Wozniacká na Floridě dominuje a míří za obhajobou

8. 4. 2010, 08:14
Aktuality 9
WTA PONTE VEDRA BEACH - Před rokem si Caroline z Floridy odvezla titul a letos je jako světová dvojka znovu největší favoritkou na celkové vítězství. Zatím se jí daří, ve dvou zápasech ztratila jen osm gamů. Bez ztráty setu turnajem prochází i Slovenka Dominika Cibulková.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká v prvním kole vyprovodila Schnyderovou kanárem a ani ve druhém si zbytečné problémy nedělala.

Duel se Sofií Arvdissonovou rozjela raketově, a když v úvodním setu ztratila po svém servisu jen sedm fiftýnů, vyhrála 6-1. I ve druhém dějství soupeřce rychle vzala podání, a byť své jednou neudržela, vyhrála snadno ve dvou setech.

"Když takhle hraju, tak soupeřky musí hrát opravdu dobře, pokud mě chtějí porazit," sebevědomě řekla o svém výkonu Wozniacká, jež se švédskou soupeřkou už pět utkání v řadě neztratila ani set.

Teď ji čeká pátá nasazená Anastasia Pavljučenkovová. Ruska se na Floridě trápí a s povrchem si evidentně nerozumí. Po tříhodinovém maratonu s Makarovovou se měla problémy i s domácí Mattekovou.

Pavljučenkovová byla prvním dějství neustále pozadu, nakonec ale zvládla zkrácenou hru. Američanka následně dokázala vyrovnat, třetí sada ale už patřila osmnáctileté Rusce. Ta v zápase nakupila deset dvojchyb a šestkrát si neudržela podání.

"Pokud budu hrát ve čtvrtfinále stejně jako dnes v prvním a druhém setu, tak nemám šanci," uvedla Pavljučenkovová.

Až ve čtvrtém vzájemném střetnutí vyzrála Dominika Cibulková na Rusku Allu Kudrjavcevovou. Dvacetiletá Slovenka vyhrála dvakrát 6-3 a v Ponte Vedra Beach postoupila do čtvrtfinále. V něm ji čeká Kanaďanka Wozniaková.

Cibulková si po zápase pochvalovala, že si začíná více věřit. "Hodně je to o sebedůvěře. Na tréninku můžete hrát skvěle, ale v zápasech potřebujete být sebevědomí," řekla Slovenka, jež na Floridě sní o prvním titulu.

- WTA INTERNATIONAL PONTE VEDRA BEACH (USA - Florida, zel. antuka, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (07. 04. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-3 6-1
Cibulková (3-SR) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-3 6-3
Pavljučenkovová (5-Rus.) - Matteková-Sandsová (USA) 7-6(4) 4-6 6-2
Wozniaková (6-Kan.) - Moritaová (Jap.) 2-6 6-3 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Savčuková (ČR/Ukr.) - Dzehalevičová/Pelletierová (Běl./Fr.) 6-4 4-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kolik pak si naplánovala turnajů letos? no jo na velkých turnajích tiluly nezíská tak se snaží alespon je získat na malých podnicích..
Reagovat
skott
Snad sis nemyslel, ze by pilna vcelka neco vynechala? Ponte Vedra, Charleston, Stuttgart, Rim, Madrid, Varsava, Fed Cup...Wozniacki prece nesmi chybet vubec nikde, jak jinak by taky udrzela druhy flek:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Vy dva rusofilové jste se hledali až jste se našli. Copak ti asi předvede Pavljušenka?
Měl bys být radši zvědavej na heknu Dináru. Pokud na antuce nezahraje aspoň trochu dobře, čeká ji hodně brzo pád z Top 10. Má 6150 bodů, z toho ale 4550 uhrála loni v květnu a červnu. Z šesti turnajů dva vyhrála a nejhůř končila v SF. To bude letos sešup!
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou, já jsem rád, že Caroline objíždí tolik turnajů ;), a to vzhledem k tomu, že jsem vzdal myšlenku, že by poupravila herní styl. Jen ať si holka pořádně zahraje na všech akcích, čím víc hraje a míň regeneruje, tím dříve vypadne z první desítky a v druhý nebo třetí desítce, ať se plácá jak chce, to už se nebude dostávat na center kurty, to znamená, že budu sledování její hry ušetřen ve prospěch hráček, které jsou pro mě koukatelné a né, že kdykoliv zapnu eurosport, bude tam neustále Caroline se svými tříhodinovými nekonečnými a nekoukatelnými zápasy (pokud nemá dobrou soupeřku) a zaplácne veškerý vyhrazený čas pro ženský tenis.

Jen do toho Caroline, hraj jak o život :D!
Reagovat
smazaný uživatel
Pane bláznivý doktor, tak tohle přání vám určitě vyjde. Karolína vypadne z padesátky, protože hraje hrozně špatně moc fujtajbl ošklivě a na její hru se nedá koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
každý máme vkus prostě někde jinde ;)))
Reagovat
carolyn
jaká klasika pro tebe, vidíš skotta a neudržíš se. Takže být tebou o nějakých "rusofilech" bych pomlčela
Reagovat
skott
nj, Brozuv tradicni ¨kvalitni text¨ aneb prekopirovat zebricek WTA a pokarat vapeta za pravopis:-)) to uz nikoho nerozhodi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist