Wozniacká: Je úžasné vyhrávat noční zápasy na velkém kurtu. Chci hrát s těmi nejlepšími

29. 8. 2023, 10:41
Rozhovory 4
Dánka Caroline Wozniacká si užila vítězný comeback na US Open po čtyřech letech. Bývalá světová jednička, jež se začátkem srpna vrátila na kurty po třech a půl letech a dvou porodech, porazila v New Yorku 6:3, 6:2 kvalifikantku Taťjanu Prozorovovou a v druhém kole se střetne se svou dlouholetou soupeřkou Petrou Kvitovou.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

"Je úžasné být zpět. Samozřejmě jsem byla hodně nervózní, nebyla jsem tu od roku 2019 a hodně se toho od té doby změnilo," řekla třiatřicetiletá Wozniacká, jejímž posledním vystoupením na grandslamu a na tour vůbec bylo před mateřskou pauzou Australian Open 2020.

"Je úžasné mít šanci hrát na tomhle velkém kurtu, hrát noční zápas a zvítězit. Je to mimořádné," dodala dvojnásobná finalistka newyorského grandslamu po výhře nad devatenáctiletou soupeřkou na kurtu Louise Armstronga.

Wozniacká se vrátila na okruh WTA v Montrealu a prohrála v druhém kole s wimbledonskou šampionkou Markétou Vondroušovou. Na dalším turnaji v Cincinnati vypadla hned v prvním kole.

"No a teď už to bude těžší. Další na řadě je Petra, kterou znám velmi dobře, protože jsem s ní hrála opravdu mnohokrát. Vím, co mám od ní očekávat," řekla rodačka z Odense. S Kvitovou, jež je o čtyři měsíce starší, se střetla patnáctkrát a dvětkrát prohrála.

"Musím hrát lépe, abych ji porazila, to ale ona také. Myslím, že to bude vzrušující a dobrý zápas," řekla vítězka Australian Open 2018. "Mohla jsem mít trochu lepší los? Možná. Ale jsem tu na divokou kartu, takže jsme se mohly potkat už v prvním kole," připomněla Wozniacká, že na turnaji hraje díky pozvánce od pořadatelů.

"Na druhou stranu jsem tu kvůli tomu, abych hrála. Znám se, znám svou soutěživost. Chci hrát proti těm nejlepším a vím, že když budu hrát svůj nejlepší tenis, můžu porazit kohokoli," řekla vítězka třiceti turnajů WTA.

Její comeback ocenila i vrstevnice a příští soupeřka Kvitová. "Vždycky byla ve formě, běžela i maraton. Je na ní vidět, že se udržuje. Ale že se jí chce ještě hrát po dvou dětech… Klobouk dolů. Myslela jsem, že se loučila i ze zdravotních důvodů. Že špatně regenerovala. Třeba se to po dětech všechno změní," řekla česká tenistka serveru iSport.cz.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
Wozniacká se s jejím outfitem zjevně inspirovala u Sereny. Na rozdíl od Sereny v něm ale nevypadala směšně. Její postavu by jí mohly závidět i některý dvacítky ...
Reagovat
Marduch
Jako nevim, v zápasnickém trikotu by se mělo zápasit, podle mě.
Reagovat
annah
Přesně tak. Tradice by měla mít přednost. A ženské hravaly vždycky v sukni nebo v krátkých šatech.
Reagovat
horska.kraslice
Caro je velká kamarádka Sereny, třeba nakoupila něco v jejích módním salonu?smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist