Wozniacká: Ještě že to byl poslední turnaj na antuce

31. 5. 2013, 11:05
Aktuality 16
Caroline Wozniacká letos na antuce vyhrála jen dva z osmi zápasů, a tak se není čemu divit, že konec letošní antukové sezony vítá s otevřenou náručí. Dánka v současné chvíli intenzivně hledá nového trenéra, který má nahradit jejího otce a se kterým se chce připravit na Wimbledon.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká už druhý rok nepřipomíná bývalou světovou jedničku, byť tu bez grandslamového titulu. Sice stále drží kontakt s chvostem Top 10, za poslední dva měsíce ale do světového žebříčku příliš bodů nepřidala. 

Dvaadvacetiletá Dánka se totiž na antukových turnajích trápila, vyhrát na nich dokázala jen dva zápasy. Šňůru pěti porážek v řadě sice tento týden na French Open proti Britce Robsonové ukončila, už ve druhém kole ale nestačila na Bojanu Jovanovskou. Srbce podlehla znovu po dvou týdnech, a to i přesto, že soupeřku trápilo zranění. 

"Nehrála jsem konzistentně. Naopak ona (Jovanovská) míčky pokaždé trefila a chodila do úderů. Vůbec jsem se nedostala ke hře, kterou bych si představovala. Pak už jsem ji nedokázala vykolejit a byla jsem v problémech," komentovala Wozniacká svůj poslední letošní zápas na antuce.

"Tento rok to nebyla moje nejlepší antuková sezona. Myslím, že je dobře, že tohle byl poslední turnaj," našla alespoň něco pozitivního na své porážce. "Samozřejmě bych byla radši, kdybych tu hrála lépe a vydržela déle. Ale asi to tak být nemělo, tak se teď vrátím k tréninku a pokusím se co nejlépe připravit na Wimbledon," plánuje Wozniacká, která si od víkendu hledá nového trenéra. Její otec Piotr se totiž své role vzdal.

"Moje sebevědomí je v pořádku. Jistě, není teď tak zábavné trénovat, když se v zápasech nedaří, ale když budu tvrdě pracovat, tak se to změní. Tenis pořád miluju, pořád miluju výhry," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
tommr
je v její situaci logickým krokem, protože její hra už delší dobu stagnuje. Otázka je jestli jí to nějak pomůže nebo jestli jí to naopak ještě víc uškodí. Vzhledem k tomu, že Caro je momentálně největší konkurentka Petry nebude mi vůbec vadit pokud půjde o ten druhej případ ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
její poslední zápas vůbec, na to se fakt nedá koukat...
Reagovat
tommr
já se naopak na zápasy Caro dívám velice rád a na okruhu by mi strašně chyběla. Její zápasy jsou vždycky velice zajímavý i když třeba hraje tužku ... :)
Reagovat
pepin
Tak konečně na to přišli, že spojení rodič-trenér a syn nebo dcera hráč má malou naději na úspěch. Dnes o tom Petra měla hezký článek, jak to bylo s ní a otcem. Psala o tom i L. Hradecká jakou měli doma tichou domácnost, když se rozešla s tátou trenérem. Tak uvidíme časem, zda to bylo v tátovi, nebo v Caro, že není schopná změny.
Reagovat
VlS
Pepine, kde to bylo prosím?
Reagovat
Mayo
ako keby to bolo na iných povrchoch o inom muhaha
Reagovat
smazaný uživatel
se současnou úrovní hry patří na 50.-60. místo řebříčku a to začíná naplňovat. Samuel dělá pá, pá, pá.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem asi rádi všichni. Piotr konečně venku hurá!!! Tohle mělo přijít už mnohem dřív, dobrý rok už ji neměl co dát.
Reagovat
smazaný uživatel
Karolin jde vidět že jsi blbá jak daleko vidíš
Reagovat
smazaný uživatel
No, co k tomu říct... Caro má pravdu a nedivím se, že je ráda za konec antukové části sezony. Na druhou stranu, není to až tak neobvyklé, že se třeba i některým top hráčkám nedaří na určitém povrchu (např. Sam na trávě).

Trochu mě překvapila informace, že se Piotr vzdal role trenéra a Caro si teď hledá někoho nového. Nemyslím si, že by byl problém v trenérovi, ale přesto může nějaká změna pomoct. Stačí třeba nějaký nový impuls, jako byl před pár lety Hogstedt u Mashy... Tak jsem zvědavý, kdo Caro převezme. Snad to bude někdo dobrý. :)

Jinak jsem rád, že Caro má pořád chuť. Je jasné, že nikoho nebaví prohrávat a já jsem taky smutný, když vidím, že se Caro nedaří... Ale vzdávat to nebudu! Nefandím Caro kvůli tomu, že byla jedničkou a vyhrála 20 titulů. Fandím jí, protože se mi líbí jako člověk. :) Ona je pořád mladá a není důvod uvažovat o konci kariéry nebo něčem podobném. Vždyť pořád patří mezi světové tenistky... Na děti má ještě dost času a jako nějakou domácí puťku si ji opravdu nedokážu představit. :D
Reagovat
gerd
asi sportu newrozumíš když se divíš že ji přestal trénovat trenér(fotr)který ji už nic nemůže dát!!!stejně by měla postupovat Kvitová,ale ta jew tak hloupá že ještě na to nepřišla!bohužel!pro ni
Reagovat
smazaný uživatel
To se říkalo i loni, že už jí Piotr nemá co dát. Ale nakonec právě pod ním měla nejlepší výsledky v sezoně, když ji trénoval sám (bez Sancheze nebo Johanssona)...
Reagovat
freeteepek
Když jí trénoval sám...No právě. On se do toho pořád pletl a tak změna nepřinesla očekávané výsledky. Teď už konečně odchází. A doufejme, že to tentokrát myslí vážně. Caro je dospělá. Nepotřebuje dohled. Potřebuje nového trenéra, kterému do toho nikdo nebude kecat...
Reagovat
Mayo
Wozniacka dostala konečne rozum a hľadá nového trénera ? či vlastne nedostala to až Piotr pochopil :D:D:D komédia toto
Reagovat
gigin
No tak to montymu spadne kámen ze srdce... A navíc vyžduchala Piotra.. tož, uvidíme, co z toho vyleze :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi už jsem všechno napsal nad tebou. :) Já nejsem z těch, kdo by pochybovali o tom, jestli Caro tenis baví... Jinak tě musím trochu opravit. Z toho článku vyplývá, že se Piotr sám vzdal role trenéra (nejspíš kvůli momentálním výsledkům). To znamená, že ho Caro "nevyžďuchala". :D Já si opravdu myslím, že v Piotrovi problém nebyl a není. Myslím, že Caro ho bude mít vždycky ráda, ať už jako tátu nebo jako trenéra. Caro je podle mě dost rodinný typ a myslím si to proto, že o svých rodičích (obou) často a hezky mluví. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist