jízdy.

Starší ze sesterské americké dvojice dnes deklasovala 6-0 6-2 Španělku Marii José Sánchezovou a vyhrála Londýně už 71. zápas v kariéře. Víc mají na kontě jen Martina Navrátilová (120), Chris Evertová (96) a Steffi Grafová (74).

Kvůli dešti se v posledních hodinách dnešního programu hrálo pouze na Centrálním kurtu, který má zatahovací střechu. Nezvyklé podmínky nepřipravily o postup turnajovou čtyřku - Běloruska Viktoria Azarenková zdolala 6-3 3-6 6-2 Slovenku Danielu Hantuchovou.

Výsledky - Wimbledon - ženy:

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Razzanová (Fr.) 6:1, 6:3, Šarapovová (5-Rus.) - Robsonová (Brit.) 7:6 (7:4), 6:3, Bartoliová (9-Fr.) - Domínguezová (Šp.) 4:6, 7:5, 6:2, Shuai Peng (20-Čína) - Baltachaová (Brit.) 4:6, 6:2, 7:5. 

3. kolo:
Pironkovová (32-Bul.) - Zvonarevová (2-Rus.) 6:2, 6:3, Azarenková (4-Běl.) - Hantuchová (25-SR) 6:3, 3:6, 6:2, Pěrvaková (Rus.) - Petkovicová (11-Něm.) 6:4, 7:6 (7:2), Wickmayerová (19-Belg.) - Kuzněcovová (12-Rus.) 4:6, 6:3, 6:4, V. Williamsová (23-USA) - Martínezová (Šp.) 6:0, 6:2, Petrovová (Rus.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6:3, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
Divim se, ze tu neni alepson drobna zminka, osobne vysledky Ksenie povazuju za nejvetsi dosavadni prekvapeni turnaje.
Az dosud mi jeji zapasy na Wimbledonu unikaly, takze tentokrat jsem uz proste musel mit Ksenii na prvnim miste:-) Nastesti to krasne vyslo a sla na radu hned po Kate s Nadou, ktere jinak moc pohledny tenis nepredvedly.
Petkovic/Pervak bylo vyrazne lepsi.Ksenia zacla vyborne, vyhrala hned prvni tri mice utkani a na treti pokus ziskala i brejk, ktery vlastne rozhodl cely prvni set.Petkovic jakoby se z toho nemohla vzpamatovat a na returnu Ksenii vubec neohrozila, obvykle uhrala mic az kdy Ksenia drzela 30 nebo 40 a dokonce dve hry po sobe ukoncila esem:-O
Druhy set byl vyrovnanejsi, Ksenia znovu ziskala na zacatku brejk, ale tusim za stavu 4-3 ho nedokazala napodruhe potvrdit a prohrala v te chvili rychle 8 micku v rade a uz uz se zdalo, ze Petkovic vyhraje cely set.Na Ksenii viditelne dolehly nervy, Petkovic mela na jejim servisu i dva setboly (za zminku stoji ten prvni, ktery si vytvorila fh z tezko uveritelne pozice u zadni bariery, dobre 4m za bejslajnou a oslavila ho zvirecim revem..), ale vlastnima chybama se o ne hned pripravila.Ksenia byla v tu chvili jako zed, coz Petkovic neunasela a po nadavkach lajnovym dostala i napomenuti.
TB Ksenia zvladla mistrne, znovu rozbehavala Petkovic do bekhendove strany jako cely zapas a bez zbytecneho protahovani to ukoncila.
Petkovic asi nebude mit prijemne vzpominky na kurt c.14, minuly rok skoncila na tomtez hned v 1.kole a taky proti Rusce - Anne Chakvetadze:))
Reagovat
skott
Co presne se stalo Vere, videl nekdo jeji zapas?Prave koukam na sobotni schedule a Vera se Svetou odstoupily ze ctyrhry...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist