Wozniacká má zraněný loket, ve Washingtonu vzdala dobře rozehraný duel se Stosurovou

21. 7. 2016, 06:59
Aktuality 9
WTA WASHINGTON - Caroline Wozniacká, jež na jaře laborovala se zraněným kotníkem, má další zdravotní problémy. Ve Washingtonu sice dánská tenistka vedla nad nejvýše nasazenou Australankou Samanthou Stosurovou 7-5 a 3-4, ale kvůli zranění levého loktu musela vzdát.
Caroline Wozniacká

Trenér David Kotyza zatím štěstí Caroline Wozniacké nepřináší. Spolupracovat s bývalou světovou jedničkou začal na začátku dubna, ale dánská tenistka si při tréninku poranila kotník a přes dva měsíce nehrála. S mizernou bilancí tří výher a čtyř porážek pak absolvovala turnaje na trávě a po osmi letech vypadla z Top 50. 

A ideálně pro ni nezačala ani US Open Series. V pondělí při svém debutu na turnaji ve Washingtonu smetla Japonku Kuwataovou a špatně neměla rozehraný ani zápas druhého kola proti nejvýše nasazené Australance Samantě Stosurové, ale zdánlivá idylka rychle skončila.

V prvním setu šestadvacetiletá Wozniacká smazala manko brejku, po vyrovnání na 5-5 ale ucítila ostrou bolest v levém loktu. Od té doby měla bolesti, snažila se obíhat míček na forhendové údery, a byť úvodní set vyhrála, za stavu 7-5 a 3-4 poprvé v sezoně skrečovala.

"Při bekhendu jsem ucítila ostrou bolest. Pak už se to jen zhoršovalo, při každém dalším bekhendu jsem to cítila," řekla po utkání zklamaná Wozniacká, která by tak mohla přijít o olympijské hry. "V tuhle chvíli si nemůžu dát pauzu. Je to jedna věc za druhou. Cítím, že jsem na tom úderově dobře a mám dobrý servis, a pak se stane tohle," dodala aktuálně až 58. hráčka světa.

"Někdy je to těžké hrát proti zraněné soupeřce. Můžete se snažit změnit taktitku a přizpůsobit se, ale myslím, že jsem se dokázala držet toho, co mi funguje," komentovala světová čtrnáctka Stosurová. "Celkově se tu cítím dobře. Je jasné, že některé věci můžu zlepšit, ale myslím, že na můj první noční zápas proti kvalitní soupeřce to nebylo špatné," uvedla dvaatřicetiletá Australanka. 

Ve čtvrtfinále se světová čtrnáctka Stosurová utká s domácí Jessikou Pegulovou.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
středeční výsledky (20. 07. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Stosurová (1-Austr.) - Wozniacká (Dán.) 5:7, 4:3 skreč W.
Mladenovicová (4-Fr.) - Crawfordová (USA) 6:2, 2:6, 6:3
Wickmayerová (6-Belg.) - Shuai Zhang (Čína) 6:3, 7:5
Putincevová (Kaz.) - Arconadaová (USA) 6:4, 4:6, 6:4
Pegulaová - McHaleová (obě USA) 7:5, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Do prdele! :(
Reagovat
George_Renel
Aby ji Kotyza nenastartoval ke konci kariéry, nějak jí nese smůlu....
Reagovat
Frick
Ta je taky slušně v háji. A taky zářila jako mladá. Byť svou průlomovou sezonu měla až kolem 18. roku - tj. 2008...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já si nepamatuju, že by Caro měla tak smolnou sezonu na zranění jako letos...
Reagovat
tommr
jestli to třeba nebude tím, že její tělo si začíná vybírat dan za ten fyzicky náročnej styl tenisu, kterej Wozniacká praktikuje - podobně jako třeba u Nadala ...
Reagovat
janek_da
Zrovna loket s tou svojí pinkanou tak extra nenamáhala. Prostě pech.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal má snad jiný problémy (kolena apod.)... A pokud se bavíme o tom prvním letošním zranění, tak si Caro zranila vazy v kotníku, protože špatně šlápla. To není nic, co by bylo z nějakého opotřebení...
Reagovat
Marduch
Právě že u Nadala je zápěstí jednou z nejnamáhanějších částí těla, tedy alespoň to levé (teď nevím, které měl zraněné). Díky specifickému vytočení zápěstí při FH úderu dosahují míčky téměř dvojnásobné rotace oproti nejlepší konkurenci..
Reagovat
janek_da
jj, slabá konkurence, slabá era
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist